4 Ideetjes om schriften te versieren! DIY

Toen ik vorige week zo ziek was en in bed lag zag ik steeds de leuke schriftjes zien die in het pakketje uit deze video zaten. Daar kon ik wel iets nóg leukers van maken… dus toen ik me wat beter voelde, toen ging ik aan de slag! Vandaag laat ik je het resultaat zien.

diy-schriftjes-versieren

Van de benodigdheden enzo heb ik allemaal geen foto’s kunnen maken omdat ik nog te ziek was, maar ik kan het je natuurlijk wel gewoon vertellen.

lis-schriftje

Voor het eerste schriftje ging ik aan de slag met een ponsje, een sterretjespons! Ik ponste een aantal sterretjes aan de boven- en onderkant uit mijn schriftje. Daarachter plakte ik mintgroen papier met stipjes. Toen vond ik hem nog een beetje saai, dus pakte ik er een poster bij waar een tekst op stond en knipte er de eerste drie letters van mijn naam uit. Lis! En toen was het schriftje klaar.

diy-schriftje

Het volgende schriftje was met heel weinig moeite eigenlijk al super leuk! Voor dit schriftje gebruikte ik kant tape dat ik ooit bij Xenos (of Action) kocht. Dat lag al een tijd in mijn lade, maar ik had het eigenlijk nooit gebruikt!

diy-schrift

Omdat ik hem nog wat saai vond plakte ik er toch maar een plaatje bij. Dit vogeltje komt uit Flow magazine.

giggle-schriftje

Deze is lekker vrolijk en girly geworden! Ik heb hiervoor heel veel verschillende dingen gebruikt:

 • Stickervellen met tekst (Giggle) van Action
 • Uitgeknipte kleurplaat cupcakes (kleurboek was ook van Action)
 • Stickers (ook Action)
 • Washitape (Action)
 • En een soort stickerlijntjes met diamantjes die ik een tijd geleden bij Wibra kocht.

stof-op-schriftje

Dit is mijn favoriet! Ik kocht niet zo lang geleden een pakketje met allemaal stofjes met een plaklaag bij Action. Deze zijn super leuk om op je schriftjes te plakken. Dit geeft het een heel andere look, maar doordat het stof is voelt het ook net even wat meer bijzonder dan wanneer je gewoon een glad schriftje hebt.

Als jij naar school zou gaan, zou je dan je schriftjes versieren? En hoe zou je dat dan aanpakken?

DELEN:

15 reacties

 1. Tiffany 11 september 2015 / 07:50

  Vroeger versierde ik mijn schriften altijd met zwarte marker. Ik vind de versie met stof erg leuk en verder zou ik denk ik aan de slag gaan met washi tape, stempels, ponsjes en stickers.

 2. Irma 11 september 2015 / 08:29

  Die met de stippeltjes is leeeeuk!
  Ik versierde mijn schriften nooit maar liet vaak uit verveling een zwarte permanente marker zijn werk doen tijdens de les. Zag er niet uit (want eerlijk is eerlijk: ik ben de definitie van niet-creatief-zijn), maar was prima vermaak!

 3. Chris 11 september 2015 / 09:02

  De schriften zien er zo leuk uit, daar word ik wel heel vrolijk van. De roze met de cup-cakes is mijn favoriet. Ik ga dit idee zeker een keertje toepassen.

 4. Nina 11 september 2015 / 09:28

  Leuk geworden!
  Die plak stof is cool. Even een bezoekje aan de Action brengen vandaag 😉

 5. manon 11 september 2015 / 09:40

  Met de stippels en stof is leuk! Vroeger had ik altijd schriften met dolfijnen haha!

 6. Annelies 11 september 2015 / 09:48

  Wat lekker vrolijk! Ik vind vooral die zwarte met de polkadots en het roze randje heel erg mooi!

 7. Frances 11 september 2015 / 09:49

  Vooral het schriftje met kant tape vind ik erg leuk! Ik tekende op school altijd tijdens de les op mijn schriften, helaas werd dat nooit heel mooi…

 8. Kim 11 september 2015 / 10:14

  Ze zijn zo leuk geworden! 🙂 Ik heb nooit echt mijn schriften versierd, ik was altijd heel erg van overzichtelijkheid en weinig ‘afleiding’. Nu zou ik dit misschien wel doen. 🙂

 9. Fleur 11 september 2015 / 11:33

  Super leuke ideetjes en ik heb nu meteen zin gekregen om zelf aan de slag te gaan, hihi!

 10. Anneleen 11 september 2015 / 14:37

  Wat een leuke ideetjes! Fijn dat, ook al voel je je niet zo lekker, je toch lekker creatief aan de slag kan! 🙂 Ik heb onlangs mijn agenda versierd met verf en geometrische figuren zoals jou 🙂

 11. Rosanne 11 september 2015 / 16:52

  Leuke ideetjes! Je schriften zien er nu echt tof uit!

 12. Kelly 11 september 2015 / 21:19

  Als ik nog schriften gebruikte zou ik ze ook versieren maar op mijn opleiding is vrijwel alles digitaal. Dat is wel jammer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.