Mijn Tinder belevenissen

Jongens en meisjes, ik moet iets opbiechten: Ik heb Tinder.

Ik dacht: goh, nu ben ik vrijgezel, nu kan ik eindelijk Tinder uitproberen! Tinder was echt zo’n donker hoekje van de social media waar ik niet mocht komen. Daarvan word je extra nieuwsgierig. Dus, ik ging op Tinder, overgehaald door Harriët die zorgde voor een mooie tekst bij mijn profiel:

Lisanne-op-tinder

Daar moest ik zó hard om lachen dat ik niet anders kon dan een profiel aanmaken. Dus dat deed ik.

Dingen die je denkt terwijl je aan het Tinderen bent

– Mannen die met een enorme vis op de foto gaan. Waarom? Is dat leuk? Dat snap ik sowieso niet, maar op Tinder?!

– Jeetje, 21 is wel heel jong zeg

– Jeetje, deze gast van 26 is oud!!!

– Ok, ik heb dit zelf ingesteld, maar ik wil gewoon… een goede leeftijd!

– Nee

– Nee

– Man die alleen maar groepsfoto’s op zijn profiel heeft staan. Welke ben jij dan?! Dat ga ik niet helemaal uitzoeken hoor.

– Nee

– Nee

– Sowieso als je helemaal geen tekst hebt staan op je profiel: NEE! Ok, Tinder is een vleeskeuring, maar helemaal niets weten voordat je met iemand wil praten is toch raar? Ik vind dat raar. Misschien is het niet zó raar, maar ik vind het wel raar.

– Nee

– Man zonder shirt

– Nee

– Man die werkt bij de marine (bijna 100% hier in Den Helder, hahaha)

– Man poseert met auto

– Nee

– Nee

– Is het raar om iemand te liken omdat je benieuwd bent naar zijn werk?

– Ha, die ken ik!

– Nee

– Ha, die ken ik!

– Ja, die is wel leuk! Die ken ik al van de middelbare school. Wanneer je elkaar hebt geliked op Tinder kun je met elkaar chatten. Dit gesprek werd écht heel raar. Ik vroeg mezelf af wat ik eigenlijk deed op dat hele Tinder en wat voor rare mensen ik nog meer zou tegen komen. Als de mensen waarvan ik dacht dat ze normaal waren al zo zijn op Tinder dan is er iets mis. Toch?

– Nee

– Nope (het is eigenlijk nope, maar ik vind nee leuker)

– Nee

– Nee

– Muah… best leuk. Nee, toch niet

– He, die ken ik ook!

– He, weer een bekende!

– En nog een!

– En nog een

– HAHA, die zit ook op Tinder!!!

– Hey, leuk! Die heb ik al lang niet gesproken. LIKE! En dan geen like terugkrijgen… Ik wilde alleen maar bijpraten… Hij blijkbaar niet. Teleurstelling.

– Ok, nu heb ik zo vaak op nee geklikt dat er geen matches meer zijn en ik niks meer kan doen. Saaaaaaai.

– Ik was drie tellen in Amsterdam, meteen 100 SUPERLIKES. Ik denk dat alle mannen in Amsterdam betalen voor een onbeperkte hoeveelheid superlikes.

Tot zover mijn Tinderbelevenissen. Als je zelf nog een leuke Tinderervaring hebt, mag ik dat dan weten? Zet het bij de reacties!

DELEN:

58 reacties

 1. Kelly Caresse 13 november 2015 / 06:09

  Hahah super grappig om je ervaringen te lezen, ik kan het me zo voorstellen dat je die dingen denkt. Zelf nog nooit aan Tinder gedaan (ik ben getrouwd hihi) maar het lijkt me wel leuk om eens met een vriendin mee te kijken haha

 2. Josan 13 november 2015 / 06:22

  Ooit in een ver grijs verleden ook eens rond geneusd. Ik begreep meteen waarom sommige mannen vrijgezel zijn…zij alleen niet.

 3. Marlotte 13 november 2015 / 06:46

  Haha, heerlijk. Ik heb het een paar jaar geleden wel eens gedaan en ik dacht voornamelijk: nee, nee, nee en nee. Maar het was wel grappig om een keertje te doen. Kunnen rare mensen op zitten haha!

 4. Shirley 13 november 2015 / 06:52

  Twee jaar geleden heb ik wel een paar amusante Tinderdates gehad. Een van die dates bleek met nog een meisje te daten dat ik kende, haha. Maar alleen al de foto’s op Tinder kijken, is leuk. Het leukste eigenlijk!

 5. Marieke 13 november 2015 / 07:08

  Vorig jaar toen ik een aantal maanden vrijgezel was op aanraden van mijn nichtje op Tinder gegaan en ik herken heel veel van wat jij zegt. Maar ik heb uiteindelijk wel mijn vriend eraan over gehouden waar ik nu al bijna anderhalf jaar mee heb. En ik heb er heel veel lachwekkende herinneringen aan overgehouden van aparte dates ook haha.

 6. Mascha 13 november 2015 / 07:31

  Haha, je vergeet er echt een paar XD

  Plaatje jongen: 14. leeftijd die erbij staat: 26
  Plaatje man 45. Leeftijd die erbij staat 17

  Ja die eerste kan, maar hoe wil je in godsnaam vrouwen versieren van 23+ als je een foto neerzet van je veertien jarige zelf…. Haha want dat is zo charmant of zo XD

  De rest herken ik heeeel erg

 7. Nans 13 november 2015 / 07:43

  Een vriend van ons gebruikte Tinder, zonder succes. Tot hij eens op verplaatsing moest werken en tijdens zijn lunchpauze aan het Tinderen sloeg. Hij vond de liefde van zijn leven, helaas op meer dan een uur rijden van elkaar. Intussen zijn ze bijna twee jaar samen en zijn ze op zoek naar een huis. Wie weet vind ook jij je witte raaf 🙂 Succes!

 8. Frauke 13 november 2015 / 07:46

  Haha wat leuk om te lezen! Tinder lijkt me echt niks voor mij, maar ik heb dan ook al een vriend. Wel grappig voor de lol overigens, om mensen te keuren bijvoorbeeld :D. X

 9. Tiffany 13 november 2015 / 07:50

  Ik heb nooit tinder gebruikt, aangezien ik nooit singel ben geweest sinds de app bestaat. Lijkt me wel grappig om dat eens te proberen, haha. Ik zou alleen denk ik niet snel met iemand via tinder op een echte date gaan, dat lijkt me een beetje eng.

 10. Renske 13 november 2015 / 08:04

  Hahaha! Leuk om jouw belevenissen te lezen! Zelf heb ik nog nooit op Tinder gezeten, maar het lijkt me, net als Kelly zegt wel leuk om eens met een vriendin mee te kijken. Genoeg vriendinnen die op Tinder zitten, haha.

 11. Elize 13 november 2015 / 08:05

  Hier ook geen Tinder ervaringen, maar ik herken je lijstje wel van wat vrienden me hebben verteld haha!

 12. Marloes ❤ Budgetproof.nl 13 november 2015 / 08:27

  Hahaha ohhhh ik heb zelf geen Tinder, maar ik geniet des te meer van andermans avonturen. Keep ‘m coming please :D. En heb ik meer info over je afgelopen date gemist, of wil je dat nog niet delen?

 13. Kelly 13 november 2015 / 08:40

  Hahahah super leuk om je ervaringen te lezen! Ik herken wel je lijstje van andere mensen die op Tinder daten. Al die mannen zonder shirt haha

 14. Sophie 13 november 2015 / 08:43

  Haha ja ik heb zelf ook geen tinder. Mijn huisgenoten echter wel en die daten er dan ook flink op los. Ik ben wel benieuwd hoe het is maar ik wil er niet aan beginnen uit principes. Tot die tijd dat het me nog leuk lijkt vermaak ik me wel met alle verhalen 🙂 P.s. hopelijk zat er een hele leuke match tussen voor jou :)!

 15. Nikita 13 november 2015 / 09:11

  Tinder is inderdaad grappig,
  maar ook ik heb via tinder mijn vriend gevonden. Wij zijn nu 9 maanden samen en nog altijd heel erg gelukkig met elkaar.
  Er zitten ook leuke mensen op, maar je moet een goede match hebben… maar er zitten ook veel rare mensen op.

 16. Margot 13 november 2015 / 09:14

  Hahah heerlijk om te lezen! Ik heb het zelf nooit geprobeerd (verloofd) maar grappig lijkt het me wel.

 17. Sylvia 13 november 2015 / 09:15

  Ik heb een haat-liefde verhouding met Tinder. Leuke – en minder geslaagde – Tinderdates aan overgehouden en inderdaad ook flink wat rare mannen tegengekomen. Het levert genoeg gespreksstof op tijdens feestjes kan ik je zeggen 😉 Ow, en wat is dat met al die wintersportfoto’s??

 18. Annemijn 13 november 2015 / 09:15

  Haha, ik heb ook een aantal maanden getinderd om het uit te proberen. Zelfs wat dates gehad maar het bleek toch iedere keer niks.

 19. Rianne 13 november 2015 / 09:19

  Er hoeft er maar een héle leuke tussen te zitten….en die is dan voor jou! De rest mag allemaal raar, nee, te oud en te jong zijn…net als in de ‘echte’ wereld. Veel plezier met Tinder ?!

 20. Danielle 13 november 2015 / 09:23

  hahaha leuk om te lezen.. deze tinder leek vraagt zich alleen af… wat is een “super like?”

 21. Sandra 13 november 2015 / 09:24

  Haha, mannen die met een vis of auto op de foto gaan. Gewoon nee!! Ik heb geen tinder. Ik ben heel gelukkig met mijn vriend, dus heb dat totaal niet nodig! Maar soms hoor ik wel eens verhalen waarvan je in een deuk ligt. Hopelijk zit jouw ideale match er tussen Lisanne! 🙂

 22. Ilse 13 november 2015 / 09:25

  Haha, leuk dat je hierover schrijft en herkenbaar!
  Ik heb zelf nog nooit Tinder geprobeerd, maar wel allerlei datingsites, waarvan sommige wel op Tinder lijken (zoals Twoo). Die vissers die trots poseren met hun gevangen vissen zie je daar ook, vind ik vies! Nooit geweten dat er zoveel mannen zijn die vissen tot ik begon met die sites! 🙂 En die mannen met blote torso, rare gesprekken (over plasseks), mensen tegenkomen die je kent (en dan heel hard hopen dat je niet per ongeluk op hun profiel klikt),… 🙂
  Maar sinds ik met die sites begonnen ben heb ik bijna altijd wel een grappig, smeuïg verhaal te vertellen! 🙂

 23. Veerlez 13 november 2015 / 09:32

  hahaha vooral je tekst is geniaal! Maar ik denk als mensen je niet kennen, dat die wel een totaal ander beeld van je hebben 🙂 Ik ben ook erg benieuwd hoe je date was! 🙂

 24. manon 13 november 2015 / 09:38

  Hahah heel grappig om te lezen. Wie weet zit er een perfecte match tussen!

 25. Janne 13 november 2015 / 09:45

  Haha, je hebt me bij deze overgehaald om tóch ook Tinder te gaan uitproberen. Immers ook weer vrijgezel 🙂

 26. Irma 13 november 2015 / 09:57

  Haha stiekem moest ik vooral lachen om je ‘nee’. Ben benieuwd of er nog iets uitkomt!

 27. Aileen 13 november 2015 / 10:38

  Ik heb al jaren een relatie en voor mij is Tinder ook een vaag hoekje van het internet dus ik heb helaas geen gekke verhalen voor je. Maar ik wilde wel zeggen dat ik het tof van je vind dat je toch een profiel aangemaakt hebt en je stukje tekst erbij is echt heel erg leuk verzonnen 🙂

 28. Irina 13 november 2015 / 10:45

  Hahaha dit is zo herkenbaar!
  Laatst had ik een jongen die om uit te drukken hoe knap die me vond vertelde dat ‘die me wel zou doen, zonder twijfel’ sterker nog ‘hij zou me er waarschijnlijk voor willen betalen’. Dusssss… Dat werd een dislike, haha!

 29. Naomi 13 november 2015 / 10:49

  Wat leuk! Ik heb ook even op tinder gezeten maar ik vond het echt niets… Gesprekken gingen nergens over.

  x

 30. Jinn 13 november 2015 / 10:53

  Hahahaha suuuper leuk geschreven en idd heel herkenbare gedachtes bij Tinder xD vooral die met die groepsfoto’s, inderdaad welke ben jij dan?! En behalve dat je bekenden tegenkomt ook gewoon mensen met gemeenschappelijke vrienden. Small world! Ik heb soms even dat ik weer nieuwsgierig ben, maar dat zijn korte vlagen en nu heb ik hem weer van m’n mobiel afgehaald. Grote kans dat ie er dan ook binnenkort weer opstaat hoor :’) Blijft grappig om beetje te zien wat voor mannen er rondlopen, en wat voor aparte profielen sommigen hebben!

 31. Iris 13 november 2015 / 11:50

  Na 5 jaar vrijgezel zijn heb ik via tinder mijn huidige vriend gevonden!
  Daarvoor verschillende leuke dates gehad, maar bleek het toch niet helemaal te zijn..
  Verhalen genoeg! Mannen die meteen vragen of je af wil spreken, mannen die alleen maar over zichzelf en hun fantastische baan praten, mannen die ALLES van je willen weten, mannen die direct een toekomst zien.. En what’s up met al die reisfoto’s??? Leuk dat je de wereld hebt gezien, maar ik werk gewoon en ga 1x per jaar op vakantie hoor;)
  Kan er eenboek over schrijven!

 32. Shaz 13 november 2015 / 12:52

  Erg grappig om te lezen. Ik heb zelf geen Tinder, maar ik hoor vaker dat mensen toch relaties aan overhouden dus zo slecht zal het dan ook weer niet zijn.

 33. Tessa 13 november 2015 / 12:54

  Hahaha, wat heb je dat leuk geschreven!
  Ik heb ooit 2 jaar geleden toen ik 15 was en hopeloos omdat ik geen vriendje had hot or not aangemaakt. Een soort tinder alleen dan voor 13 tot 18. Als ik er aan terug denk was ik echt een hopeloos geval, ik was pas 15 haha. Maar inderdaad wat je zegt, jongens met een grote vis vast WHATT? en steeds weer bekende tegenkomen!

 34. Nicky 13 november 2015 / 13:16

  Hahahaha geweldig, ik ben zelf getrouwd, geen Tinder voor mij haha maar de verhalen die ik er al over gehoord heb, hilarisch 😉

 35. Sue 13 november 2015 / 13:47

  Hahaha… Geweldig! Leuk om meer te lezen over het mysterieuze Tinder. Voor mij is het een totaal onbekende wereld 😉 Zo te lezen mis ik niets ?

 36. Marita 13 november 2015 / 14:23

  Erg hè, Tinder. Ik heb er zelf ook een paar maanden op gezeten en hierbij de raarste momenten:
  – Foto van een stelletje: ‘hoi wij zijn op zoek naar avontuur en spanning’ Uuhm tsja, weet je vriendin dat ook?!
  – Foto’s van keurige, normale jongens die écht alleen op seks uit zijn en de raarste gesprekken met je willen voeren
  – Kerel genaamd ‘Luier’, oké aparte keuze voor een naam. Even de foto kijken: Goh hij staat voor de spiegel met enkel een luier aan….
  – 1e Tinder gesprek mijn nummer gegeven, we hadden een leuk gesprek (ik weet het, dom dom dom dom. Beginnersfout). Tot ie mijn naam af ging korten naar Marietje (grote hekel aan, dat is niet mijn naam) en me continu berichten bleef sturen, ook al appte ik al 2 weken niet meer terug.

  Ik heb nooit een Tinderdate gehad en de app ook al redelijk snel verwijderd. Speeddaten heb ik ook al gedaan, levert je ook leuke verhalen op 😉

 37. Mama van Vesper 13 november 2015 / 14:55

  hahaha bij het eerst moest ik heel hard lachen… mannen die met een enorme vis op de foto gaan 😀
  Mijn vriend doet dat ook… als hij gaat vissen (meestal op karper) en hij vangt iets dan moet hij met zijn vangst op de foto! Natuurlijk hoe groter de vis, hoe stoerder, hahaha !

 38. Vivian 13 november 2015 / 16:59

  HAHAHA geweldig, ik heb er echt geen andere woorden voor!

 39. Charelle 13 november 2015 / 17:02

  Nu ben ik wel benieuwd Lisanne, had je je date van vorige week ook ontmoet via Tinder? ^^

  • Lisanne 13 november 2015 / 17:27

   … jep! Hahaha

 40. Saskia 13 november 2015 / 17:27

  Ik heb hardop moeten lachen om je artikel! Ik heb zelf nog nooit iets met Tinder gedaan (want relatie) maar ik kan me voorstellen dat als je vrijgezel bent het voor heel wat vermaak kan zorgen haha!

 41. Jennifer 13 november 2015 / 17:29

  Haha, geniet ervan meid! Haha, ik kan hier toch weer heerlijk om lachen. 🙂

 42. Linda 13 november 2015 / 17:37

  Wat leuk dat je op Tinder zit! Ik herken mezelf enorm in die dingen die je denkkt terwijl je jezelf door al het Tindergeweld heen worstelt. Wat een chaos van rare, er-dik-bovenop-liggende, wanhopige, niet-matchende types. Hilarisch, maar tegelijkertijd gek genoeg ook een beetje verslavend. Voor je het weet heb je er zo een uur doorheen geTinderd. Voor ik mezelf durfde aan te melden op Tinder was ik vooral enorm single en sceptisch – want rare types kwam ik al genoeg tegen in de kroeg en daar had ik mijn handen voorlopig wel vol aan. Uiteindelijk ben ik toch overgehaald door mijn twee huisgenoten en nu, bijna twee jaar later, al anderhalf jaar samen met mijn vriend die ik – hold the phone – op Tinder heb leren kennen. 🙂 Dus dat was wel een extreem goeie Tinderervaring!

 43. Nicetobeout 13 november 2015 / 17:45

  Leuk geschreven. Ik heb mijn huidige echtgenoot via internet leren kennen. Toen was er nog geen Tinder. Maar hey, het kan werken 😀

 44. ilse 13 november 2015 / 18:49

  Pas je aub op met dit gekke medium voor veel mannen is dit ideaal om een vrouw in hun armen te krijgen.. just saying

 45. Gea 13 november 2015 / 19:18

  Leuk geschreven! Ik ken mijn vriend ook via tinder dus het kan wel haha ?

 46. Nicole @ Everyday-Life.nl 13 november 2015 / 19:27

  Hahha wat grappig om te lezen. Zelf heb ik het nog nooit geprobeerd want ik ben getrouwd, maar ben wel heeeel nieuwsgierig!!

 47. Lieze 13 november 2015 / 19:32

  Ik heb een tijdje geleden een heel gelijkaardige blogpost geschreven… om dan niet lang daarna te moeten vertellen dat ik daar ondertussen wel mijn vriendje op heb leren kennen ondertussen 🙂

 48. Mel@thedailyprophecy 13 november 2015 / 21:15

  Mijn zusje heeft haar vriend via Tinder gevonden. Ze zijn nu al meer dan een jaar gelukkig samen, dus het kan!

 49. Olga 13 november 2015 / 21:39

  Ik ben dus wel heel nieuwsgierig om dit soort apps te bekijken, maar heb het zelf niet. Ik ben namelijk bang dat ik ineens een leerling van toen tref die mij een zielige muts vindt, omdat ik op Tinder zit. 😉

 50. Iris 14 november 2015 / 10:08

  Voor mijn blijft Tindr in een mysterieus donker hoekje haha. Ik wou dat het al bestond toen ik nog vrijgezel was, het lijkt me zo grappig :p Ik sprak vorige week toevallig een meisje die nu al een half jaar samen is met haar vriend die ze van Tindr kent! Echt tof dat dat gewoon kan.

 51. Baukje 14 november 2015 / 15:18

  Haha Lisanne wat toevallig dit, ik Tinder met iemand die jij kent 😉 We hebben het zelfs over jou gehad (op een positieve manier hoor!).

  Ik heb al zoveel meegemaakt op Tinder, kan er boeken vol over schrijven. Van een jongen die na vijf minuten praten al vroeg wanneer ik bij hem thuis kwam, tot een jongen die gedichten voor me schreef en een jongen waar ik een paar weken (!) mee praatte en toen bleek dat hij alleen maar seks wilde.. Er zitten vreemde types bij, maar ik heb ook al een aantal leuke dates gehad dus ik blijf het leuk vinden 🙂

  • Lisanne 14 november 2015 / 21:06

   Hahaha, nu ben ik wel heel benieuwd wie dat is natuurlijk…..

 52. Wendy 14 november 2015 / 22:57

  Ik hoor soms de meest grappige verhalen over Tinder. Zelf geen ervaring mee. Ik plak al bijna 12 jaar aan dezelfde jongen vast, dus het is nog niet ‘nodig’ geweest. 😉 Succes met de rest van je Tinder avonturen.

 53. Paul 14 november 2015 / 23:59

  Voor de homo’s is er zoiets als Grindr. Daar blijft het helaas niet bij de foto’s van ontblote bovenlijven. Ik ben sowieso al voorzien maar heb eens meegekeken bij een vriend. Het is allemaal een vleeskeuring, en het blijft voor mij dus een onbekend hoekje van het internet. Brrrr.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.