Themaweek: Minimaliseren!

Toen ik er voor het eerst over hoorde boeide het me al, dat minimaliseren. Ik was het even vergeten, maar toen ik er onlangs weer veel over las werd mijn interesse opnieuw gewekt. Dat minimaliseren: dat moet ik leren! Ik ben al een eindje op weg en ik neem jullie graag komende week mee in mijn avontuur van het minimaliseren.

minimaliseren

Bron

Wat is minimaliseren?

Een vraag die nu misschien in je hoofd rondspookt: wat is minimaliseren? Ik zal het even kort uitleggen, anders weet je natuurlijk niet waar je aan toe bent!

In het woordenboek zul je dingen vinden als ‘zo klein mogelijk maken’ of ‘als onbeduidend voorstellen’. Ik weet niet of dat de lading compleet dekt. Maar minimaliseren is een soort levensstijl, minimalisten willen van alles minder. Hoe minder spullen, hoe beter. In het Engels zeggen ze ook wel ‘declutteren’, wat inhoudt dat je de rommel (clutter) verwijdert. Nu gaat het om rommel uit je huis (dus: spullen), maar ook om rommel uit je hoofd, rommel uit je computer en rommel uit je lijf. Eigenlijk zijn alle overbodige spullen en dingen een soort stoorzenders, ze verstoren een mini beetje van alles wat je eigenlijk wil. Ruimte in je huis krijg je niet door het vol te zetten. Een goede concentratie en een heldere geest krijg je niet wanneer je hoofd overvol zit. Dus… minimaliseren!

Dus… vanaf morgen zullen er een week lang blogposts online komen over minimaliseren. Stap erin onder vooroordelen en laat je verrassen!

DELEN:

7 reacties

 1. Lizzy 9 juni 2013 / 12:39

  Wat een leuke themaweek! Ik wist niet eens wat het was! Ik ben erg benieuwd geworden naar de artikelen! Ik stap erin! 🙂

 2. Joyce 9 juni 2013 / 13:02

  Wat een leuk idee! Ik ben erg benieuwd aangezien ik er ook van houdt. Dan misschien meer op huishoudelijk gebiedt maar toch! 😀

 3. josien 9 juni 2013 / 17:18

  heel leuk idee. ik ben benieuwd en ga zeker meelezen en wie weet met welke goede tips je voor ons komt.

 4. Yara 9 juni 2013 / 20:19

  Wat een tof idee zeg, hihi. Ik ga je zeker in de gaten houden deze week! 😉 Ik probeer trouwens ook vaak te minimaliseren omdat ik in een éénkamerwoning woon.

 5. Maxime 9 juni 2013 / 22:08

  Ik ben benieuwd, ik zal morgen weer een kijkje nemen!

  PS. Heb je mijn give away al gezien?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.