TIP: De meest heerlijke geurkaarsen

Geuren als ‘Soft blanket‘, ‘Beach walk‘ en ‘Blissful Autumn‘ klinken mij als muziek in de oren. Ja, ik ben vooral een frisse geurtjes fan. Voordat ik ze rook vond ik ze al geweldig klinken, maar nu ik ze ook daadwerkelijk geroken heb… Serieus, deze geurkaarsen van de webshop Sensationalhome zijn geweldig.  Waarom dat precies is licht ik graag even toe…

geurkaarsen

Verschillende soorten geuren

Wat ik heel leuk vind aan deze webshop is dat ze de geuren hebben onderverdeeld in soorten. Zo kun je in dit overzicht meteen doorklikken naar jouw favorieten en weet je meteen wat voor vlees je in de kuip hebt!

Als mijn voorkeur had ik de fresh geuren doorgegeven. Vaak vind je dit soort geuren niet snel in winkels, dus dat is al zeker een pluspunt!

alle geurkaarsen

Formaten en soorten geurkaarsen

Ook weer heel handig, een overzicht van alle formaten en soorten geurkaarsen die ze verkopen. Met een klik op het plaatje zie je de bijbehorende prijs.

De formaten van de geurkaarsen die ik ontving zijn de samplers (links), de small jar en de wax tarts (rechts). Verder zijn op de webshop ook nog twee andere (grotere) formaten beschikbaar.

sampler

Samplers in Honey & Spice, Midsummer’s Night en Beach Walk

Samplers zijn kleine kaarsen, die vooral zijn bedoeld om uit te proberen, voordat je een ‘full size’ koopt.

Deze geuren zijn geweldig. De rechter twee in ‘mijn’ categorie, de Honey & Spice minder. Maar echt waar, ze zijn geweldig! De linker kaars komt uit de food & spice categorie en is echt een lekker herfst geurtje, Midsummer’s Night is meer een zwoele geur en Beach walk ruikt precies zoals de naam al zegt, als een strandwandeling. Mijn persoonlijke favoriet is de Beach Walk, maar dat is puur een kwestie van smaak.

De samplers kosten 2,50 euro, wat natuurlijk niet duur is. Maar toch zou ik niet voor deze gaan…

geurkaarsen

Soft Blanket small jar geurkaars

Dan de soft blanket geur in het potje. Deze geur is de geur die het het beste doet bij Sensationalhome. Dat vind ik helemaal niet gek, want dit is een geur die iedereen wel kan waarderen. Ook ik, als frisse geurtjes liefhebber, vind hem heel erg lekker!

Een small jar gaat 25 tot 40 uren mee en kost 12,71 euro.

wax melts

Deze zijn geweldig, de wax tarts!

Ik heb het beste voor het laatst bewaard, de wax tarts. Echt, als je een geur wilt proberen, dan zou ik voor een wax tart gaan. Na een uurtje een wax tart laten smelten ruikt je hele kamer heerlijk naar de geur. En dan heb je nog maar echt een mini stukje gebruikt! Vervolgens ruikt je kamer de volgende dagen nog steeds naar die heerlijke geur. Ik wil niets anders meer!

blissfull autumn

Weer twee geuren uit de categorie fresh. Clean Cotton is denk ik voor iedereen heerlijk, wie houdt er niet van schone katoen? En Blissful Autumn was mijn favoriet. Jep, was, want nu kan ik echt niet meer kiezen, haha.

Pink Lady Slipper komt uit de categorie Floral, maar ik (fresh liefhebster) kan hem ook erg waarderen.

Dus, ook al deze geuren zijn geweldig! Fijn van de spulletjes van Sensationalhome is dat ze natuurlijk zijn en dat ze dus niet extreem op je luchtwegen slaan. Hier in huis ben ik de enige die niet gauw last heeft van geuren, maar ik heb niemand horen klagen! En dat is een positief ding, want deze roken echt heel erg lekker sterk.

De wax tarts kosten per stuk 1,60 euro, wat heel erg goedkoop is, aangezien je hier zo lang mee kunt doen! Je hebt dan natuurlijk wel een brandertje nodig, maar deze is voor een paar euro te kop bij de Xenos of Action.

(ik maak er wel een beetje een rommeltje van)

Het lijkt wel een reclamepraatje, zo enthousiast ben ik! Maar ik kan er niets aan doen, ik ben gewoon helemaal weg van deze geuren. En vooral fan van de wax tarts!

sensational home geurkaarsen

Maar echt, het maakt niet uit van wat voor geuren je houdt, ik denk dat je hier terecht kunt. Op dit moment hebben ze ook allemaal winter- en kerstgeuren, maar ik ben bijvoorbeeld ook de geur Vanilla Cupcake tegengekomen. Alle geuren die ik heb geprobeerd waren stuk voor stuk geweldig. Zo vind je ze in de standaard winkel niet!

Waar te koop?

De geurkaarsen van Sensationalhome zijn niet alleen te koop op de webshop. De eigenaresses van deze webshop verzorgen ook Sensational Home Party’s. Daarnaast staan ze komende maanden ook op verschillende braderieën en kerstmarkten.

Ik hoop ze ooit nog ergens tegen te komen, want ik wil alles ruiken! En alles proberen! Voor de prijs hoef ik dat in elk geval niet te laten, haha. Verder kun je uiteraard ook bestellen op de webshop zelf, Sensationalhome.nl.

Voor mezelf vind ik geur een hele fijne manier om mijn vrolijke humeur te versterken of mezelf juist op te beuren. Om lekker de herfst te vieren of om extra te genieten van een schoon huis. Geur doet meer met je dan je denkt!

Dit uitgebreide artikel heb ik geschreven omdat ik echt heel enthousiast ben. Als je gaat bestellen, dan zou ik je zeker aanraden om sowieso ook wax tarts te bestellen! Dat zijn echt mijn grote favorieten, hoewel de andere geuren ook erg fijn zijn. Ik ben fan van de Sensationalhome webshop! Gebruiken jullie weleens geurkaarsen? En wat is dan je favoriete geur?

24 reacties

 1. Karin 29 oktober 2012 / 11:21

  Ik krijg hoofdpijn van geurkaarsen e.d. dus ik gebruik ze niet!

  • SensationalHome 29 oktober 2012 / 15:02

   We horen wel vaker mensen die aangeven hoofdpijn te krijgen van geurkaarsen. Doordat in Yankee Candle geen chemische geurparrafine is verwerkt zou dit bij deze kaarsen niet moeten gebeuren. We hebben ook al wat positieve reacties van mensen ontvangen die het getest hebben en hier geen hoofdpijn van hebben gekregen.
   Ik dacht ik laat het je toch even weten. 🙂

   Groeten,
   Jessica
   Sensational Home

 2. Sepideh 29 oktober 2012 / 11:39

  oeehh ik moet maar even kijken, ik houd wel van lekkere geurtjes.. vooral als het weer wat kouder begint te worden!:)

 3. Linda 29 oktober 2012 / 12:14

  Ik hou ook echt van geurkaarsen! 😀 Bij elke winkel waar ze ze verkopen, kan ik echt zo een half uur staan te ruiken :”) Eigenlijk heb ik alleen geurkaarsjes van de Ikea, ik hou echt van de appel&kaneel geur!! Echt zo’n heerlijk typische herfstgeur 🙂 Maar die naar ‘frisse lakens’ ruiken klinken ook echt geweldig! Krijg echt de neiging om alle geuren te bestellen 😛

  • Anita 17 februari 2015 / 12:27

   Bij fairly hearts zijn deze geurkaarsen nu in de aanbieding! Je zult de speciale geuren zoals ‘Granny’s apple pie’ en ‘sea island cotton’ vooral lekker vinden! Ze branden ook extra lang en zijn ook niet schadelijk omdat ze speciaal van sojawas gemaakt zijn.

 4. Simone 29 oktober 2012 / 13:51

  Ik heb ook nog een wax tart liggen om uit te proberen. Die komt van de Xenos. Heb je die al eens geprobeerd? Ben benieuwd hoe die zijn!

 5. Natasja 29 oktober 2012 / 14:29

  Whaa. ik ben dol op geurkaarsen, wierrook en wax melts! Heerlijk tot rust komen :). Ik ga zeker even een kijkje nemen want met zo’n enthousiast artikel zou ik ook niet anders kunnen haha

 6. denise 29 oktober 2012 / 14:55

  Ik ben echt fan van geurkaarsen en blankets voor in geurhoudertjes maar ik vind de verzendkosten bij sensational home wel erg duur als je blankets besteld

  • SensationalHome 29 oktober 2012 / 15:05

   Hoi Denise,

   In principe hebben we voor waxtarts nu een andere prijs voor de verzendkosten. Voor max 6 stuks betaal je 2,00 euro verzendkosten. Dit gaat dan via de brievenbuspost ipv pakketpost.
   De waxtarts zijn per stuk bijna 25 gram. Dus qua gewicht tikt het snel aan met de verzendkosten.
   Hopelijk heb ik het iets voor je kunnen verduidelijken.

   Groeten,
   Jessica
   Sensational Home

   • denise 29 oktober 2012 / 15:13

    Hooi Jessica,

    Ik zie het nu inderdaad staan!

    erg fijn,

    Groet, Denise

 7. Lianne 29 oktober 2012 / 15:02

  Klinkt geweldig! Helaas mag ik geen kaarsjes branden op mijn kamer maar zodra ik op mezelf ben, staat het huis hiermee vol, haha ^^

 8. Laura 29 oktober 2012 / 15:11

  Lekker! Ik ben dol op geurkaarsjes 🙂 Laatst een erg lekkere gekocht bij Rituals. Nu staat er een geurbrandertje op mijn kamer, ook heel lekker!

 9. Touch of Buddha 29 oktober 2012 / 16:00

  Ik kon je blog nog niet, maar ben er via Jiamy gekomen (lifesplash). Leuke blog! Ik ga je volgen via BL 🙂

 10. beautyfromthedeep 29 oktober 2012 / 21:59

  Je hebt er een volger bij, heb nog nooit een reactie geplaatst maar ga ik nu wel doen 🙂
  Ik ben gek op geurkaarsen!

 11. Rose 29 oktober 2012 / 22:55

  Hmmmm, heeeeerlijk! In de winter ga ik ook maar weer eens beginnen met stoken!

 12. Roxanne 30 oktober 2012 / 09:28

  Dat klinkt erg lekker! Ik vind geurkaarsen niet altijd lekker, meestal gebruik ik die alleen om nare geurtjes tegen te gaan. Bijvoorbeeld na het gourmetten.

 13. Laura Spring 30 oktober 2012 / 14:27

  Super leuk artikel!! En ik heb gelijk helemaal zin om mijn huis gezellig te maken met allemaal mooie en lekker ruikende kaarsen! <3 Ik ga zeker eens op de website kijken!

 14. Ilse 1 november 2012 / 14:33

  Oeh, ik hou van geurkaarsen!

 15. Tamarah 28 november 2012 / 10:21

  Ik ben dol op geurkaarsjes, olie geurbranders, wierook en van die home geurstokjes! De site van SensationalHome vind ik echt super! Ik word helemaal vrolijk van al die vrolijke afbeeldingen op die geurkaarsjes! Echte sfeer makers! Ik vind het wel belangrijk dat geurkaarsjes helemaal mooi opbranden zodat je er volledig van kan genieten. Ik vind het altijd zo zonde als die geurkaarsjes alleen in het midden opbranden en de rest niet.

 16. Geurkaarsen 8 oktober 2013 / 06:23

  De geurkaarsen van Bridgewater zijn dan zeker ook aan te bevelen. De variant in de glazen pot heeft een brandduur van 140 uur. Tevens hebben ze ook geurzakjes, geurolie en geurstokjes van de verschillende geuren.

 17. Tanja 13 november 2013 / 21:54

  Ik ben ook erg benieuwd naar pink lady slippers en soft blanket, heb deze tarts ook besteld en blissful autumn ook denk ik. Hoe sterk ruiken de kaarsen eigenlijk? Kan je een grote kamer vullen met hun geur, of zijn ze niet zo sterk als de wax melts?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.