Stoppen met bloggen?

Misschien heb je de afgelopen tijd, vooral in mijn diary’s, wel gemerkt dat het niet zo goed gaat met mijn gezondheid. Onlangs deed ik in een week drie heftige dingen, en dat was gewoon te veel. Eerst mijn verstandskies eruit, daarna twee feestjes. Te veel. Het was allemaal al te veel, maar nu houd ik het echt niet meer vol.

een-stapje-terug

Ik heb er even over gedacht wat het meest verstandige zou zijn om te doen. Misschien gewoon helemaal stoppen, zodat ik mijn volle aandacht kan geven aan mezelf en aan mijn lijf.

Dat vind ik lastig. Heel lastig. Waarom? Als je bijvoorbeeld kijkt naar mijn dagindeling wordt dat wel duidelijk: naast het bloggen doe ik vrij weinig. Mijn blog is mijn bedrijf, wat het voor mij extra lastig maakt om minder te doen. Net alsof je ineens moet stoppen met de helft van je baan, of de helft van je studie (en daar dat niets anders voor in de plaats kan doen).

Voor veel mensen zal het misschien klinken alsof het niet zo belangrijk is, een paar keer minder bloggen, of stoppen, maar voor mij is dat dus wel belangrijk.

Maar goed, er is niets belangrijker dan je gezondheid. Als je het daar niet mee eens bent dan gaat je lijf ooit bewijzen dat dat wel zo is. En dat heeft die van mij dus nu gedaan. Tijd voor een stapje terug…

Wat er nu gaat gebeuren

Niet stoppen, hoop ik. Eerst iets anders proberen! Op mijn blog zul je wekelijks de volgende updates vinden op mijn blog:

 • Dinsdag een artikel
 • Donderdag een artikel
 • Zaterdag mijn diary
 • Zondag een artikel met blogtips

Zo weet jij als lezer wat je kan verwachten, heb ik drie stukken per week minder te schrijven, en als het even beter gaat dan kan ik zelfs wat vooruit schrijven.

Een mooie middenweg tussen stoppen en doorgaan, dacht ik zo. De artikels in het weekend zijn lang, maar vind ik heel leuk om te schrijven. En fijn: het onderwerp staat vast. Aan de andere twee dagen kan ik al mijn liefde en inspiratie van de hele week besteden.

Ik hoop dat jullie het niet erg vinden, en dat jullie gewoon blijven lezen! Waarschijnlijk is dit een stuk beter vol te houden voor mij, en kan ik gewoon lekker door schrijven! Dat is immers waar ik blij van word. Nu maar hopen dat het gaat lukken!

DELEN:

111 reacties

 1. Jess 12 mei 2014 / 06:17

  Verstandig meid. Luisteren naar je lichaam is heel belangrijk en je gezondheid je meest waardevolle bezit. Rustig aan en we zien je artikelen vanzelf verschijnen. Take care!

 2. Dionne 12 mei 2014 / 06:17

  Ik vind het goed dat je voor jezelf en voor je gezondheid kiest, hoe moeilijk die stap ook is.
  Het is jammer dat we minder van je zullen lezen, maar dat maakt niet uit. Ik zal trouw elke morgen je blogs lezen en ik kijk uit na de tijd dat het weer beter met je gezondheid zal gaan.
  Hou vol en goed dat je deze stap neemt.

 3. Martina 12 mei 2014 / 06:27

  Natuurlijk blijf ik je blog gewoon lezen! Ik volg je op bloglovin dus dat komt zeker goed! Ik hoop dat wat meer ruimte je goed zal doen lisanne!

 4. Geertje 12 mei 2014 / 06:27

  Wat heftig voor je, dat je deze beslissing überhaupt moet nemen, maar wel onwijs knap van je dat je de keuze maakt!!! Je lichaam is het belangrijkste en als die niet mee werkt, dan kan dat heel frustrerend zijn. Ik vind het super goed van je dat je niet helemaal stopt, want dat enige weghalen wat je nog hebt, waar je je ei in kwijt kan, zal een grotere klap zijn dan als je de artikelen kan doseren! Ik blijf je volgen en hoop dat deze beslissing meer rust geeft in je lichaam!

 5. Emilia 12 mei 2014 / 06:34

  Tuurlijk blijven we gewoon lezen! Hartstikke naar dat het op dit moment even niet zo goed met je gaat, maar supergoed dat je voor jezelf kiest. Ik kan me voorstellen dat het niet bepaald een makkelijke keuze is, dus ik vind het heel knap dat je het zo doet. Hopelijk werkt het zo voor je en gaat het snel weer wat beter! Sterkte Lisanne!

 6. Petra 12 mei 2014 / 06:45

  Wat goed dat je kiest voor je gezondheid en jezelf. Een lastige keuze maar je had geen betere kunnen maken. Ik hoop dat dit voor je goed zal doen. Uiteraard blijf ik je volgen. Sterkte meid!

 7. Frederique 12 mei 2014 / 06:55

  Heel verstandig dat je voor jezelf kiest! Ik hoop voor je dat je er snel weer bovenop bent. Terecht dat je niet helemaal wilt stoppen als je er ook veel uit haalt voor jezelf.

 8. Hester 12 mei 2014 / 07:13

  Het lijkt me een heel moeilijke beslissing, en zeker omdat het niet is omdat je druk bezig bent met andere leuke dingen maar puur omdat het ziek zijn zoveel energie vreet. Da’s lastig, ook om eraan toe te geven, denk ik. Maar nu je zoveel minder druk hebt, scheelt dat wel en het is natuurlijk veel beter als je je nu goed voelt en dan ook met meer energie die vier artikelen per week kan schrijven! Verstandige keuze. Ik hoop dat het werkt voor je!

 9. Nans 12 mei 2014 / 07:13

  Lisanne,

  Je maakt de juiste keuze.

  Sterkte.

  Knuffel.

  Nancy

 10. Anne 12 mei 2014 / 07:28

  Goed dat je voor jezelf en je gezondheid kiest en deze keuze maakt. Ik kreeg wel bijna een hartaanval toen ik de titel las. 😉 Ik zit in hetzelfde schuitje, ik overweeg te stoppen met bloggen omdat het teveel energie kost. Maar bij mij is het niet mijn bedrijf natuurlijk, dus dat is wel een groot verschil. Maar goed, ik kan misschien weer op mezelf wonen en dat lijkt me ook wel erg fijn. In een mooi appartement in een oud voormalig koetshuis, op een paar meter afstand van het bos. Ideaal, maar mijn gezondheid vindt het nog niet zo leuk. En misschien doe ik het ook niet, want ik mag binnen geen huisdieren houden en mijn konijnen zijn een groot deel van mijn geluk.

  Veel sterkte Lisanne en ik hoop dat dit goed voor je gaat uitpakken.

 11. Kelly Caresse 12 mei 2014 / 07:37

  Wauw wat onwijs dapper en knap dat je dit voor jezelf kunt en doet beslissen, door zo goed naar je intuitie en lichaam te luisteren maak je so wie so de juiste keuze. Diep respect heb ik daarvoor. Ook wil ik je sterkte wensen want dit betekent tevens dat het niet goed met je gaat, knuffel voor jou! <3 je bent heel sterk

 12. Nicole 12 mei 2014 / 07:39

  Meid als dit beter is voor jou wie is een lezer dan om er commentaar op te hebben?! Vind het al heel knap dat ke eindelijk aan jezelf gaat denken want inderdaad je gezondheid is het belangrijkste… Heel slim zoals je het nu opgezet hebt en doe rustig aan ik blijf sowieso komem hoor!!

 13. Kirsty 12 mei 2014 / 07:50

  Wat goed dat je voor je gezondheid kiest, maar daarnaast ook niet een te groot deel van je activiteiten opgeeft. Heel veel sterkte, ik hoop dat je je snel weer beter zult voelen!

 14. Lauriëtte 12 mei 2014 / 07:51

  Meis, ik vind niet eens dat je je hoeft te verantwoorden richting je lezers. Het gaat toch om jou gezondheid?! Ik vind het verstandig dat je dit doet en voor jezelf kiest! Topper! 🙂

  • Esther 12 mei 2014 / 08:30

   Verstandige en goede keuze! Het gaat om jouw gezondheid en dat is veel belangrijker dan wat dan ook. Een cliché, maar eigenlijk realiseer je je dat pas echt wanneer je gezondheid even iets minder is. Ik hoop dat deze oplossing goed voor je gaat uitpakken en dat je snel weer op de been bent!

 15. Carlijn 12 mei 2014 / 08:01

  Was je hier nou zo zenuwachtig om? Ik denk dat je de goede keuze maakt! Heel veel gezondheid toegewenst en tijd en energie voor andere dingen.

  Liefs

 16. Elize 12 mei 2014 / 08:08

  Dit lijkt me zeker een moeilijke beslissing, maar je hebt helemaal gelijk! Je gezondheid is het allerbelangrijkste. Heel veel sterkte, hopelijk helpt dit stapje terug.

 17. Dagmar 12 mei 2014 / 08:17

  Wat een pittige beslissing zeg, lijkt mij ontzettend moeilijk om deze keuze te maken maar je mag echt trots zijn dat je ook even voor jezelf kiest. En zoals je zegt: misschien voelt het nu als een stapje achteruit, maar kan je straks sprongen maken. Dat gun ik je zo! En we gaan gewoon extra genieten van de artikelen die je online zet en op de dagen dat het er niet komt, lees ik het gewoon nog een keer <3 Dikke knuffel en ik duim voor goed herstel! Veel liefs Xx

 18. Hannah 12 mei 2014 / 08:29

  Knap dat je voor jezelf kiest! Ik denk dat iedereen dat zal begrijpen. Het gaat nu om jou en ik hoop dat je zo snel mogelijk herstelt! Ondertussen blijf ik natuurlijk met veel plezier jouw artikelen lezen! Take care! <3

 19. marloes 12 mei 2014 / 08:30

  Een pittige en lastige beslissing, maar denk wel een goede voor je zelf. Knap dat je voor je zelf kiest. Ik weet zelf al te goed hoe het is. Zo herkenbaar, alles willen doen zoals je deed en niet willen aanpassen. Maar nu ik keuze ook heb gemaakt om anders aantal dingen te gaan doen voelt dat als een verlichting. Ik blijf met veel plezier en interesse lezen. En er staan nog zoveel oudere artikelen die ik kan lezen, genoeg leesstof. Gezondheid staat voor op! Goed dat je die keuze maakt!

 20. Marlijn 12 mei 2014 / 08:35

  Wat zal deze keuze moeilijk zijn geweest voor je! Knap dat je voor jezelf kiest en waarschijnlijk ook heel verstandig! Heel veel sterkte Lisanne. Liefs

 21. Marleen 12 mei 2014 / 08:44

  Een lastige beslissing, maar wel een die je hopelijk helpt om weer een goede balans in je leven te creëren, waarbij je gezondheid voorop staat. Sterkte.

 22. Simone 12 mei 2014 / 08:53

  Ik vind het rot voor je dat je je nu met je blog moet aanpassen op je kunnen. Naar hey, je gooit niks weg he. Je gaat nog steeds bloggen, alleen wat minder. Maar das helemaal biet erg! Ik hoop dat je door deze keuze ook je gezondheid weer in een stijgende lijn komt. Sterkte!

 23. Esther 12 mei 2014 / 09:01

  Ik schrok wel even van de titel hoor! Maar wat een dappere beslissing Lisanne.. Je gezondheid is het allerbelangrijkste! Nu weten we gewoon wanneer je een artikel zal publiceren en dan kunnen we daar lekker naar uit kijken. Veel sterkte!

 24. Marieke 12 mei 2014 / 09:02

  Wauw Lisanne, wat een moeilijke beslissing. Maar wat knap dat je voor jezelf kiest! Je gezondheid gaat boven alles, natuurlijk, dus ik denk zeker dat je hier goed aan doet. Ik hoop echt voor je dat dit beter vol te houden is en dat je niet hoeft te stoppen. Succes meid!

 25. Audrey 12 mei 2014 / 09:09

  Natuurlijk blijven we je blog lezen! Ben allang blij dat je niet helemaal stopt. Goed dat je duidelijkheid schept en voor jezelf kiest!

 26. Beautydagboek 12 mei 2014 / 09:10

  Het zal heel moeilijk voor je zijn, maar voor nu is je lichaam echt het belangrijkste! Denk aan jezelf zodat jij het vol kunt houden. Heel veel sterkte en ik duim voor je dat het gauw weer beter met je mag gaan.

 27. Suzanne 12 mei 2014 / 09:11

  Ik vind het knap dat je deze keuze durft te maken. Goed om jezelf denken Lis! <3

 28. Manon 12 mei 2014 / 09:19

  Heel goed van je om deze (toch wel lastige) beslissing te maken! Je gezondheid staat altijd op nummer een en andere dingen verplaatsen gewoon naar een andere plek. Dat is zo klaar als een klontje!
  Je staat en blijft gewoon in mijn Bloglovin’ lijstje dus ik zie je artikels gewoon voorbij komen op de dagen dat je post! Dappere beslissing :). En ik wens je heel veel gezondheid, kracht en sterkte toe!

 29. Anna 12 mei 2014 / 09:28

  Wat een moeilijke maar verstandige keuze. Zo stom om te horen dat het niet goed gaat 🙁 heel veel sterkte, liefs

 30. Tiffany 12 mei 2014 / 09:34

  Ik ben blij dat je voor jezelf bewust deze keuze maakt. Erg slim van je, en een teken dat je jezelf goed kent. je moet je niet overwerken, dat resulteert in slechtere dingen dan dat je een paar artikels weg laat. Helemaal geen probleem toch, ik blijf met plezier lezen! Nu zal ik nog harder uitkijken naar je artikels 🙂

 31. Chantal 12 mei 2014 / 09:40

  Je moet doen waar jij je goed bij voelt! Het is natuurlijk geen makkelijke keuze, maar als jij een betere gezondheid krijgt door een stapje terug te nemen, moet je dat zeker doen 😉

 32. Linda 12 mei 2014 / 09:45

  Wat goed dat je voor jou en je gezondheid kiest! Ik hoop dat het snel beter met je gaat!

 33. Karin 12 mei 2014 / 09:49

  Wat akelig om te lezen dat het zo slecht met je gaat. Hoop en duim voor je dat er snel verandering in gaat komen. Hou je taai dappere Lisanne!

 34. The Berbs 12 mei 2014 / 09:59

  Lijkt me een verstandige keuze, en 4 artikelen per week is nog steeds genoeg!

 35. Marion 12 mei 2014 / 10:10

  Dit vind ik echt heel knap van je. Goed dat je het doet en goed dat je voor jezelf kiest. Ik kan je een klein beetje begrijpen: komende donderdag heb ik een gesprek bij de bedrijfsarts. Ik ga zeggen dat ik niet meer in staat ben om fulltime te werken. Ik heb altijd mijn werk voor laten gaan en nu is het zover dat ik 50% van de tijd ziek thuis zit en het lijkt alleen maar meer te worden. Ik weet hoe zwaar het is. Ik hoop dat je opgelucht bent dat je de knoop doorgehakt hebt en ik hoop dat het je wat meer lucht gaat geven. Sterkte!

 36. Rianca 12 mei 2014 / 10:13

  Knap dat je deze keuze hebt kunnen maken. Je gezondheid staat altijd op de eerste plek. En inspireren doe je ons sowieso wel met 1 of 7 artikelen per week dat maakt ons niet uit.

 37. Jenny 12 mei 2014 / 10:14

  Helemaal goed toch, het moet leuk zijn geen stress gedoe.

 38. Josien 12 mei 2014 / 10:14

  natuurlijk vind ik het erg Lisanne.
  dat je minder gaat bloggen daar kan ik mee leven, maar dat het met jou minder goed gaat, al een tijdje, vind ik natuurlijk het ergste.
  op een gegeven moment is het eigenlijk niet meer echt een keuze maken.
  denk en werk aan jezelf. en weet, ja echt waar, dat na deze moeilijke tijd weer een betere tijd komt.
  met kleine stapjes en de salamitechniek kun je proberen je weer wat beter te gaan voelen.
  heel veel kracht en liefde Lisanne
  en natuurlijk blijf ik lezen.
  groetjes en een dikke knuff, josien

 39. Daniëlle 12 mei 2014 / 10:16

  Probeer goed aan jezelf te denken Lisanne, als dit het beste is voor jou, dan zullen je lezeressen er achter staan. Ik blijf hoe dan ook je blog lezen 🙂

 40. Joyce 12 mei 2014 / 10:20

  Ik vind het jammer dat je nu niet meer elke dag schrijft, maar er is niets belangrijkers dan je gezondheid en te leren luisteren naar je lijf. Ik kan me ook bijna niet voorstellen hoe frustrerend het moet zijn voor je om zo jong te zijn en je, zoals jij het zelf ook al eens hebt gezegd, als een oma te moeten gedragen. Ik hoop iig voor je dat je je snel wat beter en fijner gaat voelen. En ook al ga je minder artikelen schrijven, ze blijven toch wel leuk!

 41. Tineke 12 mei 2014 / 10:24

  Goed om jezelf denken meid! Maar ik ben blij dat je hebt besloten om niet te gaan stoppen!

  Liefs

 42. Melle 12 mei 2014 / 10:25

  Niet te veel denken aan wat je lezers willen, dat ze het stom vinden als je minder blogt etc. Natuurlijk is dat jammer maar jouw gezondheid gaat voor! Beterschap!

 43. Nathalie 12 mei 2014 / 10:37

  Na je laatste diary had ik al door dat het minder ging.
  Je zag er vermoeid uit. Balen dat je hiervoor moet kiezen, maar wat moet dat moet.
  Niets is ook fijner dan je weer wat beter voelen. Zoals je altijd zelf schrijft als je artikels waardevol zijn dan trek je niet alleen lezers, maar weet je ze ook nog eens te houden.
  En waar ik in geloof is dat jij dit de komende tijd mag gaan ervaren.
  Ik hoop dat het je vooral zelf lukt om hiermee tevreden te zijn. En dat jij je volledig kan richten op je gezondheid. Better days are ahead 🙂 Liefs en groetjes

 44. Miranda 12 mei 2014 / 10:43

  Ik vind het oneerlijk dat je die beslissing moet nemen:) maar helaas is dat nou eenmaal zo.
  Ik heb bewondering voor het feit dat je die beslissing neemt en hoop voor je dat het je brengt wat je er van verwacht!

  Natuurlijk blijf ik je artikelen lezen, ik volg je via bloglovin dus zie ze vanzelf verschijnen!

  Doe rustig aan en luister goed naar je lichaam!

 45. Stella 12 mei 2014 / 10:46

  Ik vind het onwijs knap dat je deze keuze maakt. Ik hoop dat er een andere uitweg is dan stoppen. Het bloggen doet je geestelijk veel goed, en dat is natuurlijk ook belangrijk. Maar als het echt niet gaat, dan moet je wel echt naar je lichaam luisteren. Ik hoop dat dit een uitweg voor je is en dat je je beter gaat voelen. Liefs, Stella.

 46. Sarah 12 mei 2014 / 11:08

  Natuurlijk vinden wij het niet erg! Je gezondheid is het belangrijkst 🙂 Hopelijk gaat het gauw weer beter met je!

 47. Kayleigh 12 mei 2014 / 11:14

  Je liet mij ook eventjes schrikken met de titel, maar ik vind het heel verstandig van je dat je naar je lichaam luistert meid. Vooral bij chronische ziek zijn moet je niet constant op de automatische piloot doorgaan want dan wordt het alleen maar erger.. Ik begrijp ook dat je het moeilijk vind en het liefst gewoon even helemaal rust zou willen maar het bloggen ook niet helemaal wil laten omdat dat een van de weinige dingen is die je hebt. Ik zit soms zelf ook te twijfelen om die twee dagen die ik nu nog maar doe niet te doen omdat het gewoon te zwaar wordt en het lichaam zijn tol eist maar dat is het enige wat ik nog heb en anders zou ik de hele dag maar tv kijken en slapen en dat is niet wat ik wil. Ik denk dat je keuze nu erg goed is, niet helemaal stoppen, niet meer de hele week bloggen maar een paar dagen in de week. Zo blijf je toch bezig maar is er niet meer de constante verplichting. Ik hoop natuurlijk ook dat het snel beter met je gaat 🙁 en je mag me altijd een berichtje op facebook sturen als je wilt praten? Liefs Kayleigh

 48. jennn 12 mei 2014 / 11:21

  Natuurlijk is dat niet erg! Je gezondheid is het allerbelangrijkst. Knap dat je deze beslissing hebt genomen en voor jezelf kiest. Knuffel en heel veel sterkte, ik hoop dat het snel weer beter met je gaat.

 49. Manon 12 mei 2014 / 11:28

  Ik snap dat je deze keuze maakt, want het gaat immers wel over je gezondheid en ik vind het knap dat je deze keuze kan maken. Hopelijk gaat het snel beter met je.

 50. Marloes 12 mei 2014 / 11:34

  Hopelijk geeft dit wat meer rust voor jezelf en je lichaam meid. Verstandige keuze! Veel sterkte, liefs!

 51. Lisa 12 mei 2014 / 11:37

  Ik las gisteren dat je zenuwachtig was voor de comments op dit artikel, maar dat is dus helemaal nergens voor nodig! Ik denk dat al je lezers met je meeleven, en graag willen dat jij je beter voelt. Want dat is duizend keer belangrijker dan dat er iedere dag een nieuwe blogpost online komt.

 52. Miranda 12 mei 2014 / 12:04

  Wat heftig meid! Maar heel erg goed dat je aan jezelf denkt, dat is erg belangrijk. Liefs Miranda

 53. Kim 12 mei 2014 / 12:07

  Wat sterk van je! Heel goed dat je dan aan jezelf denkt en naar je lichaam luisterd. Goed om te hkren dat je toch nog probeert door te gaan met bloggen

 54. Michelle 12 mei 2014 / 12:13

  Hey Lisanne,

  Toen ik je blogpost vanochtend zag schrok ik wel even hoor. Niet omdat we dan niet meer elke dag een blogpost kunnen lezen van je, maar meer omdat ik weet hoe zwaar deze beslissing moet zijn geweest voor je. Ik heb ook een eigen blog, maar het is me niet gelukt om deze echt van de grond te krijgen omdat ik dus ook vaak geen energie heb en te moe ben om nog achter de computer te kruipen. Toevallig heb ik van het weekend een blogpost geschreven waarin ik eerlijk toegeef dat bloggen te zwaar is voor me. Ik was op zoek naar een nieuwe hobby, maar bloggen is op dit moment niet haalbaar. In mijn verhaal schrijf ik ook dat ik zoveel respect voor jou heb, dat het jou lukt om elke dag een blogpost online te krijgen ondanks dat je ook fibromyalgie hebt. Het lukt mij niet eens om elke dag op tijd uit bed te komen. Nu heb ik nog meer respect voor jou dat je naar je lichaam hebt durven luisteren en nu durft te zeggen ik trek het niet meer. Het is genoeg zo. Ik vind het heel knap van je, vooral omdat je blog zoveel voor je betekent en het ook een stukje contact is met de buitenwereld. Nu is mijn blog nog inimini en heb ik bijna geen lezers en jij bent al tig stappen verder dan mij daarin, dus ik kan me heel goed voorstellen dat het voor jou een nog zwaardere beslissing was dan voor mij. Heel goed dat je het niet helemaal opgeeft en gaat proberen 4x per week te schrijven. En meis als dat niet lukt… no worries… het moet wel leuk en haalbaar blijven. Ik schrijf nu ook gewoon wanneer het mij lukt en ik er zin in heb.

  En natuurlijk blijf ik je blog lezen en blijf ik je volgen op instagram en twitter. Je bent zo’n leuke meid, ziek of niet!

  Dikke knuffel!

 55. MySimplySpecial 12 mei 2014 / 12:13

  Wat vervelend dat het zo slecht gaat! Maar goed dat je voor jezelf kiest en ik blijf je gewoon volgen!

 56. Fashion meets Beauty 12 mei 2014 / 12:16

  LIjkt mij een moeilijke beslissing maar het is zeker een verstandige keus! Ik blijf je hoe dan ook volgen en hopelijk gaat het snel weer beter met je!!

 57. Rianne 12 mei 2014 / 12:16

  Wat moedig van je! Een stap terug doen is niet altijd makkelijk maar soms wel heel erg nodig.
  Zelf ben ik herstellende van overspannenheid, en je moet jezelf de tijd gunnen om te kunnen herstellen,
  ook al is het niet leuk en zou je het graag anders willen.

  Gezondheid is zo ontzettend belangrijk! Je moet nog heel lang met je geest en lichaam doen.
  Doe rustig aan en ik hoop dat het met de tijd weer beter zal gaan!

 58. Carina 12 mei 2014 / 13:26

  Beter dat je een stapje terug doet dan dat je doorgaat terwijl het niet gaat. Ik denk niet dat je nu veel lezers verliest, iedereen heeft hier denk ik toch wel begrip voor?
  Succes 🙂

 59. Kimberley 12 mei 2014 / 13:26

  Gelukkig ga je niet stoppen. Het is hartstikke goed dat je voor jezelf kiest. Natuurlijk is bloggen leuk om te doen, maar het is alleen leuk als je jezelf ook nog ‘leuk’ voelt. Je planning is hartstikke goed. Ik blijf je blogje gewoon trouw bezoeken!

 60. Joanne 12 mei 2014 / 13:41

  Wat ontzettend naar dat het zo slecht gaat dat je moet overwegen om je passie op te geven (voorlopig). Er is niets belangrijker dan je gezondheid, dus als je lijf aangeeft dat het niet meer kan, dan moet je zeker je rust pakken en daarvoor hoef je je voor niemand te verantwoorden!
  Ik hoop zo dat je binnenkort eindelijk eens verbetering gaat krijgen in plaats van almaar verslechtering.
  De kans dat je Lyme hebt, acht ik nog steeds heel groot gezien je klachten (letterlijk exact hetzelfde als de mijne). Ik weet dat je het al hebt onderzocht, dat je nu al bij een arts onder behandeling bent en dat je waarschijnlijk niet zit te wachten op weer andere onderzoeken. Maar houd het wel in je achterhoofd voor als je er ooit aan toe bent om verder te zoeken. Een negatieve PCR sluit Lyme lang niet uit en ik zou daarom een LTT bij infectolab (Ausburg) aanraden.
  Oké korte detour, maar ik vind het verschrikkelijk om te lezen dat het zo slecht met je gaat en dat je nu ook dit (deels) op moet gaan geven. Ik gun het je zo dat je er achter komt wat je klachten nou echt veroorzaakt en dat je er dan iets aan kan doen.
  Ik weet hoe vervelend het is om dingen waar je van houdt op te moeten geven, maar ik begin nu na meer dan een jaar behandeling en met name sinds de start van mijn infuuskuur met antibiotica eindelijk op te krabbelen, dus ik heb hoop op een betere toekomst. Dat gun ik jou ook zo! Het kan natuurlijk zo zijn dat je geen Lyme hebt, maar gezien je klachten is de kans erg groot en het is mijns inziens niet afdoende uitgesloten dus als je ooit nog verder wilt zoeken houd dat in gedachten!
  Verder heel veel sterkte. Ik vind het erg moedig van je dat je deze stap hebt gezet. Je lichaam laat je geen keuze, maar toch is het heel moeilijk om daar aan toe te geven. Ik hoop dat de rust je goed doet! Beterschap!

  • Lisanneleeft 12 mei 2014 / 13:52

   Achteraf bleek de LTT toch wel gedaan te zijn, volgens mij precies in het lab dat je noemt! Dus toch geen lyme ben ik bang. Ik ben in elk geval nu onder behandeling bij een arts die veel van lyme weet en veel met onverklaarbare klachten doet, dus ben benieuwd wat hij hiervan zegt.

   Ik sta best wel op het punt om gewoon eens zo’n behandeling uit te proberen. Ik heb namelijk in mijn hele ziek zijn nog nooit langdurig prednison of antibiotica gehad, terwijl het best wel een optie is om dat te proberen, lijkt mij. Maar dat moet natuurlijk even overlegd worden allemaal!

   Bedankt voor je lieve berichtje 🙂

   • Lisanneleeft 12 mei 2014 / 13:53

    Vooral het feit dat het steeds erger lijkt te worden wijst op lyme, denk je ook niet?

    • Joanne 12 mei 2014 / 14:36

     Dat je klachten steeds erger worden vind ik zeer verdacht op Lyme inderdaad! Een proefbehandeling met antibiotica lijkt me in jouw geval heel nuttig. Lyme is gewoon lastig aan te tonen met testen. Mijn schoonzus heeft ook de diagnose fibromyalgie en haar standaardtesten waren negatief maar ze heeft geen geld voor PCR/LTT, dus kreeg ze gezien haar klachten een proefbehandeling met antibiotica en bij haar sloeg dat duidelijk aan. Ze is er nu veel beter aan toe! Zeker weten of het nou Lyme is of toch een ander beest doet ze niet, maar wat maakt het uit zolang ze zich beter voelt?
     Verder ben ik het met Amber eens dat het wel uitmaakt bij welk lab je de LTT hebt gedaan dus dat zou ik nog even checken. Anders is het zinvol de test te herhalen tijdens de proefbehandeling en sowieso is het handig om je cd57 te laten controleren. Als die te laag is duidt dit sterk op Lyme.
     Gezien de ernst van je klachten zou ik zeker verder zoeken in deze richting en/of zo’n proefbehandeling proberen! Let wel op dat als het inderdaad Lyme is, je klachten waarschijnlijk in het begin erger zullen worden door de antibiotica. Dat heet een herxheimer reactie en dat is een goed teken aangezien het dan aanslaat (maar het is wel erg vervelend). Als dat gebeurt is net nog waarschijnlijker dat je met Lyme te maken hebt.
     Heel veel sterkte!!!

     • Lisanneleeft 12 mei 2014 / 14:48

      Dankjewel Joanne! Ik ga zeker info zoeken over zo’n proefbehandeling.
      Nu weet ik natuurlijk ook sinds kort dat ik een glutenintolerantie heb, maar aangezien ik daar nog niet echt iets van merk ben ik bang dat er meer is. De meeste mensen die klachten hebben die zo heftig zijn als die van mij merken heel snel verschil als het alleen gaat om een glutenintolerantie (althans, dat heb ik van veel mensen gehoord, nog even navragen bij de arts).

      Heel erg bedankt voor het meedenken meiden, wordt heel erg gewaardeerd! 🙂

    • Joanne 12 mei 2014 / 14:46

     Ik kan je, als je wilt, ook toevoegen aan een gesloten FB groep van Lyme-patiënten waar je terecht kan met vragen omtrent diagnose/behandeling? Als je dat ziet zitten, laat maar weten! En anders even goede vrienden 😉

    • Elize 12 mei 2014 / 16:08

     Wat een hoop informatie zeg, fijn dat je zo’n groot meedenkpubliek hebt, haha 🙂
     Wat je zegt over de gluten intolerantie was bij mij in ieder geval niet het geval. Ik voelde me pas na een jaar beter en op sommige fora of Facebookgroepen rondkijkt zijn er meer verhalen te vinden waarbij het langer duurt. Als je darmen bijvoorbeeld toch beschadigd waren (maar we weten natuurlijk niet of dat zo is) kan het een tot twee jaar duren voor het hersteld is. Zelf moest ik ook m’n dieet nog strenger maken voor ik wat merkte. Ik zeg natuurlijk niet dat er niet meer is, maar onderschat een gluten intolerantie niet te snel. Wilde alleen even mijn ervaring delen voor ‘het idee’.

     • Lisanneleeft 12 mei 2014 / 16:20

      Dat is ‘fijn’ om te horen, ik blijf sowieso doorgaan met glutenvrij eten. Als het niet helpt misschien ook nog wel extremer, ik ben ‘bang’ dat ik het niet goed genoeg doe, hehe. Heb gekeken hoe anderen het deden qua kruisbesmetting op bepaalde fora, maar misschien heeft mijn lijf het nog wel strenger nodig? (mag Tim gewoon mooi meedoen met glutenvrij eten, ha!)
      ‘t Is niet voor niets uit de test gekomen natuurlijk. Zei mijn vader ook al dat hij had gelezen: hoe meer je darmen beschadigd zijn, hoe langer het duurt voordat ze herstellen. Klinkt ook best logisch 🙂

      Hoe lang duurde het bij jou voordat je de eerste veranderingen merkte?

    • Elize 12 mei 2014 / 23:59

     Ehm… Ik probeer het even kort te houden, haha. maar misschien alvast sorry voor het lange verhaal 😛

     Je angst voor het niet goed doen wat betreft kruisbesmetting ken ik heel goed. Alleen op een gegeven moment kan het bijna niet beter. Ook al is het in het begin nog wel heel logisch dat je af en toe een fout maakt. Ook wat betreft producten kan dit gebeuren. Ik vond bijvoorbeeld eens gluten in bakboter en in de tussentijd hadden we die alweer een paar keer gebruikt. Dan voel je je echt suf, maar het gebeurt nu eenmaal en ik vond het heel moeilijk om me daarbij te ontspannen. Ik werd echt een beetje een controlfreak en veel te gestresst over eten. Na een maand of 3/4 zijn er bij mij denk ik pas geen onverwachte foutjes geweest vanuit mezelf en toen is die stress gelukkig ook langzaam weggegaan (ookal is ie er alsnog soms hoor haha). Hoe je het verder strenger kunt maken is door meer en meer op glutenstapeling en op verborgen gluten te letten (daarover later meer).

     Ik merkte zelf vanaf dag 1 wel dat mijn buikklachten anders werden. T is nooit echt een lekker onderwerp, maar ik had altijd obstipatie en ineens werd dat diarree. Ik viel toen ook heel snel af terwijl daar eerst nooit sprake van was. En dat terwijl ik juist net was begonnen met het dieet. Super raar toch? Het was dus een verandering, gluten deden duidelijk iets met mijn lichaam, maar de verandering was absoluut niet positief. Wat hetzelfde bleef was de vermoeidheid. Ik kon echt bijna niks meer op een gegeven moment. Na 3 maanden waren mijn vitaminen door supplementen weer op pijl (zijn jouw vitaminen ook getest trouwens? Ik had een heel flink vitamine D, b12, foliumzuur en ijzer tekort). Dit scheelde ietsjes, maar het bleef heel wisselvallig. Ik voelde me alleen niet meer 7 dagen in de week slecht, maar misschien nog 5. Ik kreeg in de beginperiode dat ik glutenvrij at ook erg veel pijn overal. De buikpijn was ietsjes minder, maar daarvoor kwam overal spierpijn, rugpijn, pijn in m’n gewrichten bij in de plaats.

     Na 8/9 maanden op dieet voelde ik me nogsteeds heel beroerd. Ik kon bij tijden veel minder dan mijn oma van 84. Van alles is extra getest, maar er kwam niks uit. Uiteindelijk ben ik dus nog strenger glutenvrij gaan eten en op de verborgen gluten gaan letten. Er is een kleine groep die niet tegen de norm van 20ppm gluten kan en daar hoor ik dus blijkbaar (helaas…) ook bij. Ik wist eerst niet waar ik moest beginnen dus ben ik begonnen met drie grote bronnen van stiekeme gluten uit mijn voeding te bannen, gewoon om te kijken of het wat deed. Dat zijn maltodextrine, dextrose en glucosestroop. Zit in veel producten, maar er blijft nog wel aardig wat over. Dat bleek zo goed te helpen dat ik steeds meer puf had om nog iets strenger te gaan eten en dus meer te koken/plannen. En zo zette die stijgende lijn zich voort. Ik schrapte steeds meer voorverpakte producten, terwijl ik daar vroeger alleen maar mee kookte. Maar voorverpakte dingen kunnen eerder verborgen gluten bevatten in de ingrediënten of doordat het besmet is geraakt tijdens het productieproces. Eigenlijk eet ik op dit moment dus alleen groenten, fruit, aardappelen, (zelf gepelde) noten qua 100% veilig voedsel. Daaraan voeg ik wel wat dingen toe die goed gaan, bijvoorbeeld: rijst, ongemarineerd vlees, soms gewoon voorverpakte noten, gedroogd fruit en soms iets wat ik zelf gebakken heb. Ik breng m’n eten alleen op smaak met pure kruiden.

     Het duurde in totaal dus bijna een jaar voor ik me beter voelde en ik weer alles kon doen wat ik wilde, ookal merkte ik de eerste veranderingen (die dus niet per se positief waren) al vrij snel.

     Ik weet niet of je hier iets aan hebt, maar ik hoop het wel! Ieders verhaal is wat dat betreft toch weer anders.

     Ik hoop echt ontzettend dat je je snel beter gaat voelen en dat er artsen zijn die je kunnen helpen. Ook wat betreft het Lyme verhaal: zo zonde als mensen artsen met te weinig kennis treffen en zo lang rond blijven lopen met ernstige klachten. Ik ben wel benieuwd of dat wellicht nog iets kan opleveren voor je. Veel sterkte en succes! Doe rustig aan en hopelijk gaat je gezondheid snel weer de betere kant op…

   • amber 12 mei 2014 / 14:08

    Hier ook iemand met een positieve LTT en een negatieve PCR. Het feit dat je klachten steeds verergeren vind ik heel erg op Lyme wijzen en een proefbehandeling met antibiotica zou wel gepast zijn! Prednison wordt trouwens afgeraden bij Lyme patiënten. Een bloedtest is een moment opname en mijn arts (professor de Meirleir) test het bloed nogmaals tijdens een proefbehandeling als de eerste test negatief is. Hij test verder ook nog CD57, een waarde die bij chronisch lyme patiënten vaak te laag is.

    Daarnaast verschilt de LTT van Pro Health (het lab waar jij het waarschijnlijk hebt laten testen) met de Elispot LTT van infectolab in Augsburg. Er zijn mensen die negatief testen bij Pro Health en positief testen bij Infectolab in Augsburg. Het lab in Augsburg is een geaccrediteerd lab.

    Wel heel erg naar dat het steeds slechter met je gaat. Ik dat het snel wat beter met je gaat!

    • Lisanneleeft 12 mei 2014 / 14:21

     Dank voor de info Amber! Ik ga het voorleggen aan mijn arts, aangezien mijn LTT bij Pro Health is gedaan (maar deze moest wel naar een ander lab in Duitsland gestuurd worden, maar hoe dat zit weet ik allemaal niet precies natuurlijk).

     Geen idee of de CD57 ook getest, ook naar vragen! Jammer dat je het bij aandoeningen als ziekte van Lyme allemaal zelf moet uitzoeken, aangezien artsen vaak niet genoeg weten…. zijn al een boel mensen de dupe van geworden ben ik bang 🙁
     Antibiotica proberen kan ik altijd aan mijn huisarts vragen, goed om te weten dat prednison in dat geval juist niet aan te raden is.

 61. Ongevera 12 mei 2014 / 14:24

  Nee, niet stoppen! 🙂 Ik heb je vandaag genomineerd voor de Very Inspiring Blog Award. Voel je niets verlpicht, maar hier kun je m checken: bit.ly/1jj25wW

 62. Ise 12 mei 2014 / 14:36

  Tuurlijk vinden we dat niet erg, het is alleen maar super balen voor jou! Het is goed van je om een stapje terug te doen. Knappe en verstandige beslissing. Ik hoop van harte dat het snel beter met je gaat en dat je weer volop aan de slag kunt met je passie.

 63. Tiffany 12 mei 2014 / 15:04

  Ik blijf zeker lezen! Het is heel verstandig om voor je gezondheid te kiezen, ook al is deze keuze heel moeilijk. ik hoop dat je je binnenkort weer wat beter gaat voelen. heel veel sterkte!

 64. Elaine 12 mei 2014 / 15:18

  Wat goed dat je deze beslissing neemt. Het is ook eigenlijk krankzinnig dat je elke dag werkt, en dat met een ziek lichaam. Je kunt natuurlijk wel vooruit werken maar je bent er toch elke dag mee bezig, lijkt me. Dit lijkt me een heel verstandig besluit en ik hoop dat je je snel beter zult voelen! Lang leve Bloglovin, ik zal geen blog van je missen.

 65. Vivian 12 mei 2014 / 15:39

  Ik begrijp het maar al te goed, sta zelf ook best vaak voor deze keuze en vind het nog altijd lastig omdat mijn blog(s) echt mijn kindje(s) is (zijn). Ik vind het wel heel erg knap van je dat je dit hebt besloten en ik hoop heel erg dat je dit beter aan zult kunnen en dat je je snel (ietsje) beter voelt!

 66. Explorista 12 mei 2014 / 15:49

  Goede beslissing, meid! Ik blog ook maar twee keer in de week, omdat het anders niet te doen is met mijn werk & reizen. En af en toe moet je ook ontspannen om niet gek te worden. Ik weet helemaal hoe het is om de helft van je werk op te geven en niets te kunnen doen, en dat is niet makkelijk. Een knauw voor je zelfvertrouwen, in mijn geval, en ik kan me voorstellen dat het voor jou ook zo voelt. Maar je moet weten dat dat niet zo is. Als jij gelukkiger en energieker bent, dan kun je meer liefde steken in de artikelen, en die liefde voelen wij als lezer 🙂

 67. Lin 12 mei 2014 / 16:07

  Natuurlijk blijf ik lezen. Stiekem vind ik het zelfs fijn als bloggers niet elke dag posten, meestal zijn de blogs dan beter (zoals mijn favorieten Self help Hipster en yourlifestyleguide) en is het voor de blogger zelf minder een moetje.

 68. Luuke 12 mei 2014 / 16:19

  Goede beslissing. als het gewoon niet altijd lukt, even rustig aandoen. En hé, wie weet komt er ooit een keertje een dag bij waarop je een artikel kunt plaatsen 🙂
  Ik heb ook niet altijd evenveel tijd en komt dus soms een dagje geen artikel.

 69. Marjolein 12 mei 2014 / 16:31

  Goed dat je voor jezelf kiest meid! Ik hoop echt dat het straks wat beter gaat!

 70. Rianne 12 mei 2014 / 16:59

  Gezondheid gaat natuurlijk voor! Ik hoop dat het snel weer beter met je gaat!

 71. Zo simpel is dan geluk 12 mei 2014 / 17:01

  Ik vind het super rot voor je dat je niet anders kan dan minder gaan bloggen. Wel heel erg goed dat je voor jezelf kiest! Ik hoop echt dat het snel weer beter met je gaat.

 72. De Zuinige Student 12 mei 2014 / 17:33

  Heel goed dat je voor jezelf en voor je gezondheid kiest Lisanne.
  Hopelijk gaat het binnenkort beter met je. Ik vind het knap dat je de moed hebt om iedere week alsnog 4 nieuwe posts in te plannen. Ik zie altijd aan alles dat je er altijd heel veel tijd, moeite en liefde in steekt.

  Fijn om te zien dat iedereen zo vol begrip op je reageert. Maar ik had het ook niet anders verwacht 😉
  Heel veel sterkte gewenst Lisanne 🙂

 73. Suzanne 12 mei 2014 / 17:47

  Heel veel respect voor jou Lisanne! hoe moeilijk ook, heel goed dat je aan jezelf denkt! jij bent het aller belangrijkste!!!! heel veel sterkte de komende tijd, en ik blijf je blogs met plezier lezen hoor!!! ook al zijn het er minder! NO WORRIES!!! you can do it!

 74. Esmée 12 mei 2014 / 18:12

  Ik schrok al! Maar goed dat je luistert naar je gezondheid, dat staat boven alles. Ik ben heel benieuwd naar de volgende blogs en ik blijf zeker meelezen. x

 75. Paul 12 mei 2014 / 18:30

  Goede keuze, gezondheid gaat tenslotte boven alles. En leuk dat je blijft schrijven.

 76. SanneWierda 12 mei 2014 / 18:36

  Ik snap het heel goed meis! Hopelijk werkt dit voor je en kun je wel gewoon lekker blijven bloggen.

 77. Naomi 12 mei 2014 / 18:37

  Soms is het gewoon nodig om even naar je lichaam te luisteren ja! Heel veel succes met je nieuwe planning!

 78. Kelly 12 mei 2014 / 20:10

  Wat niet gaat dat gaat niet he. Als het nu niet gaat betekend het niet dat het nooit meer gaat. Zorg voor jezelf, echte volgers houden je blo toch wel in bloglovin of in hun geheugen staan!

  Liefs, Kelly

 79. Elsbet | La Vie Pure 12 mei 2014 / 20:27

  Ik denk dat niemand dit jou kwalijk neemt, je gezondheid moet altijd op de eerste plaats komen! Sterkte!

 80. Vink 12 mei 2014 / 20:28

  Hele verstandige keuze Lisanne, luisteren naar je lichaam is ontzettend belangrijk en ik ben blij dat je nog het gene kan blijven doen waar je zoveel plezier in hebt (volgens mij). We zien de artikelen wel verschijnen en als het een dagje wat minder gaat zullen we allemaal wel zien hoe het loopt. Succes met je nieuwe planning!

 81. Emma 12 mei 2014 / 20:56

  Op mij komt het niet over als een grote beslissing, dat is waarschijnlijk omdat ik zelf geen blog heb en me wat dat betreft niet zo goed kan inleven. Ik lees veel blogs zodra er een artikel op bloglovin’ verschijnt en houd niet eens bewust bij of dat nou per blog dagelijks of bijvoorbeeld wekelijks is dat er een artikel verschijnt – vandaar dat mijn eerste reactie was ‘wat fijn dat je blijft bloggen! maar is dit echt een grote verandering?’

  Heb er nog even langer over nagedacht en wat je zegt dat je voor je gevoel de helft inlevert, ik kan me voorstellen dat dat iets is waar je lang over na hebt moeten denken 🙂 wat ik met deze reactie vooral wil zeggen is dat het voor mij dus geen verschil zou maken in het feit dat ik je blog met plezier lees.

  Ik hoop dat je gezondheid verbetering zal gaan laten zien, sterkte 🙂

 82. Karin 12 mei 2014 / 21:05

  Verstandige keuze Lianne! Het is jouw leven en jouw gezondheid.
  Beterschap, hopelijk voel je je gauw weer beter als je meer rust kunt pakken.

 83. Lenneke 12 mei 2014 / 21:33

  Sterk besluit! Je gezondheid is het allerbelangrijkst. Stuur je me een berichtje als ik je ergens mee kan helpen? X

 84. Jente-Nudelipsticks 12 mei 2014 / 21:41

  Natuurlijk vindt iedereen het jammer dat we minder artikelen zullen lezen, maar je gezondheid is natuurlijk veel belangrijker, je hebt maar een lichaam! Ik wens je superveel sterkte en beterschap
  liefs

 85. Kim 12 mei 2014 / 21:46

  Tuurlijk blijf ik lezen! Eerst aan jezelf denken, dat is het belangrijkste 🙂 De rest komt daarna wel weer.

 86. Anouk 13 mei 2014 / 12:43

  Denk aan jezelf, Lisanne. Maar wel leuk dat je blijft schrijven! 🙂

 87. katrien 13 mei 2014 / 13:24

  Ik blij zeker lezen, zorg maar eerst en vooral voor jezelf!

 88. Nadia 13 mei 2014 / 15:03

  Jammer dat je deze keuze moet maken! Maar hopelijk helpt het je voor nu.

 89. Syl 13 mei 2014 / 15:12

  Wat knap dat je naar je lichaam luistert maar ook naar je hart! Ik hoop dat deze middenweg voor jou werkt!

 90. Susanne 13 mei 2014 / 16:55

  Of ik het erg vind? Natuurlijk niet! Gezondheid staat altijd voor en staat op nr 1. En bloggen doe je vanuit je zelf n ik vind dat je niemand iets verplicht bent. Het is jouw blog en daar horen jouw keuzes bij! En iedereen leest toch liever een paar artikelen minder maar die wel met plezier zijn geschreven?!
  Ik vind het een hele verstandige keuze en knap dat je de stap hebt gezet 😉

 91. Mandy 13 mei 2014 / 19:14

  Ik vind het echt een super goed besluit van je om minder te gaan bloggen. Ik vind het echt super knap dat je dit zo lang hebt volgehouden (daarom heb je ook genomineerd voor de very inspiring blogger award). En als het dan nog niet voldoende is dan kan je misschien ook nog één a twee keer in de week bloggen. Ik blijf je blogs toch wel lezen, ook al zit er een week tussen. Ik neem het je echt niet kwalijk. Je moet goed voor jezelf zorgen. Alleen dan kan je ook genieten van het bloggen en wij ook. Heel veel sterkte en ik hoop dat dit meer rust oplevert!

 92. Sandra 14 mei 2014 / 18:59

  Slimme beslissing! En ik vind dat je zo best nog intensief met je blog bezig bent!

 93. Thea 15 mei 2014 / 22:52

  Ik lees je blog altijd met veel plezier en vind het niet erg dat je een stapje terug doet.
  Het belangrijkste is dat jij je goed voelt bij wat je doet en als dat betekend dat je minder vaak
  iets plaatst, so what? Ik blijf je iig met plezier volgen en lees misschien wel met meer plezier
  nu ik weet dat jij je zo beter voelt.

 94. Will 16 mei 2014 / 19:15

  Alle begrip, ik ga je dagelijkse blogs missen.
  Maar ik kom met heel veel plezier ‘terug’ op de andere dagen.
  Sterkte meid.

 95. Kim 16 mei 2014 / 22:00

  Gezond staat op de eerste plaats, altijd. Hopelijk voel je je snel beter.

  • Debbie Peteri 17 mei 2014 / 21:05

   Dat je deze beslissing hebt moeten nemen, is echt onwijs heftig. Dit is echt jouw ding! Jouw wereld! Jouw ruimte! Je uitlaatklep, je paradepaardje en ga zo maar door. Maar uiteindelijk is jouw gezondheid het allerbelangrijkste en doe je er echt goed aan om naar je lichaam te luisteren. Ik hoop met heel mijn hart dat het heel snel weer beter met je gaat én dat je jezelf de rust en ruimte gunt die je nu nodig blijkt te hebben. Heel veel sterkte, Lisanne! You can do it!

 96. Angela 1 juni 2014 / 21:57

  Verstandig! Stoppen met bloggen kan altijd nog, ik hoop dat dit voor jou een goede oplossing is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.