Met deze 17 spannende series hoef je je nooit te vervelen

Eerder liet ik je al een hele grote lijst met feelgood series zien. Heerlijk om even je verstand op nul te zetten en te kijken. Maar wat in deze tijd ook heel fijn is? Je helemaal verliezen in een serie! En daar kunnen deze series je zeker weten bij helpen. Ik laat je de meest spannende series zien die ik de afgelopen tijd heb gekeken.

Spannende series op Netflix

Vrijwel al deze series zijn te bekijken via Netflix. Handig als je en abonnement hebt dus! Maar wie weet zijn er meerdere manieren om ze te bekijken.

Ik ben mijn hele Netflixgeschiedenis doorgegaan om te kijken wat ik nu allemaal precies heb gekeken. Niet alle series zitten dus meer heel goed in mijn geheugen, maar indruk hebben ze zeker weten wel gemaakt.

Limitless

Wat gebeurt er als er een drug is die je hyperslim en superalert maakt, maar dan zónder bijwerkingen? In deze serie bestaat er zo’n drug, bijna niemand kan ertegen, maar de hoofdrolspeler is een lucky guy die er wél tegen kan. Hij kan profiteren van de drug en dat doet hij bij de FBI, wat spannende en grappige momenten oplevert.

The Sniffer

Wat nu als je extreem goed kunt ruiken? Zó goed dat het je kan helpen om moordzaken op te lossen? Dan ga je daar uiteraard bij helpen, en dat is precies wat The Sniffer doet.

Oja, detail: de serie is Russisch. Maar geloof me, hij is echt wel heel boeiend. Ik weet inmiddels hoe je ja en hallo zegt in het Russisch. En dood. Tsja, die komt nogal eens voorbij.

How to get away with murder

Dit is een van mijn favorieten. De hoofdpersoon is professor rechten en leidt studenten op die graag advocaat willen worden. Ze leert ze perfect hoe om te gaan met een zaak waarin iemand weg komt met moord. Haar hechte clubje studenten die haar helpen in haar zaken leert ze dat wel héél goed…

Deze serie is heel spannend gefilmd, door het hele seizoen komen er bepaalde flashbacks van een spannende gebeurtenis tot het beeld ervan compleet is. Elke aflevering wil je weten hoe het nu verder gaat.

Outlander

Yes, deze serie kijken wij nu! We hebben eerst via Netflix gekeken, nu kijken we via Ziggo.

Claire gaat van de jaren veertig van de twintigste eeuw naar de achttiende eeuw. Als ik dit had geweten voor we eraan begonnen, dan had ik het waarschijnlijk niet gekeken, haha. Maar het blijkt super interessant te zijn! Ik heb echt al veel dingen geleerd over die tijd. Wel vind ik dat er, vooral in het eerste seizoen, echt een aantal vieze en nare beelden zitten, daar moet je wel tegen kunnen.

Good Girls

Het leven van een moeder saai? Zeker niet. Vooral niet als er bij drie moeders geld tekort is en ze een supermarkt besluiten te overvallen. Daarna hebben ze geen keus meer en gaan ze steeds een stapje verder de criminaliteit in.

Ik moet zeggen: hij wordt steeds spannender.

The blacklist

In The Blacklist besluit een topcrimineel zich aan te sluiten bij de FBI. Hij helpt ze waar hij kan, maar wil opvallend graag samenwerken met één rechercheur. Samen zorgen ze dat andere grote criminelen gepakt kunnen worden.

Dit is de enige van deze series die ik heb besloten niet verder te kijken omdat er een aantal echt nare beelden in zaten. Niet erger dan Outlander overigens, maar deze keek ik alleen, haha.

Riverdale

Riverdale is een tienerserie, het is een soort Gossip Girl, maar dan met een donker randje eraan. Elk seizoen komen ze voor een onaangenaam raadsel te staan welke gedurende het seizoen opgelost wordt. Steeds verder vallen puzzelstukjes in elkaar, maar je bent tot het einde benieuwd hoe het nu écht zit.

Deze serie ben ik gestopt met kijken omdat ik het wat langdradig vond worden. Misschien dat ik het nieuwste seizoen toch ook maar weer ga kijken, ik ben nog op zoek naar een leuke serie.

3%

Deze serie speelt zich af op een plek die niet écht bestaat, maar wel heel realistisch is. Kinderen groeien op op een plek vol armoede. Wanneer ze 18 zijn krijgen ze de kans om zichzelf te bewijzen. Als ze bij de best 3% horen, dan mogen ze naar “het eiland”, dat is een plek vol luxe waar alles beter is. Het eiland is een ultieme droomplek waar iedereen heen wil. Maar voor je daar kan komen moet je een test doorstaan. Dat gaat er behoorlijk hard aan toe en uiteindelijk is 3% goed genoeg om naar het eiland te mogen.

Dynasty

Is dit de spannendste serie uit het rijtje? Absoluut niet. Is hij leuk om te kijken? Zeker wel! Deze serie gaat over een familie met heel veel geld en een bijzondere manier van het zorgen dat dit geld in de familie blijft.

Dynasty is gebaseerd op een soap uit de jaren tachtig, ik zou het beschrijven als een familiedrama.

You

Hey, you.

You gaat over een jongen die de gewoonte heeft om geobsedeerd te raken door meisjes waar hij gek op is. Daarin slaat hij wellicht een beetje door. Een klein beetje.

The bletchley Circle

Ook echt wel een van mijn favorieten! Dit is een superspannende miniserie. Het gaat over een stel vrouwen dat in de tweede wereldoorlog samengewerkt heeft aan het kraken van codes. Als er een misdaadgolf de stad Londen over gaat besluiten ze de koppen weer bij elkaar te steken om er iets aan te doen. Want de gekken die de misdaden plegen laten (onbedoeld?) patronen achter waardoor zij de code kunnen kraken en kunnen voorspellen waar de volgende misdaad gaat plaatsvinden.

Orange is the new black

Als Piper in de gevangenis terecht komt door iets wat ze jaren geleden gedaan heeft is dat wel even slikken. Ze is niets gewend en moet zich volledig aanpassen aan het gevangenisleven. Soms lukt dat wel, vaak lukt het niet.

Er loopt een aantal briljante verhaallijnen door deze serie heen. Ik heb er echt van genoten!

Mister Selfridge

Ken je dat grote warenhuis in Londen, Selfridges? Daar komt de naam van deze serie vandaan! In deze krijg je een kijkje in het allereerste begin van de winkel. Je volgt mr Selfridge en de medewerkers in het warenhuis. Alles wat hij deed was anders en nieuw, het speelt zich af aan het begin van de twintigste eeuw.

Greenleaf

De leden van de Greenleaffamilie runnen samen een grote kerk. James Greenleaf is bisschop en staat aan het hoofd. Bijna alle andere leden van de familie maken ook deel uit van de kerk. Dit levert ze heel veel geld op, ze zijn stinkend rijk, én de nodige drama.

Dirk Gently’s hollistic detective agency

Dit is denk ik wel de gekste serie uit het rijtje. Dirk Gently is detective en gelooft dat alles wat er in het leven gebeurt, verbonden is met elkaar. Zijn mede-hoofdrolspeler is onderdeel van “dat wat hij tegenkomt”, dus moet hij meehelpen om de moorden in het eerste seizoen op te lossen.

Dit is echt een knotsgek verhaal, het is absurd, maar ook absurd goed bedacht, alles klopt op het eind. Terwijl er zo veel absurde en onrealistische dingen gebeuren. Ik vind het erg lastig om deze serie te omschrijven.

The good wife

Dit is weer een advocatenserie, die zijn toch wel favoriet bij mij, haha. De hoofdpersoon is de vrouw van de gouverneur die op dat moment van allerlei dingen beschuldigd wordt en in de gevangenis zit. Hierdoor besluit zij om, als volwassen vrouw met twee grote kinderen, weer te gaan werken. Of eigenlijk: te beginnen met werken. In elke aflevering wordt een juridisch vraagstuk opgelost. Naast deze steeds wat kortere verhaallijnen lopen er ook langere verhaallijnen door de serie.

The Society

In The Society gaat een groep high school jongeren op schoolreis. Eenmaal aangekomen op plaats van bestemming zijn ze… thuis. Ze komen aan in precies dezelfde plaats als waar ze wonen, maar dan ineens is alles verlaten. Alle huizen staan er nog, maar hun ouders zijn weg. De stad kunnen ze niet uit, ze zijn afgesloten van de buitenwereld. Hoe overleven deze jongeren het zonder andere mensen in hun eigen minisamenleving?

Ik denk dat als je angstig bent, je deze niet moet kijken in deze tijd. Het is geen realistische afspiegeling, vind ik. Maar wel superspannend!

Nog twee series die niet perse spannend zijn, maar wel mooi en indrukwekkend zijn Land Girls en Call the Midwife.

Dit is mijn lijstje met spannende serietips. Kijk jij liever spannende series, of kijk je liever de echte feelgood series?

DELEN:

4 reacties

 1. Bettie 23 april 2020 / 13:24

  Wat een fijn lijstje. Ik vond ‘The society’ echt heel leuk en wacht al een lange tijd op het tweede seizoen. Ik ben nu bezig om ‘The chilling adventures of Sabrina’ uit te kijken. Geen idee wat ik hierna ga kijken. Wellicht ‘vis a vis’. Dat schijnt de Spaanse versie van ‘Orange is the new black’ the zijn.

 2. Naomi 23 april 2020 / 16:03

  Niet met té veel tips komen hè, want dan denken ze straks dat ze die intelligente lockdown nóg wel een keer kunnen verlengen;).

 3. Dionne 27 april 2020 / 12:55

  Beide eigenlijk, ik hou wel van de afwisseling ☺️ Outlander en 3% zijn mijn favorieten van je lijstje, zulke goede series!

 4. Leonoor 4 mei 2020 / 08:07

  The Good Wife vond ik geweldig, die heb ik echt verslonden.
  Dank voor je tips; ik ga er zeker een aantal kijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.