Succesvol

Succesvol worden, volgens mij wil iedereen dat wel. Rijk en invloedrijk worden is voor velen een onmogelijke opgave. Wat is nou precies het geheim voor een succesvol leven?

Als eerst wil ik jullie vertellen dat de meeste succesvolle mensen niet bijzonder getalenteerd, hoogopgeleid of aantrekkelijk zijn. Ook is het niet zo dat ze allemaal maar gewoon geluk hebben gehad. Het gaat niet om geluk of vaardigheden, er staat dus iets anders op de eerste plaats.

We worden gestimulieerd om de weg te bewandelen die iedereen bewandelt. Je gaat naar school, je doet je best, je gaat studeren, dan vind je een vaste baan met veel zekerheid en je werkt hard. Niets mis mee hoor, daar niet van. Maar het kan ook anders.

Volgens mij gaat het vooral om durven en doen. Ik zal het je uitleggen.

Durf
Je kan nog zulke grote plannen hebben. Je kan nog zo slim zijn en weten dat je het kan. Durf je het risico te nemen? Veel mensen zijn bang om raar aangekeken te worden door bijzondere ideeen die ze uit willen voeren. Maar ook zul je je hele leve financiele risico’s hebben. Risico’s zullen er altijd zijn, maar je moet ze niet wille minimaliseren door een normale zekere vaste baan.

En nee, het nemen van al die risico’s zal niet altijd goed uitpakken. Je zult regelmatig op je plaat gaan. Maar dat zijn de momenten waarvan je het meest leert.

Doen
En nu het moeilijkste gedeelte. Bij veel mensen zit het hoofd vol met plannen. Vol met goede plannen. Onuitgevoerde plannen. Plannen die ook nooit uigevoerd zullen gaan worden.

En waarom? Omdat het een risico is om te beginnen. Omdat we bang zijn dat het niet goed gaat. We verzinnen constant excuses  om het niet te hoeven doen.

Maar wat als het fout gaat? Dan leer je er alleen maar van. Daarbij is het niet zo dat je minder kans hebt van slagen dan een ander. Want je hoeft niet hoogopgeleid, getalenteerd of aantrekkelijk te zijn om succesvol te worden.

Wat heb je te verliezen, waar wacht je nog op? Begin vandaag nog.

DELEN:

5 reacties

 1. manja 13 juni 2011 / 07:24

  It’s not how good you are, it’s how good you want to be 😉
  Mooie post!

 2. Alyssa 13 juni 2011 / 09:00

  Hele mooie post, je schrijft altijd hele mooie en inspirerende dingen. Love it.

 3. Desi 13 juni 2011 / 12:32

  Klopt helemaal! Volgens mij heb je hier wel eens over gelogd? Maar het klopt nog steeds en zo lang er nog steeds mensen zijn die het niet weten, kan je het niet vaak genoeg zeggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.