Smoothie: Rode bessen & banaan

Jullie weten dat ik vorige week druk ben geweest met sapvasten. Toch best moeilijk, zo’n week zonder ‘vast’ eten. Waarnaar ik het meest verlangde tijdens mijn periode van sapvasten? Een smoothie. Met banaan. Jep, ik lijkt wel knettergek! Maar toen ik weer mocht dook ik de keuken in en maakte in een smoothie met banaan en rode besjes!

smoothie

Wat heb je nodig?

 • Rode besjes. Ik gebruikte een heel pak uit de vriezer van de AH.
 • Twee bananen
 • Honing. En eigenlijk heb je het niet eens nodig, maar mocht je nou van zoet houden dan kun je het wel gebruiken.

De besjes deed ik in de sapmachine en maakte er sap van. Als je geen sapmachine hebt kun je deze natuurlijk ook prima in de blender gooien!

Bessensap, stukjes banaan erin en blenden maar! Zelf heb ik een halve eetlepel honing gebruikt, maar dit was eigenlijk niet eens nodig. Je kunt even proeven tussendoor of je het zoet genoeg vindt en anders kun je natuurlijk altijd nog honing toevoegen.

Inschenken, rietjes erin, en drinken maar!

Misschien niet heel ingewikkeld of bijzonder, maar hij was wel heel erg lekker. Ik had hier zo’n zin in al die tijd! En dit is natuurlijk veel gezonder dan bijvoorbeeld frisdrank, want je stilt je honger hiermee en het is nog gezond ook.

Dat is iets wat ik door het sapvasten op dit moment anders doe. Ik neig niet zo gauw meer naar ongezonde (makkelijke) dingen! Maar ik schrijf nog wel een blog over wat ik geleerd heb van het sapvasten, als jullie het leuk vinden!

Drink jij vaak smoothies? En wat is jouw favo smoothie combinatie?

22 reacties

 1. Limoentje 19 september 2012 / 14:08

  Ik vind ze heerlijk, smoothies!
  Ik begin de dag vaak met een drankje van het een of ander. Soms spinazie & banaan, soms sla met iets erdoor, van alles!

 2. Sylvia 19 september 2012 / 14:22

  Ik ben de afgelopen drie weken flink aan de slag gegaan met smoothies, heerlijk! Mijn favoriet blijft die met honing en banaan en dan 50% yoghurt, 50% melk.

 3. Lenneke 19 september 2012 / 14:27

  Ik wil vaker recepten zien van smoothies! Sinds kort heb ik een nieuwe blender en wil ik ook aan de slag om sapjes te maken. Dit sapje klinkt in ieder geval al heerlijk!

 4. Naomi 19 september 2012 / 14:40

  Zo heerlijk en zo simpel. Dit ga ik ook eens thuis maken!

 5. me 19 september 2012 / 15:51

  Ik ben gek op smoothies, mijn manier om fruit te eten. gewoon altijd (zelf ingevroren) diepvriesfruit in huis.

 6. Suus 19 september 2012 / 16:33

  Ziet er heerlijk uit! Ik ga dit van het weekend ook uitproberen 🙂

 7. Lisa 19 september 2012 / 16:35

  Die combinatie lijkt me erg lekker! Ik heb toevallig een tijdje geleden een blender gekocht, dit weekend voor het eerst een smoothie gemaakt (een groentesmoothie, met spinazie en tomaat en ok, een peer :P). Ik vond het erg geslaagd, alleen jammer dat het zoveel troep geeft, haha.

 8. Yvonne 19 september 2012 / 17:44

  Mijn favo combo is banaan met blauwe besjes <3

 9. Esmay 19 september 2012 / 18:36

  Yum, die lijkt me lekker! Mijn favoriet is dan toch … geen idee (a)

 10. Jolien 19 september 2012 / 20:38

  Oooh dat ziet er heerlijk uit zeg! En fijn dat het zonder yoghurt is want dat mag ik sinds kort niet meer. Ik ga deze zeker proberen!

 11. Ise 19 september 2012 / 22:18

  Ik zou ook wel vaker smoothies willen drinken, zoveel beter dan die ongezonde makkelijke dingen ja. Eerst maar eens opzoek naar een blender haha!

 12. Milou 20 september 2012 / 08:37

  Mocht je dit niet eten tijdens het sapvasten dan? (Omdat het geen sap is, maar omdat je het eigenlijk pureert?)

  Ik zou graag willen lezen wat je geleerd hebt tijdens het sapvasten!

 13. Ilse 20 september 2012 / 11:43

  Lekker alleen dan zit ik weer met het fruit. 🙂

 14. Roxanne 20 september 2012 / 15:42

  Mijn blender is dus stuk gegaan 2 weken geleden en ik mis de smoothies wel. Ik gebruik altijd een banaan en dan wat er voor handen is, soms met wat yoghurt erbij en als ik het als ontbijt neem maak ik er soms alsnog een heel drinkontbijtje van met een handje muesli. Ik krijg ‘s morgens mijn eten niet goed naar binnen en dan is het ideaal om fruit in de blender te mikken met waar je op dat moment zin in hebt of wat er in huis is. Er moet dus weer een blender komen!

 15. Debbie 21 september 2012 / 23:19

  Deze klinkt erg lekker… Sinds ik ben begonnen met afvallen maak ik ook weleens smoothies… maar ik gebruik graag yoghurt met fruit erdoor.

 16. Suus 6 juli 2013 / 13:59

  Deze smoothie werkt niet met verse besjes.
  De pitjes worden in de blender enorm bitter waardoor de smoothie niet meer lekker is. Daarnaast is de structuur van het drankje dan erg onprettig door alle ‘korrels’
  Heb de smoothie dus nog door een zeef geprobeerd te halen om het laatste beetje te redden xD
  Diepvriesbesjes zullen dan inderdaad beter werken!

 17. Demi 8 juli 2013 / 20:20

  Lijkt mij heerlijk!
  Mijn favoriete smoothie op dit moment is:
  Voor 2/3 glazen:
  1 banaan
  1 handje vol aardbeien
  250 ml vanilleyoghurt
  125 ml melk
  125 ml sinaasappelsap

 18. Floor 3 oktober 2015 / 10:28

  Ik ben ook dol op smoothies, een met aardbei en banaan is mijn favoriet!
  Ik heb deze smoothie nu gemaakt,
  Er zit nu een halve banaan, 240 gram rode bessen en een halve eetlepel honing in, en zuur dat het is!
  Ik heb geen 2 bananen, want het is nu al zo dik dat ik het niet op kan drinken uit een rietje.
  Is het normaal dat hij zo zuur is?
  Groetjes

  • Lisanne 3 oktober 2015 / 11:16

   Haha, ja! Die besjes zijn erg zuur. De bananen zijn juist weer erg zoet waardoor je dat minder merkt 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.