Test: Wat zijn jouw sterke kanten?

Wat zijn jouw sterke kanten? En wat zijn mijn sterke kanten? Op het moment ben ik bezig met een erg inspirerende online cursus ‘dit wordt jouw jaar’, te vinden op de website van Psychologie Magazine. Hierbij kwam ik een bepaalde test tegen op de website die ik echt heel leuk vond. Deze ging over je sterke kanten en hoe je heel duidelijk voor je neus krijgt wat jouw sterke kanten nu precies zijn. Deze wil ik graag met jullie delen!

Klik hier om naar de test te gaan om jouw sterke kanten te ontdekken.

sterke-kanten-test

Afbeeldingen via weheartit.com

De test gaat over het naar voren toveren van jouw sterkste kanten. En we hebben het over het Psychologie Magazine, dus hier komt ook een onderbouwing en uitleg bij! Ik ben erg benieuwd naar wat er bij jullie uitkwam, maar ik snap dat jullie ook graag willen weten wat er bij mij uit kwam! Het was voor mij best bijzonder om deze drie zo op een rij te zien staan…

Hoop

Deze stond bovenaan. ‘Optimistische types verwachten het beste van de toekomst en werken eraan om dat ook te bereiken.’ zegt de test hierover. Mijn toekomst heeft er niet altijd even rooskleurig uit gezien, daardoor is het natuurlijk extra fijn om dit nog eens bevestigd te hebben.

Dankbaarheid

Bij deze had ik even veel punten als de voorgaande, ik heb geen idee of er een reden is waarom deze op 2 staat, maar dat is ook niet heel belangrijk. ‘Dankbare mensen zijn zich bewust van en dankbaar voor de goede dingen die gebeuren in het leven.’  

Nieuwsgierigheid

De eerste punten twee zijn zeker weten gegroeid doordat ik niet heel veel geluk heb gehad met mijn gezondheid. Maar deze heb ik zeer zeker altijd al gehad! ‘Nieuwsgierige mensen zijn voortdurend geïnteresseerd in hun innerlijke ervaringen en de wereld om hen heen.’

Als ik deze drie dingen zie dan denk ik dat dit heel goed weergeeft wat mijn sterke punten zijn. Het zou toeval kunnen zijn natuurlijk, maar het kan ook dat het gewoon een onwijs goede test is!

Deze test is een persoonlijkheidstest, op de Psychologie Magazine website vind je nog veel meer van deze tests. Maar er zijn tests in ontzettend veel categorieën, er zijn ook nog ontelbaar veel andere tests te vinden.

Over de cursus die ik volg ga ik nog iets schrijven, maar tot nu toe vind ik hem erg goed! Het voelt misschien een beetje als opscheppen, maar iedereen heeft sterke kanten! Ik ben erg benieuwd naar jouw sterke kanten, welke top 3 kwam er uit jouw test?

19 reacties

 1. Sylvia 7 september 2012 / 09:26

  Wat een leuke test! Bij mij was de top 3 Integriteit, eerlijkheid en aardigheid 😉

 2. San 7 september 2012 / 10:44

  Leuk testje! Bij mij was de top 3: humor, sociale intelligentie en perspectief. Past goed bij mij!

 3. Emma 7 september 2012 / 10:48

  echt een hele leuke test, het was bij mij ook treffend: 1 waardering van schoonheid 2 creativiteit 3 sociale inteligentie (al had ik ook voor leergierigheid/nieuwschierigheid/leiderschap hetzelfde aantal punten)

 4. Anne 7 september 2012 / 11:19

  Ik heb de test ook gedaan, was snel afgeleid dus heb er heel lang over gedaan. Mijn 3 sterkste kanten zijn: Liefde, Perspectief en Aardigheid

 5. Lifesplash 7 september 2012 / 12:53

  Ha, wat leuk! Mijne waren: perspectief, creativiteit en vitaliteit.

 6. Nathalie 7 september 2012 / 13:29

  Mijn resultaat: waardering van schoonheid, dankbaarheid, hoop en humor.

 7. Ilse 7 september 2012 / 14:18

  Leuke test zeg. 🙂

 8. Ise 7 september 2012 / 14:51

  Leuk om te weten! Mijn top 3 is: dankbaarheid, aardigheid en perspectief. De uitleg komt wel goed overeen 🙂

 9. Simone 7 september 2012 / 19:37

  Mijn top 4 is:
  1) Aardigheid
  2) Perspectief
  3) Waardering van schoonheid
  4) Eerlijkheid

  (nummer 2, 3 en 4 hadden even veel punten!)

 10. Hester 7 september 2012 / 19:41

  Wat een leuke tekst, hij klopt echt goed! Ik zet er over een tijdje ook iets over op ‘m blog denk ik. Mijn uitkomst: aardigheid, liefde, dankbaarheid.

 11. Lianne 8 september 2012 / 09:41

  Ik heb 6 dingen boven aan m’n lijstje staan met dezelfde score:
  Dankbaarheid, waardering van het schone, nieuwschierigheid, vergevingsgezindheid &genade, aardigheid en leergierigheid.
  En daarna nog veel meer wat dezelfde score heeft. Maar wat een leuke test is dit! Overigens stonden bescheidenheid en voorzichtigheid onderaan m’n lijstje maar dat wist ik al, haha! #puntwaarikaanwerk ^^

 12. Roxanne 8 september 2012 / 14:11

  Dapperheid. Integriteit. Nieuwsgierigheid. Ik vind deze drie wel passend 🙂

 13. Patricia 9 september 2012 / 22:10

  Top 3 Doorzettingsvermogen, leergierigheid en eerlijkheid en dat komt goed overeen. Heb de site gelijk opgeslagen om wat meer test te doen.

 14. Emmelien 10 september 2012 / 01:48

  Ik had waardering van schoonheid, vergevingsgezindheid en genade, sociale intelligentie, eerlijkheid (3 & 4 hadden evenveel punten). Dat klopt wel denk ik, leuk om die uitslag te lezen!

 15. Jolien 20 september 2012 / 12:15

  He Lisanne, ik heb deze post als inspiratiebron gebruikt voor een nieuwe blogpost. Hopelijk is dat ok! Vind het namelijk echt heel inspirerend!

 16. lilycatherine 3 maart 2013 / 21:48

  Wat een fijne test!
  Ik kom uit op Eerlijkheid, Integriteit en Sociale intelligentie. Interessant!
  xx

 17. Marieke 26 oktober 2014 / 17:57

  Wat een leuke test. Mijn top 3: Integriteit, Liefde en Aardigheid

 18. Lisa 8 januari 2015 / 11:20

  Bij mij staan aardigheid en dankbaarheid op één en bescheidenheid, integriteit, voorzichtigheid, leergierigheid, perspectief én sociale intelligentie op twee, haha. Ik ben er nog niet uit of bescheidenheid en voorzichtigheid mij nou zulke goede eigenschappen zijn (gebaseerd op mijn eigen leven dan) maar goed. Interessant testje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.