TIP: Aardbeienbonbons, de ultieme snack of dessert!

Het is super simpel, het is gezond, maar het is vooral héél erg lekker. Binnen een kwartier na het maken van de foto’s was het al opgegeten, dat zegt genoeg. Ik laat je vandaag zien hoe je een soort van aardbeien bonbons kunt maken. Een perfect receptje voor kerstmis!

aardbeienbonbons

benodigdheden-aarbeienbonbons

Wat heb je nodig voor de aardbeien bonbons?

  • Verse aardbeien
  • Chocolade. Wij houden van pure chocolade dus kozen alleen voor puur, maar je kan natuurlijk elke soort chocolade kiezen die jij lekker vindt!

Verder kun je het beste siliconen vormpjes voor mini cupcakes gebruiken. Heb je die niet? Een siliconen vormpje voor brownies doet het werk ook en desnoods kun je ook vormpjes voor ijsklontjes gebruiken!

aardbeienbonbons-maken-tip

Het eerste wat je doet is je aardbeien wassen, het kroontje eraf halen en ze met hun platte kantje naar beneden leggen zoals je op de foto ziet!

aardbeien-bonbons-maken-lekker

Dan is het tijd om de chocolade te smelten! Ik doe het lekker makkelijk in een mok in de magnetron.

chocolade-smelten-in-de-magnetron

En wanneer je chocolade gesmolten is kun je het met een lepeltje over de aardbeien heen gieten!

Vervolgens zet je ze in de koelkast totdat ze hard zijn.

laatste-stap-aarbeienbonbons

Als je siliconen vormpjes gebruikt wip je ze er super gemakkelijk uit! Wanneer je een harder vormpje gebruikt kun je wat wam water over de onderkant laten stromen, dan worden ze ook al gauw iets losser zodat je ze eruit kan halen.

aardbeienbonbons-kerstmis

En dit is het eindresultaat! Vooral de exemplaren die ik in de ronde vormpjes heb gedaan zijn mooi geworden! Perfect voor kerstmis, dacht ik zo. Wel genoeg van maken….

kerstrecept-snack-dessert

Binnen een paar minuten was alles bij ons namelijk op. Het is té lekker! Geweldige combi, aardbeien en chocolade!

Het is super simpel, niet mega ongezond (afhankelijk van wat voor chocolade je gebruikt natuurlijk) en het ziet er leuk uit! Perfect kerstreceptje, dacht ik zo!

40 reacties

  1. Frauke 19 december 2014 / 09:19

    Mjammie! Fruit en chocolade in het algemeen is gewoon héérlijk, aardbeien en banaan op nummer 1 haha. Dit lijkt me heel erg lekker ook wanneer je de aardbeien eerst een beetje suikert en prakt. Maar dat duurt dan weer langer haha :D! X
    Frauke blogde laatst over… DIY handtas organiser

  2. Susanne 19 december 2014 / 10:32

    Ik had het weleens met banaan gemaakt (en dan spikkeltjes erover heen strooien!) maar aardbeien was nog niet in me opgekomen. Heerlijk! In de zomer ga ik dit proberen, dan zijn ze aardbeien iets betaalbaarder haha.

  3. Lifesabout 19 december 2014 / 13:29

    Owjee wat een heerlijk idee! Het doet mij een beetje denken aan die sinaasappel partjes met chocolade eromheen (even de naam kwijt). Misschien dat ik hier iets mee kan voor het kersttoetje, dank je wel!
    Lifesabout blogde laatst over… Lifestyle. Mijn eetdagboek.

  4. Elke 19 december 2014 / 16:03

    Mmmm lekker! Krijg ook spontaan zin in chocolade fondue 😉

  5. Pauline 19 december 2014 / 19:00

    Chocola + aardbei is altijd goed :-).

    Liefs,
    Pauline

  6. Jente-Nudelipsticks 20 december 2014 / 12:16

    Jummie! Dit recept bewaar ik tot in de zomer, want mijn ouders weigeren aardbeien de kopen in de winter (‘Wij gaan geen aardbeien kopen die geïmporteerd worden met vervuilende vliegtuigen’) :p
    Jente-Nudelipsticks blogde laatst over… Hotspot: Hôtel Droog – Amsterdam

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.