September is de maand van de lichtpuntjes op Lisanneleeft.nl

Lichtpuntjes zijn er altijd. Hoe donker het ook is, je vindt altijd wel een lichtpuntje. Ja, ik geeft het toe; ik voel me niet zo heel erg goed. Eigenlijk zo niet goed dat ik niet zo goed weet wat ik met mijn blog aan moet – het lukt me niet meer. Maar aan opgeven doe ik nu even niet, ik heb iets leuks bedacht. Iets wat ik nog wel kan, we doen deze maand namelijk een thema maand!

lichtpuntjes

Elke dag – of misschien niet elke dag, ligt eraan hoe het gaat – deel ik in de maand september met jullie mijn lichpuntjes. Elke dag kun je dus lezen over een nieuw lichtpuntje. En wees niet bang voor de lichtpuntjes, de ene keer is het een tijdschrift of een make-upje, de andere keer een mooi inzicht of een inspirerende quote. Kan van alles zijn! Lichtpuntjes zijn er altijd, in de 8 (8 alweer, wow!) jaar dat ik nu ziek ben heb ik die leren zien.

Dit idee is overigens geïnspireerd op de blog van Marloes Juffermans, haar hele blog draait om lichtpuntjes. Wat mij betreft is zij een onwijs inspirerende vrouw, en ik word altijd blij van haar blog. Als je meer over haar wil weten, bijvoorbeeld wie ze is en wat ze doet, lees dan haar levensverhaal.

Een maand lang deel ik dus met jullie mijn lichtpuntjes. En mijn lichtpuntje van vandaag is dat ik een oplossing heb weten te vinden voor mijn blog. Ik weet zeker dat ik dit beter ga volhouden en dat het minder energie gaat kosten. En dat geeft me een fijn gevoel. Wat vind jij, een goed idee? Ik hoor graag je mening!

33 reacties

 1. Kimberly 1 september 2013 / 08:02

  Ik vind het een heel leuk idee! Vooral ook als jij er er beter bij voelt, dat maakt het idee nog beter. Ik ben heel benieuwd naar al je lichtpuntjes deze maand! 😀

 2. Tessa 1 september 2013 / 08:11

  Wat een leuke blog en een leuk idee. Soms zitten de leukste dingen in heel kleine dingetjes. En wie houdt er nou niet van lichtpuntjes? Ben benieuwd =)

 3. Suzanne 1 september 2013 / 08:16

  Wat een mooi onderwerp om over te bloggen! Ik ben benieuwd naar je mooie artikelen!

 4. Hannah 1 september 2013 / 08:17

  Leuk! Ik hoop dat het je deze maand wat makkelijker afgaat!

 5. Resy 1 september 2013 / 08:36

  Wat een mooi idee! Ben heel benieuwd naar alles

 6. Manja 1 september 2013 / 08:58

  Super leuk! Je moet doen waar jij je het beste bij voelt 🙂

 7. michelle 1 september 2013 / 10:25

  Wat vervelend dat je niet zo lekker in je vel zit. Het is misschien ook even zoeken naar een goede balans nu je op jezelf woont. 🙂 Goed idee zo’n maand met kleine lichtpuntjes. Daar draait het toch ook om in het leven, de kleine dingetjes;)

 8. Fabianne 1 september 2013 / 10:29

  Lijkt me heel leuk! En het klinkt als een goede oplossing :).

 9. Thea 1 september 2013 / 10:33

  Ik vind het een heel goed idee, je bent vaak heel inspirerend voor me en ik ben dan ook heel benieuwd naar je lichtpuntjes! Heel jammer dat je je niet goed voelt, ik hoop dat dat snel verbeterd.

 10. Esmée 1 september 2013 / 11:49

  Goed idee! Ik ben benieuwd naar je lichtpuntjes. (:

 11. Vivian 1 september 2013 / 13:21

  Wat een superidee, ik ga het zeker in de gaten houden!

 12. Lonneke 1 september 2013 / 13:52

  Wat een súperidee! Ik ben benieuwd naar die lichtpuntjes! xoxo

 13. Wendy 1 september 2013 / 14:18

  Jee, Lisanne. Dat klinkt niet fijn. Alsof je heel erg moe bent en met je laatste restjes blogs eruit perst… Misschien kun je een time-out nemen, want jij bent toch het allerbelangrijkst? Misschien kun je dat eens proberen, voor pak-‘m-beet, een week? Dan vraag je of je lezers je in die week ideeën, inspiraties willen sturen om jou lichtpuntjes te geven. En dan kies je wanneer jij je weer ok voelt, daar de allermooiste uit die je dan weer in een blog verwerkt.

  Nou ja: sterkte in elk geval. Volgens mij mag je hartstikke trots zijn dat je ondanks je gezondheidsbeperkingen zoveel mensen inspireert. En volgens mij heb je dus ook alle recht op een kleine beetje rust. Lekker genieten van je nieuwe huis bijvoorbeeld.

 14. Anne 1 september 2013 / 16:15

  Ik vind het een goed plan, volgens mij kan je op die manier ook iets minder energie opgebruiken aan je blog, maar je lezers toch blijven inspireren. Overigens kan ik me ook een beetje vinden in de comment van Wendy. Let je ook wel op jezelf?

 15. Shifra - A Cup of Life 1 september 2013 / 17:19

  Wat leuk om te horen dat je wel doorgaat met de blog! Wat gaat er concreet veranderen dan? Misschien moet je wat vaker gastblogs aannemen? Ik denk dat er genoeg mensen zijn die iets voor jouw website zouden willen schrijven; ik in ieder geval wel! 🙂

 16. Charlotte 1 september 2013 / 18:57

  Jaa onwijs leuk idee.
  Ben erg benieuwd naar je licht puntjes 🙂

 17. elisapisa 1 september 2013 / 19:32

  Dag Lisanne,

  Ik lees je blog al een tijdje en ik geloof niet dat ik ooit eerder een reactie heb achtergelaten. Ik ben echt een stille lezer en kijker 😉
  Ik wilde je bij deze even laten weten dat ik je een inspirerende, positieve, mooie jongedame vind en ik weet hoe het voelt om niet naar volle sterkte te (kunnen) leven. Maar, dat betekent niet dat je niet een heel gelukkig mens kunt zijn.
  Ik ga lichtpuntjes maken en ze ook elke dag benoemen voor mezelf. Goed idee!
  Sterkte jij!

  Liefs

 18. Sonja 1 september 2013 / 20:08

  Wauw je bent echt zo sterk, ik heb bewondering voor je! Mij lukt het meestal niet om in moeilijke tijden nog steeds zo positief te blijven, maar hou dit vol want het is ook echt inspirerend!

 19. Tamarah 1 september 2013 / 20:40

  Lichtpuntjes zijn heel belangrijk.. counting your blessings!

 20. Anouk 1 september 2013 / 22:01

  Lichtpuntjes zijn fijn om over te schrijven en zijn ook fijn om te lezen (-:

 21. Hester 2 september 2013 / 08:55

  Ik hoop van harte dat dit je gaat helpen. Ik denk in elk geval dat je zelf ook blij wordt van het schrijven over lichtpuntjes en daar gaat het om!

 22. Ise 2 september 2013 / 11:21

  Goede oplossing, lijkt me ook leuk om te lezen 🙂

 23. Olga 2 september 2013 / 18:04

  Heel goed idee, lichtpuntjes zijn toch het belangrijkste in het leven? Bij mij spelen ook ontzettend vervelende zaken, maar elk leuk ding dat er gebeurd geniet ik van, want er moet wel een beetje afwisseling zijn. Hang in there!

 24. Lianne 2 september 2013 / 19:12

  Maand van de lichtpuntjes klinkt heeeul goed! Misschien nog wel het leukste thema wat ik op Lisanneleeft gelezen heb sinds ik je volg 😉
  En take care of yourself 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.