Tarot, wat is dat precies?

Steeds meer mensen hoor ik over tarotkaarten, hierdoor begon ik me af te vragen wat het precies is en waarvoor het is. Op Instagram zie ik het steeds vaker voorbij komen en dat maakt me nieuwsgierig. Nu blijkt het helemaal niet perse zweverig te zijn, zoals ik dacht, maar het past heel goed bij een manier van mindful en spiritueel leven.

Ik ben op onderzoek uitgegaan. Dit is wat ik vond!

Tarot, wat is dat precies?

De Tarot is een kaartspel dat meer dan 500 jaar geleden in Noord-Italië is ontstaan. De Tarot was oorspronkelijk een spel; vandaag de dag wordt het gebruikt voor spirituele begeleiding. Het idee van een spel spreekt mij wel aan, het is dus op meerdere manieren te interpreteren. Elke kaart heeft zowel een rechtopstaande betekenis als een omgekeerde betekenis (omgekeerd). Je kent de kaarten ongetwijfeld wel uit lezingen (ik wel, van tv en series), hierin worden ze gebruikt om toekomstige gebeurtenissen te begrijpen en voorspellingen te doen over het verleden, heden en de toekomst van jouw leven.

Het systeem

Het tarot deck bestaat uit 78 kaarten. De eerste 22 kaarten zijn de grote arcana, de volgende 56 kaarten zijn de kleine arcana en ze zijn verdeeld in vier kleuren (pentakels, bekers, toverstokken en zwaarden). Elke tarotkaart heeft een betekenis die verband houdt met je leven en kan worden gebruikt om je door een moeilijke fase of gebeurtenis van je leven te leiden.

Van zulke tarot decks zijn heel klassieke versies te vinden, hele oude, maar ook hele creatieve met prachtige illustraties. Van die laatste wil ik er wel heel graag eentje.

Het ontstaan

De Tarot is een kaartspel dat meer dan 500 jaar geleden in Noord-Italië is ontstaan. Het woord tarot komt van het Italiaanse tarocchi, dat betekent ‘trucenspel’ of ‘speelkaarten’. Opmerkelijk is dat het woord tarocchi ook verwijst naar een soort waarzeggerij waarbij deze zelfde kaarten worden gebruikt, dat maakt dat mensen ook geloven in de magische werking van de kaarten.

Spirituele begeleiding

Tot ongeveer 1750 verwees het woord ‘Tarot’ niet naar iets anders dan kaartspellen die ermee werden gespeeld. Pas in 1854 publiceerde Antoine Court de Gébelin zijn boek Le Monde Primitif (De Primitieve Wereld) die Tarot verbond met het oude Egypte, dit kick-startte een trend die nog steeds vandaag de dag waar mensen Tarotkaarten gebruiken voor waarzeggerij doeleinden in plaats van alleen het spelen van spelletjes!

De waarzeggers van vandaag geloven dat het lezen van Tarot kan helpen inzicht te verschaffen in hun verleden, heden en toekomst; ze denken ook dat het ons kan helpen ons door levenssituaties te leiden, zodat we betere beslissingen kunnen nemen.

Zelf geloof ik niet dat een kaart de toekomst kan voorspellen (maar ik heb het nog nooit ervaren, dus eigenlijk mag ik daar niets over zeggen, haha), maar ik denk dat een kaart met een bepaalde betekenis wel heel helpend kan zijn om je door bepaalde periodes heen te helpen of je te helpen kiezen.

De betekenissen

In de Tarot heeft elke kaart zowel een rechtopstaande als een omgekeerde betekenis. De rechtopstaande betekenis vertegenwoordigt wat de kaarten gewoonlijk in die context betekenen. De omgekeerde betekenis is het tegenovergestelde van hun gebruikelijke betekenis.

De omgekeerde betekenissen worden vaak gebruikt wanneer een kaart in een negatieve context verschijnt of wanneer zij in een positieve context wordt gebruikt.

Online tarot

Online tarot lezingen kunnen vanuit het comfort van jouw eigen huis worden gedaan, zonder de kosten en het gedoe van een bezoek aan een fysieke winkel. Dit is handig als je het druk hebt, niet in de buurt woont van iemand die zulke lezingen doet, of wanneer je het misschien ongemakkelijk vindt. Zo kun je kennis maken met tarot zonder je huis uit te hoeven. Ik vind het briljant!

Heb jij iets met tarot? Pas je het zelf wel eens toe of heb je weleens een lezing gehad of gewoon een kaart getrokken uit een tarot deck?

Deze blogpost is een samen werking

DELEN:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.