Sapvasten met Innerwave

Zoals ik al een aantal keer genoemd heb, maak ik gebruik van een Innerwave pakket bij het sapvasten. Dit is een complete set met vrijwel alles wat je nodig hebt. Na gebruik hiervan kan ik zeggen dat dit ideaal is voor mensen die geen tijd hebben om zich er heel erg in te verdiepen, maar het toch willen doen. Het programma van Innerwave is daarvoor echt een hele goede oplossing!

innerwave

Het Innerwave pakket bestaat uit alle supplementen die je nodig hebt, het pakket is echt heel uitgebreid wat dat betreft. Dat is fijn, want hierdoor merk je dat hier echt goed over is nagedacht voor een zo prettig en gezond mogelijke sapkuur. Daarnaast is er een informatie boekje, waarin alles kort en bondig uitgelegd staat. Je mist niets, maar je bent ook geen uren bezig met lezen. Perfect! Verder krijg je nog een aantal losse papieren met een programma voor de voorbereiding en de nazorg. En, ook niet geheel onbelangrijk, recepten voor lekkere sapjes!

Dus, even op een rij, in dit Innerwave pakket zitten de volgende dingen:

 • Een Innerwave informatieboekje (kuurbeschrijving en gebruiksaanwijzing)
 • Programma voorbereidingsdieet
 • Programma nazoorg & opbouwfase
 • Recepten voor sapjes
 • Klysmaset
 • Chlorella
 • Green Kamut
 • Magnesiumsulfaat
 • Psyllium Husk
 • Probiotica
 • Koffie
 • Argital
 • Probiotica (laatste 3 zijn klysmavullingen)

innerwave

Koffie, Argital (groene klei), zeezout, magnesiumsulfaat

De eerste drie potjes zijn klysmavullingen. Koffie ruikt overigens heel erg lekker (en ik drink niet eens koffie). Magnesiumsulfaat in het laatste potje neem je in met een glas water of bij een vruchtensapje. Deze zorgt ervoor dat de afvalstoffen makkelijker van je darmwand afkomen.

Psyllium Husk, Innerlife, probiotica, Green Kamut

Dit zijn aanvullingen op de kuur, om te zorgen dat deze zo goed mogelijk verloopt zonder veel bijwerkingen. In het informatieboekje staat allemaal precies omschreven wanneer je ze moet nemen.

En de clorella. Dit zou je kunnen zien als een soort ‘multivitaminepil’, maar dan op natuurlijke basis. Chlorella is een zoetwateralg die bekend staat om zijn positieve werking. Er zitten eiwitten, vitaminen, spoorelementen en omega 3-vetzuren in. Dit supplement kan niet ontbreken in een sapvast kuur.

Dus, zoals je ziet is dit pakket erg compleet! Je hoeft niets zelf meer te bedenken, alles is al uitgestippeld voor je.

Verder heb ik de klysmaset niet op de foto gezet, maar dit was ook een prima exemplaar. Het was erg simpel om hem te gebruiken en met de uitleg uit het boekje erbij kan er eigenlijk niets meer mis gaan!

Vind je deze manier van sapvasten nu nog te ingewikkeld? Dan kun je ervoor kiezen om jezelf een weekje op Vlieland sapvasten en vakantie houden cadeau te doen. Dat is echt een topmanier om jezelf op een gezonde manier te verwennen. Er worden verse sapjes met biologisch fruit en groenten voor je klaargemaakt, je krijgt begeleiding en eigenlijk nog heel veel meer. Meer info hierover vind je hier.

Het pakket dat ik heb is hier te koop en kost € 167,00. Voor meer informatie over de Innerwave wellnesskuren kun je een kijkje nemen op de Innerwave website.

Dus, dat was mijn mening over het Innerwave pakket. Erg fijn als je geen tijd/energie hebt om zelf alles uit te zoeken. Op deze manier heb je eigenlijk geen begeleiding nodig, hoewel je ook een set kan kopen met begeleiding.

Wil je meer lezen over mijn sapvast-avonturen? Mijn andere updates vind je hier!

12 reacties

 1. Manja 16 september 2012 / 09:32

  Hoe gaat het nu met je citroenwater in de ochtend. Ik vind het altijd heerlijk om op te drinken. De eerste keer vond ik het ook heel vies, maar nu, het went en je gaat het straks nog lekker vinden!

 2. Laura 16 september 2012 / 11:30

  echt heel interessant! Ik ben trouwens wel benieuwd naar die klysma’s hoe dat precies werkt en wat ‘t nou doet en of je al verschil merkt? Of is dat misschien toch te persoonlijk haha..

 3. Aleida 16 september 2012 / 18:21

  Ik heb net je artikelen over de kuur gelezen, en het klinkt goed, gezond vooral…

 4. ona pona 25 september 2012 / 09:02

  Die chlorella is echt een supergoed supplement, het is ook bekend onder de naam spirulina, en zo in de apotheek verkrijgbaar
  ik gebruik het al maanden en voel me er supergoed bij !!
  het idee van een sapkuur staat me wel aan, maar als ik zo een dure pakketten erbij zou moeten gebruiken, dat zie ik niet zo echt zitten

 5. Alexander 24 april 2013 / 11:30

  Hoi Lisanne,

  Ik ben momenteel aan het detoxen. De basis is uit het boek van In 28 dagen van Gifbelt naar Tempel. En doe nu ook een aantal klysma’s. Van Innerwave heb ik nog wat adviezen gekregen. Ik zag in latere posts dat je nog andere coaches hebt gevonden. Was dit niet voldoende, vroeg ik me af? Of heb je iets ‘beters’ gevonden. Doe je de zuivering van Innerwave elk jaar? Ben benieuwd naar je reactie.

  • Lisanneleeft 24 april 2013 / 11:39

   Ik had alleen een pakket van Innerwave, geen coaching! Mijn coach was een lezeres van mijn blog, die had me al eerder gezegd ze ze mij wel wilde begeleiden als ik een keer een detox wilde doen. Dus vandaar dat ik dat op die manier heb gedaan. Ik heb dus geen ervaring met de coaching van Innerwave!

   Deze keer was mijn eerste keer detoxen, maar ik denk dat ik het nog wel vaker ga doen! Misschien wel op andere manieren (korter of minder streng, of… ik weet het nog niet), gewoon om dat eens uit te proberen!

   Veel succes nog met je detox 🙂

   • Alexander 24 april 2013 / 21:43

    Dankjewel. Je bent meer van het uitproberen dus 😉 Ik heb ook geen coaching hoor, maar had een vraag gesteld omdat ik al een ander detox programma volgde. En hij heeft zijn programma gegeven, zonder de artikelen dan. Ik ga dit vaker doen!

 6. Sylvia 10 augustus 2014 / 22:35

  Welk pakket heb je precies gebruikt? De complete detox met klysma van 167€?
  Zit daar begeleiding bij, of mag je dit ook gewoon thuis zelfstandig doen? Ik denk erover om dit ook te gaan doen. Maar ik heb niet zoveel trek in mensen die constant komen vragen hoe het gaat haha, laat mij het zelf maar uitvogelen en rustig bekijken.
  Heeft het qua energielevel en cm’s of afvallen ook iets opgeleverd?
  Zou je het aanraden om ook te proberen?
  Dankjewel! Ik hoor het graag! 🙂

  • Lisanneleeft 10 augustus 2014 / 22:48

   Ik had via Innerwave een pakket zonder begeleiding! Er wordt heel duidelijk uitgelegd hoe je alles moet doen, had inderdaad de set met klysma. Vond het wel zo fijn dat daar een uitgebreide uitleg bij zat, haha.

   Zelf ben ik wel veel afgevallen, maar dat was niet mijn doel (5 kilo? Maar als je weer gewoon gaat eten kom je ook wel weer wat aan). Op mijn blog zijn meer blogs te lezen over sapvasten, als je op ‘sapvasten’ of ‘sapfeesten’ zoekt vind je nog meer blogposts hierover! Heb alles uitgebreid beschreven, ik kreeg er helaas niet meer energie van. Wel heel veel verhalen gehoord van mensen die er qua gezondheid echt op vooruit zijn gegaan. Die mensen drinken vaak wel veel meer sap dan Innerwave aangeeft, simpelweg zodat je toch genoeg voedingsstoffen binnen krijgt (jep, dat kan blijkbaar – met alleen sap! hele openbaring voor mij)

   Ook vond ik het heel leuk en leerzaam om het eens geprobeerd te hebben, maar qua gezondheid oid heeft het me niet echt iets opgeleverd. Het is natuurlijk wel een hele uitdaging! Ik ben wel ongeveer een half jaar lang een stuk dunner geweest dan ‘normaal’, omdat ik na het sapvasten ook mijn eetgewoonten wat aanpaste (ik at veel meer groenten en fruit en minder troep bijvoorbeeld).

   Verder is begeleiding volgens mij niet noodzakelijk, maar ik vond het wel heel prettig. Ik had geen begeleiding via Innerwave, maar een lezeres van mijn blog, diëtist en groot fan van ‘sapfeesten’ begeleidde mij tijdens het sapvasten. Je lichaam kan gek reageren op het ontgiften, op zulke momenten is het wel fijn om eventjes te vragen aan iemand of dat wel normaal is. Dit is haar site: http://jeanetwolf.com/
   Ik kon haar gewoon mailen met vragen enzo, ze ging me niet lastig vallen met vragen van hoe het ging ofzo, ze gaf alleen de begeleiding die ik wilde 🙂

   Hoop dat je zo genoeg info hebt, verder kun je dus nog de twee eerder genoemde termen zoeken om meer te weten te komen over mijn ervaringen!

 7. Michelle 11 juni 2017 / 20:12

  Hi Lisanne, je blog is alweer van een tijd terug, maar ik ben nu met de detox bezig en heb een vraag over de sapdagen. Het boekje met voorbeelden en recepten is inderdaad heel handig, maar hoeveel sapjes of smoothies dronk jij ongeveer per dag? Er staat 3-5 sapjes van 200 ml per dag en 3-5 smoothies per dag. Wat als je dit combineert en wat is de leidraad, dat kan ik nergens vinden? Groetjes

  • Lisanne 14 juni 2017 / 18:40

   Persoonlijk heb ik alleen sapjes gedronken, maar omdat het niet was om af te vallen heb ik veel meer (groente)sap gedronken 🙂 Ik zo’n 3 liter per dag ongeveer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.