Time management uitdaging + het plan!

Ik heb weer een uitdaging voor mezelf! Dit weekend ben ik al begonnen, maar vanaf maandag ga ik er echt tegenaan! Wat het plan is? Dat leg ik graag aan jullie uit door middel van een video…

time management

De doelen?

 • Meer gedaan krijgen op een dag
 • Overzicht krijgen van hoe veel ik kan doen op een dag
 • Mijn ritme veranderen, eerder naar bed en vroeger opstaan

Hoe ik dat ga doen? Dat vertelde ik al in de video, ik ga alles opschrijven. En ik moet me daar natuurlijk wel aan gaan houden.

Nu ga ik dit natuurlijk met jullie delen. Dus, zijn er nog bepaalde tips voor artikelen die ik hierover zou kunnen schrijven? Of misschien een time management/planning tip? Die kan ik, zoals ik in de video al aangaf, heel hard gebruiken!

23 reacties

 1. Sophie 14 oktober 2012 / 18:38

  Ik vind het een tof idee, maar per uur vind ik zelf wel erg ‘beperkend’, soms komt het gewoon beter uit om iets op een later tijdstip te doen of juist eerder. Of belt er iemand tussendoor, moet je ergens op wachten. Ik zou zelf een beetje ‘autistisch’ worden als ik per uur mijn dag had ingepland haha. Maar ik vind je bord wel heel tof, die heb ik ook zien staan bij de hema.

  • Lisanneleeft 14 oktober 2012 / 19:20

   Je kan het natuurlijk ook per dagdeel doen! Ik ga het eerst zo proberen, we zullen zien of het gaat werken!

 2. Kimberley 14 oktober 2012 / 18:56

  Ik ben het eens met Sophie. Een uur uitdaging lijkt me toch heel beperkend. Maar het lijkt me erg handig om alles zo in te plannen. Het bord is ook zeker heel leuk! 😀

 3. Karin 14 oktober 2012 / 19:07

  Even een tip: de muziek in het filmpje staat best hard in vergelijking met je stem en ik moest me ontzettend inspannen om je te volgen. Ook vind ik het lastig dat er gezongen wordt, want ik luister dan Engels en Nederlands door elkaar. Daardoor heb ik het niet helemaal afgekeken 🙁 Ik heb ook zo’n planbord van de Hema, wel handig inderdaad! Ik ben benieuwd of het je zo lukt om meer gedaan te krijgen.

  • Lisanneleeft 14 oktober 2012 / 19:08

   Kwam ik ook achter toen ik hem geupload had 🙁 Verbeterpuntje voor de volgende keer!

 4. Lilly 14 oktober 2012 / 19:18

  Goed idee lisanne 😀

 5. Yvonne 14 oktober 2012 / 19:20

  Ik heb zo’n to-do boekje van de hema (witte) waar ik elke avond voor de dag erna opschrijf wat ik ga doen (vanaf opstaan tot slapen gaan) 🙂

 6. Nathalie 14 oktober 2012 / 19:24

  Ik heb zelf voor het begin van de dag een aantal activiteiten ingepland en later op dag. Dus door de dag heen een aantal vaste dingen die ik doe. Maar ertussen ook gewoon ruimte waarin ik verschillende dingen kan doen zoals naar een afspraak, een vergadering, iets leuks doen etc. Ik zou echt kriegelig worden om alles per uur bij te houden en zo te moeten doen. Ik zou geen ruimte voelen om te genieten en leuk me dag door te komen. Maar succes 😉

 7. Shinyuu 14 oktober 2012 / 19:56

  Heel veel succes met het halen van je doelen! Zelf zouden we het niet zo strak inplannen, meer van wat willen we die en die dag gedaan krijgen.

 8. Hester 14 oktober 2012 / 19:57

  Ik ben benieuwd! Ik zou het niet elke dag willen, maar voor een dagje per week ofzo als ik echt wat dingen gedaan moet hebben, lijkt het me wel heel handig. Soms zit ik namelijk opeens weer een kwartier nutteloos te surfen, oeps. Ook al zou ik daar ook wel weer tijd voor inruimen, want dat is wel ontspannend!

 9. Sylvia 14 oktober 2012 / 20:39

  Ik plan meestal per dagdeel, dat werkt voor mij het beste: je hebt dan een vrij strak schema, maar toch nog behoorlijk wat vrijheid. Alles wat ik dan niet afkrijg, werk ik op zondag bij. Succes!

 10. Anouk 14 oktober 2012 / 20:43

  Wat leuk dat je dit gaat doen! Ik ben juist altijd wel goed geweest in plannen, heb ook heel wat aan mijn agenda, planner en to do lijstje. Wat ik als tip kan geven: bedenk een beloning voor als je iets of meerdere dingen gedaan hebt, of in ieder geval een dag 😉 Helpt echt!

 11. Ellen 14 oktober 2012 / 21:26

  Oh slim! Ik probeer nu ook echt alles op te schrijven wat ik wil doen, ook simpele dingen zoals ‘Boodschappen doen’. Anders vergeet ik het en verschuif ik het naar morgen, overmorgen of doe ik het helemaal niet.

 12. Ilse 14 oktober 2012 / 22:06

  Goed idee, zou ook wel wat voor mij zijn. 😉

 13. Limoentje 15 oktober 2012 / 03:40

  Best wel herkenbaar. Ik heb weinig dingen die ik echt moet doen op een dag, waardoor er soms weinig uit mijn handen komt. Voor nu had ik gepland dat ik een half uur geleden op de markt zou zijn. Eh… #fail.
  Een uur zou voor mij te krap zijn, en te vol. Dan ben je echt de hele tijd bezig. Hopelijk werkt het voor jou wel!

 14. Fien 15 oktober 2012 / 07:43

  Mijn probleem is niet het plannen zelf, maar me aan mijn planning houden..

 15. Natasja 15 oktober 2012 / 09:36

  Ik doe met je mee Lisanne! Samen met mijn vriend heb ik een planning gemaakt voor elke week. Mijn probleem is dat ik alles in een dag prop en dan bekaf ben en de rest van de dagen te weinig doe.

 16. Ilona 15 oktober 2012 / 09:56

  Hoi Lisanne,

  Wat een leuk plan. Ik merk gewoon dat ik ook meer structuur nodig heb, zelfs nu ik al maanden in de ziektewet zit.

  Van mijn psycholoog heb ik nu een methode gekregen om te leren zo veel mogelijk te kunnen doen met chronische pijn. Tijdgestuurd werken ipv pijngestuurd werken. Ik weet niet wat ik er tot nu toe van vind maar ik moest er heel erg aan denken bij dit artikel omdat je bij die methode dus ook soort van moet plannen en je jezelf aan een bepaalde tijd moet houden.

  Omdat ik veel last heb met typen, schiet school er bij in terwijl ik in juni mijn diploma moet halen als het doorgaat. School is dus ook goed om in te gaan plannen. Ik vind per uur plannen een hele goede verdeling, zo kan ik steeds kleine stukjes doen.

  Ik heb het filmpje op mijn tefoon gekeken, ik kon de indeling van je bord niet goed zien. Heb je hier nog een duidelijkere foto van of komt dat gewoon doordat ik op mij telefoon kijk?

  En zijn er bij de Hema ook agenda’s te koop met een uur-indeling dat jij of iemand weet?

 17. Ise 16 oktober 2012 / 13:24

  Mij hebben ze dit tijdens het revalideren geleerd dus het is zeker wel slim om te doen, en na een tijdje gaat het vanzelf in je hoofd!

 18. Suzanne 17 oktober 2012 / 22:13

  Ik denk dat het hoog nodig tijd wordt dat ik ook zo’n bord aanschaf, al ben ik bang dat deze nog te klein voor mij zal zijn ook! Voor mij moet het nog uitgebreider denk ik. Maar zeker het proberen waard. Thanks voor de tip!

 19. Shanna 18 oktober 2012 / 14:01

  Leuk artikel! Ik zit ook al een tijdje te twijfelen om zoiets aan te schaffen, ik ben ook echt verschrikkelijk in plannen. Ik hoor hier nu ook helemaal niet te commenten, maar wel aan school te gaan werken :p Misschien dat je een update kan geven van hoe je je dag indeelt? Dus gewoon hoe je bord er ‘ingevuld’ uit ziet zeg maar?

 20. emily 15 oktober 2013 / 16:22

  Leuk idee, toevallig loop ik er nu twee weken tegenaan om zoiets te doen, maar ik weet gewoon niet waar ik moet beginnen en zie allemaal beren op m’n weg.
  Maar door zo’n bord lijkt het allemaal wel wat makkelijker. Ik ben erg benieuwd naar de updates.

 21. Nans 30 januari 2014 / 11:17

  Hey Lisanne,

  Lukt het wat met die planner?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.