De 6 beste goede voornemens voor het nieuwe jaar

Afgelopen week heb ik al een video gemaakt over goede voornemens en mijn tips. Vandaag wil ik je een aantal tips geven voor als je geen goede voornemens hebt, maar misschien wél iets zou willen veranderen in het komende jaar.

Advertorial

goede-voornemens

Liever zijn voor jezelf

Volgens mij zijn er veel mensen, vooral van onze leeftijd, die nogal streng zijn voor zichzelf. Er wordt veel van ons verwacht en aan die hoge verwachtingen willen we graag voldoen. Logisch, maar dat kan niet altijd.

Soms is het juist veel beter om wat liever te zijn voor jezelf. Om rustiger aan te doen, om jezelf wat meer tijd te geven om leuke dingen te doen. En om gewoon wat minder streng te zijn voor jezelf in plaats van altijd 120% inzet van jezelf te verwachten!

Je huis (of kamer) opgeruimd houden

Deze zou zeker weten op mijn lijstje kunnen staan, haha. Ik ben een echte rommelkont, terwijl het voor mij juist zo fijn is als alles netjes en geordend is.

Voor mij helpt het heel erg als spullen een vaste plaats hebben en als deze spullen dan ook makkelijk daar opgeruimd kunnen worden (dat je niet eerst nog 10 dingen moet optillen om iets te kunnen opruimen bijvoorbeeld). Alles netjes ordenen, zorgen dat alles een mooi plekje heeft, het allemaal praktisch ingedeeld is. En het dan óók nog echt gaan opruimen.

Maar met dit goede voornemen is het leuk dat je er meteen actief mee aan de slag kan: door te beginnen met het goed indelen van je kastjes!

Meer tijd doorbrengen met mensen die belangrijk voor je zijn

Soms vergeten we hoe belangrijk vrienden en familie zijn. Door het drukke leventje dat we leiden vergeten we onze lieve oma, of die ene vriendin van vroeger waarvan je weet dat ze er nog steeds altijd voor je zal zijn. Tijd voor deze mensen maken is belangrijk!

Je hebt ongetwijfeld die Duitse video gezien over die opa die zijn familie bij elkaar wilde hebben en dit wel op een heel bijzondere manier deed? Nouja, dat hoort natuurlijk niet nodig te zijn. Samen zijn met je dierbaren moet makkelijk zijn. Het voelt misschien vanzelfsprekend dat ze er allemaal zijn, maar we weten allemaal dat het voor iedereen elk moment voorbij kan zijn. Het leven is onvoorspelbaar!

Meer lachen

Lachen naar vreemden op straat, naar de buurvrouw, om grapjes van vrienden (die stiekem helemaal niet zo grappig zijn). Of om je eigen grapjes (dit doe ik altijd).

Van lachen ga je je gelukkiger voelen! Maar ik denk dat de mensen om je heen er ook blij van worden. Ik vind meer lachen een heel mooi en origineel goed voornemen.

Meer bewegen

De standaard: meer bewegen! Komende week zal de sportschool wel weer lekker druk zijn, haha. De truc is natuurlijk om het ook echt vol te houden.

Ik zou zeggen: kies een sport uit waarvan jij enthousiast wordt! Of ga lekker rondkijken bij verschillende sporten en kijk wat jou het beste ligt.

Zelf wil ik zeker weten meer bewegen! Wandelen en yoga. Maar ook hardlopen, als dat lukt.

Stoppen met roken

Nog een standaard voornemen, stoppen met roken! Maar het is natuurlijk niet voor niets dat dit zo’n populair voornemen is. Afgelopen week zei ik: maak er geen voornemen van als je niet zeker weet dat je het wil gaan doen, maar iCoach heeft mij overtuigd dat dat wel degelijk nuttig is. Oud & nieuw is een mooi moment om te benadrukken dat stoppen met roken verstandig is. Je hoeft niet meteen te stoppen, maar het is wel goed om er even bij stil te staan. Stoppers zijn gezonder, hebben een hoger besteedbaar inkomen en uiteindelijk ook een betere levenskwaliteit.

Maar de iCoach app is dus ook handig voor mensen die nog niet aan stoppen toe zijn, maar wel ooit willen stoppen. Daarover staat veel info op de app, zo kun je heel bewust de fasen naar het stoppen doorlopen en weet je precies wanneer je er wél klaar voor bent.

De iCoach app is onderdeel van de antirookcampagne ‘Ex-rokers zijn niet te stoppen’ van de Europese Commissie. Sinds het begin van deze campagne (in 2011) hebben ruim 12.000 Nederlanders de gratis iCoach-app gebruikt, 36% zegt binnen 3 maanden te zijn gestopt met roken. Door de app hebben Nederlanders met zijn allen al 14,5 miljoen euro uitgespaard. Dat is echt heel veel! In Europa bespaarden iCoach gebruikers zelfs al ruim € 262 miljoen.

Als je rookt zou ik zeggen: bekijk de gratis iCoach app even. Al bekijk je het alleen even, dat is toch beter dan niets doen! En écht stoppen met roken is natuurlijk helemaal geweldig. Hopelijk gaat de app je daar goed bij helpen! Je vindt meer info over de app hier.

De eerste vijf zijn zeker dingen die ik op mijn lijstje voor het nieuwe jaar zou kunnen zetten. Ik rook niet, dus ik hoef (gelukkig) ook niet te stoppen. Wat zijn jouw goede voornemens?

DELEN:

36 reacties

 1. Josan 3 januari 2016 / 06:18

  Zijn creatieve mensen niet vaak enorme rommelkonten?! Mijn kamer opgeruimd houden is daar een van. Gister nog nieuwe kasten met talloze opbergmogelijkheden gekocht. Kijken hoe lang ik het volhoud.

  • Amy 3 januari 2016 / 09:19

   Haha ik ben ook creatief en een enorme rommelkont 😛

 2. Patricia Schmitz-Heres 3 januari 2016 / 06:18

  Ik heb eigenlijk niet echt goede voornemens. Ik ben van mening dat als je iets aan jezelf wilt veranderen, je daar juist niet op 1 januari mee moet beginnen omdat je dan misschien juist heel snel “verslapt”

 3. Marlotte 3 januari 2016 / 07:07

  Goede voornemens heb je op een rijtje gezet! Ik rook net als jij ook niet, dus ik hoef niet te stoppen én ik sport al regelmatig. Wel wil ik wat liever voor mijzelf zijn dit jaar en meer lachen!

 4. Charelle 3 januari 2016 / 07:48

  Allemaal dingen die belangrijk zijn voor een beter leven inderdaad! Niet alleen als goed voornemen maar het hele jaar door. Ik hoop dat veel mensen zich xit jaar aan deze voornemens gaan houden!,:)

 5. Sophie 3 januari 2016 / 09:16

  Hihi gelukkig rook ik ook niet! Ik heb verder geen goede voornemens. Ik doe net alsof het nieuwe jaar er niet is en hoop dat mijn leven net zo fantastisch gaat als dat het eind 2015 ging!

 6. Amy 3 januari 2016 / 09:21

  Ik rook gelukkig bijna niet. In mijn eigen huis eigenlijk niet. Ik heb ook geen rookwaar in huis.
  Bij mijn ouders rook ik wel een beetje, de ene keer meer dan de andere keer. Iedereen rookt daar (gatsie). Maar ik wil er helemaal vanaf, ik vind het zo vies en ik kan het prima zonder, thuis rook ik toch ook niet en heb ik er ook geen behoefte aan. Soms een momentje dat ik denk, hmmm maar dat is na een paar seconden weer uit mijn geheugen.
  Ik moet gewoon doorzetten 😛

 7. Kelly 3 januari 2016 / 09:33

  Er kloppen er veel ! Gelukkig rook ik niet, scheelt weer een voornemen!

 8. Tiffany 3 januari 2016 / 09:35

  Ik wil ook graag meer gaan bewegen, ik ga ook wandelen en yoga doen! Ik denk dat dat 2 vormen van beweging zijn die fijn zijn als je chronisch ziek bent omdat het niet te belastend is.

 9. Marit 3 januari 2016 / 09:46

  Goede voornemen heb ik niet echt maar ik heb wel doelen die ik in 2016 wil behalen.

 10. Anne 3 januari 2016 / 09:47

  Wat een goede tip wat betreft het stoppen met rolen! Ik rook zelf niet, maar vriendlief zou maar wat graag stoppen. Hij geeft al aan zelf niet te weten hoe hij dit moet aanpakken. Zal hem dit artikel eens laten lezen! Thanks!

  Liefs, Anne

 11. Darina 3 januari 2016 / 09:59

  Goede voornemens! Ik wil ook meer gaan bewegen en daardoor proberen 10 kg af te vallen. En meer tijd vrijmaken voor het schrijven aan mijn tweede boek!

 12. Joyce 3 januari 2016 / 10:02

  Goede voornemens! Vooral liever zijn voor jezelf vind ik een mooie en eentje die niet zo cliché is. Mooi!

 13. Bodi 3 januari 2016 / 10:06

  Je haalt me de woorden uit de mond haha, dit zijn precies mijn voornemens!

 14. Dionne 3 januari 2016 / 10:48

  Meer tijd doorbrengen met mensen die je lief hebt is een mooie!

 15. Claudia 3 januari 2016 / 11:04

  Afgelopen jaar heb ik meer aandacht besteed aan mijn lieve oma’s en opa, en dat ga ik in 2016 zeker blijven doen! Ik heb zware astma en rook dus niet, maar mijn ouders en broertje wel. Die zijn vorig jaar enkel nog buiten gaan roken zodat ik er minder last van heb, en ze roken nu ook al een stuk minder. Hoe gaaf zou het trouwens zijn als je zou kunnen hardlopen? Als dat je zou lukken zou ik wel even een traantje laten voor je, hihi. Ik wens je alle geluk, gezondheid en kracht in 2016, Lisanne!

 16. Sanne 3 januari 2016 / 11:15

  Dat rommeltje ken ik maar al te goed. Doe er dan nog mijn hond bij die zijn speelgoed uit zijn mand gooit. En de vriend is de ergste. Mooie voornemens heb je. Ik doe niet echt aan voornemens. 🙂

 17. Margot 3 januari 2016 / 11:16

  Hihi meer bewegen staat ook op mijn lijstje! Ik was een paar maanden terug goed bezig en wil het nu weer lekker oppakken.

 18. fragrancy 3 januari 2016 / 11:31

  Bedankt voor de tip ! Ik ben ook gestopt 1 januari … toch maar even deze app downloaden om de moeilijke momenten te weerstaan.

 19. Curly Creative 3 januari 2016 / 11:37

  Hmm dat rommelkonten herken ik wel, ik probeer het wel om het op te ruimen maar zodra er een idee in mijn hoofd opkom en ik mijn spulletjes er dan weer bij pak…

  Lisanne, ik heb trouwens een creatieve give away op mijn blog staan mocht je het leuk vinden om mee te doen

 20. Bianca Schrijft 3 januari 2016 / 11:47

  Mijn cursus copywriter afmaken en eventueel een nieuwe starten in deze richting. Starten met Yoga, liefst klassikaal. Mijn blog verder ontwikkelen en vooral weer genieten, dat schoot er vorig jaar veel bij in. Het was meer een stressjaar. Opruimen moet nodig, maar dat voornemen doe ik niet meer, dat faalt alleen maar.

 21. Ise 3 januari 2016 / 12:01

  Goede voornemens heb ik niet, maar ik stel wel altijd doelen voor mezelf. Dat werkt voor mij echt een stuk beter! Al snap ik wel dat je aan het begin van een nieuw jaar voornemens maakt, toch weer een schone lei om mee te beginnen. En het is nooit slecht om te proberen het beste eruit te halen 🙂

 22. Koekjes en thee 3 januari 2016 / 13:19

  Die eerste 5 voornemens zouden ook op mijn lijstje kunnen staan! Ik doe het bewust niet omdat ik weet dat ze zo moeilijk haalbaar voor me zijn. In mijn achterhoofd spelen ze wel altijd mee.

 23. Zo simpel is dan geluk 3 januari 2016 / 14:04

  Liever zijn voor jezelf vind ik een hele mooie. Meer tijd met dierbaren doorbrengen ook. Alleen ben je daarbij helaas ook afhankelijk van de ander en zijn drukke agenda.

 24. Vivian 3 januari 2016 / 16:54

  Minder streng voor mezelf zijn is absoluut een voornemen, net als wat socialer zijn en beter voor mezelf zorgen!

 25. Denise 3 januari 2016 / 20:42

  Oh dit zijn de perfecte voornemens voor mij! Behalve dan het stoppen met roken want ik heb in die 20 jaar dat ik leef nog nooit een sigaret in mijn mond gehad. Maar het ‘Lisanne effect’ gebeurd bij mij ook regelmatig. Ik ruim dingen op en hoef maar met mijn ogen te knipperen en het alweer één grote bende haha. Meer lachen is een hele goede. Gelukkig mag ik me nog een maandje tussen hele bijzondere kinderen begeven en als er iemand een lach op mijn gezicht tovert zijn het de kinderen wel. Oh, en dat lief zijn voor mezelf is prioriteit nummer één. Meer ‘nee’ zeggen, rekening houden met mijn lichaam en mezelf toch leuke dingen gunnen. We gaan er voor! 😀

 26. Denise 3 januari 2016 / 20:42

  Oh dit zijn de perfecte voornemens voor mij! Behalve dan het stoppen met roken want ik heb in die 20 jaar dat ik leef nog nooit een sigaret in mijn mond gehad. Maar het ‘Lisanne effect’ gebeurd bij mij ook regelmatig. Ik ruim dingen op en hoef maar met mijn ogen te knipperen en het alweer één grote bende haha. Meer lachen is een hele goede. Gelukkig mag ik me nog een maandje tussen hele bijzondere kinderen begeven en als er iemand een lach op mijn gezicht tovert zijn het de kinderen wel. Oh, en dat lief zijn voor mezelf is prioriteit nummer één. Meer ‘nee’ zeggen, rekening houden met mijn lichaam en mezelf toch leuke dingen gunnen. We gaan er voor! 😀

 27. joyce 3 januari 2016 / 21:02

  Wat een goede voornemens! Ik denk dat iedereen er wat aan heeft!

 28. Birgit 3 januari 2016 / 23:03

  Dat stoppen met roken wil ik, maar kan me er nog niet toe zetten. Bang voor de afkickverschijnselen ofzo of bang dat ik in een feeks verander. Misschien is die iCoach app dan wel een goed idee!

 29. Karen 4 januari 2016 / 01:23

  Ik ben van mening dat je eigenlijk geen goede voornemens nodig hebt om aan een nieuw jaar te beginnen. Deze voornemens moeten systematisch aanwezig zijn want goede voornemens hou je niet vol. Het is wel mooi hoe je dit beschrijft en ik denk dat dit inderdaad standaard voornemens van iedereen zijn.

 30. Mascha 4 januari 2016 / 07:36

  Gelukkig hoef ik niet te stoppen met roken, want ik heb nooit gerookt. Maar liever zijn voor mezelf is wel een belangrijke 🙂

 31. debby 4 januari 2016 / 07:54

  Nog de allerbeste wensen voor jij Lisanne. Als er iemand is die afgelopen jaren heeft laten zien waar een wil een weg is ben jij het wel.

  Zelf doe ik niet aan goede voornemens en vind ik iedere dag van het jaar een reden om je doelen na te streven 🙂

 32. Dina 4 januari 2016 / 09:44

  Mooi lijstje, vooral ‘meer lachen’ vind ik een goede!

 33. Lotte 4 januari 2016 / 15:10

  Mooi lijstje! Het liever voor jezelf zijn is er een die ook goed bij mij past, ik denk ook inderdaad dat het met de leeftijd te maken heeft. Het is een voornemen waar ik ook zeker aan mag werken 🙂 Alleen hoe, dat is nog de vraag haha!

 34. Anke 4 januari 2016 / 15:27

  Liever zijn voor jezelf, helemaal mee eens!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.