The project: Doelen voor 2013

Ja, ik heb goede voornemens. Voor 2013. De bedoeling is niet dat het alleen een voornemen blijft, zoals dat bij ‘goede voornemens’ aan het begin van het jaar een regel lijkt te zijn. Het moeten echte doelen worden! En stiekem begin ik alleen niet op 1 januari, maar gewoon op het moment dat ik het in mijn hoofd heb, haha. Maar goed, komt-ie!

Voor we beginnen met de doelen voor 2013 kijken we even naar de doelen die ik mezelf het afgelopen jaar stelde. Eind juli maakte ik deze blogpost met doelen voor 2012. Op het lijstje stonden bijvoorbeeld 1000 bezoekers per dag, meer genieten, 12 uur per week gaan werken en meer gaan hardlopen. Hoe het er nu voor staat?

Aan het eind van het jaar werk ik 12 uur per week

Dat was het eerste doel dat ik mezelf stelde. Het heeft lang geduurd voordat ik meer kon werken, dat lag niet alleen aan mij. Inmiddels werk ik wel drie dagen in plaats van twee. Daarnaast werk ik vaak een half uurtje langer door dan ‘officieel’. Dat zorgt ervoor dat ik 10,5 uur in de week werk, tegenover de 6 uur van voorheen. Niet helemaal gehaald, maar wel een grote vooruitgang geboekt!

Aan het eind van dit jaar staan er 1.000 blogs op Lisanneleeft.nl

Hier kan ik kort en krachtig over zijn: deze heb ik gehaald! Op het moment dat ik dit typ staan er 1.055 blogposts online!

Aan het eind van het jaar heb ik minstens 1.000 bezoekers per dag

De meeste dagen zit ik hier wel overheen, maar soms zit ik er ook onder. Niet helemaal gehaald, maar wel een beetje dus!

Mijn blog moet absoluut de feel good sfeer blijven houden (of nog meer krijgen)

Pfoeh, ik weet niet of dit gelukt is… Misschien nog niet zo erg als ik had gehoopt! Deze blijft zeker staan.

Ik moet proberen om zo efficiënt mogelijk te werken (dus niet uren lang naar mijn beeldscherm staren zonder iets te doen)

Het is misschien niet zo heel bemoedigend he, om mij te horen zeggen dat zo veel doelen niet echt behaald zijn? Ik heb wel een start gemaakt, dat zeker. Ik heb een planbord, weet hoe ik efficiënt kan werken, en weet nu ook waardoor het niet altijd even goed lukt. Ik raak onwijs snel afgeleid en weet vervolgens niet meer waarmee ik bezig was. Of ik kan me niet goed genoeg concentreren om zinnen te schrijven. Hieraan blijf ik werken!

Hoe meer foto’s ik zelf heb genomen voor mijn blog, hoe beter. Er vaker op uit gaan om foto’s te maken dus!

Eropuitgaan om foto’s te maken? Eh, op vakantie doen we dat wel! Als het weer mooier weer wordt, wordt het ook weer makkelijker om hier buiten foto’s te gaan maken.

Meer gaan hardlopen! 

Niet gelukt. Jammer, maar helaas. Aan de meeste van deze dingen kan ik zelf echt iets doen, maar aan deze niet.

Zo veel mogelijk leren, zo veel mogelijk genieten, en zo veel mogelijk doen.

Ik denk dat ik dit wel gedaan heb 😀 Het kan altijd beter, dus deze blijft waarschijnlijk nog op mijn doelenlijstje staan, maar er zit vooruitgang in!

Het is super leuk om ze op te schrijven en dan even later terug te kijken naar welke doelen behaald zijn 😀 En als je inspiratie nodig hebt voor doelen, ik heb ooit een blog geschreven over inspirerende doelen voor in de vakantie, daar zitten wel hele leuke tussen.

doelen voor 2013

Nu gaan we kijken naar mijn nieuwe doelen voor 2013…

Ik ga me minder laten afleiden

Ik ben bezig met iets, vervolgens kom ik iets leuks tegen, klik ik door, en nog een keer, en vervolgens ben ik vergeten waarmee ik bezig was. En uren later kom ik er weer op. Daar gaat mijn tijd (en energie)! Ik heb de concentratie van een vis, dus daar mag ik me ook best op instellen. Als ik ergens mee bezig ben, dan wil ik me niet meer zo laten afleiden. Hierdoor hoop ik ook meteen iets productiever te worden.

Ik ga minder tijd verspillen aan social media

Daarom de bovenstaande regel. Ik weet nog niet hoe of wat precies, maar mezelf de hele dag toegang geven tot Twitter, Facebook en blogs, dat gaat niet goed. Ik kan de hele dag wel spenderen aan onzinnige, stomme, negatieve dingen lezen en daarmee mijn tijd verdoen. Er zijn zat andere (leukere) dingen die ik met mijn tijd zou kunnen doen! Ik denk dat ik vaste social media tijdstippen ga invoeren…

Dit is wel echt een opgave, want ik merk hoe erg ik altijd overal door word afgeleid. Misschien moet ik dat planbord toch maar weer tevoorschijn halen, haha!

Ik ga meer boeken lezen

Boeken lezen is iets wat ik eigenlijk heel erg fijn vind. Op een of andere manier geeft het een soort van rust. Een stukje ontspanning voor mezelf! En er zijn nog zo veel mooie en leuke boeken om te lezen, dat het zonde is om het niet te doen.

Mijn ritme moet aangepast worden

Doordat ik zo weinig tijd over heb ben ik altijd tot diep in de nacht bezig. Ik ben een avondmens, ‘s nachts voel ik me zo veel beter dan ‘s ochtends. Maar ja, dat ligt natuurlijk aan het aantal uur dat je wakker bent, niet alleen aan het tijdstip dat de klok aangeeft. En het is niet dat als je tot ‘s avonds laat opblijft je dan opeens meer uren in je dag hebt zitten.  In dit jaar ga ik eens echt mijn ritme aanpassen. Gewoon, omdat ik dat wil.

Op vakantie is dit echt heel erg goed gelukt, daar kon ik met gemak elke dag (vaak ver) voor 10 uur mijn bed uit komen. Het is echt heel lang geleden dat ik dat kon. Helaas is dit meteen toen ik thuis kwam weer weggevaagd. Ik was natuurlijk ziek en ik werd wakker gehouden door de andere nachtmensen hier in huis. Maar we gaan er weer tegenaan!

Nog een aantal dingen, meer bijzaak, maar zeker wel aanwezig:

 • Gezond(er) gaan eten/leven.
 • Veel nieuwe dingen leren.
 • Lisanneleeft.nl aan het groeien maken qua bezoekersaantallen, kwaliteit en betekenis en kansen.
 • Meer aandacht voor mijn sociale leven, af en toe voel ik me net een kluizenaar.
 • Genieten van alle mooie dingen die 2013 mij gaat brengen.
 • Mijn eerste e-book moet in 2013 toch echt geschreven worden… Haha!
 • Meer uren op kantoor aan het werk. Laten we zeggen, 16? (4 keer 4 uur, hoe geweldig zou dat zijn?!)

Volgend jaar december, of waarschijnlijk nog wel eerder, kijk ik terug op wat ervan gekomen is! Ik ben heel erg benieuwd… Wat zijn jouw goede voornemens?

27 reacties

 1. Vivian 1 januari 2013 / 13:24

  Ik vind dat je het super hebt gedaan met je doelen voor 2012! Je hebt ze misschien niet allemaal helemaal gehaald, maar ik denk dat je toch wel trots kunt zijn op de vooruitgang(en) die je hebt geboekt. En je doelen voor 2013 vind ik ook heel goed, succes ermee!

 2. ashley 1 januari 2013 / 13:24

  Wat heb jij mooie doelen lisanne! Ik weet zeker dat je het gaat halen 😀

 3. Ingeborg 1 januari 2013 / 13:44

  Wat goed dat je het meeste gehaald hebt! Je moet niet te veel van jezelf vragen he! Gelukkig nieuwjaar en veel succes met je doelen voor 2013!

 4. Laura 1 januari 2013 / 14:19

  Goede doelen heb je gesteld! Niet helemaal onmogelijk zoals sommige mensen doen, haha. Leuk om te lezen en het inspireert nog ook 😀

 5. Ilse 1 januari 2013 / 14:58

  Zitten mooie doelen tussen, ik doe niet aan goede voornemens!

 6. Lisa 1 januari 2013 / 15:29

  Ik vind dat je het goed gedaan hebt dit jaar! En je doelen voor dit jaar zijn allemaal mooi, ik wens je heel veel succes!

 7. Hester 1 januari 2013 / 17:00

  Ik vind het zo mooi dat je zo veel mogelijk wilt werken, terwijl mensen die ‘moeten’ werken soms misschien denken ‘hoefde ik maar minder te werken’! De rest van je doelen zijn ook leuk/goed, social media is inderdaad een grooote afleider.

 8. LounaBeauty 1 januari 2013 / 19:54

  Wauw,, mooie doelen. ! 🙂 Ben benieuwd lieverd, Wens jou ook een geweldig 2013 🙂 Geniet ervan. x

 9. Daniëlle 1 januari 2013 / 23:10

  Leuke doelen! Succes met het behalen, het gaat vast lukken!

 10. Simone 1 januari 2013 / 23:37

  Mooie en leuke doelen voor dit jaar! Gelukkig nieuwjaar 🙂

 11. Danique 2 januari 2013 / 11:38

  Mooie doelen en dat je niet alles in 2012 gehaald hebt, ach, dat kan ook niet altijd. Je bent wel overal vooruitgang gemaakt!

 12. Annouska 2 januari 2013 / 15:18

  Ik val eigenlijk midden in een blogje omdat ik jou site vandaag voor het eerst bezoek (Ik was op zoek naar nieuwe leuke blogjes).. Maar sommige doelen moeten zeker te halen zijn als je maar wilt en je zelf die discipline stelt.. Andere komen dan ooit vanzelf wel en misschien ook niet; wat vaak betekend dat de doel niet aan jou besteed is!

  Succes er mee!!

 13. Laura 3 januari 2013 / 14:51

  Hele goede voornemens! Ik ben nu ook al een paar dagen bezig met het schrijven van een goede-voornemens-artikel, maar het wil niet zo lukken haha. Lastig!

 14. Anouk 3 januari 2013 / 16:53

  Waarom een eBook, waarom niet poging om hem echt uit te laten geven?

 15. Josephine 3 januari 2013 / 19:14

  Wat, geen feel good sfeer op je blog?! SOWIESO WEL! Voor mij straalt jouw blog een en al positiviteit uit, dus ik vind van wel. Je hebt enorm veel doelen gehaald, daar mag je trots op zijn. Ik moet ook beter geconcentreerd bezig zijn. Ik ben nu de hele tijd bezig met bloglovinnen, maar ga zo proberen om efficiënt veel artikels te schrijven voor t/m zondag.

 16. Elseline 3 januari 2013 / 19:18

  Hee Lisanne,

  Ik kan in mijn eentje niet helpen om je bezoekersaantallen naar de 1000 te brengen, maar je hebt er in ieder geval één bezoeker bij!

  Nu even de rest van je blog lezen… 🙂

  Groetjes, Elseline

 17. theseasarestormy 4 januari 2013 / 11:04

  Ik doe sowieso met je mee met mijn social-media gedrag minderen, want ik merk ook dat het veel energie uit me haalt en ik mijn tijd en energie beter aan iets anders kan besteden.

  liefs
  theseasarestormy.blogspot.com

 18. Marcella 12 januari 2013 / 22:03

  Mooie doelen! Veel geluk, liefde en plezier voor jou in 2013!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.