TAG: Het dankbaarheid project

Kort geleden werd ik door Suzanne getagd. En normaal doe ik geen tags op mijn blog, maar dit vond ik echt een onwijs leuke tag! Deze tag gaat namelijk over de dingen waar je dankbaar voor bent, op alle verschillende manieren. Dus, mocht je benieuwd zijn waarvoor ik dankbaar ben, lees dan verder. Ik heb hem trouwens even vertaald, maar wellicht is dat niet 100% vlekkeloos!

dankbaar

Alles draait om de vraag: waar ben jij dankbaar voor?

Een persoon

Dat is makkelijk, daar zijn er drie soorten van.

 • Tim
 • Mijn ouders
 • Alle mooie mensen die ik heb mogen ontmoeten (online en offline) door het bloggen

Een ‘rol’ die je speelt (a role you’ve played)

Bijna bizar: de rol van werknemer, denk ik. Het is zo fijn om een onderdeel uit te maken van een groter geheel en het gevoel te hebben mee te draaien in de maatschappij. Dat maakt het natuurlijk extra jammer dat ik nu weer een stapje terug heb moeten doen wat dit betreft, maar he, ik ken het gevoel nu in elk geval? Haha.

Ik maakte er een artikel over, dus mocht je benieuwd zijn, kijk dan voor meer foto’s van ons huisje hier.

Een plek

Absoluut ons eigen huis. Vanaf het eerste moment dat ik het gezien had wist ik het al; ik wilde hier super graag wonen! En ik kan me nog steeds geen fijner huis voorstellen dan het huis waar we nu wonen!

Een ervaring

Ik heb niet een groot ding wat ik hierbij kan noemen, maar ik kan wel zeggen dat alle kleine (grote) dingen de ervaring zijn waarvoor ik het meest dankbaar ben. En dat ik ook gewoon kán genieten van die kleine dingen.

Een talent dat je hebt

Ik ben absoluut het meest dankbaar voor mijn positiviteit. Ik weet niet of dat een echt talent is, maar ik zou niet weten wat ik zonder mijn dagelijkse dosis positiviteit zou moeten!

ik-heb-een-diploma!

Een mislukking

Eigenlijk een beetje een vies woord, mislukking? Er zijn zo veel dingen anders gegaan dan ik had gepland, ik deed bijvoorbeeld Havo in plaats van Vwo en deed daar zeven jaar over in plaats van vijf. Maar was dat een mislukking? Nee, ik denk dat ik het heel goed heb gedaan eigenlijk, haha. Daarvan heb ik in elk geval heel erg veel geleerd (en dan bedoel ik niet dat wat in de lesboeken stond).

En daar ben ik stiekem vet trots op (heb met die ‘mislukking’ ook in de krant gestaan overigens dus mocht je benieuwd zijn naar mijn middelbare school, dat kan je hier lezen)

En zo zijn er in mijn leven nog een boel dingen mis gegaan (door mijn gezondheid en door mijn eigen blonde schuld en doordat dingen gewoon zo liepen), maar ik denk dat je -super cliché- van elke mislukking weer een beetje wijzer en rijker word.

Woorden

Jullie woorden die ik dagelijks van lezers via de mail en via de reacties krijg. Het is zó ontzettend bijzonder voor mij, moeilijk te omschrijven!

kogerstrand

Ik ben bijvoorbeeld twee keer naar de camping het Kogerstrand op Texel geweest om te feesten en te chillen. Was echt heel leuk!

Een foto

Lastig, want: de foto’s die ik prachtig vind en waar ik dankbaar voor ben zijn voornamelijk die met andere mensen erop. En ik wil niet zomaar iemand met z’n hoofd online zetten terwijl ik niet weet of dat wel gewenst is, haha. Het zijn dus vooral de foto’s met een mooie herinnering.

Een herinnering

Op dit moment ben ik ruim acht jaar chronisch ziek. Mijn leven is nu compleet anders dan wanneer ik gezond was, maar ik ben heel dankbaar dat ik dat ‘gezonde’ leven toch heb mogen meemaken. Dat ik gewoon kind heb kunnen zijn, dat ik goed ben geweest in sport, dat ik gewoon aan alles heb kunnen meedoen toen.

Daardoor heb ik het gevoel dat ik ‘het echte leven’ ook heb kunnen meemaken. Voor zover er een ‘het echte leven’ bestaat dan he, haha.

En: mijn ouders (en leraren) hebben er sinds ik ziek ben altijd voor gezorgd dat ik zo veel mogelijk gewoon kon zijn en alle dingen mee kon doen. Daardoor zijn ook alle schoolreisjes naar Parijs, Praag en Luxemburg een prachtige herinnering! In mijn rolstoel en met extra begeleiding, maar ik was er wel!

Een kans die je hebt gekregen

Mijn blog! Misschien niet perse een gekregen kans, je kan het ook zien als een gecreëerde kans natuurlijk, want of je een blog maakt, tsja… dat ligt aan jezelf, haha. Maar het voelt toch wel een beetje als een kans die ik heb gekregen, misschien doordat mijn blog ook zo veel gelezen word? Ik denk dat dat het is.

Als je ook een blog hebt dan mag je de tag natuurlijk overnemen! En voor de comments: ik ben benieuwd naar jouw antwoord op die laatste vraag: voor welke kans die je hebt gekregen ben je het meest dankbaar?

DELEN:

43 reacties

 1. xhannahs 20 november 2013 / 07:11

  Leuke tag! Ik ben het meest dankbaar dat ik ondanks dat ik ziek ben, toch de studie kan doen die ik altijd wilde. Ik heb dan misschien niet een denderend studentenleven, maar ik heb wel de kans om aan mijn toekomst te werken en dat voelt goed! 🙂

 2. Suzanne 20 november 2013 / 07:28

  Super fijn om te lezen Lisanne. En ik herken mijzelf er ook heel erg in. Helemaal in het herinneren van toch nog kind kunnen zijn. En gelukkig maar!

 3. Ashley 20 november 2013 / 08:35

  Heel mooi om te lezen en dat je dit met ons deelt:D

 4. Joyce 20 november 2013 / 08:42

  Heel mooi om te lezen! En je mag zeker trots zijn op het feit dat jij je vwo gehaald hebt 🙂
  En 7 jaar valt nog mee, hier doe je er standaard 6 jaar over 🙂

 5. Linda 20 november 2013 / 08:46

  Mooi om te lezen! Ik denk dat positiviteit zéker een talent is! Het is soms best moeilijk om positief in het leven van alledag te staan. Ik heb heel veel respect voor jou!

 6. Manon 20 november 2013 / 08:48

  Leuk project, zo wordt je ook wat postitiever denk ik.

 7. Ilse 20 november 2013 / 08:52

  Leuk om je antwoorden te lezen.
  Op die laatste vraag kan ik zo direct niet antwoorden. 🙂

 8. Cindy 20 november 2013 / 09:09

  Leuke tag vind ik dit! Ik hoop alleen dat ik nog veel mooie momenten mag meemaken waar ik in de toekomst dankbaar voor zal zijn.

 9. Hester 20 november 2013 / 09:11

  Ik vind dit zo’n mooie tag. Als ik zelf over de vragen nadenk vond ik het zo moeilijk om antwoorden te bedenken, wat ik toch een vrij slecht teken vind want ik ben veel te weinig bezig met dingen waar ik dankbaar voor ben en zie veel dingen als vanzelfsprekend.

 10. Tineke 20 november 2013 / 09:47

  Wat een mooie tag, deze tag is ook heel geschikt voor jou/je blog!
  Liefs

 11. Kelly Caresse 20 november 2013 / 09:52

  Wat een mooie invulling van deze fijne tag. Wat mooi dat je zo blij bent met de rol als werknemer en hoe je dit beschrijft, iets wat voor veel mensen niet te beseffen is. Jullie huisje vind ik prachtig, het is heerlijk om op jezelf te wonen he : )

 12. Hilde 20 november 2013 / 09:54

  Ik ben het meest dankbaar voor het feit dat ik een tweede kans heb gekregen op een opleiding. Dit keer een die ik écht leuk vind.. ik zag absoluut geen toekomst meer in de studie die ik hiervoor deed en voelde me heel erg opgesloten en benauwd bij het idee dat ik nog 2 jaar master moest doen en dan in dat gebied zou gaan werken en dan waarschijnlijk niet meer de kans zou krijgen om iets anders te doen, want dan heb je inmiddels ‘n huis, hypotheek, misschien wel man en kinderen etc.. In ieder geval heb ik een heel moeilijk jaar achter de rug en het de mensen om me heen niet makkelijk gemaakt.. maar nu steunen ze me toch zodat ik die nieuwe start kan maken, ben daar echt ontzettend blij mee 🙂

 13. MySimplySpecial 20 november 2013 / 09:58

  Mooie tag! Dat mijn werkgevers mij de tijd geven om beter te worden is iets waar ik nu heel dankbaar voor ben.

 14. Dagmar 20 november 2013 / 10:00

  Wat een prachtig stuk heb je ervan gemaakt, het is goed om dankbaar te zijn en soms zwart op wit op te schrijven wat de lichtpuntjes zijn in ons leven; zoals je dat eerder ook zo mooi hebt gedaan. Inspirerend en mooi <3

 15. Isabel Cristina 20 november 2013 / 10:25

  Zo leuk om de antwoorden te lezen! Ik ben ben mijn adoptie het meest dankbaar. Door mijn adoptie heb ik heel veel kansen gehad, die ik niet had gehad als ik niet geadopteerd was. 🙂

 16. Laura 20 november 2013 / 10:32

  Heel erg leuk om te lezen! Vind het ook bijzonder hoe positief je bent, inspirerend! 🙂 Liefs!

 17. Lenneke 20 november 2013 / 10:47

  Ik ben sowieso heel dankbaar. Dankbaar voor mijn familie, mijn vrienden en dankbaar voor alles wat mij zo gemaakt heeft.

 18. Josanne 20 november 2013 / 11:21

  Voor alle mooie mensen die van me houden, gewoon – wat ik ook doe…

 19. Kimberly 20 november 2013 / 11:41

  Dit vind ik een van de mooiste tag die er op dit moment is! Mooi heb je hem ingevuld en wat fijn dat je gewoon bij de schoolreisjes kon zijn! Super zeg!! Mijne komt toevallig morgen online hihi

 20. Eveline 20 november 2013 / 12:35

  Een hele mooie tag, ik denk dat ik hem over ga nemen. Ik vind het namelijk heel mooi om goed stil te staan bij de dingen waar je dankbaar voor bent.

  Zoals jij mij erover na laat denken, hoop ik dat ik anderen ook kan inspireren om stil te staan bij de mooie dingen in het leven 🙂

 21. Nancy 20 november 2013 / 13:55

  Ik vind positiviteit zeker wel een talent! Ik ben namelijk zelf ook miss positief en ik gebruik dit ook in sollicitaties. Ik weet altijd wel weer ergens mijn schouders onder te zetten zelfs als het even tegenzit. Ik denk dat het komt omdat je een minder goede gezondheid hebt waardoor je de goede dingen van het leven extra waardeert. Dat denk ik echt! Dus als het dan qua gezondheid ook even minder gaat denk je: Maar gelukkig heb ik de liefde van mijn leven naast me zitten. En als het goed gaat met je gezondheid en minder in andere aspecten van je leven denk je: Maar gelukkig gaat het goed met mijn gezondheid 🙂 Zo denk ik in ieder geval wel, hoewel ik niet zo’n groot labeltje heb als jij 😉
  Postiviteit zorgt er in ieder geval voor dat ik altijd nog licht aan het einde van de tunnel zie, hoe lang die tunnel ook mag zijn.

  XOXO
  Nancy

 22. Isabel 20 november 2013 / 14:18

  Haha wat leuk, ik herken allemaal leraren op die foto van je diploma. Echt een leuke tag is dit, je hebt m ook heel goed ingevuld. Ik blijf het zo ontzettend knap van je vinden dat je zo positief bent, terwijl anderen die ‘gewoon’ alles kunnen heel vaak zeuren.

 23. Rochella 20 november 2013 / 14:21

  Ik denk dat positiviteit zeker een erg groot talent is! Ik heb er toevallig net een blogpost over geschreven over hoe belangrijk dat voor jezelf en je omgeving kan zijn. Steeds meer mensen hebben er moeite mee lijkt het wel, en dat is gewoon zo jammer! 🙂

 24. Rosanneke 20 november 2013 / 14:34

  Mooie tag! Ik ga em vanavond ook overnemen op mijn blog!

 25. Fleur 20 november 2013 / 14:43

  Wauw! Wat een mooie tag is dit eigenlijk zeg!
  En volgens mij is hij nog best pittig..
  Het is denk wel een uitdaging om hem te maken, misschien dat ik hem ook overneem, hij is namelijk wel ontzettend mooi bedacht om eens stil te staan bij wat of wie jij dankbaar bent!

 26. Daniëlle 20 november 2013 / 14:45

  Wat een leuke tag! Misschien ga ik ‘m ook doen. 🙂 En je talent is volgens mij echt positief zijn, vind het heel knap van je! 🙂

 27. Rianne 20 november 2013 / 14:56

  Mooi blog weer. Ik heb even je huisje bekeken. Leuk gedaan!

  De kans waar ik het meest blij mee ben is een vast contract krijgen, een maand of drie nadat vast was komen te staan dat ik chronisch ziek ben. ‘Hoef jij je daar tenminste geen zorgen over te maken’, zei mijn toenmalige baas.

  • Lisanneleeft 20 november 2013 / 16:08

   Wow, wat fijn! Dan heb je blijkbaar echt iets goed gedaan, wat een prachtig compliment 😀

   • Rianne 20 november 2013 / 22:11

    Mijn toenmalige baas zei: Liever iemand die twee maanden per jaar niet kan werken, maar de rest van de tijd 150% geeft dan iemand die er altijd is maar er de kantjes van af loopt..

    Gelukkig denken mijn huidige bazen er ook zo over…

 28. Meandra 20 november 2013 / 15:04

  Leuk en mooi om te lezen. Ik ben mijn ouders dankbaar dat ik 2x van studie heb kunnen switchen en uiteindelijk de studie heb kunnen en mogen doen die ik heel graag wilde en waar ik nu mijn diploma van heb.

 29. Tess Evea 20 november 2013 / 15:29

  Wat heerlijk om te lezen dit. Ik vind je echt een heel positief persoon, houd dat zo and keep smiling. 🙂

 30. Kimberley 20 november 2013 / 16:57

  Wat een mooie tag! Ik denk dat ik het meeste dankbaar ben dat ik van mijn ouders de kans heb gekregen om te studeren, ik had er ook wel een lening voor kunnen afsluiten maar het is wel heel fijn dat ik nu niet met een enorme studieschuld zit 🙂

 31. Swaen 20 november 2013 / 18:56

  Wat een fijne tag is dit. Je hebt hem ook mooi ingevuld.

 32. Bo 20 november 2013 / 19:28

  Ik vindt dit inderdaad ook een hele mooie tag, ik denk dat ik hem ook maar eens over ga nemen. Mooie antwoorden heb je. En wat een superleuk huisje heb je,zeg!

 33. Loes 20 november 2013 / 22:25

  Wat een fijne tag dit zeg. Het is ook wel supergoed om wat vaker stil te staan bij waar je dankbaar voor bent, dat doe ik eigenlijk nooit echt… Ik denk dan vaak een beetje aan Thanksgiving en het hele Amerikaanse gedoe eromheen waar ik niet zoveel mee heb haha, maar eigenlijk is natuurlijk gewoon heel fijn voor jezelf.
  Ook goed om te lezen dat je jouw ‘mislukking’ eigenlijk juist als iets positiefs ziet!
  Ik ga de tag misschien ook wel overnemen, leuk 🙂

 34. Mariska 23 november 2013 / 14:25

  Ik vind het een hele mooie tag en ook jouw antwoorden vind ik erg mooi om te lezen! 🙂 Sowieso vind ik het belangrijk om te genieten van de kleine dingen.

 35. Elize 27 december 2013 / 23:47

  Ik kwam per toeval op je site terecht en kon direct een half uur niet stoppen met lezen. Wat een inspirerende, leuke en mooie artikelen schrijf je!

  Ik heb zelf geen fibromyalgie, maar coeliakie en blog daar pas sinds kort over. En hoewel ik natuurlijk niet weet hoe het is om fibromyalgie te hebben weet ik wel hoe het is om je ziek te voelen. Daardoor vind ik toch veel herkenbare dingen op je blog.

  Wat betreft dankbaarheid: Ik ben o.a. dankbaar voor ieder buikpijnvrij moment en op dit moment in het bijzonder de eerste Kerst sinds jaren zonder enorme buikpijn!

  Hoe dan ook, ik word erg blij van je blog en ik blijf je zeker volgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.