Throwback – 17 dingen die je nog niet over mij wist

Terugkijken naar oude foto’s, hoe leuk is dat? Ik deed het laatst en kwam heel veel foto’s tegen. Heel veel foto’s met een verhaal waarvan ik jullie het verhaal graag vertel! Jullie kennen mijn situatie van dit moment heel goed, maar hoe ik ‘vroeger’ (dit gaat tot 5 jaar terug) was, dat weten jullie natuurlijk niet.

throwback2

– Ik ging graag feesten en dronk (veel) alcohol om de pijn minder te voelen. Bijna elke week was ik wel in de kroeg te vinden! Ik ben zó blij dat ik dat nog heb kunnen doen en het niet heb hoeven missen.

– En ja, ik had een andere haarkleur: mijn eigen haarkleur! Donkerblond met een rode gloed. Altijd als mensen deze foto’s terugzien zeggen ze dat het zonde is dat ik mijn haar verf en dat ze mijn eigen kleur mooier vonden. Vind ik zelf van niet, hihi.

throwback1

– Ooit liet ik een pony knippen. Het stond me niet zo leuk, slechte timing ook, op dat moment was ik wat voller dan ‘normaal’ en leek ik nog een boller hoofd te hebben door mijn pony.

– Oja, bij de foto hierboven hoort een leuk verhaal, een examenstuntverhaal! Aan het eind van het schooljaar doet onze middelbare school altijd een examenstunt, zoals je ziet was dit 2010. Dat was elk jaar een onwijs leuk feestje met muziek, drankjes, en gek doen. En shirts die volgeschreven werden met merkstift, haha. Er werd gebruik gemaakt van gehuurde tafels, geen probleem, totdat iemand het een goed idee vond om met die merkstift op de tafel te gaan schrijven… Niet zo’n goed idee. Uiteindelijk heeft degene die op de tafel schreef de tafel gekocht en heeft iedereen geholpen met het volschijven van de tafel op het feestje. Bizarre situatie, hahaha! Ik vraag me af of diegene de tafel nog heeft…

throwback3

– Tijdens mijn examenperiode (2011) kwam er iemand van de krant langs om me te interviewen, zo leuk om terug te zien. Toen was ik nog maar 18! En had ik mijn donkerdere haar nog.

– Op dat moment was ik super relaxed, aangezien ik al wist dat ik mijn diploma ging halen. Mijn cijfers waren prima en ik wist dat de examens voor mij niet moeilijk zouden worden! Het was alleen een kwestie van aanwezig zijn, en ik kon gewoon overal heen, dus dat was helemaal top! Het echte moment van de waarheid had daarvoor al plaatsgevonden: alle gemiste tentamens, presentaties en mondelingen inhalen. Uiteindelijk werd Engels een soort wiskunde, uitrekenen hoeveel keer ik een 1 kon halen om toch nog een voldoende (of een 5) te blijven staan. Op dat moment was ik echt al niet meer in staat om woordjes te stampen, dus dat heb ik ook maar gewoon niet gedaan bij mijn laatste tentamens, hehe.

– En zoals je kan lezen (ik weet niet of je het kan lezen) was ik toen ook al druk bezig met bloggen. Ik ben rustig mijn examenperiode door gegaan met bloggen, hihi.

throwback4

– Ik had heel veel Catrice nagellak. Heel veel. Ik droeg ze ook echt allemaal! Inmiddels heb ik geen enkel Catrice nagellakje meer in de kast staan, allemaal weg gegeven! Nu heb ik minder lakjes, maar wel van betere kwaliteit.

throwback5

– Ik denk dat dit de eerste foto is die genomen werd van Tim en mij samen. Volgens mij had ik niet door dat er een foto genomen werd (en Tim ook niet). Dit was tijdens een etentje in Groningen! Het was een heel bijzonder moment omdat mijn neef destijds net een aantal maanden (4,5 maand las ik laatst ergens, ik had destijds weinig besef van tijd, maar 4,5 zal wel kloppen) in coma had gelegen door een auto-ongeluk en daar net weer uit aan het komen was. Extra bijzonder om op zo’n moment met zijn allen bij elkaar te zijn!

– Tim zijn haar was daar zo kort omdat dat moest voor zijn introductieperiode op zijn opleiding tot officier bij de marine (en dat is hij inmiddels, yay!). Ik ben blij dat hij weer gewoon zijn langere haar mag hebben nu, haha!

throwback6

– Dat rode in mijn haar zag je als de zon scheen goed. Op foto’s als deze lijkt het echt alsof dit me veel beter stond, vind je ook niet? Ik draag hier wel veel make-up.

– Over make-up gesproken: op de middelbare school vanaf dat ik een jaar of 14 of 15 was ging ik elke dag met een full face aan make-up naar school. Foundation, blush, oogschaduw, alles. En het dan gek vinden als mijn leraren niet konden zien dat ik me ziek voelde, hihi.

throwback7

– Als kind was ik al creatief en hield ik van knutselen enzo. Een paar jaar geleden kreeg ik weer een opleving en schilderde ik dit schilderijtje, daarna heb ik het weer een hele tijd niet gedaan. Zonde eigenlijk! Nu ben ik weer een beetje aan het schilderen, maar het canvas hierboven vind ik toch wel een stuk mooier dan wat ik tot nu toe de afgelopen tijd heb gemaakt.

throwback9

– De eerste paar jaar dat Tim en ik samen waren gingen we gemiddeld twee keer per jaar op vakantie. Plus een stedentripje. Wat een luxe! Ik denk dat deze foto hierboven op Mallorca maakte.

throwback8

– En deze maakte Tim van mij op Gran Canaria!

– Op dit moment ben ik niet in staat om te reizen, maar ik hoop echt dat we over een tijdje weer samen op vakantie kunnen.

throwback10

– Deze foto maakte Tim van mij in de Slufter, een natuurgebied op Texel. Ik woon in Den Helder, maar een groot deel van mijn familie woont op Texel! In de Slufter gingen we vroeger altijd wandelen (en spelen, het is een groot duingebied en soms loopt er allemaal water en heb je van die miniriviertjes waar je om- over- of doorheen moet zien te komen. Dat was leuk!)

Leuk, zo’n kijkje in mijn digitale fotoboekje (eigenlijk gewoon iPhoto). Welk punt vond jij het leukste?

DELEN:

45 reacties

 1. Marion 10 mei 2015 / 07:35

  Wat leuk om te zien. Die ene foto is inderdaad heel erg mooi met je eigen haarkleur, maar ik snap ergens wel wat je bedoelt. Ik heb van mezelf ook een rossige gloed in mijn haar en hou daar helemaal niet van. Daarom kleur ik het altijd. Je eigen haarkleur geeft je gezicht misschien wat meer kleur, maar ik vind niet het ene een stuk mooier dan het ander. Wauw, wat een mazzel dat je familie op Texel hebt. Ik moet er nog steeds een keer naar toe. Lijkt me zo’n mooi eiland.

 2. Henny 10 mei 2015 / 08:11

  Wat leuk om te zien. Ik vind je eigen haarkleur ook erg mooi.

 3. Lifesabout 10 mei 2015 / 08:11

  Heel leuk zeg! Vind je het niet confronterend om terug te kijken? We hebben trouwens dezelfde haarkleur!

 4. Kim | dansenindestorm 10 mei 2015 / 08:17

  Heel leuk om je zo ‘beter te leren kennen’!
  Je kunt echt heel goed en mooi schilderen, zonde dat je er niet meer mee doet! Al is het wel begrijpelijk want je hebt natuurlijk genoeg andere dingen te doen. 🙂
  Vind het heel mooi om te zien hoe je straalt op een groot deel van deze foto’s!

  Fijne dag, liefs Kim

 5. Celeste 10 mei 2015 / 08:18

  Ik vind je eigen haarkleur ook echt heel erg mooi, maar datgene wat je nu hebt, staat je ook heel leuk! Vind het trouwens echt leuk om dit zo terug te zien, alleen jammer om te lezen dat je veel dingen nu niet meer kunt. Hopelijk komt daar weer verandering in en kan je inderdaad over een tijdje weer reizen en andere dingen doen.

 6. Frauke 10 mei 2015 / 08:37

  Wat leuk om dit te zien zeg! Ik vind je originele haarkleur ook erg leuk. Ook superleuk om meer te weten te komen over jouw jongere jaren. Wat grappig ook, dat verhaal van die tafel. Je moet er maar opkomen om ze dan te kopen 😀 X

 7. Annemijn 10 mei 2015 / 08:43

  Leuk om dit te zien zeg! En inderdaad, ook ik vind je echte haarkleur je ook goed staan!

 8. Elize 10 mei 2015 / 09:15

  Wat leuk zo’n foto overzichtje! Ik vind je eigen haarkleur ook mooi maar denk dat ik het hoe je het nu hebt mooier vind. En die examenstunt haha! Heel leuk! Ik moet trouwens wel echt goed nadenken wat wij toen hebben gedaan. Zou het eigenlijk niet meer weten.. haha!

 9. Miss Paperfection 10 mei 2015 / 09:29

  Mooi dat schilderijtje! Ik ben ook weer aan het schilderen geslagen maar aangezien het jaren geleden is moet ik er eerst terug even inkomen. Dat zal bij jou niet anders zijn. Goh, ik vind je eigen haarkleur toch ook wel mooi.

 10. Lisa 10 mei 2015 / 09:42

  Wat een superleuk overzicht! Eigenlijk wist ik een aantal dingen wel maar dat komt waarschijnlijk omdat ik je dus al volgde sinds je examenperiode en voordat je Tim leerde kennen. Zo lang! Echt leuk om die dingetjes van de middelbare school te zien. Een tafel kopen, wie verzin het! Ik hoop met je mee dat je over een tijdje weer lekker even op vakantie kunt.

 11. Stephanie 10 mei 2015 / 09:44

  Leuke foto’s! Je eigen haarkleur vind ik echt supermooi! Bij vrouwen vind ik wat rossig haar trouwens helemaal niet lelijk, kan juist super mooi zijn! 🙂

 12. Margot 10 mei 2015 / 09:49

  Leuk om te zien! Je eigen haarkleur vind ik inderdaad ook erg mooi staan bij je.

 13. Marloes 10 mei 2015 / 09:50

  Wat een leuke foto’s om zo terug te zien. Je eigen haarkleur is erg mooi, maar ik vind het blonde je ook goed staan! Mooi foto ook van jou in Gran Canaria!

 14. Lauriëtte 10 mei 2015 / 10:03

  Leuk om dit allemaal over je te lezen! Wist bijvoorbeeld niet dat je je haar verfd, vind blond je erg mooi staan, maar daar ben ik natuurlijk ook aan gewend 😉

 15. Britt -Radianto- 10 mei 2015 / 10:55

  Oh, mooie foto’s zeg! Ik heb ook zo’n rode gloed in mijn haar, eigenlijk, het stond je wel leuk hoor! De kleur waarin je je haar nu verft vind ik ook niet mis eigenlijk! Ik hoop dat jullie snel weer mogen reizen, ik duim ervoor!

 16. Xaviera 10 mei 2015 / 11:07

  Wat leuk om al deze foto’s te zien! Ik vind je natuurlijke haarkleur ook heel erg mooi, rood haar (of een rode gloed) heb ik altijd prachtig gevonden.

 17. Naomi 10 mei 2015 / 11:13

  Echt leuk om deze foto’s van je te zien!

  x

 18. Elke 10 mei 2015 / 11:26

  Leuke foto’s. Ik vind je echte haarkleur ook heel mooi! Leuk om zo terug te blikken, altijd fijn om terug te denken aan mooie of leuke herinneringen. En ik hoop ook voor je dat je weer eens op vakantie kunt, even weg van alles en lekker relaxen in de zon 🙂 Tot die tijd heb je gelukkig leuke foto’s van eerdere vakanties!

 19. Jenn 10 mei 2015 / 11:34

  Leuk om te zien! Ik vind je eigen haarkleur ook heel mooi, maar het blonde staat je ook goed. Mijn eigen haarkleur is ook donkerblond, maar ik vind het eigenlijk ‘net niet’, beetje peper en zoutkleur, het straalt niet en het is saai. Ik ben een tijd blond geweest en nu al weer een paar jaar donker, de kleur die ik heel vroeger van nature had, maar sinds mijn puberteit ben ik steeds lichter geworden…

 20. Nienke 10 mei 2015 / 11:34

  Wat leuk om zo een inkijk te krijgen op je ‘vroegere’ leven 🙂

 21. Robin 10 mei 2015 / 11:37

  We hebben een beetje hetzelfde haar.. Bij mij is het nu vrij blond maar in de zomer zie je de rode gloed goed en dan vind krijg ik nog wel is de vraag: heb jij rood haar?
  Vond het nooit zo leuk omdat ik toen ik kleiner was blonder was.

 22. Deisy 10 mei 2015 / 11:47

  Wat heerlijk zeg om die foto’s terug te kijken! Je haar is trouwens inderdaad echt mooi, wat een ongelooflijke mooie vrouw ben je toch ook ? X

 23. Anita | mindjoy 10 mei 2015 / 11:56

  Ik heb ook een rode gloed in mijn haar en idd in de zon zie je dat goed. Mooi schilderij heb je gemaakt en leuk om zo een inkijkje in je verleden te krijgen.

 24. Simone 10 mei 2015 / 13:40

  Wat leuk dat we hier een kijkje in mogen nemen! Ik hoop ook voor jullie dat jullie over een tijdje weer heerlijk samen op vakantie kunnen, ik weet nog dat ik eens op Mallorca was toen jij er ook was! 🙂

 25. Manon 10 mei 2015 / 14:25

  Wat leuk om dit te weten. Ik denk dat je er nu gigantisch van baalt dat je niet meer zoveel kan reizen, maar dat komt echt wel weer!

 26. Jis 10 mei 2015 / 16:04

  Wat leuk om te zien! Even terug in de tijd… Liefs, Jis

 27. Fleur 10 mei 2015 / 16:55

  Wat een leuk idee om oude foto’s uit de oude doos te halen!
  Bizar hoeveel er In veranderen in een paar jaar tijd!
  Hopelijk gaat het de komende tijd alleen maar bergopwaarts :).

 28. Iris 10 mei 2015 / 17:29

  Wat leuk om je zo door de jaren heen te zien! Ik hoop ook voor je dat jullie weer snel op vakantie kunnen 🙂

 29. Mirjam 10 mei 2015 / 18:14

  Wat leuk om te zien! En wat is je eigen haarkleur mooi, staat je goed! Ik hoop voor je dat je binnenkort weer kunt genieten van leuke vakantietripjes. Al is Texel ook al heel mooi, ik kom er graag!

 30. Sheela 10 mei 2015 / 19:41

  Je was echt een knap meisje! (nu nog steeds) ik vind je natuurlijke haarkleur ook mooier eigenlijk. Wat fijn dat ze je toen hadden geïnterviewd.

 31. Irene 10 mei 2015 / 19:56

  Leuk he, om zo door je oude foto’s te bladeren. Ik doe het ook regelmatig!
  Ik vind dat je natuurlijke haarkleur je enorm mooi staat. Ik heb de indruk dat je dan minder bleek lijkt maar dat kan natuurlijk ook aan de periode in je leven en je ziekte liggen. Maar blond haar staat je ook heel erg mooi hoor! 🙂

 32. Nesrin 10 mei 2015 / 20:44

  Het aantal bezoeken aan jouw blog kan ik op één hand tellen, maar ben zeker van plan om hier vaker te komen. Ik ben dus niet helemaal “op de hoogte” van jouw situatie nu maar ik vind het leuk om foto’s van toen te zien.

  Ik vind de canvas schilderij heel erg mooi! En ik hoop voor jullie dat jullie dat jouw gezondheid het snel weer toelaat om lekker vaak op vakantie te gaan.

 33. Miriam 10 mei 2015 / 23:14

  Wat leuk om wat oudere foto’s en verhalen te zien/lezen! Jammer dat je nu niet kan reizen, hoop voor je dat dat uiteindelijk wel weer kan!

 34. Buitengewoon Uniek 10 mei 2015 / 23:18

  Leuk artikel!
  Wij hier hopen met je mee dat je je binnenkort beter voelt.
  Zodat je samen met Tim terug kan genieten van een vakantie!

 35. Daphne 11 mei 2015 / 09:49

  Super leuk om te lezen en de foto’s te zien. Het lijkt me heerlijk om veel familie op Texel te hebben, wij komen er graag, aanstaande woensdag weer 🙂
  Hopelijk gaat het in de toekomst weer een stuk beter met je en kunnen jullie de wereld verder ontdekken.

 36. Tamarah 11 mei 2015 / 12:22

  Prachtige foto’s en je natuurlijke haarkleur vind ik ook super mooi! Ik houd zelf ook heel erg van foto’s terugkijken en dierbare momenten ophalen! Love it.

 37. Hester 11 mei 2015 / 16:42

  Leuk om terug te zien op deze manier! Ik vind het zo mooi om te lezen dat je toch nog wel heel veel leuke dingen gewoon hebt kunnen doen, en ook super fijn dat je gewoon zo relaxed was over je examens. Oh, en make-up doet inderdaad wel een hoop, haha. Ik herinner het me nog dat je eerst vaak naar Gran Canaria ging, onwijs balen dat dat nu niet meer gaat eigenlijk… Hopelijk in de toekomst weer!

 38. Ise 11 mei 2015 / 22:44

  Wat fijn dat je er met zo’n goed gevoel op terug kan kijken! Deze periode gaat ook weer voorbij en mooie herinneringen zullen blijven komen 🙂

 39. Emily 12 mei 2015 / 11:06

  Wat leuk om te zien zeg! Hoe lang zijn Tim en jij eigenlijk al bij elkaar? Jullie zien er heel blij uit samen.

  • Lisanne-Leeft 12 mei 2015 / 12:10

   Vier jaar! 🙂

 40. Linda 13 mei 2015 / 11:57

  Ik ben zo blij om te lezen dat je wel veel hebt gedaan, net als het uitgaan en je diploma halen. Het heeft mij altijd veel rust gegeven op de slechte momenten, omdat ik veel dingen wel heb beleefd, en dat maakt je rijk 🙂 Heel erg leuk om een stukje door de tijd heen te lopen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.