Sims 4 review + eerste indruk! (voor- en nadelen)

Yeah, Sims4 is daar! Om 00:00 op de dag dat de game uitkwam zat ik achter mijn computertje om te genieten van mijn eerste ervaringen met Sims 4. Ik heb in mijn leven veel Sims gespeeld, deel 1, 2 en 3 heb ik allemaal volop gespeeld! Nu is natuurlijk de vraag: wat vind ik van Sims 4? Is het een grote verbetering? Wat is er anders dan Sims 3 aan Sims 4? Ik laat het je in deze blogpost weten. Waarschuwing: ik heb veeeeel screenshots gemaakt, haha!

sims-4-ervaring-tips-screenshots

huis-inspiratie-screenshot-sims4

Het huis dat ik bouwde speciaal voor deze blogpost. Ik begon compleet opnieuw zodat ik niets zou vergeten te laten zien aan jullie! Het bouwen van een huis is super makkelijk en kun je zo simpel of juist uitgebreid maken als je zelf wil. Onder aan deze blogpost laat ik de voor- en nadelen van het bouwen in Sims 4 weten!

huis-familie-plopje-sims4-inspiratie

De benedenverdieping van mijn huis.

keuken-sims4

Mijn huis heb ik zelf ingericht, behalve de keuken! Dit is een van de kant en klare keukens.

huiswerk-sims4

Kinderen en tieners moeten weer netjes hun huiswerk maken… wat me tot nu toe opvalt is dat het een stuk lastiger is om een hoog cijfer te halen dan bij Sims 3!

tuin-inspiratie-sims4-screenshot

Ik heb mijn tuin ingericht…

verloving-sims4

Mijn sim is namelijk ten huwelijk gevraagd! Er zijn leuke ‘uitdagingen’ beschikbaar voor wanneer je een feestje geeft of bijvoorbeeld op een date gaat. Zo laten ze precies zien wat je moet doen om een hogere score te halen!

ojaa-sims4

O jaa!

Er wordt ook veel gewerkt met emoties. Bepaalde handelingen hebben bepaalde (positieve of negatieve) gevolgen voor je sim! Als je sim een bepaalde emotie heeft kan deze weer wat extra dingen doen.

sims4-screenshot-buurt

Je kunt niet zomaar de hele buurt door lopen met je sims, maar het stuk rondom jouw deel van de buurt kun je wel buiten lopen. Daar zijn gelukkig ook altijd wel buurtbewoners te vinden zodat je je sociale behoefte kunt vullen als je sim alleen woont. Dit is bijvoorbeeld in een parkje naast het huis van mijn sims! Als je een ander huis in wil of een ander deel van de buurt wil betreden krijg je een laadscherm.

sims4-multitasken

Sims kunnen multi-tasken! Een stuk realistischer dan de vorige versie: tv kijken en tegelijk kletsen is niet meer onmogelijk! Naar mijn mening is dit echt een grote vooruitgang van de game. Grappig, het is zoiets simpels, maar maakt het spel een stuk realistischer en logischer!

huis-van-familie-plopje-sims4

Zo ziet het huis er van binnen uit.

familie-plopje-sims4

In het huis woont de familie plopje. Uiteraard kun je weer zelf eigenschappen kiezen, maar er vallen ook eigenschappen te verdienen!

doelen-sims4

Doelen kun je tijdens je spel super makkelijk omwisselen. Elk doel bestaat uit meerdere delen, deel 1 is relatief makkelijk, deel 4 is bij de meeste doelen echt wel een inspanning! Er zijn er al wel best veel, dat is een voordeel! Ik vermoed dat er met uitbreidingen nog wel een boel doelen bij zullen komen.

tuin-inspiratie-sims4

Dit is de tuin van mijn sims waar ik al eerder mee had gespeeld, van hun begin heb ik geen screenshots gemaakt!

huis-inspiratie-sims4-2

Dit is het huis. Oja…

Cheats voor Sims 4 die handig zijn

Deze cheats voor Sims 4 vind ik handig en gebruik ik het liefst. Het cheatvenster open je met shift + crtl + alt, net zoals bij de vorige versies. Dit zijn mijn handigste sims 4 cheats:

 • Motherlode (50.000 Simdollars)
 • Kaching (1.000 Simdollars)
 • Testingcheats true (dit zet bepaalde functies aan). Vervolgens kun je met de rechter muisknop op je sims drukken en de gemoedstoestand veranderen. Je kan ze blij maken (dan vullen hun behoeftenbalkjes) en deze kun je daar ook vast zetten!

Of je met cheats speelt moet je natuurlijk helemaal zelf weten, ik vind het leuk om met cheats dingen uit te proberen, zoals bijvoorbeeld lekker uitgebreide en luxe huizen bouwen! Daarentegen is het natuurlijk ook leuk om zonder cheats te spelen en je sims zelf een luxe huis te laten verdienen.

huis-inspiratie-sims4

Zo ziet dat huis er van binnen uit.

buurt-sims4

Zo ziet de buurt eruit. Er is nog een buurt, sims kunnen gewoon tussen de twee buurten heen en weer reizen, dus dat is makkelijk.

laadscherm-sims4

En ja, dit is het laadscherm. Bij mij gaat het gelukkig snel.

Dingen die ik heel erg positief vind aan Sims 4:

 • Sims zitten een stuk ingewikkelder en uitgebreider in elkaar, veel realistischer
 • De vrije wil van Sims is veel beter en uitgebreider, sims gaan zelfs uit zichzelf boeken lezen om vaardigheden te leren, met andere sims kletsen en andere leuke, maar ook nuttige dingen doen
 • Sims kunnen multitasken, dat maakt het ook veel realistischer. Wanneer Sims zitten te eten of vlak bij elkaar met iets verschillends bezig zijn kunnen ze met elkaar praten bijvoorbeeld.
 • De game loopt een stuk soepeler op mijn computer dan de Sims 3
 • Het beeld vind ik ook een stuk mooier, verder vind ik het uiterlijk van de sims ook mooier, maar dat is een kwestie van smaak, denk ik!
 • Je sims maken is een stuk makkelijker en leuker geworden, net als het bouwen
 • Bouwen kun je super makkelijk en snel doen, als je dat wil. Er zijn namelijk kant-en-klare kamers voor je ingericht die je zo kunt kopen. Het fijne is dat je super makkelijk deze kamer kan veranderen (bijvoorbeeld qua voormaat of de hoogte van de muren) naar jouw wensen. Alle ingerichte kamers zijn in verschillende kleurschema’s beschikbaar, ook fijn! Uiteraard kunnen we nog steeds gewoon alles los bouwen en je meubels zelf uitkiezen als je dat liever doet.
 • Tijdens het spel kun je constant je doelen veranderen

Dingen die ik minder leuk vind van Sims 4:

 • Er is nog niet veel keus qua meubels. Als je voor stoelen van hoge kwaliteit wil kiezen zou het heel goed kunnen dat je deze bijzonder lelijk vindt
 • Je krijg steeds een laadscherm wanneer je naar een andere locatie wil. Dat duurt gelukkig niet zo heel erg lang! Jouw ‘deel’ van de buurt kun je wel bezoeken zonder laadscherm zo lang je geen huizen in wil. Buiten lopen en andere sims ontmoeten gaat dus wel makkelijk!
 • De game is gewoon nog niet zo heel erg uitgebreid. Dat gaat ongetwijfeld nog gebeuren met uitbreidingen, maar het is natuurlijk leuker als je na een keer aanschaffen al een uitgebreide game hebt!
 • Hij is (nog) niet beschikbaar voor MAC

Dus… dat is mijn mening tot nu toe over de Sims 4. Hij is onder meer hier op Bol.com te koop, zelf kocht ik gewoon het bestandje zodat ik niet hoefde te wachten, haha. Ik hoop dat je mijn Sims4 review leuk vond! Ga jij hem kopen? (of heb je hem ook al, zo ja, wat vind je ervan? :D)

Vandaag geen blogpost met blogtips, sorry! De gezondheid laat het niet toe, volgende week hopelijk wel weer. Gelukkig kan sims spelen altijd… hihi.

Deze blogpost bevat een affiliate link, klik hier voor uitleg
DELEN:

74 reacties

 1. Nienke 7 september 2014 / 07:24

  Fijne review! Was erg benieuwd naar Sims 4, maar ik ben nu wel overtuigd dat ik ‘m graag wil spelen! ‘Helaas’ ben ik een mac gebruiker en kan ik voorlopig helemaal niks spelen, maar ‘t idee is er hahah.

 2. Kelly Caresse 7 september 2014 / 07:29

  Wat een fijne review! Het kriebelt helemaal weer om uren aan een stuk de sims te spelen. Wat ziet deze vierde uitgave er goed uit. Jammer dat deze nog niet voor de macbook beschikbaar is.

  • Rianca 7 september 2014 / 14:28

   Je zou Windows naast het besturingssysteem van Apple kunnen draaien. Dat heeft vriendlief hier ook voor mij gedaan. Werkt als een trein en je kan op beide systemen werken. Sims 4 draait ook fantastisch. Hoe het in zijn werk gaat geen idee, maar ik dacht geven even de tip. 🙂

 3. Frederique 7 september 2014 / 07:56

  Ik hoop trouwens serieus dat de IKEA uitbreiding als eerste komt, het is alleen jammer dat je daar alsnog leuke meubels hebt, die weinig comfortabel zijn 😛

 4. Aukje 7 september 2014 / 08:10

  Ik weet nog een nadeel, het spel is nog niet beschikbaar voor de mac. Als Sims-fan en mac-gebruiker baal ik daar wel van. Het is ook nog bekend wanneer deze uit gaat komen.

  Leuke review, nu kan ik helemaal niet meer wachten! 🙂

  • Lisanneleeft 7 september 2014 / 12:19

   Ah, die heb ik er even bij gezet, dat is ook niet onbelangrijk natuurlijk! Super jammer, want ik denk dat hij prima zou kunnen draaien zonder dat het mega traag is op een mac computer (terwijl dat natuurlijk niet echt game computers zijn over het algemeen).

 5. Amélie 7 september 2014 / 08:17

  Leuk om te lezen! Het begint helemaal te kriebelen. Nu eerst beslissen welke versie ik wil hebben. 🙂

 6. Marieke 7 september 2014 / 08:42

  Klinkt goed! Leuk om die uitgebreide review te lezen 🙂 Jammer dat je gezondheid weer minder is 🙁

 7. Caroline 7 september 2014 / 09:16

  Als ik het lees denk ik leuk…. Maar ik heb het in het verleden weleens geprobeerd en ik kwam er totaal niet uit. Of het was idd saai…sorry…

 8. Iris 7 september 2014 / 09:20

  Ziet er goed uit! Wel heel jammer van die laadschermen, dat was juist zo fijn aan Sims 3. Ook jammer inderdaad dat hij niet heel uitgebreid is, maar ze willen natuurlijk dat iedereen die uitbreidingen gaat kopen.

 9. Nathalie 7 september 2014 / 09:27

  Leuk! Ik heb vroeger echt zoveel de Sims gespeeld! Ook begonnen met de Sims 1!

 10. Thefoodiary 7 september 2014 / 09:33

  Zo bizar dat ik ben blijven haken bij de sims 2, de dag dat mijn moeder die had gekocht weet ik nog zooooo goed haha. En die cheats zijn sindsdien niet veranderd hoe leuk! Eigenlijk maar goed dat ik niet meer de sims speel want school zou dan aardig verwaarloosd worden haha. Ik krijg er al helemaal zin in als ik het zie. De vooruitgangen lijken me heel tof en de minpunten, de meeste zijn met een paar uitbreidingspakketten wel op te lossen 😉

 11. Chantal 7 september 2014 / 09:58

  Klinkt goed! Voorlopig ga ik de Sims 4 nog niet halen, want mijn prioriteiten liggen even bij mijn studie 😉

 12. Danielle 7 september 2014 / 10:10

  Op dit moment ben ik nog niet van plan Sims 4 te kopen. Vind hem er wel tof uitzien, maar vind hem nog wat te prijzig. Ook heb ik sims 3 nog en die heb ik eigenlijk nog helemaal niet vaak gespeeld. Hmm, misschien vandaag maar even doen dan.

  • Lisanneleeft 7 september 2014 / 12:17

   Sims 3 is ook nog heel leuk! Ligt eraan welke uitbreidingen je hebt ook natuurlijk, maar je kan er echt heel erg veel mee 😀 Als je daar nog niet klaar mee bent zou ik die lekker spelen, dan kun je Sims 4 mooi kopen wanneer hij wat goedkoper is!

 13. Manon 7 september 2014 / 10:25

  Oke, nou weet ik wat ik dus wil hebben hahahaha. Krijg helemaal zin in de Sims! Ik ga mijn Windowslaptop maar uit het stof halen en helemaal leeg maken voor het spel haha.

 14. Tineke 7 september 2014 / 10:29

  Ik wil hem graag kopen, het ziet er erg mooi uit en de sims zijn een stuk mooier. Het enige wat me tegenhoud is de prijs. Ik vind Sims erg leuk, maar dan komt er nog een uitbreidingspakket, en nog een, en nog een.. En voor je het weet heb je een paar honderd euro aan een spel uitgegeven..
  Liefs

 15. MySimplySpecial 7 september 2014 / 10:31

  Het ziet er weer erg leuk uit! Ik het eigenlijk al heel lang niet meer gespeeld maar was er vroeger echt helemaal weg van. Hopelijk voel je je snel weer wat beter!

 16. Miranda 7 september 2014 / 10:39

  Oh brings back memories zeg! Vroeger met mijn zus speelde ik uren lang Sims…. Wat een heerlijk spel.
  Al tijden niet meer gedaan maar nu ben ik toch nieuwsgierig naar deel 4:)
  Enne fijn om te zien dat de cheatcodes nog steeds hetzelfde zijn haha!

 17. Judith 7 september 2014 / 10:58

  Erg fijne review! Ik heb eigenlijk alleen maar ervaring met Sims 1, maar als ik dat spel vergelijk met Sims 4 dan zie je toch heel veel verbeteringen. Erg leuk om zo eens te zien. 🙂

 18. Sophie 7 september 2014 / 11:12

  Hij lijkt mij ontzettend tof, zo jammer dat ‘ie niet voor de Mac uit is! Ik wacht tot de uitbreiding denk ik, straks ben ik een paar 100 euro kwijt voor het hele spel :’)

 19. Alisa 7 september 2014 / 11:40

  Ah tof! Ik kijk op Youtube veel naar iemand die hele mooie Sims huizen maakt en daar zag ik ook al wat van de Sims 4. Ziet er erg mooi uit. Ik weet niet of ik hem ga kopen, want het is best duur. Voorlopig vermaak ik me nog even met de Sims 3! 🙂

  • Lisanneleeft 7 september 2014 / 12:15

   Klopt, dat is ook wel een nadeel, de prijs! Vooral als je er dan ook nog uitbreidingen bij gaat kopen enzo…

 20. Denise 7 september 2014 / 11:48

  Heel fijn artikel, hier was ik zo benieuwd naar. Je hebt het heel duidelijk uitgelegd, ik wacht nog even op de versie voor Mac en daarna ga ik hem waarschijnlijk meteen aanschaffen!

 21. Sylvia 7 september 2014 / 11:52

  Zucht, wat heb ik dat spel vroeger veel gespeeld! Nu heb ik een Acer laptop van een jaartje oud, daar kan ik ‘m dus gewoon prima op spelen? Ik ben bang dat ‘ie dan telkens vastloopt vanwege de grootte van het spel.. En heb jij de gewone Sims 4 of de Digital Deluxe versie?

  • Lisanneleeft 7 september 2014 / 12:13

   Dat durf ik niet met zekerheid te zeggen, mijn computer is vrij gemiddeld en daar draait hij als een trein op. Echt een onwijs groot verschil met Sims 3, die liep regelmatig vast!

   Ik heb de limited edition versie (maar ik heb er daarvan nog niet echt iets gemerkt dat het iets extras is, haha), denk dat dat neerkomt op de gewone versie!

   • Sylvia 7 september 2014 / 15:58

    Haha, het wordt verleidelijker en verleidelijker om op die koop-knop te drukken 😉 Nog één vraag (wellicht een domme, maar ik heb gewoon nog nooit zo’n spel online gekocht en gedownload): als ik ‘m nu op den duur op een andere laptop wil gaan spelen, moet ik ‘m dan opnieuw kopen of kan ik ‘m ‘overzetten’?

    • Lisanneleeft 7 september 2014 / 16:51

     Ik heb het even aan Tim gevraagd (wist het zelf ook niet), maar het werkt via Origin. Daar staan alle games die je hebt gekocht in en als je op een andere computer, wanneer je bijv een nieuwe hebt, Origin installeert en inlogt op je account dan kun je daarop gewoon de game opnieuw downloaden en weer spelen!

  • Frederique 7 september 2014 / 22:54

   Een en ander heeft vooral te maken met de specs van je laptop. Kijk voor de zekerheid even naar je videokaart en het geheugen en dergelijke en vergelijk dat even met wat EA games aangeeft!

 22. Carina 7 september 2014 / 11:55

  Ik blijf trouw aan mijn Sims2, heb laatst Sims3 gespeeld ergens maar dat was me te anders. Sims twee vind ik wat simpeler en is dan misschien niet zo uitdagend maar leuk genoeg voor mij. Ik ontdek nog vaak nieuwe dj ge .

 23. Michelle 7 september 2014 / 12:12

  Waah dit ziet er zo leuk uit!! Ik heb 2 jaar terug sims3 gekocht maar weinig gespeeld eerlijk gezegd. Ik ben bang dat als ik sims4 koop dat hetzelfde verhaal gaat worden. Ik vind het wel tof dat je de gemoedstoestand zelf omhoog kan doen en vast kunt zetten, dat maakt het wel al een stuk leuker vind ik! Naahhh, wie weet dat ik hem toch nog koop! Moet ik wel een snellere laptop hebben denk ik 😉

 24. Elbrich 7 september 2014 / 12:27

  Super leuk! Ik kan echt niet wachten tot die uit komt voor de MAC.

 25. Explorista 7 september 2014 / 12:30

  Oh! Ik speelde altijd heel graag Sims, maar ik heb nu een Mac 🙁

 26. Jessica 7 september 2014 / 12:37

  Goede review! Ik zou Sims 4 wel willen aanschaffen, maar dan stel ik mezelf wel de voorwaarde dat ik eerst de andere spellen vaker ga spelen, anders zou het weleens zonde kunnen zijn.

 27. Tamarah 7 september 2014 / 12:39

  Wat een heerlijk spel lijkt me dit. Ik heb vroeger sims1 gespeeld en kon daar uren en dagenlang mee spelen! Zo leuk! Het is wel een erg verslavend spel en ik denk dat als ik dit spel zou gaan kopen mijn huishouden zou verwaarlozen!

 28. Mariska 7 september 2014 / 13:00

  Ahh.. net reageerde ik op je vorige post maar nu wil ik nog meer! haha! De cheats gebruik ik zelf nooit. Vind het altijd veel leuker om zelf geld te verdienen en dan te upgraden of iets. Gewoon iets realistischer.. Wel gebruik ik één cheat en dat is dat je de leeftijd uit kunt zetten. Dus dat jij en je kinderen niet ouder worden.

  leuke post! Heb hem even opgeslagen bij mijn favorieten zodat ik alles makkelijk kan terug vinden 🙂

 29. Jennifer 7 september 2014 / 13:43

  Leuk! Ik wil m ook dolgraag maar moet wachten tot ie voor mac beschikbaar is 🙁

 30. Nathalie 7 september 2014 / 14:04

  Dankjewel voor de review! Ik wil hem heel graag kopen. Maar weet ook dat ik daarna weken lang alleen maar zit te spelen.. dus misschien moet ik de aanschaf bewaren tot ik vakantie heb…

  Fijn wel dat jij er zoveel plezier aan beleeft!

  groetjes, Nathalie

 31. Rianca 7 september 2014 / 14:29

  Leuk al die tips! Ik heb gisteren ook zelf aangeschaft en heb de hele ochtend zitten spelen.

 32. Lisa 7 september 2014 / 14:51

  Ik heb vroeger ook zo vaak met de sims gespeeld. Jammer dat het spel zo zwaar is (mijn computer kon dit niet aan) en daarom speel ik de laatste jaren niet meer. Nu krijg ik er echt terug zin in! *dilemma*

 33. Simone 7 september 2014 / 15:11

  Door de plaatjes die je op Instagram plaatste heb ik hem ook gekocht. Ik vind de SIms 4 echt super. Ja, er zijn zeker een hoop dingen anders. Maar ik vind het wel erg leuk om weer nieuwe dingen te ontdekken.

 34. Renate 7 september 2014 / 16:04

  Wat een leuke review! Ik vind de sims ook heel erg leuk, maar wel balen dat ze de sims 4 nog niet voor de MAC hebben!

 35. Roos 7 september 2014 / 16:16

  Wat een fijne review! Op de een of andere manier trekt sims 4 mij niet zo aan, ik blij voorlopig nog maar even sims 3 spelen. Ook al doe ik dat ook niet zo heel vaak meer.

 36. Irma 7 september 2014 / 16:37

  Oehoeh, ik geniet ook van de Sims dit weekend! Super leuk! Maar fijne review, duidelijk en helder!

 37. Silvana 7 september 2014 / 18:01

  Ohhh, wat ziet het er toch fantastisch uit! Ik ben al Sims fan sinds Sims 1. Ik baalde dan ook enorm toen ik erachter kwam dat de Mac versie nog even op zich laat wachten.. Tot die tijd zal ik nog wel even kwijlend naar dit soort posts blijven staren, haha!

 38. Elsbet | La Vie Pure 7 september 2014 / 18:04

  Oh, het ziet er best tof uit, maar ik sla hem over, want ik ben nog steeds blij met de sims 3 en heb niet echt behoefte aan een nieuw spel!

 39. Emmy 7 september 2014 / 19:27

  Ik speel al een tijd geen sims meer (heb ze ook allemaal gespeeld) Maar toch was ik nieuwsgierig naar sims4, na deze review alleen maar meer..

 40. Kirsty 7 september 2014 / 20:35

  Fijne review! Ik zit zelf nog te twijfelen of ik hem nu al zal kopen, aangezien het me eigenlijk toch nét iets leuker lijkt met een aantal uitbreidingspakketten erbij, dus misschien wacht ik daar wel op!

 41. Nikita 7 september 2014 / 21:54

  ik twijfel nog. Nu heb ik sims 3 met een heel deel uitbreidingen en dat is wel fijn… bij sims 4 is het dan weer heel basis nog zonder uitbreidingen dus wacht ik sowieso nog even.

 42. Mandy 7 september 2014 / 22:18

  Wat een leuke review! Het is echt lang geleden dat ik de Sims heb gespeeld, maar ik krijg nu spontaan zin om het optestarten.

 43. Paul 7 september 2014 / 22:38

  Ik ben niet zo’n Sims-speler, ik heb de eerdere spellen nooit echt goed begrepen. SimCity heb ik wel veel gespeeld maar de laatste versie daarvan vond ik niet erg goed. Maar blij te horen dat het bij jou helemaal in de smaak valt.

 44. Lisette 8 september 2014 / 09:59

  Gaat de tijd ook nog zo snel? En snel moe, snel eten, etc?
  Of dat je sim aan het eten is dat het zo lang duurt en halve dag voorbij is en je geen tijd hebt om je andere behoeftes zowat te vullen?

  • Lisanneleeft 8 september 2014 / 11:07

   Nee, ik vond het heel erg goed te doen eigenlijk! Er blijft nog tijd over om leuke/nuttige dingen met je sim te doen :p
   Ze kunnen ook bijvoorbeeld eten en praten tegelijk (dus dan vul je twee behoeften tegelijk), het zelfde geldt wanneer je sims in dezelfde ruimte zijn en ze doen beide iets anders, dan gaan ze vaak ook kletsen! En sommige sims gaan ook ‘voor hun lol’ nuttige dingen doen én je kunt verschillende soorten douches nemen (bedachtzame, stomende, etc), waardoor je een emotie opwekt bij je sim die je weer ergens anders goed voor kan gebruiken, ook twee vliegen in een klap.

   Vergeleken met de vorige delen vind ik dit wel echt een vooruitgang!

 45. Leonie 8 september 2014 / 15:08

  Hoi,

  Ik heb mede door jouw artikel vandaag ook de SIMS4 aangeschaft. Alles geïnstalleerd enzovoort en nu wil ik gaan spelen, heb de SIM gemaakt in het menu en in een huis gezet. Nu is alles ‘blurry/onscherp’ in de wereld/huis, maar de behoeftes en dingen waar ik op kan klikken is wel allemaal scherp?
  Ik snap het niet? Ligt het misschien aan dat ik die tips aan heb staan? Weet ook niet hoe ik die uit moet zetten.

 46. Mama van Vesper 8 september 2014 / 22:51

  ik kan echt niet wachten om te spelen… hopelijk is mijn pc snel gerepareerd! Het ziet er wel heel gedetailleerd uit 😀

 47. Ilse 8 september 2014 / 23:53

  Gaaf dat je hier zo’n lange post over hebt gemaakt, Lisanne! Ik ben stiekem heel erg benieuwd naar De Sims 4. Benieuwder dan ik naar De Sims 3 was. Maar in 2009 deed ik ook nog volop Sims 2 en nou ja, ik riep altijd dat ik De Sims 3 niet wilde. Tot een jaar geleden of zo. Anyhow, ik ga De Sims 4 (nog?) niet kopen. Ik geef tegenwoordig toch liever m’n geld uit aan een goed boek. Als ik dat al doe. Want ja, student is ook maar student! En bovendien is er net weer boekenfestijn geweest en zo, dusja! Eerst maar ‘ns sparen weer. =3

 48. Anouk 9 september 2014 / 21:00

  Ik wacht even met Sims 4. Sims 3 werkt voor mij nog prima op het moment 🙂

 49. Mill 10 september 2014 / 17:19

  Tip voor mac gebruikers, installeer windows op je mac is makkelijk en werkt super bij mij! Heb een macbook air 🙂

 50. Marii 11 september 2014 / 19:20

  Leuk dat je een sims 4 review doet!! Ik zelf ben ook groot simsfan speel al vanaf de sims 1. Ik zelf mis de open wereld enorm in de sims 4 het laadscherm vind ik irritant en is bij mij zelfs al eens vastgelopen. Wel vind ik het bouwen super tof geworden en zijn de sims en hun emoties veel realistischer.

  Ik ben enorm benieuwd naar de uitbreidingen

 51. Stephanie 17 september 2014 / 19:00

  Goede, leuke en uitgebreide review!
  Ik wil zeker nog Sims 4 gaan spelen, maar mijn laptop trekt het niet. Dus nog even heel lang door sparen voor een goede pc!

 52. Joost 18 november 2014 / 21:29

  The Sims is ZO leuk! Versie 3 hadden wij ook meteen in huis als kinderen. Voor 4 moet ik nog even wachten tot ie wat afgeprijsd is 😉

 53. Simone 3 maart 2015 / 20:05

  Ik speel zelf ook de Sims 4, en ik vind hem echt zoooooooooo leuk!!! 🙂 Maar wauw, ik ben zoooooo slecht in huizen bouwen! Van wat ik zag, kan jij dat een stuk beter! En ik heb trouwens echt super veel respect voor je Lisanne!

 54. Sylvia 16 maart 2015 / 06:53

  Ik heb ‘m sinds kort, maar ik kan maar niet achterhalen waar de kinderen na school hun huiswerk neerleggen zodat ze die kunnen maken, weet jij dat? 😛 Nadeel zijn inderdaad de beperkte meubelkeuze en ook dat de peuterfase ineens verdwenen is 🙁

  • Lisanneleeft 16 maart 2015 / 11:55

   Soms leggen ze het neer, soms stoppen ze het n hun inventaris! Als je het écht niet kan vinden kun je altijd via de boekenkast nieuw huiswerk kopen 😀

 55. Ronida 30 maart 2015 / 13:52

  Hey, het is nu al een tijdje later vergeleken met jouw review.
  Ik twijfel heel erg welke sims ik moet halen want ik wil hem echt “nu” hebben.
  Ik twijfel tussen 3 en 4. Maar 4 is er nog niet voor mac. Ik had een vraagje weet jij toevallig al wanneer hij komt?

  Liefs,

  Ronida

 56. Sims lover 26 april 2015 / 11:30

  Ik ben zelf een er aarde sims speler vind het geweldig om te zien dat er ook andere mensen zijn die genieten van de sims 4. Ik weetheel veel over de sims over alle delen of over simscity! Dus ik zou heel graag antwoorden willen geven dus beantwoord deze reactie met een vraag en ik zou je antwoord geven! Ik vond deze review leuk omdat ik zag dat je veel plezier heb gehad echt amazing! Heel erg bedankt groetjes de sims lover

  • Anne 4 oktober 2015 / 22:26

   Ik heb de sims 4.
   En ik wilde net weer gaan spelen op een gezin waar ik al een aantal dagen niet meer op had gespeeld, ineens is 1 van mijn sims dood en de rest is allemaal ouders geworden.
   Weet jij hoe ik dit kan uitzetten of veranderen? Want dit is echt super jammer…
   Nu heb je helemaal geen invloed meer op je gezin.
   Ik hoop dat jij een oplossing hebt 🙂

   xoxoxo

   • Lisanne 4 oktober 2015 / 23:26

    Bij instellingen van de gameplay kun je dit soort dingen allemaal aanpassen! Je hebt waarschijnlijk in de tussentijd in dezelfde buurt met een andere familie gespeeld terwijl de tijd gewoon door tikte voor alle andere sims 🙁

 57. manuela 23 mei 2016 / 16:27

  hele rare vraag misschien maar kan je mij uitleggen hoe ik die kinderen huiswerk laat doen?

 58. Simsfan 24 februari 2017 / 14:07

  Hele leuke review! Ik weet dat ik heeel laat kom maar weet iemand misschien hoe je de sims 4 op een iMac os sierra kan spelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.