TIPS: Saleshoppen als een minimalist

Ja, ik houd van shoppen. Máár soms heb je gewoon genoeg, je kan niet oneindig door blijven winkelen, dat past gewoon niet. Maar profiteren van de sale, dan kan je wel doen. Ik heb een aantal tips om van de uitverkoop te profiteren maar toch minimalistisch bezig te zijn.

saleshoppenalseenminimalist

bron

 • Bedenk van tevoren wat je nodig hebt. Welke dingen zou je graag met een beetje korting in de sale willen scoren?
 • Maak een lijstje (en houd je eraan)
 • Soms zijn er dingen die je normaal te duur vindt, maar een echte aanvulling zijn in je kledingkast. Misschien wel iets waardoor er weer meerdere andere dingen weg kunnen?
 • De sale is perfect om mooie basics van goede kwaliteit voor een fijn prijsje te scoren.
 • Cadeautjes kopen in de sale is een aanrader! Zo kun je wel een tof koopje scoren én heb je een cadeau voor minder geld van meer waarde. Zo heb je wel zelf het goede gevoel dat je hebt als je een koopje hebt gescoord en heb je je lekker kunnen uitleven in de sale én maak je iemand anders er nog blij mee ook. Dit is niet aan te raden als je een hekel hebt aan uitverkoop natuurlijk, haha.
 • Je hoeft niet alles te kopen, kijken alleen kan ook heel leuk zijn.

Het is verleidelijk om tijdens de sale compleet van je minimalistische gedachte af te stappen, vooral als je zoveel van winkelen houdt als ik. Maar; doe het niet!

saleshoppenminimalist

Alles uit deze collage komt uit de sale van H&M

Om in je hoofd te houden tijdens het winkelen door het jaar heen:

 • Vaak begint de sale ongeveer tegelijkertijd met het begin van het seizoen. Zoals nu: de lente/zomer is nauwelijks begonnen en de sale gaat alweer van start. Dus… ga je voor die tijd nog winkelen, houd dat dan in je achterhoofd. Vooral voor bikini’s of luchtige vakantiekledingstukken en zonnebrillen is het handig, vaak ga je toch pas op vakantie wanneer het hoogzomer is.
 • Wil je graag een wat opvallender bijzonder fashion item? Wacht tot het in de uitverkoop is. De kans bij wat meer bijzondere items is groot dat ze in de sale komen én als je bankrekening niet oneindig is is het prettig als de dingen die je slechts een (of twee) seizoenen draagt niet te duur zijn.
 • Let het hele jaar door op de koopjes van dingen die je sowieso nodig gaat hebben. Bijvoorbeeld: ik heb elk jaar een lange jurk en twee jurkjes tot op de knie nodig. Ik let het hele jaar door op of ik voor een fijn prijsje een mooie jurk kan vinden. Dat is sowieso veel fijner dan last minute zo’n belangrijk item zoeken. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld een winterjas of goede kwaliteit schoenen. Vooral voor deze wat meer kostbare zaken is het de moeite waard om hierop te letten.
 • En tot slot, voor luxere basics: wacht tot de sale.

Happy saleshopping! Wat staat er op jouw verlanglijstje?

22 reacties

 1. Kelly Caresse 24 juni 2013 / 07:22

  Wat een super goede tips, als het sale is ga ik nog al gauw los en merk ik uiteindelijk thuis dat het niet hele nuttige aankoopjes waren, als je van te voren bedenkt wat je nodig hebt kun je veel besparen inderdaad 🙂

 2. Beautytalk 24 juni 2013 / 07:42

  Wat goede tips.. ik maak ook steeds lijstjes en laat die dan thuis liggen!! 🙂 haha. Het witte rokje heb ik in het zwart!
  Eefje

 3. Kimberly 24 juni 2013 / 09:20

  Ik moet vaker een lijstje maken en me eraan houden haha

 4. Sophie 24 juni 2013 / 09:31

  Handige tips! Ik moet ook vaker nadenken in de sale, ik neem vaak iets mee onder het mom van ‘het is zo goedkoop’ haha

 5. Martina 24 juni 2013 / 09:38

  In de sale koop ik eigenlijk altijd meer dan dat ik nodig heb

 6. LounaBeauty 24 juni 2013 / 11:14

  Yeaahh love sale shopping. 🙂 Beetje meer nadenken is inderdaad niet verkeerd. Ik heb nu ook echt opgelet op items die ik ook in de winter kan dragen. Joepie!

 7. Marlijn 24 juni 2013 / 12:15

  Wat een leuk artikel!! En handige tips, vaak koop ik in de sale dingen waar ik achteraf spijt van heb. Beter nadenken dus haha 🙂

 8. Deborah 24 juni 2013 / 12:15

  Heel leuke tips. En mijn bankrekening is u dankbaar 😀
  Tijdens de sales durf ik al eens miskopen te maken…
  Ik ben vooral op zoek naar outfits die ook passen op de werkvloer (denk: géén jeans, comfy hakken, leuke kleedjes en rokjes op knielengte,…)

 9. Irene 24 juni 2013 / 12:21

  Goede tips Lisanne! Vooral die van cadeautjes kopen, daar moet ik aan denken. Ik ga deze vrijdag, net als vorig jaar, naar Barcelona en daar zijn de Zara’s echt heaven qua uitverkoop!! Ik ben van plan om een mooi jurkje te kopen, want daar ben ik nogal moeilijk in.

 10. Nem 24 juni 2013 / 14:00

  Leuke tips lisanne 🙂 Kan ik wel gebruiken.. vorig jaar had ik een goede baan, nu een uitkering. Dus ik shopte wel in de sale maar dan gelijk 2x zoveel.. ik keek niet om naar 140 euro voor een broek of jasje. Ai..Voordeel is; ik heb nu wel mn hele kast vol met winter/zomer basics en mooie dingen en het is zoveel dat ik de helft nog niet heb gedragen.

  Kadootjes koop ik ook vaak in de Sale. vooral voor kleine meisjes die jarig zijn (onze vrienden hebben bijna allemaal al kindjes) die 10 voor 10 euro dingen bij de Claires bijvoorbeeld. Nagellak, knipjes, etc.

 11. Angela 24 juni 2013 / 15:48

  Hele handige tips! Ik kan ze best wel gebruiken, omdat ik altijd met dingen terug kom die ik helemaal niet nodig had.. Oops.. Dus ik denk dat ik voortaan maar lijstjes ga maken van wat ik nou precies wil / moet hebben, haha!

 12. Manja 24 juni 2013 / 19:01

  Ik vind het eigenlijk wel jammer dat het ALTIJD sale is. vroegah was het gewoon twee keer per jaar, net als in Parijs. Je hebt dan echt mega sale en niet de 10% zoals het nu is. Wil je de economie stimuleren moet je ook niet in de sale gaan kopen. Heel veel winkels moeten sluiten omdat er altijd sale is en ze dus bijna niks verdienen (grotere merkwinkels nagelaten natuurlijk). Ik koop liever 1 kledingstuk, wat ik echt heel tof vind niet in de sale dan tig dingen die wel leuk zijn in de uitverkoop. Mijn kledingkast is al vol genoeg en bij alles wat ik vast hebt denk ik, heb ik het echt nodig, zo ja, waar combineer ik het mee. Als ik niet snel genoeg antwoord heb gaat het terug.

 13. Annebelle 24 juni 2013 / 19:10

  Goede tips. Ik zal zeker een lijstje maken als ik weer ga shoppen. Maar wel graag eerst mijn loon binnen krijgen natuurlijk 😉

 14. Hester 25 juni 2013 / 08:10

  Ik shop eigenlijk nooit echt in de sale, ik heb rond die tijd van het jaar vaak al wel genoeg kleding voor het seizoen. Maar shoppen voor het volgende seizoen vind ik dan ook weer niet zo leuk, en meer kleding heb ik echt niet nodig. Ach, als je uit de sale blijft, dan kom je ook niet in de verleiding! Heel handig, al is sale shoppen wel extra leuk…

 15. Kvgr 25 juni 2013 / 08:51

  Nog een aanvullende tip: bedenk van tevoren of je echt iets nieuws nodig hebt of dat je jurkjes/bikini/kleren van vorig jaar nog leuk zijn en passen. Ik schrik eerlijk gezegd een beetje van je opmerking dat je ieder jaar een lange jurk en twee knielange jurkjes nodig hebt Lisanne. Ieder jaar opnieuw kopen? Echt?

  • Lisanneleeft 25 juni 2013 / 10:52

   Ik bedoel niet dat ik ze ieder jaar nieuw hoef te kopen, ik bedoel dat ik het elk jaar nodig heb en dan gewoon oplet in de winkel als ik eens iets zie 🙂
   Ik let bijvoorbeeld ook op tasjes of andere accessoires, zo kan je een jurk meerdere keren aan, zonder dat het erg opvalt! (want ja… etiquette heb ik natuurlijk ook nog mee te maken :P)

   En wat je zegt: elk jaar een compleet nieuwe garderobe kopen is helemaal niet nodig, vaak heb je nog veel van de jaren ervoor (ik in elk geval wel! :)). En wat je dan nog nodig hebt, dat kan op het lijstje!

   • kvgr 29 juni 2013 / 22:29

    Oh gelukkig maar… 😉

 16. Tisiaan 30 april 2015 / 14:45

  Beetje tegenstrijdig, minimalistisch sale-shoppen…ik bedoel…serieus?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.