Succesvolle mensen

Veel succesvolle mensen hebben veel overeenkomende eigenschappen. Ik hoor je nu meteen denken: onwijs inteligent, super getalenteerd en daarnaast zijn het echte geluksvogels. Dacht je dat? Dan heb je het helemaal fout!


Via weheartit.com

Inderdaad, het merendeel van de succesvolle mensen heeft geen enorme talenten of een inteligentie waar je u tegen zegt. En inderdaad, ze hebben ook niet meer geluk dan iemand anders. Maar wat zijn die overeenkomende eigenschappen dan?

 • Ze willen graag leren, ze willen steeds beter ergens in worden.
 • Ze geven niet zomaar op.
 • Ze denken out of the box en durven hun ideeen in de praktijk te brengen.
 • Daarvoor moeten ze natuurlijk uit hun comfortzone komen, niemand wordt succesvol van op de bank zitten en niets ondernemen.
 • Voor het doorzetten van hun plannen in voor en tegenspoed heb je een goede dosis positiviteit nodig.
 • Ze geloven in zichzelf, ze zeggen (of denken) dat ze de beste zijn, nog voordat ze het zijn.

Waarschijnljik zijn dit niet alle eigenschappen waarin ze overeenkomen, maar dit zijn de dingen die ik zie. Dit is hoe ik een succesvol persoon zie. Hoewel je jezelf natuurlijk ook het stempeltje succesvol kunt geven als je gewoon gelukkig bent. Hoe zien jullie het plaatje ‘een succesvol persoon’? En belangrijker nog, wil je er ook een worden?

8 reacties

 1. Kimberley 19 april 2011 / 17:53

  Een geweldig stukje, like always. En ik ben het helemaal met je eens. :’)

 2. Saskia 19 april 2011 / 19:42

  Leuk artikel en staan goed punten in die ik herken.

 3. Leah 21 april 2011 / 14:54

  Als grote nadeel hebben ‘succesvolle’ mensen dat ze vaak vergeten waar het echt geluk in zit. Ook kun je doorslaan in ambitieus zijn en depressief worden wanneer iets niet lukt.

  Succesvol? Dat is iemand die plezier in zijn/haar leven heeft!
  Maar mooi stukje! 🙂

 4. Fleur 25 april 2011 / 18:14

  Leuk en interessant artikel! 🙂

 5. Michael 26 april 2011 / 15:25

  Succesvolle mensen zijn mensen die de kansen herkennen en pakken als ze langskomen. En succesvolle mensen weten hoe ze de juiste personen op de juiste plek kunnen krijgen. Succesvol wordt je namelijk nooit alleen.

  Zo is het mijn beroep ook. Wij hebben de unieke producten. En als eerste hebben wij revolutionaire producten in een miljarden sector. En als ik dan mensen vraag om mijn partner te worden en de producten op de markt te brengen zul je zien hoeveel mensen het niet herkennen of het gewoon niet doen. Daarna natuurlijk wel klagen over hun eigen leven….ik verdien te weinig, te weinig vrije tijd en altijd maar weer naar mijn werk. Maar ondertussen wel de gouden kansen afwijzen!

  Durf te dromen en durf te doen! Dat maakt mensen succesvol!

 6. lilly 31 mei 2011 / 08:03

  Gaaf, alles komt overeen met mij, die laatste niet bij alles, maar ook wel bij sommige dingen, ik geniet, ik zet door, en wil altijd dingen leren, ik doe wat ik zelf mooi vind (met kleding ect) . En in sommige dingen vind ik mezelf heeeel goed.]

  haha x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.