Rollercoaster Tycoon voor op je telefoon (RCT Classic) – Review + tips!

Hallo, ik ben Lisanne en ik ben verslaafd aan Rollercoaster Tycoon. Ik heb het op mijn computer staan, alle drie de delen! Jep, zelfs nu nog. Nu het ook verkrijgbaar is als RCT Classic voor €6 voor mobiel móest ik dit natuurlijk proberen. En ik moet zeggen: ik ben positief verrast. Wat ik er precies van vind, de voor- en nadelen en hoe je het spel zo soepel mogelijk laat verlopen schrijf ik in deze blogpost.

RCT Classic

Voor iedereen die het niet kent: RCT Classic is een spel afgeleid van Rollercoaster Tycoon. Dit spel speelde ik (en veel anderen met mij) toen ik jonger was erg veel. Het is een simulatiespel waarmee je een pretpark bouwt en succesvol moet maken.

Ha, dit kennen we allemaal wel, toch? Forest Frontiers!!! Het aller-eerst en makkelijkste level van het spel. Ik was blij verrast toen ik zag dat deze er gewoon in zat, samen met alle andere classics.

Zullen we maar meteen een lijstje maken met de voor- en nadelen in mijn ogen? Dan gaan we daarna over op de tips!

RCT Classic voordelen

 • Je over Rollercoaster Tycoon spelen op je mobiel. Overal waar je wilt! Dat is toch briljant? Ik heb de afgelopen dagen in bed doorgebracht en dan is dit spelletje dus echt perfect.
 • Het spel is vrijwel hetzelfde als hoe je het kent van vroeger. Als je het niet kent: het spel is awesome. Old school, maar awesome.
 • Er zijn niet minder functies oid, voor zover ik heb kunnen ontdekken.
 • Ook is het niet zo dat je nog extra moet betalen voor extra functies, geld, of andere dingen, wat bij dit soort spellen vaak zo is. Je betaalt een keer, en dan heb je meteen het complete spel. Ik geloof dat je de uitbreidingen (2 geloof ik) er nog wel bij kan kopen, maar dat is absoluut geen noodzaak om het spel te spelen met plezier. Ik heb deze ook (nog) niet.
 • De prijs van het spel is maar €5,99.
 • Vergeleken met de computer lijken de levels minder lang te duren en je kan het natuurlijk aan laten staan terwijl je door het huis loopt. Máár: zojuist ontdekt: je kan de tijd doorspoelen!!! Als je rechtsonder in het scherm klikt op de twee balkjes waarmee je het spel pauzeert, dan krijg je opties om door te spoelen. Dit kan wel bij RCT classic, maar niet bij de computer versie van Rollercoaster Tycoon, dus dat is top!

RCT Classic nadelen

 • Voor een spel op de telefoon is het prijzig. Maar als je weet wat je ervoor krijgt, dat kun je een goede afweging maken, dat is de reden dat ik het toch kocht.
 • Alles is wel erg klein. Voor mijn scherm (ik heb een iPhone 6) kan het net. Is je scherm kleiner, dan wordt het wel heel erg priegelen. Jammer. De knoppen groter maken had best gekund, toch? Op een iPad of een tablet is het spel volgens mij perfect!
 • Met mijn ogen is in principe weinig mis, maar als je slecht kan zien van dichtbij is alles wel heel klein, ondanks dat je kan inzoomen zijn de vensters en de letters erg klein.
 • Als je inzoomt is alles wel erg pixelig. Maarja, we spelen een oud spel dus dat hoort er een beetje bij, toch? Dit was vroeger niet anders, ons beeldscherm was gewoon (iets) groter.

Mijn Forest Frontiers. Dit level is lekker snel klaar en is perfect om mee te oefenen. Je kan zelf achtbanen bouwen, maar de achtbanen die in het spel zitten zijn al erg goed en daar kun je al veel geld voor vragen. De exitement rating en intensity rating zorgen voor een indicatie qua prijs die je de achtbaan kunt geven. Voor sommige achtbanen wordt dus gerust 7,50 betaald en vinden de gasten het nog steeds niet te duur. Handig toch?!

Wie herkent deze? Bumbly Beach! Deze heeft al een grote achtbaan. Dit is ook een van de eerste levels.

Dit heb ik helemaal volgebouwd. Vooral met spannende attracties en achtbanen, die leveren namelijk over het algemeen het meeste geld op.

Een achtbaan waar veel mensen in kunnen verdient lekker snel!

Spannende attracties worden vaak aantrekkelijker gevonden dan rustige attracties. Je kan bij Attracties, het rode flesje en dan de twee muntjes aankruisen naar welke attracties je onderzoek wil doen. Als je eten, drinken, een informatiekiosk en een toilet hebt dan zou ik gaan voor de spannende attracties en zet ik de rest uit!

Nadeel van spannende attracties is wel dat mensen er misselijk van kunnen worden en daardoor de paden vies kunnen maken. Je kan je schoonmaakmannetjes het beste zelf indelen over het park, ze zijn namelijk zelf te dom om zich te verspreiden over het park. Dit doe je door op de blauwe voetjes te klikken.

Zoals in het originele spel kun je als je bovenaan klikt op het groepje poppetjes (je gasten!) kijken waar ze mee bezig zijn en waar ze aan denken. Handig om in de gaten te houden, zo weet je of je bijvoorbeeld attracties duurder kan maken, meer eettentjes moet bouwen of moet werken aan meer toiletten in het park. Of dat ze je park smerig vinden. Dat soort zaken.

En als je het goed doet, dan verdien je geld, blijf je je park verbeteren, en wil je je level!

En… op naar een nieuw level! Tijdens het typen van deze blogpost heb ik ook dit level gehaald…

Speel jij RCT Classic ook? En wat vind jij ervan dat Rollercoaster Tycoon voor op je telefoon überhaupt bestaat? (ik vind het bril-jant!) En heb jij nog andere aanvullingen op dit artikel?

DELEN:

49 reacties

 1. Fleur 4 januari 2017 / 20:11

  Jaaaaa! Back in The time!
  Ik heb hem vorige week ook aangeschaft en vind hem het geld wel waard. Speel hem voornamelijke op mijn iPad omdat ik ik hem op mijn telefoon wel echt aan de kleine kant vind. Voor de rest echt ja.. echt even terug de tijd in! Ik hoop dat er ook not een zootycoon komt die was ook altijd zo leuk! Nu eerst maar zo ver komen als jij bent, haha!

  • Kirsten 29 maart 2020 / 21:20

   Ja super leuk spel, maar hoe kan je een attractie duurder maken. Het lukt me niet

 2. Josephine 4 januari 2017 / 20:35

  Ooh wat cool! Wij hebben het toevallig op nieuwjaarsdag met de hele familie gespeeld; met 8 mensen achter één scherm. 🙂 Ik ga ze gelijk de versie voor smartphones aanraden. Bedankt voor de tip!

 3. Dionne Keizer 4 januari 2017 / 20:56

  Ik zat al een hele week te twijfelen of ik het spel zou kopen of niet, dus deze blogpost komt als geroepen. Na het lezen van de voordelen (ben niet eens toegekomen aan de nadelen) heb ik het meteen gekocht. Nu ben ik alweer 10 minuten bezig met studie ontwijkend gedrag?

 4. Nicole @ Talk with children 4 januari 2017 / 20:58

  Jaaa zo leuk! De eerste app waar ik voor wilde betalen. Jeugdsentiment! 🙂 En ik moet zeggen dat ik dit veel leuker vind dan alle standaard spelletjes voor telefoons.

 5. Nienke 4 januari 2017 / 21:27

  RCT is nog steeds awesome , maar ik speel hem wel op mijn pc of laptop.. Voor smartphones lijkt het me niet heel handig omdat het zo klein is.
  Wel leuk dat ie dan zoveel op het origineel nog lijkt.
  Ik juist van de oude games RCT maar ook sims 1

  • Nienke 4 januari 2017 / 21:29

   *ik hou juist van die oude games(typen met brainfog is kak)

  • Demi 18 april 2020 / 19:41

   Hi allemaal! ik speel RCT classic op mijn tablet. Ik kan alleen niet vinden waar je meerdere parken kan maken/kiezen. Of bestaat de ap maar uit 1 park…? Wie kan mij helpen?

   • Vero 26 april 2020 / 09:24

    Hey hey. Je kan rechts onderin op het (play) tekentje drukken. Als je dan op stoppen drukt kan je daarna een nieuw park kiezen. Ik moest ook even zoeken voordat ik dat doorhad. Succes 😉

 6. Jacqueline 4 januari 2017 / 22:25

  Ik ken het spel niet, maar moet eerlijk zeggen dat ik van je review ook niet wijzer word, haha! Wat is de bedoeling van het spel?

  • Sylvia Kuijsten 5 januari 2017 / 07:37

   In RCT zijn er verschillende pretparken met allemaal een ander doel. Bij de een met je bijvoorbeeld binnen 2 jaar 1.000 bezoekers hebben gehad, bij de ander moet de waarde van het park in een jaar zijn verdubbeld. Of moet je in drie jaar een bepaalde hoeveelheid attracties hebben gebouwd. Ik noem maar iets. Zo heeft elk pretpark een eigen doel en het wordt naarmate je verder in het spel komt steeds moeilijker om dat te behalen 🙂 Helpt dat?

   • Lisanne 5 januari 2017 / 13:17

    Goede uitleg inderdaad!! 🙂 Thanks!

   • Jacqueline 5 januari 2017 / 20:29

    Ja, dat helpt. 🙂
    Ik kreeg er een beetje een Sims idee bij, maar dat er doelen gesteld worden, maakt het dan meer echt een spel.

 7. Patricia 5 januari 2017 / 05:25

  Wie weet als ik straks echt verlof moet houden. Nu candy crush ontdekt, dus deze kan ik als laatste van nl straks ook nog wel installeren. Ook ik ben het spel namelijk niet.

 8. Sofie 5 januari 2017 / 08:23

  Ik heb het nog nooit gespeeld maar mijn nichtjes en neefjes hadden het vroeger en dan was ik best een beetje jaloers, haha!

 9. Esmée 5 januari 2017 / 09:42

  Zo leuk is dit ja! Echt weer even back in time. Heb jij ook dat je klanten blijven klagen over vandalisme in het park terwijl je dan echt genoeg beveiligingsmannetjes hebt en die allemaal goed verdeeld hebt. Ik blijf bankjes en prullenbakken vervangen!

  • Lisanne 5 januari 2017 / 13:17

   Ja, heb ik ook! Misschien moeten we gewoon geen bankjes meer bouwen, haha. Ik vind het ook maar gek, want alle mensen zijn wel blij en de waardering blijft ook hoog terwijl ze daarover klagen (950+). Trek me er maar niet zo veel van aan, hehe.

   • Esmée 5 januari 2017 / 13:33

    Jaa precies! Maarja, geen bankjes gaan ze vast ook weer over klagen, haha. Maar niet te veel van aantrekken inderdaad, lijkt me de beste optie 😉

 10. Tineke 5 januari 2017 / 09:54

  Verslaafd in dit spel! Dit was vroeger al mijn favoriet, zo leuk dat ze het nu voor de telefoon hebben uitgebracht!
  Liefs

 11. EliseDingen 5 januari 2017 / 10:17

  Fantastisch spel! Vooral het moment dat de draaimolen op hol sloeg en dat het muziekje dan heel snel gaat en dan heel sloom en dan moet je er een monteur heen sturen 😛 haha.

 12. Irina 5 januari 2017 / 10:24

  Geweldig! Ik heb hem zelf nog niet gedownload maar het brengt zoveel herinneringen naar boven van vroeger, hihi

 13. Leonie 5 januari 2017 / 17:46

  Ik speelde dit vroeger echt zo vaak, ik vond het geweldig. Ik koop eigenlijk nooit apps, maar dit is toch wel heel aantrekkelijk haha. Maar ik denk dat ik hem dan op de ipad zou gebruiken, omdat ik me inderdaad kan voorstellen dat mijn iphone 6 scherm aan de kleine kant is

 14. Maike 6 januari 2017 / 11:04

  Jaaaaaa! Wat een heerlijk spel is dit toch. Krijg meteen weer zin om het te spelen!

 15. Mariska 8 januari 2017 / 17:11

  Super leuk dat ze dit hebben gemaakt voor de telefoons! Ik zag hem al wel, maar heb die 6 Eu er eigenlijk weer niet voor over dan. Snap best dat er mensen zijn die dat er wel voor over hebben. Heb het vroeger wel echt super vaak gespeeld! 🙂

 16. Paul 9 januari 2017 / 14:04

  Uit zelfbescherming heb ik alle spelletjes van mijn telefoon gegooid, maar Rollercoaster Tycoon is zo ontzettend leuk. Het lijkt me inderdaad allemaal erg klein, maar goed dat is ook oldskool qua uiterlijk!

 17. Sharon 25 januari 2017 / 20:14

  Kan iemand me ajb vertellen hoe ik van park verander (heb iPhone) ik heb inmiddels alles gevonden hoe het moet. Heb in het eerste park ook de prijs behaald maar ik kom niet in een ander park!

  • Lisanne 25 januari 2017 / 20:39

   Rechts onder, als je op pauze klikt, dan kun je je park opslaan en het park afsluiten. Daarna kun je aan een nieuw park beginnen 😀

   • Sharon 26 januari 2017 / 08:05

    Super bedankt ?

 18. Jos 27 januari 2017 / 23:10

  Weet iemand hoe je entree prijs kunt wijzigen zoals vroeger?

  Ik heb liever geen zwervers in m’n park. ?

  • Lisanne 28 januari 2017 / 19:21

   In sommige parken kan dat, maar meestal is dat als alle attracties gratis zijn 🙂

 19. Brenda 1 mei 2017 / 10:45

  Hoi!
  Vraagje: wanneer krijg je nou een nieuw level? En hoe ga je naar een nieuw schoon veld? Mocht je geen nieuw level krijgen!

 20. Dillyanne 27 juni 2017 / 10:06

  Waar moet je op klikken als je iets wilt bouwen? Heb de boot er staan maar kan nergens ok drukken dat hij het moet plaatsen. Of zie ik het over het hoofd.

 21. Ruben 23 september 2017 / 14:47

  Waneer komen de lvl’s ruby group vrij?

 22. Dodo3434 5 oktober 2017 / 17:20

  Weet jij hoe je de taal moet veranderen bij dit spel
  Het staat bij mij int frans

 23. Tom 22 oktober 2017 / 15:32

  Ik krijg mijn park waarde niet hoog genoeg om level te halen. Iemand tips?

  • Diana 21 maart 2018 / 17:48

   Ik zelf ook niet iemand tips

   • Marco 20 maart 2021 / 21:07

    Bouwen bouwen en bouwen…dure attracties en overal winkels en bijv bankjes neerzetten

 24. Xmhx 13 juni 2018 / 17:16

  Super leuk spel!! Maar hoe krijg ik mijn parkwaarde omhoog?

 25. Cindy 17 juni 2018 / 10:57

  Ik kan de entreeprijs niet aanpassen zoals in het originele pc spel. In elk spel is de entree gratis! Kan iemand me helpen?

 26. Jessica 6 augustus 2018 / 16:32

  Ik heb het park best ver uitgebruid kun je niet meer land bij kope ?

 27. Roxanne 25 maart 2019 / 15:02

  Hey Lisanne, of iemand anders.. weet je hoe je de entree prijs van je park kan verhogen? Er staan bij mij geen pijltjes net zoals bij de attracties.. liefs, Roxan

 28. Laura 7 augustus 2019 / 09:58

  Hi! Weet iemand wanneer je pin automaten kan plaatsen in het park? Bij de poppetjes raakt het geld op maar zelfs na alle kraampjes te hebben uitgevonden krijg ik geen pin automaten te zien.

 29. Ineke 28 januari 2020 / 19:26

  Heelfijnspel. Ik heb nu alleen Forest frontiers. Hoe krijg ik de andere parken?

 30. Ineke 3 februari 2020 / 22:03

  Weet iemand hoe je een nieuw level bereikt?

 31. Nick Lenders 20 oktober 2020 / 14:31

  Zijn er cheatcodes voor op de gsm net zoals vroeger op de pc ?
  Iemand die mij hierop nog een antwoord kan geven ? 😉

  • Chantal 11 december 2020 / 15:19

   Hoi, daar ben ik ook naar op zoek! Op het internet kan je er niks over vinden. Vroeger was het zo dat je iets moest doen met F11 geloof ik? Toen kon je oneindig veel geld krijgen!

  • Chantal 11 december 2020 / 15:26

   Mocht je er inmiddels achter gekomen zijn, dan hoor ik het graag 😊

   Groetjes

 32. Milan 3 januari 2021 / 12:52

  1 van mijn actracties is stuk gegaan en er staat dat ik een mechacien erbij moet halen, ik weet alleen niet waar ik die kan vinden.
  Is er iemand die mij hier antwoord op kan geven?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.