Strijkkralen van IKEA (en wat ik ermee maak)

Stiekem wilde ik al heel lang strijkkralen. Of nouja, alleen als ik in de IKEA liep en de mooie potten zag staan. Perfect voor de kinderen… maar toch nam ik ze nooit mee. De laatste keer dat ik naar IKEA ging dacht ik er anders over. In ons nieuwe huis mag ik best twee mooie potten met strijkkralen, vond ik. En: zelf wilde ik ze ook gebruiken. Vervolgens kwam ik erachter dat het eigenlijk heel zen is om dingen te maken met strijkkralen. En dat je met strijkkralen ook heel veel leuks kan maken!

Strijkkralen ikea

Deze twee wezentjes maakte ik eerst. Links een robot en rechts een soort ruimtewezen (die laatste is inmiddels al een vinger verloren helaas). Twee probeersels. Maar stiekem wel heel erg schattig!


Deze twee potten kocht ik bij IKEA. Per pot betaal je €3,99, je vindt ze ook in de webshop. Ik twijfelde nog om enkel de pastel kleurtjes mee te nemen. Gelukkig deed ik dat niet, want als je eenmaal bezig bent met het maken van figuurtjes merk je dat een combinatie van de twee perfect is.

Ook kocht ik een setje met een groot wit vierkant, een kleiner vierkantje, hartje en een cirkel voor €1,50.

En toen ging ik op zoek op Pinterest! Al gauw kwam ik bij wat Mario Kart karakters uit die super makkelijk na te maken waren.

Het is wat passen en meten, want niet alles past op het kleine IKEA plankje voor strijkkralen. Maar met wat aanpassingen lukte het toch om het leuk te maken. Daarbij moet je natuurlijk op zoek naar kleurtjes die overeen komen, je hebt nooit precies hetzelfde kleurtje dus een beetje creativiteit is toch nog nodig.

En voor je het weet ben je een muziekje, luisterboek of podcast aan het luisteren en tegelijkertijd heerlijk bezig met het maken van een strijkkralen kunstwerkje. Net alsof je weer een kind bent. Heerlijk simpel en mindful!

Mocht je de Super Mario karakters na willen maken, ze passen op IKEA plankjes! Ik ga er zeker nog meer maken, als ik mijn kinderkamerkunstwerk af heb zal ik hem nog wel even laten zien, haha.

Wat zou jij willen maken met strijkkralen als je ze in de kast had liggen?

DELEN:

8 reacties

 1. Naomi 5 juni 2019 / 08:48

  Wow, alleen al voor die vrolijke kleurtjes zou je gewoon van die potten met strijkkralen kopen. Ik zoek nog iets vrolijks voor in de vensterbank;). Ik kan me wel voorstellen dat het heel rustgevend is. Lijkt me net zoiets als kleuren ofzo. Ik deed het vroeger ook, maar toen was er nog geen Pinterest, dus toen moest ik het doen met van die standaardfiguurtjes die op de voorbeelden bij de kralen stonden.
  Geniet er lekker van!

 2. Audrey 5 juni 2019 / 09:03

  Supercool, zeg! Ik zou er zelf nooit aan gedacht hebben om dit als volwassene weer te doen, maar ik vond het vroeger inderdaad superleuk.

 3. Suzanne 5 juni 2019 / 13:34

  Ik doe aan diamond painten dat is zo leuk!

  • Lisanne 11 juni 2019 / 16:19

   Jaa, dat vind ik ook geweldig! Ik vind het alleen allemaal zo klein, ik heb het eens geprobeerd maar het was geen groot succes, haha.

   • Suzanne 12 juni 2019 / 17:44

    Haha dit is een leuk alternatief

 4. Mariska 7 juni 2019 / 08:38

  Wat heb je dat leuk gedaan! Vroeger heb ik dit weleens gedaan, maar wist niet dat het nog echt bestond. Die Mario karakters zijn leuk.

 5. Ilse 7 juni 2019 / 21:48

  Hihi, wat leuk! Geen idee wat ik zou maken, misschien iets met bloemen of een mooi huisje.

 6. Anna 23 juni 2019 / 10:00

  Je kunt ze ook aan 2 kanten strijken, zijn ze iets steviger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.