RULE #2 Focus on the positive not the negative

Een tijdje geleden stelde ik een lijstje op met deze leefregels. Ik sta persoonlijk achter elke regel en ik vind ze heel waardevol. Daarom wil ik graag meer aandacht besteden aan deze regels. Dit doe ik door de regels een voor een te behandelen en er een apart artikel over te schrijven.

‘Focus op de dingen die goed en positief zijn, blijf nooit steken op de negatieve dingen.’

Weer is dit in mijn ogen een ontzettend belangrijke regel. Met een negatieve houding of een negatieve manier van denken kom je nergens. Je leven zal bestaan uit enkel nare dingen en ook al is dat niet zo, dan zal je het toch zo ervaren. Een positieve denken daarentegen zal vooral het leven zien als iets leuks en zal zijn eigen leven positiever zien.

Foto door treyevan op Flickr

Zoals jullie misschien wel weten ben ik door de fibromyalgie een echte positieve denker geworden. Soms heb je als je ziek bent simpelweg geen keus. En je kunt wel stellen dat dat heel erg in mijn voordeel is gaan werken. Ik kan nu echt genieten van het leven en alleen door deze manier van denken is mijn leven een stuk mooier geworden!

Omdat ik een positieve denker ben sinds best een lange tijd, heeft mijn blog ook altijd een positieve ‘vibe’ gehad. Ik heb al veel artikelen geschreven over positief denken en graag wil ik jullie die vandaag nog eens laten zien.

Hoe blijf je positief in een wereld vol pessimisten?

Misschien is dit een beetje een negatief artikel (want: de mensen om je heen pessimisten noemen), maar hierin geef ik wel tips hoe je positief blijft terwijl de mensen om je heen dat niet zijn. Want feit is wel dat natuurlijk niet iedereen zo’n positieve instelling als die van jou heeft.

Extra genieten in de herfst en voordelen van de winter

Als je me een klein beetje kent ben ik een grote liefhebber van zon, veel licht en warmte. Ik krijg bijna verliefde gevoelens als het weer mooi weer wordt na een koude winter. Je kunt dus ook wel stellen dat ik een enorme hekel heb aan de herfst en de winter. Maar ik zou mezelf niet zijn als ik ook daar de positieve punten uit kon opnoemen!

Ieder nadeel heeft zijn voordeel

Bij dit artikel stond mijn blog nog echt in de kinderschoenen. Maar dat neemt niet weg dat ik het er nog steeds mee eens ben! Het is echt zo, bij elk negatief ding kun je wel iets positiefs bedenken, echt waar.

Ben jij dankbaar of ben jij bitter?

Een mooi filmpje, in de titel staat wel dankbaar maar de man in dit filmpje heeft natuurlijk vooral een extreme positive mind! Inspirerend om naar te kijken en een eyeopener voor als je “bitter” bent.

Waar ik in geloof

Een artikel over hetgeen waar ik in geloof. 3 keer raden waar ik in geloof…. Positief denken! Hierin leg ik uit waarom ik daarin geloof en waarom het zo goed voor mij werkt. Hierbij vind ik de comments ook echt een meerwaarde hebben, prachtig om te lezen waar zij in geloven.

Dat waren de artikelen die ik graag nog eens met jullie wilde delen. Ben jij een echte positieve denker? Of betrap je jezelf er nog weleens op dat je eigenlijk een beetje (te) negatief denkt? En hoe grote invloed denk je dat het heeft op je “gelukkig zijn”?

6 reacties

 1. lifesplash 5 juli 2012 / 07:56

  Mooi artikel! Ik probeer ook alles positief te bekijken, dat helpt veel better. En maakt je ook gelukkiger. Soms denk ik nog wel eens negatief ja, maar te optimistisch hoef ik ook niet te zijn.

 2. Saskia 5 juli 2012 / 08:15

  Zeker genieten van de kleine dingen en positief alles bekijken.. Heel belangrijk!

 3. Daniëlle 5 juli 2012 / 10:35

  Positief zijn maakt inderdaad alles veel beter, maar ik geloof niet dat een mens áltijd positief kan denken. Ik word in ieder geval vrolijk van positief denken!

 4. Lizzy 5 juli 2012 / 11:27

  Erg mooi artikel! Positief denken heeft een grote invloed op je leven!

 5. Anne 14 juli 2012 / 11:28

  Er is weinig belangrijker dan een positieve houding. En dat zegt iemand met een chronische vorm van depressie, haha. Ondanks dat ben ik best positief, want anders is niks leuk meer. Jij bent wel een groot voorbeeld hierin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.