Stop met het maken van excuses

Wat is hetgene wat je echt heel erg graag wilt? Wat wil je graag bereiken? Wat wil je veranderen in je leven? Dat zijn nogal wat vragen, maar bedenk het eens. Het hoeft nieteens zo precies, maar bedenk; wat wil je? En dan een makkelijkere vraag: waarom heb je het nog niet?

Waarschijnlijk was je antwoord op die laatste vraag een excuus. Te weinig tijd, te weinig geld, je gaat er volgende week iets aan doen, niet genoeg kennis of nog iets anders. Maar aan al deze dingen had je al lang iets kunnen doen, niet waar? Het is niet zo dat het onmogelijk is dat jij je doel al bereikt had. Of in elk geval al een heel eind opweg was.


Via weheartit.com

Het bereiken van een doel gebeurt niet alleen door te denken dat je het gaat doen. Door te bedenken dat je het wil doen. Je moet het ook gewoon doen. Het klink heel simpel en missschien is het eigenlijk ook wel simpel. Gewoon doen! Probeer het gewoon.

Stop dus met het zoeken van uitvluchten. Als iets je levensdoel is, wáárom zou je het dan niet doen? Waarom zou je smoesjes bedenken om het niet te hoeven doen? En dat is wat ook ik ga doen. Want stiekem ben ik ook één van de dommerikken die telkens weer een uitvlucht zoekt. Gewoon doen dus. Wat is jouw excuus om het niet te doen?

DELEN:

10 reacties

 1. Mirthe 30 mei 2011 / 21:21

  Zo waar! Echt. Wow.

  Ik ga maar eens een dromenlijstje maken.

 2. Arend-Jan Bertjes 30 mei 2011 / 21:39

  Hai vind ik ook hoor!

 3. Lisa. 30 mei 2011 / 22:27

  Je hebt wel gelijk ja.. maar dat is zo moeilijk als je niks meer ziet zitten.

 4. Roselie 31 mei 2011 / 07:54

  Wat doe je als het bereiken van je doel afhangt van de keuze van een andere persoon?

 5. Renske 31 mei 2011 / 10:07

  Helemaal mee eens. En zo herkenbaar. Dit komt bijna altijd voort uit angst. Om dromen te verwezenlijken moet je buiten je veilige kader kijken en initiatief nemen in veel nieuwe dingen. Je moet echt voor jezelf opkomen, iets dat veel mensen (helemaal vrouwen) enorm moeilijk vinden. Maar begin met kleine stapjes en zet er steeds een nieuwe bij en geef nooit je dromen op:)

 6. Samira 31 mei 2011 / 15:26

  Ik ben/was ook zo ! Ik heb iets gevonden als ik een limiet/ deadline zet op hetgene wat ik moet doen, dan doe ik het wel!

 7. Sanne 31 mei 2011 / 17:17

  Huiswerk!! Mijn excuus: ‘Ik moet ook wat vrije tijd hebben…’
  Stom hè! Wel een goed artikel!
  xoxo

 8. ioon 1 juni 2011 / 20:12

  Op weg ben ik zeker, zijn we zeker. 😀 Ik wil ook niet te snel het doel behalen, want van de weg er naartoe geniet ik ook intens.

 9. Iris Anastasia 2 juni 2011 / 09:28

  Wauw! Wat een inspirerende superpost! (: Keep up tha good work, dan zal ik dat ook blijven doen 😉

  Mag ik je bij deze linken, Lisanne? Vind ik toch handiger dan bloglovin’.

  Liefs en een heel zonnige dag gewenst,
  Iris Anastasia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.