TIP: Nieuw in Nederland; Clipper thee

Jeeej, er is een nieuw soort thee bij ons in Nederland; namelijk het merk Clipper. Clipper het meest gedronken biologische en Fairtrade theemerk in Engeland, dus dat beloof wat! Op dit moment zijn er 8 verschillende soorten verkrijgbaar in Nederland, en ik probeerde ze uit. Ze liggen alweer een tijdje in de winkel, dus misschien ben je ze zelfs al tegengekomen. Maar ik wilde eerst eventjes uitgebreid testen voordat ik jullie erover zou vertellen. En vandaag is de dag!

Clipper thee

clipper thee

In de natuurvoedingswinkels zul je de meer bijzondere smaakjes tegenkomen, namelijk pepermunt, zoethout met munt, rozenbottel met hibiscus en groene thee met aardbei. De smaak rozenbottel met hibiscus zorgt ervoor dat je thee een fancy roze kleurtje krijgt, heel leuk! Mijn favoriete smaak is het niet, maar het is een leuk detail, haha.

clipper thee

Dit zijn de vier soorten die bij de Albert Heijn verkocht worden. Mijn favoriet is absoluut de groene thee met lemon. Voorheen dronk ik altijd de groene thee met lemon van Pickwick, maar Clipper is mijn nieuwe favoriet! Verder liggen de soorten earl grey, groene thee, en citroen met gember bij Albert heijn in de schappen, zoals je ze op de foto ziet.

De prijs voor een doosje met 20 zakjes is €2,39 bij Albert Heijn. Van de doosjes verkrijgbaar bij natuurvoedingswinkels heb ik deze informatie niet, maar ik denk dat de prijs ongeveer gelijk zal liggen.

Ik hoop dat er gauw meer soorten thee van clipper naar Nederland komen, op de (internationale) Clipper website heb ik al verschillende soorten gezien waarvan ik erg vrolijk word. Naast dat de thee verantwoord is en dus errug lekker, zien die vrolijke zakjes er ook gewoon heel erg leuk uit in je theedoos, nietwaar? Heb jij de Clipper thee al in de winkel gespot, of zelfs al geprobeerd?

DELEN:

46 reacties

 1. Suzanne 6 november 2013 / 07:03

  Lemon&ginger is mijn favoriete smaak. Ik ben dol op clipper thee. Alleen is het wel prijzig.

 2. Kelly Caresse 6 november 2013 / 07:15

  Ik ben ook erg dol op groene thee citroen, dat is mijn alltime favoriete thee. Van clipper ben ik ook dol op de lemon en ginger smaak, die is heel lekker fris van smaak

 3. Ilse 6 november 2013 / 07:19

  Heb ik nog nergens gezien. Ik vraag me af of deze thee ook in België wordt verkocht. We hebben hier ook wel Albert Heijn supermarkten, dus wie weet…
  De verpakkingen vind ik er erg leuk uitzien, de ideale thee om cadeau te doen in een geschenkmand ofzo! 🙂

 4. Martine 6 november 2013 / 07:20

  Smaakt de thee echt anders dan andere merken? Ik drink graag groene, zoethout en sterrenmunt thee. Die laatste 2 smaken proeven eigenlijk bij ieder merk hetzelfde (zover ik weet). Meestal drink ik pickwick!

 5. Ashleey 6 november 2013 / 07:33

  Wat een leuk merk! Ik houd van verschillende soorten thee <3

 6. Tamarah 6 november 2013 / 07:57

  Deze thee kende ik nog niet! Ik heb even op de site gekeken en ze verkopen ook witte thee met framboos en witte thee met vanille die lijken me erg lekker. Van de theeën die jij noemt lijkt me earl grey en groene thee met citroen erg lekker!

 7. Kimberley 6 november 2013 / 08:24

  Het ziet er leuk uit! Ik hou ook van groene thee, misschien dat ik deze eens ga proberen 🙂

 8. Hester 6 november 2013 / 09:00

  Ik heb deze thee al een paar keer gespot maar de smaakjes zijn niet echt mijn ding. Helaas want de verpakking is inderdaad heel mooi en ik wil ook best roze thee!

 9. Kirsty 6 november 2013 / 09:01

  Die groene thee met citroen had ik laatst bijna meegenomen! Maar ik wist niet of de smaak echt beter zou zijn dan van Pickwick, maar als jij hem als nieuwe favoriet hebt, ben ik nu toch wel heel benieuwd!

 10. Beautydagboek 6 november 2013 / 09:43

  Ik ben dol op thee, dus ik ga deze zeker eens proberen. De groene thee met aardbei lijk me lekker!

 11. Nancy 6 november 2013 / 10:11

  Ik heb deze thee nog niet gezien, maar wel via blogs al vernomen dat het in NL is. De smaakjes die je noemt vind ik niet echt lekker en ik maak liever zelf gember en citroen thee. Ik zou dus even wachten tot er wat meer smaakjes zijn, maar de zakjes zien er inderdaad erg gezellig en vrolijk uit!

  XOXO
  Nancy

 12. Maai 6 november 2013 / 10:18

  Hmm, leuke tip, ik ga straks eens kijken of ik ze kan vinden. Gek op groene thee limoen 🙂

 13. Yolande 6 november 2013 / 10:58

  Ik heb hem nog niet uitgeprobeerd, maar ben echt benieuwd. Ben een echte theeleut 😀

 14. Linda 6 november 2013 / 11:16

  Ik vind het design super leuk!
  En ‘groene’ producten zijn altijd fijn, hier ga ik zeker naar uit kijken in de winkel 😀

  Leuke blog post!

  Liefs,
  Linda

 15. Zo simpel is dan geluk 6 november 2013 / 11:16

  Volgens mij ben ik één van de weinigen die er nog niet van hebben gehoord. En dat terwijl ik wel van thee houd. Dank je wel voor de tip dus! 🙂

 16. Manon 6 november 2013 / 11:17

  Ik hou echt van thee maar ik ken deze nog niet

 17. Rianca 6 november 2013 / 11:20

  Ik wil deze thee zo graag proberen, maar ik heb al zo veel thee en mag geen nieuwe kopen van vriendlief. Balen!

 18. Kimberly 6 november 2013 / 11:37

  Die met groene thee en citroen lijkt me heel erg lekker! Ik ben benieuwd want ik eknde ze nog helemaal nog niet! 🙂

 19. Lydia 6 november 2013 / 12:27

  Ik vind ze heel prijzig, maar mijn schoonmoeder krijgt hiervan drie doosjes van mij voor kerst. Zij is daar echt dol op en al helemaal als het in zo’n leuk doosje zit. Volgens mij hebben ze bij De Tuinen alle smaakjes, of in ieder geval de infusions en everyday tea. Zelf blijf ik liever aan mijn goedkope rooibos thee lurken. 🙂

 20. Annelie 6 november 2013 / 12:28

  Ik ben wel benieuwd naar deze smaken thee, ben echt een thee liefhebber 🙂

 21. Jessie 6 november 2013 / 12:46

  Ik ben zelf een fervente theedrinkster maar van Clipper heb ik nog niets geprobeerd. Ik ben wel fan van rozenbottelthee maar ook de groene thee varianten en citroen met gember spreken me erg aan. Even kijken of ze deze bij AH in Belgie hebben.

 22. koekjes en thee 6 november 2013 / 12:53

  Ik kocht de groene thee met citroen onlangs. Ik ben benieuwd of hij beter is dan mijn favoriet van twinnings.

 23. Lenneke 6 november 2013 / 12:59

  Hé, dit ken ik nog helemaal niet. Moet ik proberen, want ik houdddd van thee. Ik vind het alleen irritant dat ik er ongeveer om het kwartier van moet plassen :’)

 24. Marieke 6 november 2013 / 14:04

  Wat een leuke zakjes zijn dat! Ik ga zeker even kijken of ik het kan vinden in de winkel (:

 25. Tineke 6 november 2013 / 14:16

  Klinkt lekker, ik ben gek op thee dus deze wil ik zeker wel eens uitproberen!
  Liefs

 26. Debbie Peteri 6 november 2013 / 15:06

  Ik had er al wel van gehoord, maar nog niet uitgeprobeerd en ook nog niet op gelet in de supermarkt. Ik vind rozenbottel thee wel erg lekker, dus misschien moet ik daar maar eens mee beginnen! 😀

 27. Roos 6 november 2013 / 15:18

  Wij hebben thuis die met de roze verpakking. Volgens mij is het iets met bessen ik weet het niet meer zeker. We hadden die gekocht omdat de verpakking zo leuk is haha. Maar persoonlijk vind ik de smaak te zurig en niet lekker.

 28. Joyce 6 november 2013 / 16:57

  Hmm, ik heb de roze in huis en ben er niet zo’n fan van.

 29. Jennifer 6 november 2013 / 17:47

  Oh dit is echt leuke thee! Ik wissel vaak thee uit met mijn penpals, en zij sturen altijd super leuke (en lekkere!) zakjes. In Nederland hebben we niet zulke originele zakjes, maar nu dus wel, want deze zijn echt leuk!

 30. Carlijn 6 november 2013 / 17:47

  Deze ga ik zeker een keer proberen! Ik drink 24/7 thee. Een keer een ander smaakje is wel eens lekker. Zeker als het doosje er zo leuk uit ziet, het fair trade is en niet eens duur is.
  Zal het eens meenemen als ik van de week in de supermarkt ben!

 31. Rosalie 6 november 2013 / 17:56

  Ik heb deze leuke theedoosjes wel gespot maar nog niet gekocht.

 32. Suzanne 6 november 2013 / 18:36

  Ik heb pas de groente thee geprobeerd. Ik vond deze erg lekker. Fijn ook dat dit fairtrade merk gewoon in de supermarkt verkrijgbaar is.

 33. Anna Maria 6 november 2013 / 18:38

  Clipper thee is heerlijk. Ik ben heel blij dat het eindelijk in Nederland verkrijgbaar is. Mijn favoriet is ook groene thee met citroen. Ik heb net mijn doosje (nog uit Engeland meegenomen) opgemaakt. Fijn dat ik het gewoon bij AH kan halen.

 34. Lelie - A Bouquet of Buttons 6 november 2013 / 21:04

  hun thee is echt super! Ik ben helemaal fan van de groene thee met aardbei hmmm, ik vind het wel jammer dat je ze (in België) enkel kan kopen in zakjes. Ik ben meer fan van losse thee

 35. Lindsey 6 november 2013 / 22:49

  Jaaa heb zelf de groene thee variant al geproefd smaakt goed!

 36. Lianne 7 november 2013 / 20:15

  Nog nooit geprobeerd maar als theeleut moet en zal ik dat binnenkort gaan uitproberen, haha

 37. Sophie 7 november 2013 / 23:41

  Jaaa leuk! Ik kocht dit al een paar keer online, ik ben groot thee fan en de thees van Clipper zijn erg lekker. Hmm ik denk dat ik maar even een kopje ga maken =)

 38. DeborahSchrijft 12 november 2013 / 23:10

  Ik zag het deze week toevallig bij De Tuinen staan, best veel soorten geloof ik!
  Ben benieuwd naar de pepermunt, daar ben ik altijd dol op 😀

 39. Katrien 24 november 2013 / 09:43

  De groene thee is de eerste die niet bitter smaakt van alle theesoorten in zakjes!

 40. Madieke 1 december 2013 / 22:30

  De green tea with lemon deze zomer meegebracht uit GB, heerlijk!
  Grote verrassing toen AH ze ook in het assortiment bleek te hebben, wel prijzig. Alleen zit ze daar in gebleekte driehoekzakjes, maakt de smaak een stuk minder. Dus waarom nou toch?
  Dan maar naar de Tuinen, die verkopen de originele zakjes.
  Nu nog de grootverpakkingen 80 of 160 stuks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.