Soms kost iets tijd

Ik heb mijn Mindfulness box erbij gepakt (aanrader!), aan de hand van de kaartjes daaruit heb ik een aantal adviezen gekozen die daarop stonden. Deze wil ik graag op mijn eigen manier toelichten! En dat iets soms tijd kost, dat weet ik maar al te goed.

alles-kost-tijd

Als er iemand is die geen geduld heeft, dan ben ik het wel. Als ik iets in mijn hoofd heb gehaald dan wil ik het het liefst meteen allemaal doen! En mijn hoofd zit vol met ideeën, dus dat kan helemaal niet, vooral niet met mijn beperkte hoeveelheid energie. En wachten om te kijken of iets werkt (of tot het eten klaar is) vind ik ook moeilijk.

Een behandeling tegen chronische Lyme kost tijd

Maar het gebied waarop dit het meeste geduld nodig heb is absoluut mijn gezondheid. Eigenlijk ben je constant bezig met wachten. Altijd bezig met een behandeling, altijd de vraag of deze zal werken en wat het met je lijf zal doen.

En als ik het kon zou ik tien behandelingen tegen die rotziekte tegelijk volgen, maar dat is niet te doen. Het is sowieso hartstikke onpraktisch in verband met de oorzaak-gevolg dingen, je weet nooit wat waardoor komt als je meerdere dingen door elkaar doet. Maar de meeste behandelingen tegen Lyme zijn ook knetterzwaar. Daarvan kan je er niet meerdere tegelijk van volgen (tenzij een arts dit tegelijk voorschrijft natuurlijk, maar dat zie ik dan als één behandeling).

En dus bestaat mijn hele leven uit wachten. En accepteren dat het tijd kost, want een behandeling tegen chronische Lyme kost nu eenmaal veel tijd, ook als je ‘het juiste recept’ te pakken hebt. En soms word ik er helemaal gek van, soms kan ik er vrede mee hebben. Ik word er vooral helemaal gek van. Ik zou heel graag willen weten hoe ik er over vijf jaar bij loop (of bij lig, maar daar gaan we niet vanuit).

Dus, wachten…

Grappig, soms heb je te weinig tijd en heb je wat meer tijd nodig, terwijl je op andere momenten zou willen dat je een stukje kon doorspoelen. Dat heb ik in elk geval.

Hoe zit dat bij jou, heb je veel geduld? En heb je dat ook nodig?

Deze blogpost bevat een affiliate link, door via deze link te kopen steun je mij gratis. Meer weten? Lees het hier.
DELEN:

27 reacties

 1. marije 25 maart 2016 / 06:20

  Geduld is bij mij ook een puntje. Ik heb lipoedeem in mijn benen en ik dacht dat door sporten en afvallen het wel “even” zou verdwijnen. Not. Deze chronische ziekte heeft ook tijd en geduld nodig. Iets wat ik niet altijd heb.

  Neem je tijd meisje om beter te worden. Vond zo naar om gisteren te lezen hoe ziek je op het moment bent.

  Take care!

 2. MamaOnderneemt 25 maart 2016 / 06:28

  Ik heb net als jij geen geduld. Zo heb ik al heel vaak de hele indeling van de slaapkamers omgegooit omdat het op dat moment in mijn hoofd opkwam. Als ik iets wil, wil ik het niet morgen maar vandaag . Jouw ziekte dwingt jou je min of meer neer te leggen bij het feit dat er niets anders opzitten dan af te wachten. Dat lijkt me heel lastig. Ik vind het knap hoor hoe je het allemaal doet. Ik hoop snel een positieve update van je te lezen.

 3. Bianca Schrijft 25 maart 2016 / 06:49

  Het is heel begrijpelijk dat je geen geduld hebt van tijd tot tijd, al komt het in je blogs vaak anders over. Het probleem is alleen bij chronische ziektes zoals die van jou, je moet wel, je lichaam dwingt je :(. Zelf ben ik een nogal ongeduldig en soms opvliegend persoontje, dus het zou voor mij echt een living hell zijn. Ik heb er zo’n respect voor hoe je de situatie oppakt, al gaat dat het ene moment makkelijker dan het andere moment.

 4. Lonneke 25 maart 2016 / 07:12

  Ik heb ook geen geduld en ik denk ook dat ik nooit zal accepteren dat ik ziek ben en geduld moet hebben voor m’n behandeling. Ik wil vooruit maar mijn lichaam houdt mij tegen 🙁

 5. Story addict 25 maart 2016 / 07:15

  Hadden we soms maar een afstandsbediening, he? Dan konden we de tijd stopzetten of doorspoelen wanneer we maar zouden willen.

 6. Dorien 25 maart 2016 / 07:19

  Ik snap heel goed dat je ongeduldig bent! Ik vind je een onwijs sterke vrouw! Hier iemand die alles behalve geduldig is!

 7. Dina 25 maart 2016 / 07:31

  Natuurlijk raak je van de situatie ook een beetje ongeduldig. Tenminste, dat kan ik me goed voorstellen. Als je aldoor het gevoel hebt niets anders te doen dan wachten, dan wil je ook dat er nu ein-de-lijk eens iets gaat gebeuren.

 8. Darina 25 maart 2016 / 08:15

  Ik heb ook niet zo veel geduld. Als er iets in mijn hoofd zit wil ik het ook meteen doen, terwijl dat niet altijd kan. Ik hoop echt weer positief nieuws te lezen over je Lisanne, zo naar de blog van de week. Ik vind je enorm sterk en dapper persoon.

 9. Leonie van Mil 25 maart 2016 / 08:31

  geduld? Wat is dat? 😉
  Ik snap in jouw situatie maar al te goed dat je gewoon wil weten waar je aan toe bent. Dan is het moeilijk om te moeten wachten.

 10. Charelle 25 maart 2016 / 08:44

  Oh dat is zo herkenbaar! Het liefst zou ik ook alle behandelingen meteen ingaan en alles uitproberen, maar ja, zo werkt dat nu eenmaal niet helaas. Hetzelfde trouwens met ideeën en inspiratie, ik wil alles uitwerken terwijl ik dat écht niet kan doen met dat beetje energie van mij. Ondanks dat het niet leuk is vind ik het fijn om te lezen dat jij dat ook zo ervaart, die herkenning is fijn. (:

 11. Eline 25 maart 2016 / 08:54

  Soms heb ik iets teveel geduld (en ben ik dus gewoon laks) en soms totaal niet. Ik wil liever vandaag dan morgen dat fitte lijf maar ja ik weet dat heel veel geduld vraagt. Uiteindelijk kom ik er wel!

 12. Ilse 25 maart 2016 / 09:23

  Wachten, ja, maar je kan nu eenmaal niet anders, vermits er geen andere optie is. Ik begrijp je gevoel wel.

 13. Linda 25 maart 2016 / 09:39

  Ook ik heb met mijn gezondheid veel geduld nodig en herken dus heel goed wat jij zegt. Al heb ik wel gemerkt door alle behandelingen één voor één te doen, dat je dan beter gefocust bent en aandacht puntjes eerder opmerk. Een tijdrovende maar lonende route in mijn geval. Helaas is er van de ene dag op de andere dag beter worden niet bij. Terwijl dat wel zo snel kan gaan met ziek worden.. Gek hé?

 14. Zo simpel is dan geluk 25 maart 2016 / 10:46

  Ik kan me heel goed voorstellen dat het moeilijk is om zoveel geduld te moeten hebben betreffende je ziekte. Natuurlijk zou je het liefst nu meteen een behandeling hebben die aanslaat. Ik zou het je ook echt gunnen. Sterkte meis!

 15. Yvonne 25 maart 2016 / 11:24

  Heel herkenbaar! Ik zit zelf sinds 1,5 jr met chronische dagelijkse hoofdpijn en heb hetzelfde ongeduldige karakter. Zeker op de momenten waarop je je wel goed voelt is dat zo’n valkuil! Dan wil je ineens alles doen wat je tot dan niet kon doen!

 16. Aileen 25 maart 2016 / 11:54

  Vervelend! Maar wel herkenbaar! Ik kan zelf ook altijd slecht wachten. Leuk dat je noemt dat je niet op je eten kan wachten, daar heb ik ook echt een hekel aan namelijk! Maar ook als iets gedaan moet worden of juist met leuke uitjes loop ik mezelf snel voorbij, waar ik dan later op de dag of in de week best wel ‘spijt’ van heb. Maar ook wel voldoening uit haal omdat het toch maar wel ‘even’ gedaan is.
  Ik had het al gezegd, maar nogmaals heel veel sterkte en beterschap met je nieuwe behandeling. Ik hoop écht dat deze gaat werken! ♡

 17. Jessica 25 maart 2016 / 12:21

  Het ongeduldig zijn is voor mij wel herkenbaar.
  Succes met de volgende behandeling. Ik hoop dat deze zijn werk doet, zodat je weer opknapt.
  Beterschap!

 18. Vivian 25 maart 2016 / 14:40

  O dit is herkenbaar… ik wil eigenlijk het liefst gewoon alles en dan ook het liefst alles NU haha. En dat gaat vaker niet dan wel helaas.

 19. Leonie 25 maart 2016 / 16:05

  Tijd is een vreemd iets inderdaad. Ik ben over het algemeen redelijk geduldig, maar ik herken inderdaad wel dat het moeilijk is om dat geduld op te brengen bij behandelingen voor je gezondheid. Gelukkig is die onzekere periode bij mij voorbij, maar ik snap dat je het liefst alles tegelijk doet en weet waar je aan toe bent

 20. Saskia 25 maart 2016 / 17:35

  Herkenbaar, ik zit ook ziek thuis en het kost heel veel tijd en vooral geduld om beter te worden! Veel sterkte en hopelijk doet de nieuwe behandeling zijn werk!

 21. Anne 25 maart 2016 / 18:53

  Ik snap het heel goed dat je met de tijd in de knoop zit soms, maar ik vind het echt ongelooflijk knap hoe jij in je leven staat. Respect! Heel veel sterkte en energie gewenst de komende tijd 🙂

 22. Anne 25 maart 2016 / 18:53

  Ik snap het heel goed dat je met de tijd in de knoop zit soms, maar ik vind het echt ongelooflijk knap hoe jij in je leven staat. Respect! Heel veel sterkte en energie gewenst de komende tijd 🙂

 23. monique 26 maart 2016 / 00:48

  Hey Lisanne,

  Ja, ik heb van nature engelengeduld, zoals mijn excollega’s zeggen…op t moment dat je iemand aan de lijn heb of bij de balie hebt waarvan je wenst dat ze achter het behang worden geplakt, schakel dan mo in want die heeft zoveel geduld en kan heeeeeeeeeeel lang vriendelijk blijven…

  deze goede eigenschap heeft me veel geholpen in de afgelopen maanden (vanaf sept 2014) in privé sfeer, wat ik heb weten we nog steeds niet qua diagnose wat ik wel en niet kan weten we heel goed! En dat is best wel afgenomen t.o.z. voor sept 2013….t wachten op uitslagen, t wachten op kijken hoe iets reageert op mijn lichaam….het ziek zijn en dan weer wachten op de dag dat je ietsje bent aangesterkt en weer iets kan (al is het maar tijdschrift lezen of serie kijken)….enz enz heeft me heel veel geduld gekost en soms snapte ik niet dat ik nog zoveel geduld had….tuurlijk waren er ook momenten dat t ineens op was dat potje geduld…maar over t algemeen gaat het me nog goed af.

  ongeduldig helpt ook niet…..dat ervaar je zelf denk ik ook…

  er is pas nieuw onderzoekparcours gestart dus vanaf paar weken geleden kon ik weer beroep gaan doen op mijn potjes geduld….want leuk de onderzoeken en behandelingen en het tussendoor weer van iets anders ziek zijn en weer terugvallen en weer vooruit gaan…de tijd die er tussen zit…..voordat je weer een onderzoek hebt of voordat je weer een uitslag hebt en dan heb je een datum en dan wordt ik dus te ziek om überhaupt op die afspr te komen…dus verzet ik de afspraak…weer langer wachten enz enz….zo liep het de afgelopen maanden…het parcours wat ik nu volg lijkt iets sneller te gaan, maar ik heb m al wel zelf x weer moeten cancellen de afpsraak en weer wachten tot de datum (as dinsdag trouwens) dit x had ik de tijd ook echt nodig om bij te tanken. Zelf loop ik liever een zhuis in dan dat mijn taxichauffeur (vriendlief, papalief, buurvrouwlief) mij rond mag crossen in een geleende (die zitten echt heel beroerd) rolstoel van het zhuis…..dus ja ik heb heel veel geduld en ja ik heb m voorlopig nog nodig!! Hahaha, komt goed! Heb ik een vraag aan jou!!

  Is jouw doorzettingsvermogen groter geworden in al die jaren??? Of had je die al van nature!!??

  Die van mij is groter geworden, gooide voorheen veel eerder de handdoek in de ring. Doorzettingsvermogen op alle vlakken is toegenomen, dus echt wel iets positiefs er van over gehouden so far! hihi…ook leuk!

  • Lisanne 26 maart 2016 / 17:19

   Die van mij is ook absoluut groter geworden, haha!

 24. Ester 28 maart 2016 / 19:00

  Ik zit op het moment te wachten tot mijn thee genoeg is afgekoeld om te kunnen drinken… 😀

 25. Sas 31 maart 2016 / 20:46

  Och geduld. Nee dat heb ik zeker niet. Op mijn werk met kinderen gek genoeg dan weer wel.

 26. Tamarah 2 april 2016 / 00:14

  Ja als je moet wachten op iets duurt elke seconde te lang, terwijl als iets super leuk is de tijd voorbij lijkt te vliegen. Tijd is zo’n relatief begrip.. Maar wachten en geduld hebben is toch wel een uitdaging zeker in onze cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.