September = lichtpuntjesmaand! Doe je mee?

Langzaam gaat de zomer voorbij, beginnen de scholen en het werk weer en zit iedereen weer in zijn standaard ritme. Ik vind dat zo mooi aan de zomer en de vakantie: iedereen gaat ineens dingen anders doen dan normaal als de zon schijnt en er niet gewerkt hoeft te worden! Nu het donkerder wordt is het kijken naar lichtpuntjes geen overbodige luxe. Er is nog steeds zo veel moois om ons heen, en september is de maand waarin ik daar extra goed naar kijk en dit met je deel.

lichtpuntjesmaand

bron foto

Lichtpuntjesmaand

Lichtpuntjesmaand begon eens toen ik helemaal opgebrand was toen september begon. Ik had er geen zin in en zat er even helemaal doorheen. Maar ik wilde ook de leuke dingen blijven zien en blijven stilstaan bij alle dingen in mijn leven die wel goed gingen. Daarom speciaal een maand hiervoor!

Geïnspireerd door de lichtpuntjesexpert Marlous begon ik met het delen van lichtpuntjes. En ik vroeg mijn lezers mee te doen!

Dus, als je zelf een blog hebt, of Instagram. Of misschien zelfs Facebook! Deel dan elke dag in de maand september een van je lichtpuntjes met de hashtag #lichtpuntjesmaand. Dat ga ik zelf ook doen, ik denk via Instagram. Gewoon om weer even stil de staan bij de kleine dingen die het leven zo mooi maken.

Doe jij ook mee?

DELEN:

19 reacties

 1. Charile 1 september 2016 / 06:38

  Heel mooi initiatief! Ik ga even kijken of het lukt om mee te doen 🙂

 2. marije 1 september 2016 / 07:37

  Mooi initiatief! Ik ga proberen mee te doen en het vol te houden.

 3. Linda 1 september 2016 / 07:44

  Ja, het lijkt me leuk om weer mee te doen! Ik heb al wel eens eerder meegedaan via mijn blog – en dan één keer per week een artikel met lichtpuntjes – maar nu kan ik ook meedoen via Instagram. Ik ga mijn best doen! 🙂

 4. Sandra 1 september 2016 / 08:14

  Wat een leuk en positief initiatief. Dit lijkt mij eigenlijk wel heel tof! Twijfel alleen nog of ik dit via Instagram ga doen, want daar zet ik vooral reisfoto’s op namelijk. Misschoen via Facebook of op mijn blog? Ik ga even nadenken!

 5. Tiffany 1 september 2016 / 08:21

  Ik ga mee doen! Dit is een mooi moment om weer vaker lichtpuntjes op mijn blog te delen. En zo met het begin van het nieuwe schooljaar (terwijl ik nog steeds ziek ben en niet echt kan studeren) kan ik dit ook wel gebruiken.

 6. Bettie 1 september 2016 / 09:06

  Leuk! Ik heb een apart boekje waarin ik opschrijf waar ik die dag dankbaar voor ben. Helpt echt om te waarderen wat je hebt en ik voel mij altijd een stuk beter/positiever als ik dat doe.

 7. Kim 1 september 2016 / 10:05

  Wat een leuk idee! Ik ga het denk ik ook via Instagram doen! 🙂

 8. sandra 1 september 2016 / 10:58

  Jaaaa! ik ga proberen mee te doen! Ik denk dat ik ook maar in een boekje elke dag ga opschrijven wat me vrolijk en blij maakt. Meestal blijft het wel in m’n hoofd zitten maar momenteel zit die zo vol dat ik het niet meer kan onthouden.

 9. Suzan 1 september 2016 / 11:47

  Lichtpuntjes!
  Die kunnen we wel gebruiken nu de dagen weer korter aan het worden zijn.
  Ik ga zeker meer letten op (de kleine) geluksmomentjes.
  Misschien dat ik deze maand wel een post met lichtpuntjes op mijn blog plaats.

 10. Mascha 1 september 2016 / 15:21

  Aahw, dit is echt zo’n leuk idee! Zeker nu de vakantie afgelopen is, en ik van dat idee alleen al helemaal depressief word. 🙂 Dan is dit toch een mooie manier om de boel op een positieve manier te bekijken.

 11. Jantine 1 september 2016 / 16:25

  Ik weet niet of het gaat lukken, met mijn stage ben ik ineens veel drukker dan ik gewend ben, dus bmijn hele planning ligt op z’n gat zo ongeveer 😉 Maar ik wil het sowieso proberen!

 12. Vivian 1 september 2016 / 19:35

  Ik heb meteen even een lijstje gemaakt in miijn bullet journal en ben van plan dit de hele maand bij te gaan houden! Misschien ook via Twitter 🙂

 13. Marion 1 september 2016 / 20:30

  Ik doe mee, blijft een geweldige idee om op zoek te blijven gaan naar de lichtpuntjes van een dag. Denk dat ik mee doe op instagram en op mijn blog!

 14. Sjoukje - meergeldminderstress 2 september 2016 / 08:52

  Wat een mooi idee!
  Ik vind jouw blog het eerste lichtpuntje. Ik vind het heel bijzonder hoe je elke keer weer een leuk stukje schrijft, waar ik blij van word.

 15. Monique 2 september 2016 / 23:40

  Tuurlijk doe ik mee……jij noemt ze lichtpuntjes, ik geniet momentjes….leuk…maar nu noem ik ze even ook lichtpuntjes, ik doe mee via ig. Elkaar inspireren is altijd n goed idee, absoluut een lichtpunt.

  Liefs, mo

 16. Zo simpel is dan geluk 3 september 2016 / 19:21

  September is voor mij de maand waarin in vakantie heb en jarig ben, dus lichtpuntjes die zullen er zeker zijn!

 17. Jitske 13 september 2016 / 13:11

  Wat een leuk initiatief!! Ik ga eens even brainstormen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.