Stilstand is geen achteruitgang

Je moet altijd met de tijd mee gaan, anders halen nieuwe ontwikkelingen je in. Als je jezelf niet ontwikkelt dan word je ingehaald door de rest. Stilstand is achteruitgang. Of toch niet?


Via weheartit.com

Soms is stilstand gewoon fijn. Even niet die nieuwe programma’s installeren. Niet op de hoogte zijn van het lief en (vooral) leed in de wereld. Niet meteen in de vakantie op zoek naar een baantje. Niet als een gek aan het leren. Niet elke dag 100% inzet om weer een briljante blog online te zetten.

Misschien heb ik op dit moment een goed excuus, ik ben ziek en aan de APS therapie. Maar eigenlijk heb ik helemaal geen excuus nodig. Het maakt niet uit of “de rest” me inhaalt. (Hoewel ze dat natuurlijk allang gedaan hebben op veel gebieden.) Ik hoef niet vergeleken te worden met de rest. Als ik stil sta, dan sta ik stil. Ik heb helemaal geen energie om me nog achteruit te verplaatsen.

DELEN:

4 reacties

  1. Anne 15 juli 2011 / 10:25

    Sterkte en beterschap! Ik ben ook aan alle kanten door mijn leeftijdgenoten ingehaald, maar het went. Ik leer ook waardevolle dingen, al is het op een andere manier. Dat zal voor jou ook gelden. Want als je zo’n blog kan schrijven… yay! En je zal nog veel sterker worden. 🙂

  2. nathalie 15 juli 2011 / 11:09

    Je staat niet stil! Je doet t rustig aan en investeert in je gezondheid. Rust nemen en afstand nemen van alles is belangrijk, voor iedereen. Succes met je therapie. Liefs

  3. Desi 15 juli 2011 / 11:29

    Mooi geschreven! Ik denk inderdaad dat even rust nemen/stilstand er juist voor kan zorgen dat je vooruit gaat. Misschien lijkt het dan wel alsof je nu niets doet, maar zoals nathalie al zei, ga je wel vooruit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.