September lichtpuntjesmaand! Doe je mee?

Vorig jaar blogde ik de hele maand september over de lichtpuntjes in mijn leven. Deze keer ga ik dit niet meer elke dag doen, maar elke week. Het leukste is dat jij ook mee kan doen!

september-lichtpuntjesmaand

Flickr / Ecstaticist

Vorig jaar was september lichtpuntjesmaand op mijn blog. Het ging niet zo heel erg goed met me, blogggen kostte heel veel energie, waardoor ik me ging focussen op lichtpuntjes. Elke dag op zoek naar een mooi lichtpuntje, en daarover bloggen. Dat lukte nog wel!

Het wordt ook letterlijk weer donkerder. Voor veel mensen staat de zomer in het teken van vrij zijn, vreugde, genieten, terwijl de winter en donkere dagen bij veel mensen zorgen voor een winterdipje. Ook begint school weer, en werk, de temperaturen dalen, de zon komt zich minder laten zien, en nouja… we moeten weer naar de lichtpuntjes gaan kijken!

Ook als er meer aan de hand is dan alleen het seizoen en hoe dat elk jaar gaat, dan is het belangrijk om te kijken naar de kleine dingen die juist wel goed gaan en wel mooi zijn!

‘Het maakt niet uit hoe donker het is, er zijn altijd lichtpuntjes’

De lichtpuntjesmaand is geinspireerd op de blog van Marloes, haar hele blog draait om lichtpuntjes. Als je haar en haar verhaal nog niet kent, bekijk dan zeker even haar blog!

Vorig jaar blogde ik dagelijks over lichtpuntjes. Dat ga ik deze maand niet doen, het wordt wekelijks! Elke dag zet ik mijn lichtpuntje(s) op een rij en aan het eind van de week maak ik daar een mooi lijstje van, en deze zul je op mijn blog vinden. Je kan natuurlijk zelf ook meedoen, dat zou ik onwijs leuk vinden! Je kan dat op je eigen blog doen, maar als je geen blog hebt kun je ook op Twitter, Instagram of Facebook jouw lichtpuntjes delen. Gebruik de hashtag #lichtpuntjesmaand, zodat we elkaars lichtpuntjes ook kunnen bekijken! Doe jij ook mee?

DELEN:

34 reacties

 1. Saskia 1 september 2014 / 18:21

  Mooi onderwerp! Altijd leuk om te lezen van anderen. Ik ga ook even de blog van marloes bekijken:)
  Toevallig heb ik vanochtend een artikel online gezet, over dat ik dagelijks opschrijf wat mijn geluksmomentjes waren die dag en waarom ik dat doe. Toepasselijk!
  Saskia blogde laatst over… Geluksmomentjes

 2. Miss Happinez 1 september 2014 / 18:26

  Wat toevallig! Ik ben ook bezig met zo’n soort project voor op mijn blog binnenkort. Maar ik ga hier zeker aan mee doen 🙂

 3. Lisa 1 september 2014 / 18:28

  Ik denk het wel dat ik mee ga doen, wat positiviteit zal me goed doen!

 4. Lauri 1 september 2014 / 19:23

  Ik doe mee! Kan eigenlijk ook wel wat lichtpuntjes gebruiken. Winter staat inderdaad gelijk aan meer pijn en vermoeidheid. Daarbij wordt school ook ieder jaar zwaarder om vol te houden. HOPPA, LICHTPUNTJES ZOEKEN!!!
  Lauri blogde laatst over… Fi is een groot succes!

 5. Anneleen 1 september 2014 / 19:27

  Wat een leuk idee! Ik ga misschien mee doen op mijn blog. Ik wens je alvast een fijne week met heel veel lichtpuntjes 🙂

  • Lisanneleeft 1 september 2014 / 20:14

   Natuurljik, je kan de hashtag #lichtpuntjesmaand gebruiken 🙂 Dan kunnen we elkaars lichtpuntjes terug zien, dat is leuk 😀

 6. Ruth 1 september 2014 / 21:26

  Dat is een mooi idee. Doordat je stil gaat staan en het mooie van het moment ziet en ervaart, geniet je meer (is mijn ervaring).
  Ruth blogde laatst over… Leeuw ~ Zen-zien-tekenen

 7. Joyce 1 september 2014 / 22:25

  Superleuk dat je dit gaat doen Lisanne! Ik vind het altijd erg fijn en inspirerend om met elkaar positieve dingen te delen

 8. Anne 2 september 2014 / 08:26

  Ah wat leuk! Ik had er stiekem al op gehoopt. Ik ga zeker meedoen. September wordt voor mij waarschijnlijk een behoorlijke zware maand. Mijn gezondheid is wankel, onder andere omdat ik geen ritme heb ik mijn dag. Ik ben nog steeds – al twee jaar – op zoek naar een stage en ik zie het soms best somber in. En met de muziek ga ik een drukke, leuke tijd tegemoet… Ja, laten we dit gaan doen. 🙂
  Anne blogde laatst over… Today is the day to love, believe, do and mostly live

 9. Carlijn 2 september 2014 / 18:29

  Yeeey, het is weer lichtpuntjes maand! Daar heb ik serieus naar uitgekeken. Eindelijk weer een stok achter de deur om de leuke dingen in het leven te benadrukken
  Carlijn blogde laatst over… Kersverse student

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.