TAG: Back in time

We gaan terug in de tijd! Wist je dat ik al bijna vijf jaar bezig ben met Lisanneleeft? Deze back in time tag bedacht door Marlous past daar perfect bij, het gaat namelijk over bloggen en de weg van het begin naar nu. Ik werd getagd door Danielle, heel erg leuk! Ik vulde hem in…

nieuwe-header

Wat was de allereerste blog die je ooit schreef?

De allereerste blog die ik ooit schreef? Die kan ik me niet meer herinneren! Ik heb voor ik aan Lisanneleeft begon wel meerdere blogs gehad, maar ik heb het nooit echt lang volgehouden met die blogs. De eerste blog op Lisanneleeft staat gewoon nog online! Die stamt uit augustus 2010.

hallo! Welkom op mijn nog lieve en schattige weblogje. Als je mij kent weet je dat ik helemaal niet met schrijven bezig ben, toch ga ik een poging doen om een blog bij te houden. Wanneer ik mijn internetvenster open verschijnen er namelijk verschillende blogs, en elke keer als ik naar zo’n blog kijk denk ik: dat wil ik ook! Dus dat vind ik een erg goede reden om een blog te starten.

Je leest hem hier.

make-every-day-a-happy-day

Mijn eerste blogpost na de introductie blogpost, dus de eerste met echte inhoud, dat is er eentje over make-up. Maar wel eentje met een tekst erop die mijn blog van nu perfect omschrijft. Dat vind ik zo leuk! Toevallig, want ik wist nog helemaal niet welke richting ik uit wilde destijds. Die blogpost lees je hier.

Waarom begon je met bloggen?

Ik begon met bloggen omdat ik door het ziek zijn niet echt meer een leuke hobby had. Ik las wel tijdschriften en blogs, was actief op verschillende fora en speelde weleens een spelletje. Maar ik vond dat niet echt nuttig, ik had het gevoel dat ik meer wilde leren. Dus… bloggen! Perfecte hobby voor mij, blijkt.

Welke layouts heb je gehad?

Oh, dat zijn er echt een boel! Ik heb mijn best gedaan om er zo veel mogelijk terug te vinden. Het is aardig gelukt!

nieuwe-header

Dit was mijn allereerste layout. Dit was gewoon een gratis WordPress thema met een header die iemand op Twitter gratis voor me gemaakt had, super lief (volgens mij Vincent van Dutch Designs). Een goede start, al zeg ik het zelf!

nieuwe-header-lisanneleeft

Vervolgens ging ik over naar het volgende gratis WordPress thema en hier heb ik echt oneindig veel verschillende headers bij gehad, volgens mij! Die hierboven met een verschrikkelijk lettertype…

Oja, maart 2012: 399 Bloglovin followers. In het begin ging ik ook écht niet zo snel. Dat is bij mij ook gewoon stapje voor stapje gegaan!

layout-lisanneleeft

En daarna over naar dit lettertype, een stukje beter, al zeg ik het zelf, haha!

lisanneleeft

Volgens mij was dit mijn layout vlak voordat ik mijn nieuwe layout kreeg…

lisanneleeft-layout

En dat is deze, deze heeft Anouk voor me gemaakt! Ik ben nog steeds super blij met Anouk, zij helpt me nog steeds met de technische dingen van mijn site. Ik ben zelf namelijk helemaal niet zo technisch, haha. Fijn om daar hulp bij te hebben!

En na die layout kwam de huidige.

Wat was het allereerste perspakketje dat je mocht ontvangen?

Oh jeetje, dat weet ik niet meer! Even terugzoeken… in augustus begon ik mijn blog, in mei ontving ik mijn eerste perspakketje al!

havvn-jus

Het was Havvn jus! Het is een soort drankje waarin heel veel vitaminen enzo zitten. Je moet het opbouwen en uiteindelijk neem je geloof ik een bodempje van een glas per dag (of twee keer per dag? zoiets was het). En dat zou dan goed zijn voor je gezondheid! Ik heb het echt wel een hele tijd gebruikt omdat ik me er beter door ging voelen, maar zoals met eigenlijk elke behandeling die ik ooit heb gevolgd: de effecten waren maar tijdelijk. Dat waren de lyme beestjes die dan weer verder gingen groeien… Mocht je benieuwd zijn naar het drankje, ze zijn nog steeds te koop!

Wat is je favoriete artikel van eigen hand?

Wow, goede vraag. Ik denk de blogpost over mijn grootste angst. Omdat ik het zo spannend vond om het online te zetten, het me echt aan het denken heeft gezet, en de reacties erop ook heel fijn waren om te ontvangen!

Dat is ook echt het moment waarop ik besefte dat open zijn je heel veel moois kan brengen. Ik denk dat ik vanaf dat moment veel meer open en eerlijk over mezelf ben gaan bloggen.

Ja, die blogpost is voor mij veel meer dan gewoon een blogpost, die heeft echt een mooi inzicht gegeven waar ik nog steeds veel aan heb. Daarom is het mijn favoriet!

Welke blogger is je grote voorbeeld?

Op dit moment heb ik niet echt een voorbeeld. Ooit wilde ik een blogger als Mascha of Cynthia worden, of Annemerel.

Feit is: ik ga niet zoals hen worden. Ik ga niet eens in de buurt komen! Natuurlijk zijn er wel bloggers die op bepaalde vlakken een inspiratie voor me zijn, maar een voorbeeld heb ik niet.

Ik denk ook dat dat juist fijn is: dat je lekker je eigen weg kan gaan en niet om je heen hoeft te kijken naar hoe andere bloggers het doen. Ik doe alles op mijn eigen manier, omdat het moet, dus dit ook! Ik heb fysiek gezien lang niet zo veel mogelijkheden als de meeste bloggercollega’s, maar dat is juist wel weer een uitdaging. En ik merk dat dat ook weer een inspiratie kan zijn voor andere meiden. het hoeft niet altijd allemaal ‘zoals het hoort’!

Wanneer je alles over zou mogen doen: wat zou je anders doen?

Niks. Ik zie mijn blog en alles wat ik heb geschreven als iets wat me heeft gebracht waar ik nu ben. En ik ben blij met waar ik nu ben! Natuurlijk zijn er dingen die beter hadden gekund en heb ik fouten gemaakt, maarja, hoe had ik het anders kunnen leren? Ik ben blij met hoe ik alles heb gedaan.

Als je de tag ook wil overnemen dan mag dat natuurlijk! Hoe lang volg jij Lisanneleeft.nl al, komen de oude layouts je bijvoorbeeld bekend voor?

DELEN:

47 reacties

 1. Marion 2 februari 2015 / 06:33

  Oh Lisanne, je eerste post! Wat ontzettend leuk om te lezen. Zo schattig! Echt een leuke tag dit. Mooi om zo terug te blikken en wat bijzonder om te zien hoe enorm je gegroeid bent. Fantastisch.

 2. Tiffany 2 februari 2015 / 07:59

  Ik volg lisannleeft nu ongeveer 1,5 jaar. Maar ik heb je oude layouts wel eens opgezocht uit nieuwschierigheid, haha. Heel leuk hoe je deze tag hebt ingevuld. Wat betreft een voorbeeld hebben, ik denk dat jij nu op een punt bent dat jij een voorbeeld/inspiratiebron bent voor anderen (mij).

 3. Kim | Kimsbloglife 2 februari 2015 / 08:05

  Dit is echt een superleuke tag, ik ga hem binnenkort zeker overnemen! Leuk om te zien en lezen hoe je gegroeid bent, ik volg je pas sinds een jaar ofzo, dus heb je blog en lay-out altijd gekend zoals die nu is.

 4. Frauke 2 februari 2015 / 08:11

  Ik vind dit echt een héle leuke tag! Sowieso is het tof om al die oude layouts en dergelijke terug te zien :). Ik moest even denken wat nou mijn eerste perspakketje was, maar ben het vergeten! Haha, ik weet wel nog dat ik dólenthousiast was. En dat artikel vond ik ook erg goed geschreven! X

 5. Annemijn 2 februari 2015 / 08:20

  Wat leuk om te lezen dat je ook klein begonnen bent.. Tuurlijk wist ik dit wel omdat iedereen klein begint. Maar voor mij, als beginnende blogger, geeft dit moed!

 6. Lisanne 2 februari 2015 / 08:43

  Wat leuk om dit te lezen! Ik volg je blog nog helemaal niet lang genoeg om je eerdere layouts te kennen (ik kwam wel eens via google als ik iets over het ziekzijn zocht, maar keek niet “vast”). Maar wat is het leuk om dat te zien! Je bent echt in het bloggen gegroeid en dat vind ik heel leuk om te zien! 🙂 (ga zo door in de toekomst, haha!)

 7. Deisy 2 februari 2015 / 08:44

  Deze tag is echt ontzettend leuk om te lezen zeg en prachtig om te zien hoe jij bent gegroeid tot de persoon wie je nu bent. Ik volg je al wel een tijdje en herken die laatste twee nog wel. Heel leuk om ze zo terug te zien haha. Ik hoop ook zeker dat je door blijft gaan: je bent namelijk inderdaad een grote inspiratie meis. X

 8. Miranda 2 februari 2015 / 08:55

  Leuke tag! Die onthoud ik even. Erg leuk om over je eerdere blogs te lezen. Ik volgde je toen nog niet dus vind dat heel leuk om te zien:) vooral die allereerste blogpost:) leuk!

 9. Nienke 2 februari 2015 / 09:04

  Ik volg je blog nog niet zo lang dus ik ken enkel deze lay out 🙂 en je hoeft helemaal niet te worden zoals mascha of Cynthia, jij schrijft over andere dingen en dat vind ik erg leuk! Jouw artikels barsten van de positiviteit, ondanks je moeilijke situatie. En daar kan ik mij ook aan optrekken, ook al ben ik niet ziek ofzo. Blijf nog lekker lang doorschrijven !

 10. Denise 2 februari 2015 / 09:42

  Aaah wat een leuke verschillende lay-outs. Super tof om te zien!

 11. marieke 2 februari 2015 / 09:45

  tof om te zien! Realiseer mij nu ook gelijk hoe lang ik je dan al eigenlijk volg 😀

 12. Marieke 2 februari 2015 / 09:59

  Wat een ontzettend leuke blog. Super leuk om zo eens terug te kijken. Vooral die layouts, ik heb er ook een héleboel gehad! Trouwens, wij zijn ongeveer tegelijkertijd begonnen, volgens mij 😉 In april bestaat mijn blog ook 5 jaar!

 13. Eva 2 februari 2015 / 10:08

  Oh wat leuk om te lezen! Ik ben best nieuw! Maar vind je blog Zoo leuk! En inderdaad heel uniek! Je bent een van mijn voorbeelden 🙂 ps ik ben elke keer weg van je DIY’s

  Liefs!

  Eva

 14. Lifesabout 2 februari 2015 / 10:25

  Heel erg leuk om te lezen en terug te gaan in de tijd, zo kun je goed zien hoe je gegroeid bent, super!

 15. Anita 2 februari 2015 / 10:29

  Wat mooi, het hoeft idd niet zoals het hoort. Ik volg je nog maar kort maar kom hier met veel plezier. Leuk om te lezen hoe je begonnen bent.

 16. Margot 2 februari 2015 / 10:41

  Wat een leuke tag! Ik vind het vooral leuk om die oude layouts te zien.

 17. Just Femz 2 februari 2015 / 10:43

  Ik volg je nu zo’n 1,5 jaar en dat doe ik met veel plezier! Word altijd vrolijk van jou DIY-projectjes en jouw Diary. Keep up the good work!

 18. Eline 2 februari 2015 / 10:56

  Leuke tag! Leuk om die groeit te zien lijkt me 🙂 Niet qua bezoekers maar qua kwaliteit van je site en artikelen!

 19. zomersproetje 2 februari 2015 / 11:38

  Leuk die veranderingen van je blog door de jaren heen! Lijkt me voor jou zelf ook mooi om terug te zien :-). Erg mooi en goed dat je niks anders zou willen doen! That’s the spirit. Ik ken alleen je huidige layout en vind deze meteen ook de mooiste. x

 20. Marieke 2 februari 2015 / 12:53

  Ik volg je ook nog niet zolang omdat ik voorheen meer deed met de Engelstalige “blogscene”, om het zo maar te noemen, haha.

  Wel heel erg leuk om te zien hoe je gegroeid en veranderd bent terwijl de rode draad -jouw leven met je beperkingen en daarbij positief proberen te blijven- wel altijd aanwezig gebleven is!

 21. Linda 2 februari 2015 / 12:55

  Ik weet niet precies hoe lang ik jou al volg.. je was wel een van de eerste die ik ging volgen geloof ik – nog voor ik mijn eigen blog startte in oktober 2013 in ieder geval. Ik kan me nog de twee vorige lay-outs herinneren in ieder geval haha 🙂

 22. Xaviera 2 februari 2015 / 13:03

  Die eerste blogpost is ontzettend leuk om terug te lezen, wat een groei heb jij gemaakt zeg! Leuk al die verschillende layouts, ik kan mij er nog wel een paar herinneren (ik ben lang als lurker meegelezen 😉 ) Toffe tag is dit!

 23. Saar 2 februari 2015 / 13:59

  Ik volg je ook nog niet zo heel lang, sinds ergens vorig jaar. Dus de vorige lay-out van jouw blog kende ik nog niet…

  Ik vind het wel ongelofelijk fijn om dit soort tags te lezen van bloggers zoals jij: al een hele tijd bezig, best veel volgers op bloglovin’ en dan even lekker terug keren in de tijd. Vaak komen er dan zo’n geweldig eerlijke dingen op het scherm. En inderdaad, jouw eerlijkheid spat van jouw blog. Dat vind ik hier net zo leuk!

 24. Vanessa 2 februari 2015 / 15:06

  Wat een leuke tag. Leuk om te zien waar je bent begonnen!

 25. Petra 2 februari 2015 / 17:09

  Wat leuk om even met je terug te blikken en zo je groei te zien. Blijf nog maar lekker lang bloggen. Kom graag bij je lezen.

 26. Iris 2 februari 2015 / 17:30

  Ik denk dat ik mijn huidige lay out over vijf jaar ook echt vreselijk vind! We zien wel, ik ben nog niet zo ver.

 27. Mandy 2 februari 2015 / 17:32

  Wat leuk om zo te lezen hoe je ben begonnen en hoe je blog is gegroeid. In mijn ogen ben je net zo groot als Cynthia en Mascha. Je schrijft geweldige leuke blogs op jouw gebied!

 28. Nicky 2 februari 2015 / 17:36

  Wat een evolutie in je lay-outs heb je gemaakt. En dat je dat nog allemaal weet, bewondering!

 29. Miriam 2 februari 2015 / 20:27

  Wat leuk om te lezen zeg. Ik vind je huidige lay-out het mooist, goede keus 😉

 30. Lianne 2 februari 2015 / 20:50

  Hihi, ik herken al je lay-outs behalve de allereerste. Leuk dat je blog tot zo’n succes is uitgegroeid 🙂

 31. Emma 2 februari 2015 / 20:53

  Wat een ontzettend leuke tag! Grappig al die lay-outs. En voor mij ben jij een voorbeeld haha<3
  X Emma

 32. Lies 2 februari 2015 / 22:30

  Wat een ontzettend leuke tag! Ook erg leuk om alle verschillende lay-outs te zien en je eerste blog die je schreef te lezen.

 33. Nathalie 3 februari 2015 / 00:56

  Ik volg je sinds je eerste lay-out. Wat gaat de tijd toch snel! Alleen was je eerste update me geheel onbekend, haha. Mooie om je zo te zien groeien 🙂

 34. Laura 3 februari 2015 / 15:51

  Al zoveel volgers na twee jaar is best wel hard gaan hoor, er zijn denk ik maar een paar bloggers die dat bereiken. Nu zul je er nog wel veel meer hebben, maar je blog is dan ook enorm gegroeid en hartstikke leuk 🙂

 35. Anneleen 4 februari 2015 / 19:55

  Leuk om te lezen! Grappig om te zien hoe je blog door de tijd heen verandert is 🙂

 36. Paul 5 februari 2015 / 22:13

  Ik dacht dat ik je nog niet zo lang volgde, maar ik herken de derde layout en alles daarna. Dus ik lees stiekem al wat langer mee dan ik dacht.

 37. Laleh 9 februari 2015 / 00:30

  Super leuk om die oudere lay outs te zien.
  Die waren ook erg leuk.
  Ik kan alleen maar zeggen ga zo door, je hebt een
  erg leuke blog.

  X

 38. Marlous 9 februari 2015 / 15:19

  Hee wat leuk dat je mijn tag hebt ingevuld! Ik volgde je voor mijn gevoel al best een tijd (ja hoi sorry, lurker hier haha) maar ik kende nog niet al je layouts. Dat vind ik ook zo leuk, om bij iedereen terug in de tijd te gaan haha.

  Oh zou je nog wel even willen doorlinken naar de originele tag? Ik begrijp dat je ‘m via via hebt gekregen, maar oorspronkelijk komt ie van mijn blog 🙂

  • Lisanneleeft 9 februari 2015 / 17:10

   Oja, wat dom, ik heb dat zelfs nog op Twitter gelezen! Ik zet het erbij 🙂 Vind hem echt super leuk bedacht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.