School story tag – Fibromyalgie & middelbare school (+blunders!!!)

 Mijn middelbare schooltijd, hoe was die? Hoe heb ik überhaupt ooit een havo-diploma kunnen halen? Ik vraag het me ook weleens af, maar in deze video vertel ik je alles over mijn tijd op school!

school-story-tag-lisanneleeft

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien

Na het maken van de video bedacht ik nog een paar blunders die ik heb meegemaakt, maar jullie niet wil onthouden:

 • Ik had nog weleens dagen dat ik een lekker broodje kocht op school, dus dan at ik mijn brood dat ik mee had niet op. Dat bleef in mijn tas liggen. Normaal haalde ik dat er altijd uit wanneer ik thuis kwam of de volgende dag wanneer ik hem tegen kwam in mijn tas. Deze keer niet, ik denk dat dit broodje er al minimaal een week in zat: volledig beschimmeld. Ik had gewoon een zakje schimmel in mijn tas, bah!!! Maarja… ik zat midden in de les, dus ik had mijn eigen walk of shame: met mijn zakje schimmel door de klas om het broodje in de prullenbak te gooien, hahahaha. Uiteraard gevolgd door een opmerking van de lerares zodat de hele klas kon meegenieten van mijn broodje schimmel.
 • Tijdens wiskunde zat ik in de tweede klas in een erg gezellig groepje. Wat ik al vertelde: ik ben best goed in wiskunde, dus goed opletten vond ik niet zo heel erg nodig… Terwijl de les bezig was hadden wij het heel gezellig, totdat iemand me erop wees dat er een enorme puist op mijn neus zat. Ik pakte mijn spiegeltje erbij en bekeek de schade: een enorme knoeperd, groen van kleur. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar als ik dat zie, dan wil ik het zo snel mogelijk weg hebben. Niet zo heel tactisch: hem er midden in de les af proberen de krabben. De docent was not amused en maakte er een opmerking over… oeps.
 • Hoewel mijn sociale skills door het ziek zijn een stuk minder zijn geworden was ik in het begin, op de middelbare school dus, nog best wel goed met mensen en kon ik gewoon sociaal doen. Zo vond ik het erg leuk om te geinen met docenten. Mijn Engels leraar (eentje met een hele lange pink nagel waarmee hij happy birthday speelde op een mini keyboardje wanneer je jarig was) hield ook wel van een grapje. Zo raak je nog eens aan de praat met iemand, en uiteindelijk waren we in een gesprek beland over zijn kleinkinderen. Trots liet hij een foto van ze zien. Ik weet niet meer wat ik precies zei, maar ik maakte een geintje over zijn kleinkinderen waarop hij niet zo erg reageerde en ons weer aan het werk zette. De hele klas was stil, de leraar liep achter mij langs en ineens schreeuwde hij in mijn oor: ‘SHUT THE FUCK UP BITCH!’ Je snapt: ik schrok me een hoedje.

Grappig feitje: deze video maakte ik op de dag dat ik te horen kreeg dat mijn lyme uitslag positief was, hier wist ik dus nog van niets. Bizar hoe snel de tijd gaat! Heb jij ook leuke/grappige herinneringen van je middelbare schooltijd?

DELEN:

23 reacties

 1. Desmain 18 september 2014 / 07:16

  Super leuke video! Ik heb nog niet heel erg veel blunders meegemaakt!

 2. Elize 18 september 2014 / 08:00

  Haha! Dat stuk over de jongens uit de bovenbouw, fantastisch!
  Ik heb op de middelbare school echt een hele leuke tijd gehad en één iemand die ik daar heb leren kennen is nogsteeds één van mijn beste vrienden 🙂
  Ik vind dit echt een enorm leuke video! Misschien ga ik deze tag zelf ook eens invullen 🙂

 3. Yvonne 18 september 2014 / 08:08

  Wat fijn dat je begeleider het behalen van je diploma heeft mede mogelijk gemaakt! Mijn begeleider heeft dat destijds ook voor mij gedaan. Ik hoefde niet naar school en slecht de verplichte examens en toetsen te maken. Leuk ook om je te zien stralen terwijl je over deze periode vertelt!

 4. Marion 18 september 2014 / 08:15

  Herkenbaar: havo/vwo, vwo en vervolgens havo. Hier precies hetzelfde. Toevallig heb ik straks afgesproken met een vriendin van vroeger van de Havo. Goh zeg… 20 jaar geleden alweer! Bizar!

 5. MySimplySpecial 18 september 2014 / 09:05

  Fijn dat je toch je diploma hebt kunnen halen! Zelf herinner ik me zo snel even geen blunders, maar vooral de leuke tijd die ik had bij de musical. Elk jaar werd er namelijk een slotmusical gemaakt, helemaal door leerlingen en daar heb ik twee jaar aan meegewerkt.

 6. Thefoodiary 18 september 2014 / 09:14

  Wat een leuke TAG! Volgens mij heb je ondanks je beperkingen een super leuke schooltijd gehad. Dat is trouwens altijd iets dat je achteraf pas merkt. Op de middelbare school zelf vind je het wel oké maar pas als je eraf bent en de herinneringen op gaat halen met vriendinnen merk je pas hoe leuk het eigenlijk was. De onwijs knappe economiedocent is mij bijgebleven haha!

 7. Valerie 18 september 2014 / 10:52

  leuke tag en wat fijn dat je iemand op school had waar je terecht kon

 8. Mira 18 september 2014 / 12:33

  Allereerst: Heel fijn dat je uitslag positief is!
  Ik heb me doodgelachen om je blunders hihi, zo herkenbaar!
  Ik ben juist tegenovergesteld want ik ben zo slecht in betavakken en juist goed in de talen hiihi
  x

 9. Eilish 18 september 2014 / 12:35

  Haha die blunders! Wat fijn dat je ondanks alles toch je diploma hebt gehaald! Respect hoor meis!

 10. Mandy 18 september 2014 / 14:32

  Leuke tag! Super tof dat je uiteindelijk wel je diploma hebt gehaald!

 11. Lisa May 18 september 2014 / 14:50

  Hahaha, dat stuk over jongens in de bovenbouw, zó grappig! En echt onwijs knap dat je ondanks alle beperkingen toch je havo diploma hebt behaald. Respect!

 12. Renate 18 september 2014 / 15:22

  Wat een leuke video! Het is leuk om te zien dat je toch nog een leuke tijd op de middelbare school hebt gehad en dat je iemand had die alles voor je kon regelen (ik had ook zo wat mensen op school die alles probeerde te regelen voor me, maar hun kregen het helaas niet altijd voor elkaar!) en tof dat je toch nog een diploma gehaald hebt!

 13. Céline 18 september 2014 / 15:29

  Grappig, ik zette vandaag dezelfde tag online!
  En die blunders… heel typisch middelbare school haha. Leuk!

 14. Laleh 18 september 2014 / 19:51

  Wow wel een heel rare reactie van de leraar Engels.
  Meende hij het?

  Broodjes schimmel heb ik ook weleens gehad.
  Aan het einde van de herfstvakantie bijvoorbeeld, vond
  ik opeens mijn broodje van 2 weken geleden nog in mijn tas. Oeps!

  • Lisanneleeft 18 september 2014 / 20:02

   Haha, het was een beetje een gekke docent, in die situatie was het gewoon heel grappig (en niet eng ofzo 🙂 )

   • Laleh 20 september 2014 / 00:06

    Oh gelukkig maar, anders had ik het erg creepy gevonden hihi.

 15. Simone 19 september 2014 / 11:55

  Super leuke video en wat tof dat ze jou zo goed hebben geholpen met allerlei aanpassingen!

 16. Lenneke 21 september 2014 / 20:26

  Hahaha, ik wil weer terug naar de middelbare school!

 17. Anne 4 oktober 2014 / 09:41

  Super leuk, deze tag! Ik zou m zelf alleen nooit kunnen doen. Ik had geen favoriet vak of leraar en voor leuke momenten zou ik echt even moeten graven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.