Schilderij met ballonnen – DIY

Het zweefde al een hele tijd in mijn hoofd: ik wilde een tros ballonnen schilderen op canvas. Zo zat ik steeds maar te denken hoe ik dat nu moest gaan doen, afgelopen week heb ik het gewoon gedaan. Het resultaat vind ik verrassend tof! Vandaag laat ik dus aan je zien hoe ook jij zo’n gaaf schilderij kan maken. Helemaal niet moeilijk, maar wel met een mooi resultaat!

diy-canvas-makkelijk-schilderen

kleuren-mengen

Benodigdheden voor het schilderij met ballonnen

 • Acrylverf, mijn verf komt gewoon van Action. Je hebt in elk geval een aantal kleuren nodig voor de lucht, en verder kun je de kleurtjes voor de ballonnen natuurlijk helemaal zelf kiezen. Ik koos voor wit (en een beetje blauw) voor de touwtjes waaraan de ballonnen vast zitten, maar jij kan natuurlijk ook kiezen voor een ander kleurtje.
 • Kwasten
 • Iets waarop je de verf goed kan mengen
 • Een canvas, die van mij kwam ook gewoon van de Action. Betaalbare DIY dus!

canvas-achtergrond-schilderen-lucht

Je begint met het maken van de achtergrond. Ik koos voor een geel-blauwe lucht die ik mooi deed overlopen. De kleuren die ik daarvoor gebruikte: Geel, donkerblauw, azuurblauw en wit. Als je het met kinderen gaat maken of denkt dat je dit niet zo goed zal kunnen, dan kun je jouw achtergrond ook ook gewoon een egaal kleurtje geven. Dat is een stuk makkelijker, maar dan heb je nog steeds een leuk resultaat! Maar zo’n overloop is ook echt niet zo moeilijk, vooral niet als je een wat grotere kwast hebt. Dan is het zo gedaan!

achtergrond-lucht-canvas

Zo ziet mijn achtergrond er uiteindelijk uit. Links bovenin het meest geel, midden vooral azuurblauw en recht onderin wat meer naar het donkerdere blauw gewerkt. Dit moet dus een soort van lucht voorstellen!

tools-om-te-schilderen

Na een nachtje drogen is het tijd voor het leukere werk: de ballonnentros! Met alle vrolijke kleurtjes. Ik heb wat kleuren klaargezet: een aantal gemengde kleurtjes van Action en een setje met primaire kleuren, ook altijd handig.

schildertools

Verder maakte ik nog gebruik van deze ronde sponsjes, ook van Action. En gewoon een paar kwastjes!

balonnen-tekenen

En dan is het een kwestie van schilderen. Ik maakte steeds de basis van de ballon met een rond sponsje, om het vervolgens met de kwast verder een ballonvorm te geven. En dat een heleboel keer met een heleboel verschillende kleurtjes. Om de ballonnen iets meer vorm te geven kun je wat spelen met wat kleurverschillen in de ballon, de linker bovenhoek is waar het licht in mijn tekening vandaan komt, dus die heb ik wat lichter gemaakt.

Verder dekt de verf niet helemaal 100% overal, maar dat is met echte ballonnen natuurlijk ook niet zo. Ik vind ze prima zo, hoewel je ze natuurlijk nog een laagje kan geven als je daar blijer van wordt.

Verder maakte ik de touwtjes waaraan de ballonnen vast zitten met wit. Ik denk dat dit nog mooier was geweest als ik een dunner kwastje had gebruikt. Maar die had ik helaas niet! Ik maakte de lijnen eerst met wit en ging er daarna nog met wat lichtblauw overheen, zodat de lijnen wat minder fel zouden zijn en wat beter bij de rest zouden passen.

resultaat-schilderij-met-ballonnen

En dan is dit je resultaat!

schilderij-met-balonnen

Nog een fotootje. Op deze zie je ook hoe het mengen bij mij gaat, haha.

En ook niet onbelangrijk: hoe ik zit te schilderen! Ik leg een doosje onder het canvas, zodat ik makkelijk zittend kan schilderen. Kost minder kracht op deze manier!

diy-balonnen-op-canvas

Bij de eettafel vind ik hem leuk staan. Maar ik vind hem nog leuker naast mijn make-uptafeltje in mijn kantoor. Daar heb ik toch al een spijkertje hangen, dus dat is helemaal handig!

beautyhoekje-met-schilderij-met-ballonnen

Zo! Top.

Ik ben benieuwd wat jij van deze DIY vindt! En of je hem zelf ook zou maken?

DELEN:

34 reacties

 1. Marion 24 april 2015 / 06:56

  Zo ontzettend leuk dat je dit soort dingen maakt. Deze is ook weer heel erg mooi en vrolijk geworden.

 2. Celeste 24 april 2015 / 07:12

  Oh wauw, wat is hij mooi geworden! Echt prachtig! Vooral dat de achtergrond niet lekker egaal is, maar zo mooi overloopt. Heel mooi en vrolijk! 🙂

 3. Akosua 24 april 2015 / 07:39

  Het is echt heel mooi geworden! Het past qua kleuren ook helemaal bij je kantoor, en de overloop in de achtergrond ziet er echt professioneel uit.

 4. Eva 24 april 2015 / 07:41

  Super leuk!!! En vrolijk! Vrolijkt meteen je hele kantoor op denk ik! Grappig dat het zo makkelijk gemaakt is! Dan zie je toch maar weer dat er meer mogelijk is dan je denkt! Liefs! Eva

 5. Sophie 24 april 2015 / 07:44

  Wat ontzettend leuk! Die overloop maakt hem nog mooier!

 6. Xaviera 24 april 2015 / 09:04

  Wat een mooi en vrolijk schilderij! Vooral die achtergrond vind ik heel gaaf om te zien.

 7. Syts 24 april 2015 / 09:06

  Wat leuk! Dat staat echt super gezellig!

 8. Margot 24 april 2015 / 09:28

  Wat si hij mooi geworden! Leuk zo’n kleurverloop inderdaad.

 9. Kim 24 april 2015 / 09:54

  Je bent zo creatief! Bij jou ziet alles er altijd zo leuk uit, haha. 🙂

 10. Nienke 24 april 2015 / 11:18

  Wat maak je toch een mooie kunstwerkjes! De kleuren zijn heel goed gekozen!

 11. Linda 24 april 2015 / 13:22

  Leuk gedaan! Matcht ook mooi bij je kastje 😉

 12. Lifesabout 24 april 2015 / 13:52

  Wat een blij gezicht! Leuk idee met die spons-kwasten. Lijkt me een geweldig project om met Sarah te gaan doen als ze iets ouder is.

 13. Manon 24 april 2015 / 14:42

  Superleuk, Lisanne! Ik vind het een erg mooi schilderij geworden. Leuk idee om ook eens te maken.

 14. Eline 24 april 2015 / 14:42

  Leuk die sponsjes! Dat kende ik helemaal nog niet haha. Ik vind hem erg mooi geworden je schilderijtje! 🙂

 15. Anita | mindjoy 24 april 2015 / 15:03

  Zo ontzettend leuk! Eerst dacht ik dat het kapot geknipte ballonnen waren, misschien ook een leuke variant.

 16. Manon 24 april 2015 / 16:13

  Echt superleuk! Jammer dat ik zelf een drama ben in schilderen, anders had ik dit zeker gemaakt! Maar echt superleuk!

 17. Elise 24 april 2015 / 20:18

  Leuk! Binnenkort ga ik ook zoiets maken, helemaal geinspireerd!

 18. Eline 24 april 2015 / 20:24

  Echt heel vrolijk! Leuk voor op een kinderkamer!

 19. Femke 25 april 2015 / 14:01

  Super mooi zeg! Het lijkt me echt heel leuk om iets van jezelf aan de muur te hebben hangen.

 20. Simovic-Vuceljic Natasa 25 april 2015 / 14:58

  Wat een leuke DIY en helemaal niet moeilijk! Ik zou deze zeker nog zelf wel eens willen proberen 🙂 Maar ik denk dat dit iets is wat ik moet doen als ik nog een keertje thuis ben bij mijn mama in Belgie ,, daar kan ik op zijn minst al het nodige materiaal vinden 🙂 Liefs! x

 21. Baukje 25 april 2015 / 18:47

  Wat is hij leuk geworden! Ooit wil ik ook nog eens zelf een schilderij maken, maar ik denk altijd dat het veel te moeilijk is. Maar jouw DIY is echt gemakkelijker dan het eruit ziet! 🙂

 22. Anneleen 26 april 2015 / 19:06

  Wauw echt zo’n mooi schilderijtje, Lisanne! Heel leuk gedaan!

 23. Coco 31 oktober 2023 / 13:11

  Leuk en tof gedaan je bent kei goed bezig doe zo voort

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.