Samen sta je sterker

Gister in #Blogpraat op Twitter was er een blogger te gast. Deze man had een vrij succesvolle blog en had daarbij nog 200 andere schrijvers, die ook schrijven voor zijn blog. Mijn eerste reactie was: huh, bloggen met zo veel mensen? Maar zijn we met z’n allen niet veel sterker dan alleen?


Via weheartit.com

En toen realiseerde ik me dat ik nog een aantal mailtjes niet had beantwoord. Voornamelijk van meisjes met fibromyglie die mij hebben gemaild naar aanleiding van het stuk op girlscene. Ik las de mailtjes nog eens en dacht: Ook ik ben niet alleen. En natuurlijk mailde ik meteen deze meisjes terug, zij zijn ook niet alleen. Samen ben je veel sterker dan alleen.

Maar om weer terug te komen op het bloggen, waarom bloggen zo veel mensen alleen? Ik doe het zelf ook, dat weet ik. Maar stel je voor dat alle kleinere beautybloggers, die niet boven Misslipgloss en Beautygloss meer uit kunnen komen, met zijn allen samen zullen werken. 10 goede bloggers samen zijn veel sterker dan 1 goede blogger, toch?

Waarschijnlijk sta je samen inderdaad sterker, zelfs met bloggen. Wat mij betreft is het zeker de moeite waard om het eens te proberen. Sowieso wil ik schrijven voor andere websites, maar ook andere mensen zijn van harte welkom om een stukje voor mijn blog te schrijven, samen zijn we immers sterker dan alleen.

11 reacties

 1. Lieke 8 februari 2011 / 10:44

  Wauw met 100 mensen? Dat is veel. Ik denk dat als je met meerdere bloggers schrijft je blog mooier kan worden. Maar ik vind 100 wel heel veel, ik denk dat, dat niet ten goede komt aan de kwaliteit.
  Maar ik denk dat als je met meerdere blog wel meer variatie in je blogs krijgt…

 2. Ashley 8 februari 2011 / 12:18

  Ik denk trouwens dat je met 5 mensen al een succesvolle blog kan schrijven. Met 100 wordt het onoverzichtelijk en kun je niet overleggen, dat post iemand elke keer iets randoms.

  En je moet natuurlijk weten, wat je met je blog wil berijken.

  Nou het ding wat ik wilde zeggen! Ik heb je getagged, op mijn site, zou je even willen kijken en een berichtje achter willen laten? xxx

 3. Danique 8 februari 2011 / 13:06

  Wauw, 200 andere schrijvers lijkt mij wel erg veel! Ik blog voornamelijk alleen omdat het gewoon mijn plekje is :).

 4. Olga 8 februari 2011 / 17:35

  Ik vind het juist fijn om zelf te kunnen schrijven. Dan weet ik ook meteen of iemand mij de moeite waard vindt 🙂

 5. Sabine 8 februari 2011 / 18:25

  200 is wel heel erg veel, maar ik ben het wel met je eens! Het zou leuk zijn (en handig) om samen een blog te hebben. Samen sta je sterk en ieder heeft zo zijn eigen kwaliteiten en interesses.

  Bovendien zit je dan ook niet gauw met een probleem als jij zélf even geen inspiratie hebt.

  Ik doe nu mijn blog alleen, maar probeer de bezoekers ook de content te bepalen door ze zelf aan te sporen dingen te schrijven enzo.

  Zou het ook erg leuk vinden om één keer in de week een column online te plaatsen van een vast iemand. Maar het is lastig om iemand te vinden die echt leuk kan schrijven 🙂 Interesse? 😉 haha.

 6. karin r. 8 februari 2011 / 18:50

  ook al blog je ‘alleen’ (klinkt ineens zo zielig) dan nog kun je gastbloggers op je blog een podium geven. ik ben het met je eens dat samen sterker maakt. het is ook veel extra werk om een team bloggers bijeen te houden. ik schrijf af en toe voor hofstijl.nl en zij werken ook met een team bloggers. allemaal vrijwillig. dat moet wel vloeiend lopen anders heb je geen groepsblog.

 7. Laura 8 februari 2011 / 18:53

  Ik weet niet of ik dat zou kunnen, met meerdere mensen bloggen. Ik denk wel dat een blog daardoor heel gevarieerd wordt, omdat iedereen een ander karakter heeft.

 8. Lotte 8 februari 2011 / 20:19

  ik blog samen met een ander meisje..
  heel gezellig!

  xx

 9. Lian 10 februari 2011 / 19:17

  Dat je af en toe een stukje blogt voor een andere site is wel een leuk idee! 🙂 idd samen sta je sterker!

 10. Resy 13 februari 2011 / 15:35

  Opzich vind ik het heel fijn om zelf een blog te hebben. Maar ik vind het ook wel leuk om met een groepje een blog te hebben… Ik vind het allebei leuk

 11. Kroos 22 november 2011 / 11:13

  Ik blog ook samen met een vriend, echt leuk is dat!

  Groet,
  Kroos
  Sweetdeal.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.