Tinder belevenissen #3 (inclusief screenshots)

Tinder blijft fascinerend. Na deel 1 en deel 2 van mijn Tinderbelevenissen dacht ik wel dat het klaar zou zijn. Nee hoor, ik ben nog niet uitgepraat. Sinds de vorige keer ben ik screenshots gaan maken en nu kan ik je nog meer leuks vertellen en laten zien!

Tinder-belevenissen-deel-3

Niet origineel op Tinder

Ik heb er weer een paar in de categorie: niet origineel. Die heb ik in deel 1 en deel 2 ook al genoemd, maar ze blijven maar komen!

 • Zoenend met iemand anders op de foto op je profiel (WAAROM?!)
 • Duiken
 • Windsurfen
 • Mannen die paardrijden (ik hoorde dat vrouwen die paardrijden een ding is op Tinder, maar mannen dus ook!)
 • Vakantiefoto’s (ok, dit is vrij algemeen, maar een foto van jezelf op een berg is niet zo origineel)
 • Foto’s van uitgaan waarop je totaal niet kan zien van wie het profiel is

Dingen die ik vaak gestuurd krijg op Tinder

 • Iets over hoe mooi ik ben (of mijn ogen of mijn *voer random iets in*). Tsja, dat ligt voor de hand, anders had je me niet geliked. Maar sommigen bedenken wel iets creatiefs (wat heb je en mooie navel!!! Meerdere keren gehoord)
 • Goh, je sport zeker wel veel?
 • Wow, wat heb jij veel foto’s op Instagram!!!
 • En dat werk (bedrijf) van jou, verdient dat ook nog een beetje?
 • Of: Heb je daarmee dan wel genoeg werk?
 • Of: Is dat dan eigenlijk een bijbaantje, of hoe zit dat?
 • Of: Heb je ook nog echt werk?
 • Woon je in Den Helder?! Nou, dat had ik niet verwacht hoor, jij bent niet een typisch persoon voor Den Helder
 • Werk je bij de marine?
 • Waarom zit je op Tinder?

Dingen die ik leerde over Tinder

 • Vrouwen beginnen vrijwel nóóit een gesprek
  Ik heb mijn Tinder ingesteld staan zodat ik alleen mannen zie, omdat ik alleen geïnteresseerd ben in mannen, maar dit is wat ik geleerd heb. En gezien heb bij anderen (leuk joh, bij een mannelijk persoon meekijken op Tinder! Zeker als hij ingesteld staat bij jou in de buurt)
 • Eerlijk: ik begin ook alleen een gesprek als ik iets specifieks heb gezien waarover ik iets wil zeggen
 • En als de man een gesprek begint, heeft hij geluk als ze antwoord geeft. Terwijl ze dus al een match zijn en de vrouw in kwestie de man in kwestie al heeft geliked! Dat is toch bijzonder?
 • Praten over Tinder is heel leuk. Ik heb inmiddels al zo veel meer geleerd over Tinder, hahaha. Leuk hoe iedereen zijn eigen theorieën heeft.
 • Inmiddels weet ik ook wel een beetje wat er werkt bij vrouwen (natuurlijk vanuit de man, want die begint met praten… Ik heb goede bronnen, hahaha)
 • Wanneer er iemand voorbij komt die verder weg is dan het aantal kilometer dat je als maximum afstand hebt aangegeven, dan heeft die persoon jou geliked! Tinder laat namelijk wel achteraf nog de personen zien die jou geliked hebben, maar wanneer iemand die nu ver weg is nope heeft geswiped, dan laat hij dat niet meer zien. Leuk om te weten!

Bijzondere profielteksten

Ik ben ook een aantal lollige profielteksten tegengekomen die ik graag met je wilde delen. Ik weet niet zo goed of ik de ‘bedenkers’ nu wel of niet de credits moet geven, maar voor de zekerheid houd ik ze maar gewoon anoniem, hahaha. Aangezien ik ook al mensen op Tinder ben tegengekomen met een relatie lijkt anoniem me veiliger.

me-passies-profieltekst

Precies wat élke vrouw zoekt in een man.

grappige-tindertekst

A week from now we could be mates. Ik moest hierom hardop lachen.

 

tinderprofieltekst-reviews

Reviews van exen! Helaas waren ze zelfbedacht, een beetje jammer. En ook niet origineel, ik kwam later nog eens iemand tegen met zo’n profieltekst!

Hoe je een Tindergesprek begint

Hoe begin je een tindergesprek? Goede vraag. Ik heb een paar grappige gescreenshots!

 

tinder-openingszinnen

Hier moest ik hardop om lachen (ik moest hem wel even goed lezen), maar ik heb maar niet geantwoord. Hmmmm, valt een beetje in de categorie foute openingszinnen. Terwijl dat natuurlijk helemaal is wat mensen op Tinder doen, hahaha.

gefeliciteerd-met-de-match

Dankjewel. In een van de video’s van de gast die je aan het eind van deze blogpost ziet wordt gezegd dat dit een goede en originele openingszin is. Nee, helaas, dat is niet waar. Ik heb hem nu zó vaak gelezen dat hij niet meer leuk is.

hoe-je-een-tindergesprek-begint

Wat wel werkt?

Besproken met meerdere mensen, maar ook zelf ondervonden: sommige manieren werken gewoon om vrouwen aan het praten te krijgen. Zoals hierboven (overdreven complimenten), maar dan toch weer even net niet ‘zodat hij  niet overkomt als slijmbal’. Werkt perfect.

Verder dingen die werken? Iets heel raars zeggen of suggereren (maar niet té raar) wat een reactie uitlokt. En dan heb je zo, floep, een gesprek!

Maarja, zoals ik al zei: als vrouw heb je een beetje een luxepositie op Tinder. Iedereen lijkt je geweldig te vinden en je best voor je te doen. Maar goed, dat zorgt er dus voor dat mensen trucjes en bijzondere teksten gaan verzinnen, dat is wel interessant! En grappig.

Dus… mocht je nog benieuwd zijn naar de complete theorieën achter Tindergesprekken (of andere chatgesprekken) en tijd over hebben… Bekijk dan die video hierboven. Bizar, ik heb de video’s van deze gast (Tim Veninga) met open mond gekeken. Het blijft fascinerend, maar het is een heel bizar plekje op YouTube, als je het mij vraagt. Ik vind het wel interessant! Maar vooral bizar, dat er zo veel denkwerk achter een versierpoging kan zitten.

Als je deel 1 en deel 2 nog niet gelezen hebt… zeker doen! Is grappig. Mocht iemand nog bijzondere Tinderbelevenissen hebben, laat ze achter in de reacties!

DELEN:

33 reacties

 1. Deisy 18 december 2015 / 06:13

  Hhahaha… wat een geweldig artikel weer. TInder is voor mij helemaal onbekend (lees: al lang relatie), maar ik kan altijd smullen van de verhalen die ik hoor erover. Hoezo is mannen die paardrijden trouwens een ding? Ik begrijp niet zo goed waarom je dat als je profielfoto neer zou zetten. En als vrouw heb je het altijd een stukje makkelijker inderdaad, dat merk je ook in de kroeg bijvoorbeeld. Maar die jongen heeft wel gelijk dat je een leuke dame bent met prachtige ogen 🙂 (nee ik probeer je niet te versieren hoor haha).

 2. Darina 18 december 2015 / 06:26

  Ik heb weer genoten van dit artikel! Heerlijk om te lezen!

 3. Sophie 18 december 2015 / 07:03

  Haha wat een avonturen zeg! Ik moet er telkens weer om lachen. Denk dat Tinder niets voor mij is, ik houd niet zo van slijmerige mensen.

 4. Josan 18 december 2015 / 07:13

  Hahaha ik houd van jouw Tinder belevenissen. Zou van mij een vaste rubriek mogen worden

 5. Kelly Caresse 18 december 2015 / 07:16

  Hahah wat onwijs leuk om hierover te lezen! Wat grappig hoe mensen doen wanneer ze achter een scherm zich verschuilen en erop los flirten.

 6. Marlotte 18 december 2015 / 07:18

  Haha wat een heerlijk artikel. Ontzettend leuk om over je Tinder belevenissen te lezen! Heerlijk die gespreksopeners, die zie ik inderdaad ook vaak voorbijkomen 😉

 7. Shirah 18 december 2015 / 07:34

  Haha super leuk! En iemand complimenteren met zijn of haar navel is wel heel origineel. Het viel mij op dat mannen over het algemeen minder kritisch zijn met liken dan vrouwen en dat heel veel mannen met een slang op de foto staan (waarom?).

 8. Tiffany 18 december 2015 / 07:52

  Haha fantastisch artikel weer! Vooral die revieuw van de ex-vriendinnen vind ik hilarisch, hoe verzinnen mensen bet?

 9. Mascha 18 december 2015 / 07:52

  Hahah omg! Sommige mensen XD

  Ik heb tegenwoordig iets als ” trotste berheerster van een blog|hyperactief| je mag best praten hoor, ik bijt niet ( zomaar)

  En iemand zei: ik wil eerst de link naar je blog zien, dan beslis ik wel of we gaan praten.

  Dat was zoo raar, maar ja, wel mee gepraat daardoor.

 10. Kelly 18 december 2015 / 08:02

  Hahaha geniaal wat die mannen allemaal verzinnen om je aandacht te krijgen!

 11. Marieke 18 december 2015 / 08:04

  Slechte openingszinnen reageerde ik ook niet op. En ik denk dat ik 1 van de weinige vrouwen was dan op Tinder die zelf het gesprek begon. Maar ik heb ook graag de touwtjes in handen haha.

 12. Frauke 18 december 2015 / 08:11

  Wat vind ik dit leuke en grappige blogposts! Super hilarisch, je Tinder avonturen! En wat zitten er toch vreemde types op haha … die openingszinnen. Maar je hebt er vast veel plezier aan :D. X

 13. Laura 18 december 2015 / 09:00

  Grappig om te lezen, maar lijkt me nog best lastig echt een leuke match te vinden.

 14. Suzanne 18 december 2015 / 09:21

  Haha, ik moest lachen. Vooral om de dingen die je gestuurd krijgt op Tinder. Hoe-zo zou je sommige dingen vragen haha.

 15. Patricia Schmitz-Heres 18 december 2015 / 09:22

  Leuk om te lezen! Gelukkig hoef ik mij niet meer te wagen aan dit soort sites, maar het is natuurlijk altijd leuk om eens te neuzen op deze manier.

 16. Denise 18 december 2015 / 09:31

  Haha dit zijn zulke leuke artikelen! Heerlijk!

 17. Margot 18 december 2015 / 09:32

  Haha heerlijk om te lezen! Vooral die reviews van exen vind ik wel erg grappig ookal is het niet origineel.

 18. Danielle 18 december 2015 / 09:34

  Haha ohnee niet weer Tim Veninga, leuk hoor met al zijn theorieën maar op de een of andere manier vind ik hem altijd een beetje sneu overkomen (of is dit zijn tactiek?)..

  Verder super grappig! Ik vind het ook altijd leuk om tinder verhalen van andere te lezen.. ik hoop dus dat je nog meer tinder avonturen gaat beleven haha!

 19. Anna 18 december 2015 / 09:44

  Hahaha, die ‘gefeliciteerd met het scoren van deze match’. Heerlijk! Toen ik nog op Tinder zat, heb ik af en toe ook zó gelachen. Je komt echt de gekste dingen tegen :). Ik ken mijn vriend trouwens via Tinder, yay! Inmiddels houden we het al bijna twee jaar vol!

 20. Julia 18 december 2015 / 09:59

  Haha wat leuk om te lezen weer! Ik had een keer met uitgaan mijn nummer aan een jongen gegeven, stuurt hij de volgende dag ‘Gefeliciteerd met het scoren van m’n nummer’, haha dat deed me wel heel erg denken aan ‘Gefeliciteerd met het scoren van deze match’ xD Ik vond het nogal een foute openingszin en uiteindelijk is het ook niets geworden haha!

 21. manon 18 december 2015 / 11:01

  Hahaha zo grappig! Die man met koken, shoppen en schoonmaken klinkt ideaal! Die profiel met reviews van exen is ook zo gek, wie doet dat nou xD

 22. Irina 18 december 2015 / 11:21

  Haha geweldig, vooral die ‘wat je vind mag je houden toch?’ vind ik geniaal bedacht.
  Tinder is toch wel een aparte app, hahaha

 23. Vandaagismooi.nl 18 december 2015 / 11:56

  Wahahaha wat een briljante post!! Vooral die ‘wat je vind mag je houden’ is echt briljant 😀

 24. Vivian 18 december 2015 / 18:43

  Haha Lisanne, dit is echt zo geweldig! Die hele speech over ”a week from now” is eigenlijk best goed, tot het laatste zinnetje dan haha. En wow, die reviews van exen!

 25. Nathalie 18 december 2015 / 20:43

  Geweldig!! Wat een teksten, die review is leuk!
  En wat je vindt mag je houden, ik vind het wel grappig!

 26. Laura 19 december 2015 / 10:55

  Haha lol!! Echt super leuk artikel! Ga die andere ook meteen even lezen 😀

 27. Paul 20 december 2015 / 20:42

  Oi, mensen met een relatie dus ook op Tinder, Dubieus.
  Je schrijft er leuk over maar heb je al iets van een serieus gesprek er aan overgehouden? Of een echte date? Ben zeer benieuwd. Het bovenstaande is geinig maar niet direct al te serieus overkomend. Je verdient beter!

 28. Albert 27 december 2022 / 14:08

  Hi Lisanne, leuke blog, zit sinds ruim een week op tinder en was al heel nieuwsgierig naar de “vrouwen” kant. Wat je zegt voelt te kloppen, vrouwen zijn in het voordeel. En al die foto’s van man op chinese muur….. jullie!! (De vrouwen op Tinder) hebben massaal ingevuld dat je van reizen houdt, dus passen wij ons profiel daar op aan. En foto met vis? Ik vis zelf nooit maar mijn “educated guess” is dat de gemiddelde man te weinig acceptabele selfies heeft, terwijl 1 van zijn vrienden wel die vis foto heeft gemaakt en daar lacht ie zo blij. Anyhoe, wij worden nooit een match op tinder, te groot leeftijdsverschil en te ver uit elkaar maar het lijkt me hilarisch om nog eens verder te appen over tinder.
  Groetjes albert
  Als je mij mailt geef ik je mijn whatsapp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.