Sport en geluk

Zoals je misschien wel weet, begon ik anderhalve week geleden met sporten. Voor mij, met m’n fibromyalgie was dat niet niks, maar ik kan je nu vertellen dat dit zeker wel een goede keuze was.


Via weheartit.com

Je moet weten dat ik tegenwoordig altijd elektrisch fiets. Daarnaast had ik al vijf jaar niets aan sport gedaan. Om eerlijk te zijn was ik ervan overtuigd dat je met fibromyalgie in mijn vorm niet kan sporten. Maar als ik graag wil sporten, dan ga ik dat gewoon doen.

Dus ik begon met Power 90, een programma waarbij je 6 dagen in de week sport. Een half uurtje per dag om precies te zijn. Ik heb een poging gedaan hoor, elke dag sporten, maar dat gaat gewoon niet. Het kan wel, maar alleen als ik verder niets te doen heb. Maar dat heb ik wel. Dus nu doe ik het gewoon om de dag.

De resultaten
Inderdaad, ik sport nu anderhalve week en ik merk al iets wat je een resultaat zou kunnen noemen. Ik merk namelijk dat ik veel minder zwak ben. Daarnaast was ik (lenige Lisanne) een stijve hark geworden, ook daar wordt duidelijk aan gewerkt. Door het trainen van mijn spieren word ik steeds sterker dus hopelijk is mijn zwakke lichaam binnenkort geen zwak lichaam meer.

En dan het gevoel wat sporten geeft. Als als klein Lisannetje hield ik van sport. Nu houd ik nog steeds van sport. Waarom? Geen idee, maar het geeft gewoon zo’n goed gevoel. Ze zeggen dat dat iets te maken heeft met endorfine, datzelfde stofje als die uit chocolade.

Dus… ook chronisch ziek, zwak lichaampje of fibromyalgie? Ga sporten! Ik geef toe: de eerste paar dagen waren verschrikkelijk. Maar nu op mijn eigen niveau kan ik gewoon lekker doorgaan. Ik denk zelfs dat ik nog wat nieuwe work- outs tevoorschijn ga toveren (tips?). Sport jij, of ben je liever lui dan moe?

4 reacties

 1. Shanna 14 april 2011 / 18:02

  Ik sport nu eindelijk ook weer na een flink aantal maanden, en ik dacht ook van “ooo nee, ik kan gewoon niet sporten met m’n zieke lijf!” en nog steeds is het een dikke vette aanslag. Maar ik voel me wel een stuk beter! Al is het geestelijk. 🙂

 2. Lieke 14 april 2011 / 20:03

  Ik wil ook weer sporten, ik mag gelukkig binnenkort weer! (:

 3. Gouke 15 april 2011 / 10:56

  Sporten is goed voor je lichaam en geest, het activeert en herstelt je spieren. Belangrijk is je spieren de tijd te geven te herstellen, dus om de dag is echt perfect voor je! En als altijd: Goed bezig meid! je bent een topper

 4. Saskia 16 april 2011 / 11:23

  Ik ga binnenkort weer hardlopen. Echt. Ja echt waar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.