Relaxen in Lisannestijl

Ja, ik gaf het al eerder aan bij de positieve gewoonten die ik graag wil aanleren: ik wil graag leren relaxen. Niet verplicht relaxen door de pijn of vermoeidheid (wat ik ook altijd leuk probeer te maken), maar relaxen omdat elk mens dat verdient en nodig heeft! Hoe ik dat nu aanpak? Dat vertel ik vandaag!

10696542496_31a3839609_b

Flickr/Viola & Cats =^..^=

– ‘s avonds vroeger naar bed gaan en daar lekker een tijdschrift lezen. Tim is echt een slaapkop en die slaapt overal doorheen, dus ik mag van hem gewoon mijn lichtje aandoen als hij ligt te slapen- daar heeft hij toch geen last van. Ik kan dat niet begrijpen (slapen met het licht aan, hoe dan?!), dus ik deed het ook nooit. Maar nu lekker wel, omdat dat gewoon super relaxed is, en het kan!

– Series kijken!

– Mezelf de tijd geven om dingen te doen waar ik normaal ‘geen tijd’ voor heb.

– Wanneer Tim ‘s avonds in de huiskamer aan het leren/huiswerken is ga ik op onze super chill-stoel zitten met mijn laptop. Stoel achterover, voetjes omhoog, dekentje erbij… moet ik hier nog bij zeggen dat dit de ultieme relaxmodus is, haha?

– Nagels lakken, een heerlijk klusje waarbij je een leuk kleurtje kan kiezen en lekker je verstand op nul kan zetten. En vervolgens natuurlijk heel trots zijn op het resultaat, haha. Vooral in combinatie met Sensationail gelnagels wordt het altijd mooi!

– Zaterdagochtend een ontbijtje op bed krijgen omdat Tim dan boodschappen heeft gedaan en broodjes heeft meegenomen bij de Lidl

– Dingen gewoon niet doen wanneer het niet gaat. Is helemaal niet erg om iets een keertje over te slaan of iets niet te doen.

Hoe geef jij jezelf een ultiem relaxmomentje? Wat zijn jouw manieren om tot rust te komen?

DELEN:

39 reacties

 1. Hannah 11 maart 2014 / 06:19

  Op dit moment is naar buiten gaan mijn ultieme relax momentje! Lekker de zon in, onderuitgezakt in de tuinstoel en genieten van het licht en de warmte. Instant relaxmodus hahah

 2. Marion 11 maart 2014 / 06:39

  Wat leuk om te lezen! Ieder heeft toch zijn eigen relaxmomentjes. Nagellakken vind ik bijvoorbeeld stressmoment nummer 1! Ik ga ook vroeg maar dan met laptop. Ik sta vaak erg vroeg op in het weekend. Vaak luister ik dan muziek of ga buiten in de natuur wandelen als iedereen nog slaapt! Dat is pure ontspanning!

 3. Healthy Mommy 11 maart 2014 / 06:59

  Hm, dat ontbijt op bed klinkt mij niet verkeerd in de oren. Beetje jammer, maar daar kan ik écht naar fluiten. Verder is inderdaad buiten the place to be momenteel. Ben dan nog altijd heeeeel blij met onze (veel te dure) laptop die je buiten kan gebruiken zonder dat er licht op weerkaatst en je dus niks meer kan zien; buiten bloggen is té relaxed!

 4. Frauke 11 maart 2014 / 07:14

  Leuke relaxmomentjes! Vooral dan dat ontbijt op bed, vind ik altijd zo leuk :). Mijn ultiem relaxmomentje is denk ik gewoon languit in de zetel, kop thee, alle rust en dan lekker tijdschriften/een boek/blogs lezen!

 5. meike 11 maart 2014 / 07:31

  Ik kan eigenlijk pas helemaal relaxen, wanneer alles wat ik moest doen voor de dag, gedaan is. Wat vaak dus helemaal niet lukt, of pas heel erg laat in de avond. Misschien moet ik toch proberen wat meer rust tussendoor te vinden…

 6. Jess 11 maart 2014 / 07:32

  Nu ik moeder ben, is relaxen er amper meer bij. Probeer het wel bewust in te plannen. Mijn schoonouders passen soms een dagdeel op als mijn vriend aan werk is en dan ga ik dingen voor mezelf doen. Uitgebreid douchen, maskertje op, boekje lezen, slapen. Echt genieten, vind ik dat.

 7. Kelly Caresse 11 maart 2014 / 07:34

  Wat een goed artikel om jezelf meer bewuste rustmomentjes te gunnen! Vooral sinds ik mama ben merk ik hoe lastig het is en ik soms maar gewoon doorga, ik kan bijvoorbeeld de rust niet vinden om een boek te lezen hoe graag ik het eigenlijk zou doen, gek he

 8. Bibian 11 maart 2014 / 07:39

  Klinkt allemaal super! En een ontbijtje op bed,ja daar teken ik voor hahah. Liefs

 9. Joni 11 maart 2014 / 08:07

  Wat een fijne rustmomentjes! Ik moet me die zelf ook meer gunnen, ik wil teveel en heb te weinig tijd haha. Misschien is het een idee om eens wat relaxmomentjes per dag in te lassen!

 10. MySimplySpecial 11 maart 2014 / 08:10

  Heerlijk zo’n ontbijtje op bed! Ik vind het heerlijk om met een boek op de bank of in bed te kruipen en lekker een tijdje te lezen. Of straks lekker in de tuin met de zon op mn gezicht!

 11. Manon 11 maart 2014 / 08:29

  Wat een prettig lijstje 🙂 Ik relax door lekker lang in bad te gaan met mijn iPad of een boek. Ik “gun” mij zo’n momentje toch wel 2-3x per week en I love it haha.

 12. Alyssa 11 maart 2014 / 08:57

  Leuk om te lezen, of ja eigenlijk interessant ^^! In bad gaan is mijn ultiem relax-momentje. Meestal neem ik een boek, tijdschrift of iphone mee. Daarnaast werkt nagels lakken voor mij nogal therapeutisch – ik word er helemaal rustig van.

 13. Susanne 11 maart 2014 / 09:03

  Ik lees ook eigenlijk allemaal ontspannen dingen wat voor mij ook een relaxmomentje is! Als ik een dag ben weggeweest is mijn ultieme relaxmoment om met een kopje thee, tv op TLC en op laptoppen op de bank het ultieme relaxmomentje. En van even een uurtje lekker creatief bezig zijn kan ik ook genieten 🙂

 14. Hester 11 maart 2014 / 09:10

  Ik kan me in al jouw puntjes wel vinden maar voor mij is echt ultiem relaxen doen waar ik denk geen tijd voor te hebben. Niet gedachteloos niets doen maar toegeven aan waar je echt zin in hebt!

 15. Elize 11 maart 2014 / 09:31

  Leuk om te lezen!
  Mijn relaxmomentjes?
  – Als ik bij m’n moeder logeer in het weekend ga ik in bad om te relaxen. Heerlijk!
  – Lekker alle nieuwe blogs lezen ‘s ochtends.
  – Bakken. Daar kan ik echt helemaal ‘zen’ van worden soms.
  – Met m’n vriend op de bank een filmpje of serie kijken.
  – Een tijdschrift lezen op m’n bed als de zon aan het einde van de middag m’n kamertje in komt.

  En er zal vast nog wel meer zijn haha!

 16. Rosa 11 maart 2014 / 09:33

  Met mijn vriend uitslapen en dan nog lekker kletsen in bed, zo gezellig!

 17. Geertje 11 maart 2014 / 10:02

  Wat een fijne relaxmomentjes… Wat ik fijn vind om te relaxen? Een leeg huis en de tv voor mij alleen! Of ‘s avonds, wanneer de meiden op bed liggen, met mijn man samen een filmpje kijken…

 18. Tiffany 11 maart 2014 / 10:28

  Fijne dingen om te relaxen! Ik relax het best door me in m’n bed te installeren, met een goede serie op. Zakje chips erbij en mijn avond is compleet!

 19. Daisy 11 maart 2014 / 10:29

  Ik moet ook echt leren relaxen. Ik merk namelijk dat ik dat nodig heb. Vaak heb ik de neiging om 80 dingen in een dag te proppen. Aan het einde van de dag ben ik dan zo moe en voel ik me totaal niet voldaan. Toen we laatst een weekendje weg waren, merkte ik ook dat ik gewoon veel vrolijker werd.

  Tijd om eens wat meer tijd voor mezelf te nemen!

 20. Jessie 11 maart 2014 / 10:30

  Een tijdschrift lezen vind ik ook heel ontspannend. En gewoon even niet naar mijn gsm/laptop kijken. Het voorbije weekend heb ik trouwens genoten van veel speelmomenten met mijn nichtje (bijna 1 jaar) en neefje (bijna 4 jaar). Het kan zo deugd doen om eens in hun fantasiewereld mee te gaan…

 21. Tess Evea 11 maart 2014 / 10:38

  Ik vind het zelf heerlijk om gewoon even niks te doen, lekker een filmpje te kijken op de bank. Of in elk geval, iets in die richting.

 22. Kirsty 11 maart 2014 / 11:07

  Fijn artikel! Ik merk dat ik mijn relaxmomentjes echt nodig heb en probeer mijzelf die dan ook steeds meer te geven. Ik ben misschien heel gek maar ik word heel ontspannen als ik een to-do list maak voor de hele week en daar heel veel van heb gedaan, dan ben ik echt trots en vind ik dat ik echt wat ontspanning verdient heb 🙂 Dan ga ik bijvoorbeeld graag een serie kijken, uitgebreid douchen of gamen 🙂

 23. Jennn 11 maart 2014 / 11:29

  Heerlijk! Ik relax ook door gewoon tijd voor mezelf te nemen en iets te doen waar ik op dat moment zin in heb. Een bad nemen, een serie kijken, een boek lezen, etc. En ultiem relaxen doe ik natuurlijk in een wellnesscenter, maar dat kan natuurlijk niet iedere dag.

 24. Lauriëtte 11 maart 2014 / 12:02

  Ik probeer zoveel mogelijk te doen wat jij ook zegt! Het is niet erg om een keertje een hele avond op de bank te liggen en niks te doen! 🙂

 25. Rachel 11 maart 2014 / 12:21

  Vooral bewust relaxen blijft lastig! Overdag ben ik altijd heel snel gestresst (en helaas opgefokt) dus dit zijn goede tips!

 26. Ise 11 maart 2014 / 12:47

  Ik relax eigenlijk ook alleen als het moet omdat mijn lichaam rust nodig heeft.. (of als ik weet dat ik later iets zwaars ga doen) maar ik kan er wel steeds meer van genieten! En daarna weer aan het werk gaan is dan ook een stuk fijner 🙂

 27. Marije 11 maart 2014 / 13:22

  Tijdschriften lezen vind ik ook heerlijk relaxed om te toen. En dan nu vooral in het zonnetje! 🙂

 28. Mandy 11 maart 2014 / 13:23

  Echt rusten vind ik best lastig. Je denk altijd wel over iets. Als ik achter mij laptop ga zitten op de bank, ben ik voor mij doen nog te veel bezig met denken. Ik pak mijn rust door van te voren een to do list maken (hoef ik daar tijdens het zitten niet meer over nadenken), een kopje thee, apparatuur zoals laptop uitzetten (anders kom ik in de verleiding om toch iets te doen), en zo comfortabel mogelijk zitten op de bank. Het liefst in de zon.
  Daarnaast wil mediteren aan de hand van ontspanningsoefeningen ook helpen. Als ik in de half rust modus zit vind ik series kijken ook heerlijk!

 29. Cindy 11 maart 2014 / 13:29

  Ik neem regelmatig een warm bad. Of ik slaap schandalig lang uit. Vandaag was ook zo’n dag, mijn enige vrije dag van de week en ik loop ontzettend verkouden te wezen. Ik kon er voor kiezen om vroeg uit bed te gaan om van alles te doen waar ik niet vrolijk van werd, of ik kon langer in bed blijven liggen. Dat laatste heb ik gekozen. Verder is een tijdschrift of een boek altijd goed!

 30. Kimberly 11 maart 2014 / 15:13

  Ik kom helemaal tot rust als ik in bed ga lezen of een serie ga kijken. Of xboxen, dat vind ik ook zo heerlijk in bed. Eigenlijk is alles in bed heel relaxend haha. Ik vind het opdoen van een maskertje op zondag, haarmasker, en heel veel lekkere doucheproducten in de douche, heerlijk en genieten 😀

 31. Melissa Charlotte 11 maart 2014 / 17:53

  Ik gun mezelf echt geen tijd om te relaxen. Als ik er dan toch de tijd voor heb series kijken en lezen. Of dat nou blogs, een tijdschrift of een boek is maakt me niet uit.

 32. Manon 11 maart 2014 / 18:50

  Mijn relax momentje is meestal in de avond na werk en avondeten lekker op de bank tv kijken

 33. Hester 11 maart 2014 / 20:20

  Ik was altijd een beetje slecht in helemaal relaxen, omdat ik altijd wel iets te doen had (heb) en hoewel ik best goed niets kon (kan) doen, voelde ik me dan altijd schuldig. De laatste tijd lukt dit veel beter (net iets te goed soms, haha) omdat ik nu gewoon helemaal niets doe maar dan met mijn vriendje en dan voelt het niet echt als tijdverspilling, haha! Natuurlijk kan ik ook op wat ‘actievere’ manieren ontspannen, maar even gewoon écht nergens mee bezig zijn is toch ook wel heel fijn. En ik lag gisteren al om half 10 in bed, wel met telefoon, leerboeken en leesboek, maar toch ook een moment van ontspanning! Ik denk dat het belangrijker is dan je denkt om goed te kunnen ontspannen en het ook echt te doen. Jij veel succes/plezier ermee!

 34. Quincy 11 maart 2014 / 21:00

  Rust momentjes voor jezelf inplannen is inderdaad fijn, vooral met dit lekker weer!

 35. Anne 15 maart 2014 / 18:19

  Relaxen, hmm… dat vind ik echt onwijs lastig. Ik ben óf gestresst, of ik slaap – en dan vaak heel onrustig. Ik probeer vaak wel rustig een boekje te lezen, maar dan raak ik ook al snel gestresst. Geen idee wat ik fout doe haha.

 36. Anouk 19 maart 2014 / 17:03

  Series kijken inderdaad! Het is wel grappig, eigenlijk… ik kijk series voordat ik aan de slag ga. Iedere week komen er wel een aantal uit en die kijk ik meteen. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.