Stoere (lees)brillen voor dit seizoen

Dit is een advertorial

Zoals jullie misschien weleens gezien hebben, heb ik een bril. Normaal draag ik lenzen, maar ik vind brillen ook wel heel tof. Ik ben groot fan van grote opvallende exemplaren. Het liefst zou ik 10 unieke bijzondere exemplaren in mijn bezit hebben. Helaas is het nog niet zo’n feest, maar kijken kan natuurlijk altijd! Ik laat jullie vandaag een aantal brillen zien uit de online brillenwinkel Smartbuyglasses. Op deze webshop vind je een oneindige hoeveelheid brillen op sterkte. Kijk mee!

Laten we beginnen met misschien op dit moment wel het populairste brillenmerk. Ray Ban! Ja, ook ik ben groot fan. Zelf heb ik een Wayfarer zonnebril in mijn bezit, wat misschien ook wel meteen het populairste model is. Maar tegelijkertijd heeft Ray Ban ook meer unieke exemplaren in hun collectie. Bijvoorbeeld een pilotenbril als gewone bril. Zie je niet heel vaak, maar lijkt me wel ontzettend tof!

Ook Yves Saint Laurent verkoopt erg mooie exemplaren. Natuurlijk vooral de rechthoekige bril met opvallend maar strak montuur (de ‘nerdbril’, zoals ik hem graag noem), maar ook veel meer bijzondere exemplaren. En daar houd ik van!

En ja, Prada mag in dit rijtje niet ontbreken! Prada heeft mooie monturen in de collectie die er voor mij echt uitspringen. Omdat ze een beetje anders zijn, maar tegelijkertijd toch wel basic (als in: je kunt het overal bij dragen).

Stel dat ik nu een oneindige bult geld had, welke exemplaren had ik dan aangeschaft? Een pilotenbril met dun montuur, het exemplaar rechtsbovenin van Ray Ban (of iets soortgelijks) en rechts boven van Prada. De laatste, die vind ik het meest bijzonder. Dat moet je maar net staan, maar als het bij je past… heel erg tof!

Verder verkopen ze bij Smartbuyglasses ook designer leesbrillen. De meeste monturen zijn beschikbaar in heel veel verschillende sterktes, dus dat is wel heel fijn. En ook merk zonnebrillen op sterkte vind je in de webshop. Het is zomerseizoen is natuurlijk een beetje voorbij, dus daarvoor hebben ze nog een fijne sale!

Door het maken van dit artikel heb ik een oogje gekregen op het tweede Prada exemplaar… In totaal zou hij komen op een kleine 190 euro, wat ik nog best vind meevallen. Ik ga toch binnenkort even een brillenwinkel in lopen om te kijken of hij me staat! Als jij nu een bril zou moeten kopen, wat voor een zou je er dan kiezen?

8 reacties

 1. Liliane 25 september 2012 / 14:00

  Ik vind die rechtsboven van Ray Ban ook erg tof! Lekker retro 🙂

 2. Ise 25 september 2012 / 14:33

  Die van Ray Ban vind ik toch nog het mooiste!

 3. Jenny 25 september 2012 / 17:32

  Ik als medewerker van een grote optiekzaak wil alleen waarschuwen voor de gebrekkige garantie via online een bril kopen. Denk aan wat als glazen niet goed blijken, het goed afstellen van de bril en als er iets stukgaat enzo. Ik heb zelf een correctiemontuur van Ray Ban btw!

 4. Hester 25 september 2012 / 19:34

  Ik vind het een beetje jammer dat tegenwoordig iedereen met zo’n opvallende grote zwarte Ray-Ban loopt, niet omdat ze zo opvallen, dat vind ik wel leuk, maar ik heb het idee dat iedereen een beetje dezelfde kiest. Deze die jij hebt uitgekozen vind ik dan wel leuk, net wat ‘alternatiever’. Maar het moet je wel staan en je moet het ook wel durven dragen natuurlijk. Als je die Pradabril past wil ik wel even een fotootje zien hoor, want ik zie het nu nog niet helemaal voor me, haha.

 5. Patricia 25 september 2012 / 23:08

  Ik heb een bril van vogue op het oog hij lijkt op de eerste zwarte links

 6. Petra 27 september 2012 / 10:37

  Hier ook een brildraagster, maar vind het altijd zo moeilijk om een leuk model te vinden dat ook bij mijn gezicht past.

 7. Tamara 27 september 2012 / 20:31

  Heb zelf al twee jaar hele toffe bril van merk Etnia Barcelona. Soort designerbril waarbij de onderkant dan transparant is en de bovenkant zo’n soort luipaardachtig patroon. Zou zelf denk ik niet zo snel online een bril met sterkte kopen, ondanks dat de prijzen daar wel gunstig zijn. Ben dan toch blij met de service die ik op dit moment bij mijn opticien heb!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.