Tijd voor werk! (maar eerst op zoek)

Het Havo diploma is al een tijdje binnen, de vakantie is zo goed als voorbij. Voor vrijwel al mijn leeftijdsgenoten betekent dit dat er een nieuw schooljaar begint. Voor mij niet. Ik ga aan het werk! Maar waar en hoe?

Goed, laat even duidelijk zijn dat ik niet niet ga studeren omdat ik onverstandig ben of omdat ik er geen zin in heb. Ik zou dolgraag gaan studeren! Maar met mijn gezondheid is dit op het moment geen mogelijkheid. Jammer maar helaas, mooier dan dat kan ik het niet maken en dat ga ik dus ook niet doen. Dat je dat even duidelijk is, dan hoef je vanwege dit onopgeloste vraagstuk niet meer wakker te liggen, haha.

Maar goed, werk voor een 19jarige jongedame met een Havo diploma. En een aantal beperkingen (noem het maar, voor als je werk zoekt, een enorme hoop beperkingen). Dus da’s nog niet zo simpel als het lijkt. Een simpel baantje bij de Albert Hein of bij een Callcenter zit er dus echt niet in, laat ook dat duidelijk zijn, haha.

Maar wat dan wel? Waar kan een leergierig meisje met fibromyalgie, ik dus, terecht? Dat gaan we uitzoeken, daar krijg ik hulp bij. We gaan kijken wat ik leuk vind, wat ik kan en waar ik welkom ben. Dat zijn de belangrijkste punten.

Wat ik leuk vind? Een heleboel. Wat ik kan? Ik kan lang niet alles, maar ik kan nog wel iets. Waar ik welkom ben? Voor zover ik het nu heb gehoord zou dit heel erg kunnen tegenvallen. Zelf was ik daar eigenlijk best optimistisch over, ik bedoel, ik ben best een leuk mens, toch? Maar voor mensen zoals ik blijkt dat vaak tegen te vallen.

Voor nu moet ik een lijstje maken met bedrijven waar ik zou kunnen werken (en dan bedoel ik werken niet als in geld verdienen, maar meelopen met een bedrijf en daarbinnen dingen leren) in Den Helder. En dan uitzoeken welke bedrijven we gaan benaderen en dat gewoon doen. Eigenlijk heb ik er heel veel zin in! Ik houd jullie op de hoogte…

19 reacties

 1. Kimetc 2 september 2011 / 18:53

  Het lijkt me niet makkelijk, maar volgens mij zie jij dit wel als een uitdaging en heb je er vertrouwen in dat het gaat lukken. Veel succes!

 2. Simone 2 september 2011 / 19:12

  Voor mij is dit een heel herkenbaar punt. Ik ben alleen na mijn VMBO wel doorgegaan naar het MBO, hoewel ik dat maar 3 maanden volhield en toen pas ging het balletje rollen, wat betreft artsen etc.
  Ik hoop dat je toch iets kan vinden. Ik heb het erg vaak geprobeerd, maar helaas was bij mij alles teveel. Maar hey, denk aan de APS, wie weet geeft dat je meer ruimte om iets te kunnen doen! 😉

 3. Renske 2 september 2011 / 19:14

  Het lijkt mij idd ook niet gemakkelijk, maar jouw blog gelezen hebbende zet jij door en ga je zeker op je plek terecht komen:) Ik wens je in ieder geval veel succes en hoop op een mooie werkplek met de juiste uitdagingen, waar je jezelf kunt ontplooien!!

 4. Bertine 2 september 2011 / 19:18

  Heel veel succes met deze moeilijke ‘zoekopdracht’!
  Er zal vast wel een bedrijf zijn die toekomst in je ziet:)

 5. Kimberley 2 september 2011 / 19:19

  Dat word nog even doorzetten dus, maar ik geloof dat je het vast zal lukken. Succes meis! ;D

 6. Marloess 2 september 2011 / 19:50

  Je mag dan wel is balen en wat beperkingen hebben door je fibromyalgie(wat een stom woord eigenlijk he;)) Maar toch weet je jezelf weer te motiveren, op te peppen en te denken in mogelijkheden i.p.v beperkingen, dat vind ik echt super *applaus*

 7. Marc 2 september 2011 / 19:55

  Komt wel goed, heel erg veel succes!

 8. Emmelien 2 september 2011 / 20:02

  Eens met Marloes, echt leuk om te lezen hoe je nog steeds lééft (kijk maar naar de naam van je blog :))!
  Heel veel succes met het zoeken! Je bent inderdaad een leuk mens, ik hoop dat bedrijven dat ook in je zien!

 9. Anne 3 september 2011 / 08:19

  Ik ben benieuwd. Dat “welkom zijn” valt inderdaad tegen, daar ben ik ook achter gekomen. Het kan enorm frustrerend zijn, maar laat je niet op de kop zitten hoor! Ik heb voor nu het betaald werk zoeken even opgegeven en ga kijken of er vrijwilligerswerk voor me is. En dan kijken of ik steeds iets meer kan werken zodat ik uiteindelijk misschien weer naar school kan. En dan geen HBO, wat ik met mijn cum laude Havo papiertje prima zou kunnen, maar MBO. Dit op aanraden van mijn behandelaar. Ik vond het moeilijk om te accepteren maar het is niet anders 😉 Ik zal proberen met je mee te denken, al ben ik bang dat ik je niet helpen kan. Succes! 😀

 10. floor 3 september 2011 / 10:38

  leuk dat je ons op de hoogte houdt! ik hoop dat je wat vindt!

  beetje off-topic maar ik had eigenlijk een vraag voor je.. ik ben oververmoeid & ik weeet dat het echt 3000 x minder erg is dan fibromology en dat ik me waarschijnlijk aanstel ezno. maar zelf heb ik het er steeds moeilijker mee dat ik niet kan meekomen met uitgaan enzo.. en omdat jij zo sterk in het leven staat & vaak zo positief bent vroeg ik me af of je nog tips hebt om hier beter mee om te gaan o.i.d.? of trucs dat je meer energie krijgt ofzoiets?

  • Jenn 3 september 2011 / 16:52

   Heb je floradix / magnesium wel eens geprobeerd? Dat helpt bij mij heel goed. En regelmaat! probeer niet te lang in je bed te blijven liggen, maar op vaste tijden op te staan en dan rust momenten nemen. bijv beginnen met 1 uur en langzaam afbouwen 🙂 ik ben er inmiddels 12 weken mee bezig en het gaat bijzonder goed!

 11. Rolinka 4 september 2011 / 06:53

  Heb je al eens overwogen om een uitgever te benaderen om je blog te bundelen. Ik denk dat je er een heleboel mensen mee kunt helpen en een plezier mee kunt doen, dat blijkt wel uit de reacties die je krijgt.
  Het schrijven gaat je goed af, je schrijft op een eerlijke, vrolijke manier die iedereen aanspreekt.

 12. Mariel 4 september 2011 / 12:48

  Doe je dat met zo’n speciaal bureau (bijv. in rotterdam of amsterdam zit er 1 voor chronisch zieken) of gaat dat vanuit het UWV.. Ben ik wel benieuwd naar als een mede chronisch zieke 🙂

 13. xx_Patries_xx 14 september 2011 / 08:50

  heel veel succes met het zoeken… ik weet dat het niet gemakkelijk is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.