TAG: Wat zijn jouw waarden?

Het was de eerste opdracht van de Happychallenge, maar het is absoluut mijn favoriete opdracht. Ik vind het geweldig om van andere mensen te lezen wat hun waarden zijn en waarom dit hun waarden zijn. Op die manier leer je iemand heel goed kennen in zijn/haar meest pure vorm. Daarom heb ik er een tag van gemaakt!

tag-wat-zijn-jouw-waarden

De opdracht: Kies welke drie waarden het meest bij jou passen, welke jij het meest belangrijk vindt. Waarschijnlijk kun je er veel meer kiezen, maar het is juist belangrijk dat je er maar drie kiest, juist zodat je komt tot hetgeen wat écht het allerbelangrijkste is voor jou.

Om deze tag in te vullen heb je wel een beetje lef nodig, je geeft jezelf natuurlijk heel erg bloot! Maar dat is juist wat ik zo ontzettend mooi vind aan de tag. In mijn Happychallenge opdracht heb ik enkel mijn waarden genoemd zonder uitleg. Vandaag geef ik je mijn waarden mét toelichting.

Persoonlijke groei

Ik vind het heerlijk om mezelf te ontwikkelen. Dit heb ik altijd al gevonden, vroeger op school vond ik het altijd leuk om extra opdrachten te krijgen die dan een net iets grotere uitdaging voor me waren, zodat ik nog meer kon leren.

Natuurlijk ga ik nu niet meer naar school, maar op het moment dat ik mijn diploma haalde zei ik het ook: ik stop nooit met leren. En ik ben nooit gestopt! Nu gaat het niet altijd om leren uit boekjes, ik ben ook veel bezig met hoe ik mezelf op andere vlakken kan ontwikkelen. Hoe ik beter om kan gaan met bepaalde situaties, hoe ik effectiever kan werken, het maakt niet uit: ik wil het allemaal leren! Dit is iets wat ik erg belangrijk vind in mijn leven.

Positiviteit

Dit is iets wat altijd al in me heeft gezeten, maar sinds ik ziek ben is deze meer naar de voorgrond gekomen. Chronische ziekte vraagt om chronisch optimisme. En zo is het: door optimistisch te zijn is het leven zo veel mooier, leuker en waardevoller. En zo zie ik dat ook echt: als het leven je niet meer kan bieden, dan moet je zorgen dat je meer kan genieten van hetgeen dat je leven wel te bieden hebt.

Op die manier kun je van je leven iets veel mooiers maken door er eigenlijk helemaal niets aan te veranderen, enkel door op een andere manier naar de dingen te kijken.

Uitdaging

Dit is Lisanne: altijd op zoek naar uitdagingen. Ik wilde altijd extreem grote dingen doen, grote dingen bereiken, bezig zijn met leuke projecten. Nu is lang niet alles meer mogelijk, maar ik blijf mezelf uitdagen.

Dat is eigenlijk waarvoor ik graag mijn bed uit spring: een uitdaging die ik mezelf heb gegeven. Zo heb ik altijd iets om voor te leven en naartoe te leven. Daar word ik blij van, dat maakt mijn leven echt een stuk leuker!

Ik tag…

De bloggers die ik ook uitdaag om de tag in te vullen zijn de dames van Livelifegorgeous, Jennie van Jenniefromtheblog, Cynthia van Misslipgloss, Vera van Veracamilla, Serena van Beautylab en Marian van Justbeyou. Maar eigenlijk tag ik iedereen!

Iedereen is vrij om hem over te nemen, dat vind ik juist heel erg leuk! Ik heb gewoon een aantal blogs uitgekozen die ik graag lees én ik denk dat deze dames zich bloot durven te geven en de uitdaging van deze tag aan durven te gaan. Als je de tag (of de eerste Happychallenge opdracht) hebt gedaan kun je hieronder bij de reacties je link zetten, dan kan iedereen het lezen (dit zijn die van: Kelly en Marieke) Ga jij de tag doen?

DELEN:

38 reacties

 1. Inge 26 februari 2014 / 06:19

  Mooi artikel! Bij mij zijn dit: positiviteit, respect en persoonlijke groei. Maar wat je zegt de keuze is wel reuze:). En ook voor mij geldt, een chronische aandoening staat voor een chronische positiviteit. Wat overigens niet altijd lukt, maar het maakt het makkelijker en als ik voor mijzelf spreek, het maakt mij een stuk rustiger, waardoor je meer aan kan.

 2. Kelly Caresse 26 februari 2014 / 07:05

  Wat gaaf hoe je deze opdracht hebt verandert naar een persoonlijke tag. Ik ben heel benieuwd hoe de dames die je getagd hebt deze zullen invullen. Ik vond de waarden opdracht van de happy challenge voor mezelf erg leerzaam. Waarden zijn zoiets persoonlijks 🙂

 3. Geertje 26 februari 2014 / 07:43

  Wat leuk dat je er een tag van hebt gemaakt! Zo bereik je nog meer mensen! Ben benieuwd of de getagde mensen hem in gaan vullen!

 4. Nicole 26 februari 2014 / 08:07

  Aangezien ik met de challenge meedoe (al staat dat nu even stil door omstandigheden) heb ik de tag eigenlijk al gedaan.. mn waardes benoemt en waarom…
  Dus ik lees alleen even mee 🙂

 5. Mamoesjka 26 februari 2014 / 08:11

  Ik zou absoluut geen 3 dingen kunnen kiezen, pff wat lastig!
  Wel 3 dingen die absoluut NIET mijn waarde zijn: geld, winnen, macht….

 6. Manon 26 februari 2014 / 08:27

  Wat leuk zeg! Ook leuk om jouw stukjes te lezen 🙂

 7. Frauke 26 februari 2014 / 08:32

  Wat leuk zeg – heel inspirerend! Heb even zitten kijken naar wat mijn waarden zouden kunnen zijn, alleen zijn het er echt zoveel dat ik me in té veel wel herken haha. Ik denk sowieso liefde, voor mijn vriend/ouders/vriendinnen/familie … ik ga door het vuur voor de mensen waarvan ik hou <3

 8. Hester 26 februari 2014 / 08:44

  Ik heb deze al ingevuld voor de happy challenge en dit was zeker en van mijn favoriete opdrachten.

 9. Susanne 26 februari 2014 / 08:50

  Ik heb nu wel zitten bedenken wat mijn waarden zijn (bij de eerste opdracht niet….oeps!) Maar het zijn er echt megaveel waarvan ik denk: ja dat is een waarde voor mij. Maar ik denk dat het neer komt op: eerlijkheid, onafhankelijkheid en zorgzaamheid! Ik ben benieuwd of de getagde bloggers ook de tag gaan doen!

 10. Patricia Schmitz-Heres 26 februari 2014 / 09:55

  Ik heb ook benieuwd naar alle antwoorden. Als ik getagged wordt door iemand vul ik hem ook in, maar wacht nu nog even af…

 11. Kimberly 26 februari 2014 / 11:32

  Dit was absoluut een van mijn favoriete opdrachten! Ik heb ‘m zelf al gedaan en heeft me echt aan het denken gezet (later heb ik het bij mijn ontspanningstherapie nog over gehad, leuk!) Ik vind het trouwens ook heel leuk en bijzonder om het bij andere te lezen

 12. Jennn 26 februari 2014 / 12:41

  Ik heb hem in de eerste week van de challenge al gedaan 🙂

 13. Luuke 26 februari 2014 / 13:43

  Er leuke tag! Misschien doe ik ook wel mee aan de happy challenge.. 🙂

 14. Jennie from the Blog 26 februari 2014 / 13:56

  Heel erg interessant om te lezen en een erg leuke tag 🙂 Ik ga hem zeker doen! Leuk om te lezen dat je altijd uitdaging zoekt. Ik ben benieuwd naar wat voor uitdagingen dat dan zijn!

 15. Cindy 26 februari 2014 / 14:23

  Leuke TAG heb je van de eerste opdracht gemaakt! Ik ben heel blij en dankbaar met de Happy Challenge (morgen meer op mijn blog, vaste donderdag Happy Challenge dag!)

 16. Carlijn 26 februari 2014 / 15:16

  Ik heb hem al ingevuld bij the happy challenge, maar ik ben heel erg benieuwd hoe een paar van mijn favoriete bloggers hem gaan invullen!

 17. Sanne 26 februari 2014 / 15:39

  Mooie waarden en mooi dat je hier een tag van hebt gemaakt!

  Van deze waarden bestaat ook een heel mooi ‘spel’, dat door psychologen (en aanverwanten) wordt ingezet een beter inzicht te krijgen in een persoon of zelfs een team (bijvoorbeeld in een werksituatie). Het heet spel heet: Waarden- en Normenspel en is gemaakt door Peter Gerrickens, Marijke Verstege en Zjev van Dun.

  Ik ben heel benieuwd naar de ingevulde ‘tags’ 🙂

 18. Maai 26 februari 2014 / 15:40

  Ik wil hem indedaad nog steeds doen. Hij staat op de planning

 19. Stephanie 26 februari 2014 / 15:49

  Hey Lisanne! Ik heb dinsdag een post geschreven i.v.m. waarden. Ik ben op dit moment heel erg bezig met uit te zoeken wat ik wil gaan doen met mijn leven. En dan vooral de nadruk op mijn. Daarrond ga ik een aantal blogposts schrijven waarvan deze de eerste was. Je vindt hier terug: http://www.livelovedream.be/2014/02/leef-jouw-leven-wat-zijn-jouw-waarden/.
  Ook wil ik je nog even vertellen dat ik jouw blogposts heel inspirerend vind! Doe zo verder. 🙂

 20. Robin 26 februari 2014 / 16:50

  Heel mooi om te lezen. Nu wil ik deze graag overnemen, maar ik heb niet meegedaan aan de happy challenge. Wel gevolgd van jullie, dames!
  Ik denk dat ik me hier toch aan ga wagen en die heel snel online komt! 😉

 21. Over van alles en nog wat 26 februari 2014 / 17:09

  En ineens is je artikel voor morgen ook klaar! Haha, leuke tag! Wel valt het me op dat er eigenlijk veel te veel waarden zijn die ook nog eens op elkaar lijken. Daardoor is het onmogelijk om er maar drie te kiezen! (maar toch heb ik dat gedaan) (je kan morgen dus het artikel lezen door op de link van de naam de klikken! :))

 22. Michelle 26 februari 2014 / 17:10

  Dit heb ik wel eens tijdens een werkcollege gedaan. Iets wat totaal niet bij mijn studie hoorde, maar het is erg goed om eens zelfreflecterend bezig te zijn! Ik zou nu sowieso kiezen voor ‘openheid’ en ‘positiviteit’, die twee horen direct bij mijn twee motto’s: don’t judge, think positive. Eerst las ik de lijst door, maar dan merk je al snel dat je er veel meer zou willen kiezen! Vervolgens ben ik dus simpelweg op zoek gegaan naar die woorden (:

 23. Nans 26 februari 2014 / 18:25

  Hey Lisanne,

  Slechts drie waarden kiezen… Moeilijk!

  Nans

 24. Liddie 26 februari 2014 / 19:39

  Wat een leuke TAG! Ik ga er zeker over na denken of ik deze ga doen. Trouwens echt knap dat je ondanks je ziekte toch nog zo heel positief bent over het leven, respect!

 25. eline 26 februari 2014 / 20:54

  Ik vind dit echt een mooie Tag, of nou ja , iets wat er op lijkt dan. Ik vond het echt moeilijk om er echt 3 te kiezen, en niet 10. Uiteindelijk ben ik gegaan voor: Eerlijkheid, fantasie en groei.
  (Hij komt 27-2 online, mocht je het willen lezen)

  Liefsxx

 26. Petra 26 februari 2014 / 22:47

  Lastig kiezen hoor. Ik ga voor persoonlijke groei, liefde en zorgzaamheid. Wie weet waag ik er wel een blogje aan.

 27. Tiff 27 februari 2014 / 12:17

  Poeh blijft lastig om er maar drie te kiezen! eerlijkheid, groei en positiviteit passen op het moment het best bij me 🙂

  • Natasja 27 februari 2014 / 21:20

   Wat een leuke tag! Heerlijk positief. Ik vind het wel moeilijk om te kiezen. Ik denk dat creativiteit en waarheid op dit moment het beste bij me passen. De derde vind ik moeilijk. Ik ben bezig om de waarheid te accepteren voor wat die is en daar het beste van te maken door middel van mijn creativiteit..Ehm..persoonlijke groei dan maar denk ik. Dat vind ik heel belangrijk en ben daar eigenlijk altijd heel bewust mee bezig.

 28. Anna 12 mei 2014 / 22:58

  Hele mooie tag! Ik vond het moeilijk om te kiezen, maar dit is het voor mij: Nieuwheid/vernieuwing, kennis, creativiteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.