Sam Galesloot

De kans is groot dat je al eens van hem hebt gehoord. De dove, blinde, verlamde jongen. Een grote verrassing voor de medische wereld, doordat hij 26 jaar is geworden en van het leven heeft gehouden. Hij is overleden op 01-01-2011. Maar deze jongen heeft oneindig veel mensen geinspireerd.

Er werd een documentaire over hem gemaakt, door Ria Bremer, deze was ongelovelijk indrukwekkend. En nu nog eentje. Als je deze nog niet gezien hebt wil ik jullie aanraden om deze te kijken. De positiviteit en levenslust van deze jongen is ongelovelijk.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=rNrW75bNf9c[/youtube]

Zie hierboven een promo filmpje van De Wereld Draait Door van het afscheid. Het afscheid kun je hier bekijken. En voor de documentaire moet je hier zijn. Wat vinden jullie van deze jongen?

5 reacties

 1. Olga 12 januari 2011 / 17:55

  Ik heb de docu toen niet gezien, maar ik ken hem wel een beetje. Ik had helemaal niet verwacht dat hij zelfs een liefde in zijn leven zou krijgen, wat mooi 🙂 En dat systeem waarmee zij communiceren, zo bijzonder..

 2. Lydia 12 januari 2011 / 21:26

  Ik heb het vanmiddag ook gezien. Bij sommige scènes zat ik echt met een brok in mijn keel, aan de ene kant vond ik dat ze die mensen met rust moesten laten, aan de andere kant hebben ze hele mooie emotionele momenten weten vast te leggen. En ook van zijn vriendin, dat hij op het laatst nog eens zijn soulmate vond. Ik vond het allemaal zo mooi om te zien . . .

  Sam heeft, mede dankzij de documentaire en zijn levenswijze, meer in zijn leven bereikt dan ik voor mezelf voor mogelijk houd. Hij is op z’n minst een inspiratiebron voor me. The sky is the limit.

  Ik hoop dat de documentaire bewaard wordt en verplicht wordt gesteld op (middelbare) scholen. In deze individualistische maatschappij word je al gauw voor ‘minder’ aangezien als je iets mankeert. De discussies die je hiervan kan afleiden (zorgen voor een zwaar gehandicapt persoon, kwaliteit van bestaan, het recht om over je eigen lichaam te beslissen, etc) mogen wat mij betreft niet vergeten worden.

 3. Lieke 13 januari 2011 / 06:30

  Ik heb het nog niet gezien, maar ik ben nou wel erg benieuwd!

 4. Allungaa 13 januari 2011 / 11:06

  Ik heb de documantaires zojuist bekeken. Heb echt met tranen in mijn ogen gekeken. Wat enorm indrukwekkend zeg.

  Ik heb er verder geen woorden voor. Prachtig

 5. Aafke 4 februari 2011 / 14:21

  Wauw.. echt zo bijzonder hoe hij heeft geleefd en soms zelfs overleefd heeft..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.