TIP: Budget noisecancelling hoofdtelefoon

Een betaalbare noisecancelling hoofdtelefoon? Een een paar jaar geleden was dat ondenkbaar. Gelukkig bestaan er nu mooie budgetvarianten die gebruik maken van noisecancelling techniek. Ik testte er eentje! In deze blogpost laat ik je de Silvergear noisecanceller zien. Wat vind ik ervan?

Dit is het pakketje dat ik ontving van Silvergear. Ziet er goed uit, toch?

Op de verpakking zien we het idee van noisecancelling in de hoek staan. De geluidsgolven worden minder intens gemaakt waardoor geluid minder hard en intens binnen komt.

Zelf heb ik ervaring met een Bose hoofdtelefoon die ik al een tijdje heb. Dat is het enige vergelijkingsmateriaal dat ik heb, maar ik kan ze dus wel vergelijken. Het eerste verschil valt me meteen op: deze is draadloos. Dat is wel erg fijn!

De inhoud van de doos is overzichtelijk, je hoeft geen gekke dingen te doen om de hoofdtelefoon aan de praat te krijgen. In de verpakking vind je een kabel om je hoofdtelefoon mee op te laden en een extra kabeltje waarmee je hem mét draad kunt aansluiten op bijvoorbeeld je computer. Daar ben ik heel blij mee, want ik heb een computer zonder bluetooth (ja, het bestaat nog, haha) waarbij ik graag een hoofdtelefoon gebruik.

Zoals ik al noemde is alles heel simpel. Je weet dat het goed gaat als je geen dikke boekjes als handleiding hebt, maar een compacte handleiding waarin je alles meteen kunt vinden. Ik heb mijn noisecanceller zelf aan de praat gekregen met behulp van de handleiding. Allard gaf aan dat hij hetzelfde werkte als zijn high-end noisecanceller.

Alle knopjes worden uitgelegd in de handleiding, het is even wennen en uitvogelen welke waar zit, maar dat is met de handleiding echt heel goed te doen.

Qua looks ziet de hoofdtelefoon eruit zoals je zou verwachten. Geen gekke opvallende dingen, maar gewoon mooi mat zwart. Hij is van kunststof, waardoor hij niet zo zwaar is. Het materiaal is wel goed stevig, hij zal niet zomaar kapot gaan.

En hij zit heel lekker, hij zit fijn over mijn oren en irriteert niet. De koptelefoon is verstelbaar, ik heb een vrij klein hoofd, daar past hij goed op. Ook op een groter hoofd zit hij comfortabel, heb ik eventjes getest bij Allard.

Werkt hij?

Maar de belangrijkste vraag is natuurlijk: werkt hij ook? En het antwoord is ja! Het omgevingsgeluid wordt een stuk minder hard. Muziek luisteren is een stuk rustiger omdat je veel minder last heb van omgevingsgeluid. Zo ben je echt even helemaal afgesloten van de buitenwereld!

Wel moet je er, net als bij andere noisecancellers, rekening mee houden dat je een lichte ruis hoort als je alleen de noisecancelling functie aanzet zonder muziek of ander geluid. Dit is altijd zo, dit is blijkbaar nodig om het geluid goed te kunnen blokkeren. Echt muisstil wordt het dus nooit, maar dat is met geen enkele noisecanceller zo.

De prijs is €49,99, wat een heel mooie prijs is voor een noisecanneler, naar mijn mening. Je vindt de ANC Silvergear bluetooth koptelefoon met noisecancelling hier op de Silvergear website.

Kortom, wat mij betreft is dit een heel goede budgetvariant van ene noisecanceller. Ik gebruik hem graag, ondanks dat ik ook een andere, duurdere, heb.

Deze blogpost is een samenwerking

DELEN:

3 reacties

 1. Ilse 28 mei 2020 / 08:05

  Wat zie je er goed uit op de foto’s!
  Bedankt voor de review. Ik heb wel eens eerder naar noise canceling koptelefoons gekeken, maar vond ze inderdaad duur. Wie weet is dit dan wel een goede optie!

 2. Audrey 28 mei 2020 / 09:43

  Handig, zeg! Mooi dat er eindelijk een goedkoper alternatief is. Ik weet alleen niet of die ruis dan voor mij werkt.

 3. Linda 29 mei 2020 / 13:23

  Zo, dat is wel een heel budget koptelefoon ja!
  Ik heb zelf nu bijna een jaar een noise cancelling koptelefoon van Sennheiser, ook enorm over te spreken. Zo fijn! Ik wilde sowieso zonder kabel, want dat is gewoon heel prettig. De bluetooth werkt heel goed en ik vind het vooral heel fijn in het OV om me af te sluiten of op mijn werk – hoewel het nu ik thuis werk ook wel fijn is, want er wordt hier in de buurt nog wel eens luid geklust haha 😉

  Ik wist niet dat ze voor zo goedkoop zulke goede koptelefoons konden maken, echt top! De mijne was rond de 180 euro, maar ik ben er nog iedere dag enorm blij mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.