Sapvasten #3 Dit had ik niet verwacht!

Het is weer tijd om jullie op de hoogte te brengen van mijn sapvast-avonturen! Ik leef in deze week van het sapvasten alleen op sapjes en al het vaste voedsel is dus deze verboden terrein. In een vorige update las je over mijn kapotte sapmachine. Ik heb in elk geval goed nieuws!

Hoe het nu gaat met het sapvasten?

Goed! Ik heb een nieuwe sapmachine gekocht en de kapotte heb ik teruggestuud. Deze sapmachine is een erg fijn exemplaar! Wel iets duurder (een rib uit mijn lijf, kun je wel zeggen), maar als ik hem vaak ga gebruiken is hij het wel echt waard! En dat is natuurlijk wel de bedoeling, ik hoop dat ik hierna in elk geval wat gezonder ga leven.

Verder zijn de flesjes waarin de AH sapjes zaten erg handig om mijn eigen sapjes weer in te doen! Ik had gebrek aan bekers waarin ik het kon doen, dat probleem is nu opgelost!

Hoe voel ik me? Houd ik het vol?

Ik had verwacht dat ik het heel moeilijk ging krijgen. Fysiek en mentaal. Dat ik me slecht ging voelen doordat ik niets vasts eet, dat ik me flauw ging voelen en echt niet anders zou kunnen dan IETS eten. Dit is gelukkig helemaal niet het geval! Ik voel me, als ik genoeg sapjes drink, gewoon vol. Van een hongergevoel is absoluut geen sprake!

Verder heb ik ook niet echt behoefte aan vast voedsel. En als ik ergens zin in heb, dan is dat vooral fruit en misschien wat muesli. Bizar toch? Ik ben echt iemand die van eten houdt (nouja, snoepen eigenlijk), en er normaal gesproken ook niet af kan blijven. Dit is denk ik toch een stukje discipline dat nu in mijn hoofd zit en dat ik het echt graag wil!

Waarover je nog artikelen kunt verwachten

Natuurlijk ga ik, naast mijn updates, nog meer bloggen over het sapvasten. Tijdens het sapvasten raak ik steeds meer geïnteresseerd in bijzondere diëten (denk bijvoorbeeld aan Raw vegan). Het lijkt me leuk om hier dan ook wel iets mee te gaan doen! Maar wat kun je nog over het sapvasten verwachten?

 • Wat eet ik op een dag?
 • Welke spullen gebruik ik voor mijn sapvast week?
 • Recepten voor lekkere sapjes
 • Verder gaat Coach Jeanet me nog helpen met een blogpost waarin we een dag van normale voeding gaan vergelijken met eentje van sapjes. Ik ben erg benieuwd!

Verder hoor ik natuurlijk ook graag naar wat jullie graag nog willen zien! Het sapvasten gaat me tot nu toe dus nog vrij gemakkelijk af en daar ben ik erg blij mee. Ik ben benieuwd hoe het de komende dagen zal gaan lopen. Dus… wat zou jij nog graag zien over mijn sapweekje?

17 reacties

 1. Ise 12 september 2012 / 14:10

  Het lijkt me echt heel erg moeilijk om geen vast voedsel te eten! Knap van je.

 2. Irene 12 september 2012 / 14:38

  Wat goed van je! Mijn zus heeft dit ook een week gedaan, met haar sjow juicer (dat is dan weer net iets anders dan een normale juicer) en zelf wil ik het ook nog heel graag proberen. Je moet wel opletten dat je genoeg van die sapjes drinkt, want anders krijg je inderdaad veel te weinig voedsel binnen en ga je je superslecht voelen! Heel veel succes nog, ben benieuwd naar de volgende update 🙂

 3. Laura 12 september 2012 / 15:50

  Wow super knap van je! Fijn dat je je gewoon goed voelt en dat je nog geen echt vast voedsel hebt gepakt!

 4. Evelien 12 september 2012 / 16:08

  Goed! En het ziet er hartstikke lekker uit :D.

 5. Anneke 12 september 2012 / 16:23

  Het lijkt me vooral best een gedoe. Het is makkelijker om dan naar iets ongezonds te grijpen (koek bijvoorbeeld).

 6. Hester 12 september 2012 / 16:34

  Leuk dat je het volhoudt, ik ben benieuwd naar je updates!

 7. Ilse 12 september 2012 / 16:46

  Goed zeg, ik hou dat zeker niet vol.

 8. Emmelien 12 september 2012 / 17:02

  Gaaf zeg, ik vind het ook echt interessant om te lezen!
  Het raw vegan diet (of moet ik lifestyle zeggen?) trekt mij ook al een tijdje. Ben ook heel benieuwd wat jij daar over te vertellen hebt 🙂

 9. Debbie 12 september 2012 / 18:08

  Super dat je een nieuwe sap machine heb nu kan je volop sapjes weer maken. Wat super dat je het makkelijk aankan, lijkt mij helemaal niks hoor… Echt knap van je.

 10. Anouk 12 september 2012 / 18:10

  Fijn dat het zo goed bevalt! Ik zie dat niet zo zitten, haha.

 11. Silke V. 12 september 2012 / 19:10

  Ik begin vanaf morgen!
  Wel niet zo uitgebreid als jou, ik hou het bij de sapjes, geen darmspoelingen dus. Ik ben heel benieuwd. 🙂

 12. Yvonne 12 september 2012 / 21:17

  Heyyy volgens mij heb je (ongeveer) dezelfde sapcentrifuge als ik, haha!
  Ik ben GEK op wortelsap, wortelselderijsap en gewoon sinaasappelsap natuurlijk ^^

 13. PSbyDila.com 13 september 2012 / 11:59

  Ik wil ook zo’n sapmachine! Maar niet voor sapdieet, want dat zou ik echt niet kunnen!

 14. Esmay 13 september 2012 / 12:12

  Fijn dat het zo goed gaat, ben benieuwd naar je andere aritkels hierover ^^

 15. Didi 13 september 2012 / 19:56

  Zo’n sapmachine lijkt me wel heel handig zeg! Ben benieuwd naar de volgende artikelen hierover! Vooral diegene waarbij je gaat vergelijken!

 16. Roxanne 14 september 2012 / 11:15

  Ik ben heel benieuwd hoe je je voelt na een week. Het is wel slim dus om voor je begint een paar sapjes te halen in de winkel. Ik heb wel vaker mensen gezien die dat deden en dan elke dag hun flesje in de vaatwasser deden om de volgende ochtend een nieuw drinkontbijtje voor zichzelf te maken. Handig dus.

  Eigenlijk klinkt het wel de moeite waard om het eens te proberen. Ik ben wel dol op groenten en fruit, maar ik weet niet of ik helemaal zonder vast voedsel zou kunnen.

 17. laura 20 september 2012 / 19:36

  super goed! respect dat je het vol houdt! Ik ben erg benieuwd naar het blogje over de vergelijking tussen een sap en gewone dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.