Switch 2011: Week 2

Minimaliseren, dat is waar Switch 2011 om draait. Op minimalswitch.nl blogt Patty Golsteijn over minimaliseren. Zij is in 2011 een project gestart, waarmee we allemaal stap voor stap kunnen minimaliseren. In het stuk hieronder lees je hoe het minimaliseren van mijn werkplek mij afging.

Week 2 ging dus om het minimaliseren van de werkplek (Lees hier het stuk over week twee op minimalswitch.nl).

In het bovengenoemde stuk werden we opgeroepen om een voor en na foto te maken. Kijk mee naar de foto’s!

Om heel eerlijk te zijn schaam ik me kapot om de bovenstaande foto. Er staan ook dingen op mijn bureau die niet echt bij de werkplek horen, maar deze laat ik wel staan (namelijk  mijn gezichtsreining  en mijn medicijnen). Maar dit kan veel beter!

En de na-foto! Waar ik stiekem wel een beetje trots op ben. Vooral omdat deze er al een aantal dagen zo uit ziet!

Je vraagt je misschien af, week 2? Ja, ik heb week 1 niet meegedaan omdat dit ging om het minimaliseren van je kledingkast. Ik ben namelijk een echte vrouw, met een achterlijk volle kledingkast. Het zou te veel zeer aan mijn hart doen om daarmee te beginnen.

Dus, ik ben met behulp van Switch 2011 aan het minimaliseren. Zelf denk ik dat dit een erg goede zet is voor mij. Door het minimaliseren hoop ik meer rust in mijn hoofd (en kamer) te creeeren. Is minimaliseren niet ook iets van jou?

21 reacties

 1. ioon 3 februari 2011 / 07:21

  Klinkt goed dat minimaliseren. Ik moet hier de troep gaan minimaliseren. 😉

 2. Danique 3 februari 2011 / 08:23

  Dat klinkt wel goed. Ik ga eens een kijkje nemen op die website! Al moet ik zeggen dat ik (denk ik) niet heel veel te minimaliseren heb. Ik ben vrij netjes, heb niet veel troep. Alleen mijn kledingkast hè. Maar bij welke vrouw is dat nu niet het geval ;).

 3. Rianne 3 februari 2011 / 08:26

  Jaa!! ik heb gister ook al mijn papier wat niet in de prullebak zat, maar op de prullebak 😛

 4. Lydia 3 februari 2011 / 10:01

  Ik zou graag willen minimaliseren, maar het lijkt me toch vrij moeilijk om daadwerkelijk uit te voeren. :/

   • Lydia 3 februari 2011 / 19:18

    Hee, leuk dat je reageert Patty. ^_^

    Ik woon nog bij mijn ouders, en mijn kamer is behoorlijk rommelig. Ik zou wel willen minimaliseren, maar hoe? Mijn ziekte of regelmatige afwezigheid thuis lijkt me geen probleem, ik ben bereid alles in kleine stapjes te doen. Wel heb ik gewoon heel veel spullen die niet weg mogen of kunnen. Uitzet, muziekspullen, schoolboeken- en schriften, computer met toebehoren, kaptafel met mijn make-up etc. Ik zie niet direct dingen die ik weg zou kunnen doen om te minimaliseren.

    Ik zal je blog bookmarken om misschien een andere weg te vinden om wat meer ruimte te creëren hier. 🙂

    • Lisanneleeft 3 februari 2011 / 19:20

     Meedoen met switch2011 lijkt me een goed plan! Gewoon elke week een beetje, gewoon stap voor stap 😀

    • Patty Golsteijn 3 februari 2011 / 19:42

     Zoals Lisanne zegt: kleine stapjes. En je zult verbaasd zijn hoeveel er eigenlijk weg kan, maar je moet er vooral klaar voor zijn: klaar om keuzes te maken en om van sommige dingen afscheid te nemen om nieuwe / leukere / betere dingen toe te kunnen laten in je leven.

 5. Debby 3 februari 2011 / 13:50

  Hmm ja zeker, maar ik minimaliseer eerder in mijn agenda 🙂 ik vind tijd waardevoller dan spullen namelijk

  • Patty Golsteijn 3 februari 2011 / 17:39

   Is ook zo! Maar het helpt vaak om te beginnen met fysieke spullen als je het lastig vindt om iets als tijd te minimaliseren. Zodra je in je kamer of je huis begint, gaat de rest bijna vanzelf 🙂

 6. Nathalie 3 februari 2011 / 14:03

  Klinkt interessant. Ik ga even een kijkje nemen op hun site.
  Toevallig ben ik ook bezig geweest met de eerste twee stappen.
  Heb alleen op het puntje van m’ n bureau een lekkere bodybutter staan. En moet nog de andere helft van mijn kast doorspitten.
  Het zit voornamelijk vol met oude kleding die ik toch niet draag, maar nog goed is. Dus heb na lang uitstellen toch besloten het uit te ruimen.

 7. Lieke 3 februari 2011 / 14:53

  Klinkt supergoed! Misschien moet ik dat ook eens gaan doen ;p

 8. Hande 3 februari 2011 / 16:54

  best wel een goed idee! en het ziet er nu veel beter en netter uit, you go girl! 🙂
  & Lisanne, ik ha deen vraagje: je zei in een artikel dat je al 5 jaar chronische vermoeidheid had, dus je was 12 toch toen je dat ontdekte? nou ik vraag me af hoe je dat hebt ontdekt, want ik ben ook echt heel vaak moe zonder iets te doen te hebben en ik heb echt altijd wel slaap. ik sport niet en heb ook geen strress of zo. mijn moeder ging naar de huisarts om dit te vertellen en dei zei dat dit hartstikke normaal was voor mijn leeftijd (ben 13) maar hoe komt het dan dat ze bij jou op 12 jarige leeftijd wel konden zeggen dat je chronische vermoeidheid had?
  oke misschien overdrijf ik wel maar ik ben wel benieuwd wat je te zegen hebt!
  (=

  • Lisanneleeft 3 februari 2011 / 17:48

   Omdat ik niet meer kon fietsen, ik kon gaan zware dingen meer tillen, zakte vaak door mijn benen, kon mij niet meer concentreren op toetsen. Dat soort dingetjes!

   Het was duidelijk genoeg om te zeggen dat er “iets” was, maar op dat moment werd er nog niets definitiefs vastgesteld, ik denk dat ze daar erg voorzichtig mee zijn op die leeftijd.

   • Hande 5 februari 2011 / 10:51

    Ooh okee, dus het is zo erg, dat je niet meer kon fietsen en zo… Bij mij is dat niet zo gelukkig, ik heb alleen echt altijd slaap en vaak moe. Misverstand dus 🙂 Bedankt voor je antwoord! Nog sterkte ermee.

 9. Leoniae 3 februari 2011 / 17:27

  Hey, ik zag je verhaal op girlscene.nl en ik wilde je toch even mijn reactie laten zien, dus hier is ie ^-^.
  Hey,
  ik herken mezelf hier in. Ik heb namelijk zelf ook fibromyalgie (wel een andere vorm), alleen heb ik het in mijn gewrichten. Ik was denk ik 12 toen het werd vastgesteld en 9/10 toen de klachten echt begonnen. Ik weet hoe zwaar het is en hoe moeilijk het soms is om er niet aan te denken of om je niks aan te treken van mensen die je een aansteller vinden. Bij mij viel de druppel toen mijn kaken op een ochtend vast zaten.
  Ik vind het wel heel grappig, ik ben nammlijk zelf heel creatief en ik blog ook! Zo zie je maar, wat je ook mankeert, je bent altijd wel ergens goed in.

  Xoxo, leoniae

 10. carlijn 3 februari 2011 / 18:05

  haha zoals jou bureau er op foto 1 uitziet, ziet mijn hele kamer er uit! zelfs binnen 24 uur nadat het compleet is opgeruimd (A)
  hihi

 11. Mirthe 3 februari 2011 / 18:18

  Heehee, ik vond je blog via je stuk op Girlscene en ik wilde even zeggen dat ik superveel respect heb voor hoe jij in het leven staat en dat je een heel leuke schrijfstijl hebt. Ik ga je zeker volgen!

 12. Lien 3 februari 2011 / 19:48

  Klinkt best wel interessant! 🙂 Ik heb net examens achter de rug (lees: mijn kamer werd dag per dag een grotere meststal) en dus kan ik alvast beginnen met het minimaliseren van mijn bureau. 🙂

 13. Elisa 4 februari 2011 / 06:13

  Het ziet er erg mooi uit nu, lekker rustig.

 14. Laura 4 februari 2011 / 19:31

  Haha,
  jouw bureau lijkt echt precies op die van mij. Er ligt hier nu ook demakeup voor me en nagellakremover en pennen en kauwgom.. Alleen, geen wc papier xD
  Leuke post, ik ga eens op die blog kijken 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.