September – een maand vol lichtpuntjes

Toen ik de maand september begon wist ik niet dat deze maand zó intens ging worden. Ik heb nauwelijks kunnen bloggen, maar des te blijer ben ik dat ik elke dag een lichtpuntje op Instagram heb kunnen zetten. Zo wist iedereen toch dat ik er nog was en dat er fijne dingen gebeurden in mijn leven! Maar natuurlijk wil ik graag ook nog even mijn lichtpuntjes toelichten op mijn blog! Gewoon, omdat het weer kan. En dat op zich is al een lichtpuntje, daar moeten we van genieten.

lichtpuntjesmaand1

De lichtpuntjes zijn chronologisch als je van linksonder naar rechts en dan weer naar boven gaat (doordat het screenshots zijn van instagram), maar voor het gemak doen we gewoon van links naar rechts. Oké? Oke!

– Een dag waarop ik naar buiten kan. Ik liet iemand die al zes jaar in Den Helder woont zien waar de Action zit. En als je deze huizen herkent omdat je Den Helder ook kent… dit is inderdaad héél dichtbij de Action. En daar woont meneer. Ik heb even goed gegniffeld, hihi.

– De allerleukste en fijnste canvas tas! Met cactusjes erop. Het tasje is niet zo groot, maar wel super stevig. Ik kocht hem bij Kwantum voor €1,50 en dit is echt een vondst waar ik helemaal blij van word.

– Deze foto… wow, daar zie ik er gezond uit! Maar, ik ben bij de kapper geweest, daar ging het om! Ik kom maximaal eens per half jaar bij de kapper omdat dat zo intens is, het is als je weinig energie hebt echt een energievreter. De hele tijd dat gefriemel aan je hoofd, harde geluiden, pratende mensen, wachten, je kent het wel. Voor iemand die chronisch ziek is, is dat echt heel pittig. Dan is het extra fijn als het weer gedaan is en je er weer fris en fruitig uitziet!

– En ik nam een video op. Dat lukte deze maand niet zo vaak, maar nu wel, yay!

– Elke dag als ik mijn woonkamer binnenwandel voel ik me zo fijn. Ik hou echt heel veel van mijn fijne huis!

– De broek die ik hier draag ik zeker een groot lichtpuntje geweest afgelopen zomer. Het is een dun stofje, hij zit mega lekker en ik kocht hem vorig jaar in de sale voor €7. Dat was hij 100% waard! Hij is voor nu alweer te koud helaas, maar volgende zomer draag ik hem zeker weer.

lichtpuntjesmaand2

– Ik deed iets dat heel bijzonder voor mij is: een stukje wandelen! Ik woon vlakbij het centrum van Den Helder, maar het is net iets te ver om te wandelen. Maar deze dag deed ik het, yeah!

– Mijn laatste infuus… trots een foto van mijn voor de Walborg kliniek. Ik was zó blij en opgelucht dat het voorbij was! En trots, ook wel.

– Op minder goede dagen is een laptop in bed een groot lichtpuntje

– Hoe mooi is de lucht hier? Altijd als het zo mooi is blijf ik er even extra lang naar kijken.

– Ik kreeg post! Ik kocht een pakketje met stickers bij Elise van Elisedingen. En ze deed er nog allemaal extra dingetjes bij en had er een zelfgemaakte kaart bij gedaan. En de envelop was ook al zo leuk versierd! Van post word ik écht heel blij.

lichtpuntjesmaand3

– Van post krijgen word ik blij, maar ook van post sturen. Ik koos een kaart uit bij Hema en versierde deze helemaal, voor de verjaardag van Eev.

– Ik kreeg een pakketje met allemaal nieuwe kaartjes van Littleleftylou. Als je mij blij wil maken moet je zulke pakketjes opsturen, haha! Heel erg leuk.

– Samen met mijn ouders even op de dijk, toen het zo heel mooi weer was. ‘s Avonds koelde het dan wat af en dan kon ik uit bed en even naar de dijk! De zee was zo mooi, hij was super rustig.

– Op de dag van mijn laatste infuus winkelde ik bij Primark. Ik kocht er een bikini voor €2. Is hij leuk, of is hij leuk? Ik vind hem leuk!

– Nog meer pakketjes!

– En nog meer cadeautjes! Haha, dit was voor de mysteryswap, het was echt heel leuk om in te pakken.

lichtpuntjesmaand6

– Cadeaupapier uitkiezen voor de DIY back to school winactie pakketten was heel erg leuk. Dit inpakken lukte me niet helemaal alleen, maar met een beetje hulp kom ik een eind. Dit ziet er zo toch super leuk uit?

– Heel even een kijkje nemen bij de kringloop. Heerlijk om lekker een beetje rond te snuffelen en te kijken of er nog leuke dingen te vinden zijn.

– Een video kunnen bewerken!

– Maar die nam ik natuurlijk eerst op, voordat ik dat kon, haha. Heel fijn om weer een video te kunnen maken!

– Ik ben lelijk gevallen onder de douche, maar er waren meteen mensen (mijn ouders) om me te helpen en te zorgen dat ik zo min mogelijk pijn had. Ik nam extra pijnstillers (vandaar ook de betere dag daarna, gok ik)

– Als je de hele dag op bed ligt is een ijsje een lichtpuntje.

lichtpuntjesmaand5

– Yesss, mijn mysteryswap kwam binnen! Het was zo leuk ingepakt. De inhoud van de swap wil ik ook nog laten zien, dat is wel zo leuk voor Maaike, die de swap voor mij samenstelde. Maar ik kan me voorstellen dat je ook gewoon stiekem nieuwsgierig bent, haha.

– Ik kreeg super lieve post, een ballon van Lauri en haar mama en een envelop vol leuks en liefs van Monique.

– Op de foto is het niet zo goed te zien, maar het licht scheen heel mooi op de boom die ik vanuit mijn slaapkamer kan zien. Ik lag de hele dag in bed, dus dan is zo’n mooi uitzicht een fijn lichtpuntje.

– Weer een dagje in bed. Maar wel met een super leuke pyjama! De pyjamabroek kocht ik eens bij Action. Leuk is hij, he? Ik word er helemaal blij van als ik hem aan heb.

– Een kaartje van mijn opa en oma, altijd een lichtpuntje. Ze sturen heel vaak kaartjes, daarop schrijven ze wat ze allemaal doen en gaan doen, dat vind ik heel erg leuk om te lezen. Het is fijn als je opa en oma het (naar omstandigheden) goed hebben. Dat is ze wel gegund! En ze zijn heel lief, dat vergeet ik nooit want ik word er meerdere keren per week aan herinnerd met een kaartje. Mijn lieve opa en oma zijn natuurlijk ook gewoon twee heel grote lichtpuntjes.

– Ehhhh… bij deze antibiotica zette ik iets in de trant van: Lyme, ik lust je rauw! De antibiotica lustte mij rauw, haha. Wat een verschrikkelijke pillen waren dit. Raar ook, aangezien ik de minocycline voorheen heel goed kon verdragen. Een beetje een teleurstelling.

lichtpuntjesmaand4

– Ik keek een film in bed nadat ik even de deur uit was geweest in de rolstoel. Zo fijn om weer buiten te komen na zo veel nare dagen! Ik zit vaak stiekem te glunderen als ik in mijn rolstoel zit omdat het zo fijn is om buiten te zijn.

– Ook kon ik even ‘s avonds op de bank tv kijken. Expeditie Robinson! Normaal kijk ik het altijd terug in bed, dus zo ‘live’ op de bank was wel even bijzonder.

– Post sturen! Ik deed een mini winactie. Ik zou het eigenlijk gisteren versturen, maar aangezien ik even in de rolstoel buiten ben geweest had ik daar geen energie meer voor. Dat ga ik dus dit weekend lekker doen! Maar het samenstellen van het pakketje was heel erg leuk.

– Rollercoaster tycoon 2!!! Haha, grappig om dit weer te spelen. En briljant om weer eens boven achter de computer te kunnen zitten!

– Geen foto van die dag zelf, maar ik droeg mijn ‘too tired to function sweatshirt’. Deze is superduperzacht en nogal toepasselijk als ik mijn dagen in bed doorbreng, hihi. Ik stelde mijne zelf samen via spreadshirt. Ik heb het gekregen van dit bedrijf (een hele tijd geleden), maar als hij zo in de winkel zou hangen had ik hem ook zeker gekocht, hihi. Als ik deze aan heb en in de spiegel kijk word ik helemaal vrolijk.

– En sokken met watermeloentjes erop. Volgens mij heb ik deze gehad van de zusjes Lisanne en Patricia (niet 100% zeker of ik de namen goed heb, maar ik denk het wel). Daarvan kreeg ik een tijd geleden een super lief pakketje met cadeaus en deze sokken draag ik super graag omdat ze zo vrolijk zijn.

Dus… dat was mijn lichtpuntjesmaand. Heb jij ook meegedaan afgelopen maand?

DELEN:

18 reacties

 1. Mama Lifestyle Blog 1 oktober 2016 / 06:16

  Hoi Lisanne, wat fijn voor je dat de infuusbehandeling voorbij is, maar wat naar dat je zo last hebt van je nieuwe medicatie. En wat schrikken en pijnlijk dat je onder de douche bent gevallen. Gelukkig was je niet alleen. Wat fijn dat je een paar keerfnaar buiten bent geweest, dat is heel zeker een lichtpuntje.

 2. Charelle 1 oktober 2016 / 07:31

  Fijn Lisanne dat je vandaag toch nog alle lichtpuntjes kunt delen op je blog! Wel heftig dat de nieuwe antibiotica nog zwaarder is dan de infusen. Hoe lang moet je die nu nemen? Net zo lang totdat de borrelia helemaal weg is? Nee toch? Ik hoop het niet voor je in ieder geval! Heel veel sterkte en ik leef met je mee naar het moment dat je eindelijk mag stoppen met de AB. 😉

 3. marije 1 oktober 2016 / 08:01

  Wat een fijne lichtpuntjes heb je deze maand gelukkig nog gehad. Zag al op social media dat het niet zo goed ging. Des te fijner zijn deze lichtpuntjes om te lezen.

 4. Darina 1 oktober 2016 / 08:02

  Mooi om je lichtpuntjes te lezen! Fijn om te lezen dat je een paar keer naar buiten kon om van het mooie weer te genieten!

 5. Jacqueline 1 oktober 2016 / 08:53

  Wauw, als je het zo opsomt, zijn dat toch ook wel een hoop mooie dingen! Ik heb niet meegedaan, maar kom nu wel in de verleiding om mee te doen. 😉

 6. Daniëlle 1 oktober 2016 / 09:23

  Heel mooi hoe jij in de kleine dingen ook lichtpuntjes ziet! Daar kunnen een hoop andere mensen nog iets van leren!

 7. Romy 1 oktober 2016 / 09:28

  Wat mooi om te zien dat je ondanks alles toch op de positieve punten focust! Ook al heb je het heel lastig gehad, je hebt ook leuke lichtpuntjes meegemaakt. Houd die positiviteit vast!

 8. Koen 1 oktober 2016 / 10:00

  Wat een zware maand! Goed om jouw lichtpuntjes te lezen. Ik hoop dat het infuus en antibiotica hun werk doen! Sterkte voor komende maand gewenst.

 9. Josephine 1 oktober 2016 / 11:22

  Wat een leuke blog Lisanne! Ik volg je niet op instagram (shame..) maar ik vind dat je leuke lichtpuntjes in je dag hebt gevonden. Dat is ook een talent! Verder vind ik je trui van too tired to functioneren echt leuk! En ik hou van groen. 🙂 Succes met je weer nieuwe antibiotica, ik zal ook voor je duimen!

  Hoewel ik niet online heb meegedaan, heb ik wel vaak aan de lichtpuntjesmaand gedacht sinds je blog van 1 sept. Mijn lichtpuntjes deze maand: een lief familielid komt dichtbij wonen (Yay!), Ik ben een blog begonnen en heb het trekken van mijn verstandskiezen overleefd. 🙂 Op naar oktober!

  Oh ja, nog een vraag: kun je die leuke bloemen van Elisedingen kopen? Is dat een webshop? Ziet er heel leuk uit!

 10. Lauriëtte 1 oktober 2016 / 16:16

  Fijn dat je zoveel mooie lichtpuntjes hebt gehad Lisanne! Op de dagen dat je je goed voelt straal je echt, je nieuwe profielfoto is prachtig!

 11. carolien 1 oktober 2016 / 19:01

  Wat knap dat je toch zoveel dingen nog doet en overal de lichtpuntjes van in ziet! Klasse!

 12. Desiree Castelijn | Trendbubbles 1 oktober 2016 / 22:09

  Het was een tijdje geleden dat ik je blog bezocht. Toch is het altijd fijn om hier te ‘landen’. Je blogt in zo’n fijne sfeer. Heerlijk om te lezen en zo een beetje mee te leven met je. Ik zie uit naar je video, want bewegend beeld is ook wel eens leuk. Lisanne, tot rap. Desiree

 13. Saar 2 oktober 2016 / 12:23

  Dat van die kapper kan ik zeker begrijpen. Misschien is een thuiskapper iets voor jou, iemand die aan huis komt? Heel leuk, al die lichtpuntjes!

 14. Suzan 2 oktober 2016 / 12:41

  Hoe fijn dat je afgelopen maand iedere dag even stil stond bij een lichtpuntje.
  En het zijn niet alleen grote dingen, maar ook kleine waar je zo niet altijd bij stil staat.
  Terwijl die zeker ook belangrijk zijn om hoop te kunnen blijven houden als de dag eigenlijk niet zo lekker gaat.

  Zelf heb ik niet zichtbaar mee gedaan, maar er zeker aan gedacht als er een lichtpuntje voorbij kwam.

 15. Vivian 3 oktober 2016 / 17:41

  Ik ben heel enthousiast begonnen met de lichtpuntjes bijhouden, maar het is me niet echt gelukt om het vol te houden Ben wel van plan om weer een dankbaarheidslijstje te gaan maken. Wat fijn om jouw foto’s zo te zien, en vooral al die leuke pakketjes!

 16. Tineke 3 oktober 2016 / 19:31

  Heej Lisanne wederom heel inspirerend om te zien dat je ondanks tegenslag kunt genieten van kleine geluksmomentjes zoals ik ze zelf altijd noem. Ik weet hoe moeilijk dit is maar ook hoe belangrijk het is om door de moeilijkere tijden heen te komen. Petje af voor jou!

 17. Ilona 4 oktober 2016 / 21:08

  Super leuk om te lezen wat je positieve puntjes waren afgelopen maand. Helaas kwam ik er zelf te laat achter om nog mee te doen haha. Wat fijn dat je zulke lieve opa en oma hebt die je meerdere keren kaartjes sturen. Post is altijd leuk :). Mijn lichtpuntje deze maand is dat ik begonnen ben met nieuwe medicatie waar ik tot nu toe niet behoorlijk slecht op reageer. Heel veel liefs voor deze maand <3

 18. Zo simpel is dan geluk 8 oktober 2016 / 15:14

  Knap van je dat je ondanks de slechte dagen toch nog elke dag een lichtpuntje weet te vinden. Hopelijk is oktober qua gezondheid een betere maand voor je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.