TIP: Aardbeienbonbons, de ultieme snack of dessert!

Het is super simpel, het is gezond, maar het is vooral héél erg lekker. Binnen een kwartier na het maken van de foto’s was het al opgegeten, dat zegt genoeg. Ik laat je vandaag zien hoe je een soort van aardbeien bonbons kunt maken. Een perfect receptje voor kerstmis!

aardbeienbonbons

benodigdheden-aarbeienbonbons

Wat heb je nodig voor de aardbeien bonbons?

  • Verse aardbeien
  • Chocolade. Wij houden van pure chocolade dus kozen alleen voor puur, maar je kan natuurlijk elke soort chocolade kiezen die jij lekker vindt!

Verder kun je het beste siliconen vormpjes voor mini cupcakes gebruiken. Heb je die niet? Een siliconen vormpje voor brownies doet het werk ook en desnoods kun je ook vormpjes voor ijsklontjes gebruiken!

aardbeienbonbons-maken-tip

Het eerste wat je doet is je aardbeien wassen, het kroontje eraf halen en ze met hun platte kantje naar beneden leggen zoals je op de foto ziet!

aardbeien-bonbons-maken-lekker

Dan is het tijd om de chocolade te smelten! Ik doe het lekker makkelijk in een mok in de magnetron.

chocolade-smelten-in-de-magnetron

En wanneer je chocolade gesmolten is kun je het met een lepeltje over de aardbeien heen gieten!

Vervolgens zet je ze in de koelkast totdat ze hard zijn.

laatste-stap-aarbeienbonbons

Als je siliconen vormpjes gebruikt wip je ze er super gemakkelijk uit! Wanneer je een harder vormpje gebruikt kun je wat wam water over de onderkant laten stromen, dan worden ze ook al gauw iets losser zodat je ze eruit kan halen.

aardbeienbonbons-kerstmis

En dit is het eindresultaat! Vooral de exemplaren die ik in de ronde vormpjes heb gedaan zijn mooi geworden! Perfect voor kerstmis, dacht ik zo. Wel genoeg van maken….

kerstrecept-snack-dessert

Binnen een paar minuten was alles bij ons namelijk op. Het is té lekker! Geweldige combi, aardbeien en chocolade!

Het is super simpel, niet mega ongezond (afhankelijk van wat voor chocolade je gebruikt natuurlijk) en het ziet er leuk uit! Perfect kerstreceptje, dacht ik zo!

40 reacties

  1. Marion 19 december 2014 / 06:33

    Oooooooh lekker!!! Goed idee ook om op die manier je dagelijkse portie fruit binnen te krijgen. 🙂

  2. Petra 19 december 2014 / 07:16

    Aardbeien en Tony’s…het water loopt me in de mond. Ik ben verkocht.

  3. Elize 19 december 2014 / 08:09

    Jammie! Ook lekker om er nog wat extra op te doen denk ik, zoals gehakte nootjes of wat streepjes witte chocolade. Ik heb toevallig een soortgelijk receptje op m’n site maar dan met banaan. Maar het is natuurlijk met heel veel soorten fruit lekker! 😀

  4. Annemijn 19 december 2014 / 08:46

    Wauw dit leek me al lekker maar toen ik de Tony’s reep zag kon dit al niet meer stuk bij mij! Ik moet dit maken!!!! Bedankt voor het recept!

  5. Eline 19 december 2014 / 08:50

    Aardbeien met chocolade is een verrukkelijke combinatie!

  6. Frauke 19 december 2014 / 09:19

    Mjammie! Fruit en chocolade in het algemeen is gewoon héérlijk, aardbeien en banaan op nummer 1 haha. Dit lijkt me heel erg lekker ook wanneer je de aardbeien eerst een beetje suikert en prakt. Maar dat duurt dan weer langer haha :D! X

  7. Susanne 19 december 2014 / 10:32

    Ik had het weleens met banaan gemaakt (en dan spikkeltjes erover heen strooien!) maar aardbeien was nog niet in me opgekomen. Heerlijk! In de zomer ga ik dit proberen, dan zijn ze aardbeien iets betaalbaarder haha.

  8. Jana 19 december 2014 / 11:48

    Jum dit ziet er zo lekker uit 😀 En ook nog eens leuk om een kerstcadeautje van te maken 😀 x

  9. sam 19 december 2014 / 11:59

    oeehh dat ziet er goed uit! Zo’n magnetron is toch wel handig!

  10. Dionne 19 december 2014 / 13:06

    Ik ben het helemaal met je eens! Perfecte combi!

  11. Xaviera 19 december 2014 / 13:19

    Ohhh dat ziet er heerlijk uit! Leuk, lekker en simpel 🙂

  12. Lifesabout 19 december 2014 / 13:29

    Owjee wat een heerlijk idee! Het doet mij een beetje denken aan die sinaasappel partjes met chocolade eromheen (even de naam kwijt). Misschien dat ik hier iets mee kan voor het kersttoetje, dank je wel!

  13. Joost 19 december 2014 / 13:34

    Echt lekker voor een kerstdessert! Handig ook met die siliconen mal. Zou ook kunnen met ander fruit dat lekker smaakt in combinatie met chocolade!

  14. Saar 19 december 2014 / 14:14

    Ik sla dit even op voor in de zomer. Er staan nu geen aardbeien aan mijn plantjes namelijk 😉

  15. EigenParfumerie 19 december 2014 / 14:20

    Mmmmm, heerlijk! Deze combinatie is verukkelijk! Voor de echte liefhebbers zijn er ook parfums te krijgen met geurnoten van chocolade en aardbei….maar misschien gaat dat je wat te ver haha.

  16. Manon 19 december 2014 / 14:38

    Dat is zo lekker he, aardbeien met chocolade!

  17. Fabienne 19 december 2014 / 15:07

    Mmmm, heel lekker! Je kunt ook het beste puur gebruiken, want melk smelt sneller als de chocolade weer gestold is.

  18. Elke 19 december 2014 / 16:03

    Mmmm lekker! Krijg ook spontaan zin in chocolade fondue 😉

  19. Iris 19 december 2014 / 16:53

    Ik denk nu aan aardbeien met gesmolten Tony’s karamel en zeezout…

  20. Eva 19 december 2014 / 18:51

    Super lekker recept! Heel makkelijk ook. M’n dochter van 6 is ook helemaal enthousiast!!! Deze gaan we zeker maken, bedankt voor de tip!

  21. Janske 19 december 2014 / 18:55

    Oh la laaa lekker hoor. .. En poepie simpel! Thanks voor de tip

  22. Pauline 19 december 2014 / 19:00

    Chocola + aardbei is altijd goed :-).

    Liefs,
    Pauline

  23. Kimberly 19 december 2014 / 19:04

    Ohhh dit ziet er zo lekker uit! ik hou van de combinatie van chocolade en aardbeien en moet dit echt eens proberen!

  24. Emma 19 december 2014 / 20:05

    Yummy, aardbeien en chocolade is zo’n geweldige combi! Goed idee met die vormpjes 😀
    X Emma

  25. Daniëlle 19 december 2014 / 23:33

    Wat een supertof idee! Ik geloof dat ze bij mij ook zo op zouden zijn, haha.

  26. Jente-Nudelipsticks 20 december 2014 / 12:16

    Jummie! Dit recept bewaar ik tot in de zomer, want mijn ouders weigeren aardbeien de kopen in de winter (‘Wij gaan geen aardbeien kopen die geïmporteerd worden met vervuilende vliegtuigen’) :p

  27. Anneleen 22 december 2014 / 09:42

    Dit ziet er zoo lekker uit! Dit ga ik zeker onthouden voor in de zomer!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.