TIP: Glutenvrije soesjes van Hema

Glutenvrij eten… ik heb het er niet super vaak over, maar ik doe het wel, op aanraden van mijn arts. Laatst zag ik op Instagram dat Hema nu naast wat glutenvrij gebak ook glutenvrije soesjes verkoopt. Nice!!! Die wilde ik proberen.

glutenvrije-soesjes-hema-2

Het lijken net normale slagroomsoesjes, toch?

glutenvrije-soesjes-verpakking-hema

De mensen die ook glutenvrij eten of iemand in hun omgeving hebben die glutenvrij eet, die weten het: glutenvrij eten is duur. Nouja, veel dingen zijn van zichzelf glutenvrij en dat is natuurlijk gewoon hetzelfde als niet-glutenvrij, maar vervangers die je glutenvrij zou willen kopen zoals gebak zijn vaak een stuk duurder dan de normale versie. Daarom vond ik het ook zo leuk om te zien dat bij Hema ze voor de glutenvrije slagroomsoesjes dezelfde prijs wordt gerekend als voor de gewone!

Bij de Hema moet je ze wel even online bestellen (glutenvrij hebben ze niet standaard op voorraad), en dan in de winkel ophalen maar dan heb je voor €2,50 gewoon een pakketje met 11 glutenvrije slagroomsoesjes!

glutenvrije-soesjes-hema

En dan is natuurlijk de vraag: zijn ze ook nog lekker? Ik zeg: JA! Ik kan me persoonlijk niet meer herinneren hoe gewone slagroomsoesjes waren, maar dit is erg lekker.

glutenvrije-soesjes-lekker

Glutenvrije soesjes serveren

Dus… als je je verjaardag viert, of een ander feestje geeft, en je wil je glutenvrije bezoek ook mee laten genieten, dan zou ik zeker deze soesjes aanraden. Een aantal dingen waarop je moet letten als je glutenvrij (aan iemand met coeliakie) serveert:

 • Maak een apart schoteltje voor de persoon in kwestie. Zorg dat dit schoteltje extra goed afgewassen is.
 • Wanneer je de soesjes op het schoteltje gaat leggen, was dan eerst je handen goed, als iemand coeliakie heeft kan diegene al erg ziek worden als dit niet goed gebeurt en jij raakt zijn/haar eten aan.
 • Zorg dat het duidelijk is dat dit schoteltje glutenvrij is. Van een sateprikkertje en washitape kun je een super leuk vlaggetje maken. Dit kun je in een van de soesjes prikken!
 • Dit is vooral om te voorkomen dat andere gasten denken dat het gewone soesjes zijn en er ook aankomen (dit kan voor kruisbesmetting zorgen). Even extra duidelijk over zijn dus!

Verder verkoopt IKEA ook glutenvrij gebak en zul je in de gezondheidswinkel of de Ekoplaza vast ook glutenvrij gebak tegenkomen, maar ik vond het wel heel erg leuk om deze soesjes van Hema te proberen. Een aanrader!

DELEN:

26 reacties

 1. Wilmaaa 14 januari 2016 / 06:08

  Wat een goede tips, ik mag geen tarwe en ook daar zijn bijna geen vervangers van of glutenvrij. Ik ga het zeker eens proberen!

 2. MamaOnderneemt 14 januari 2016 / 06:11

  Het lijkt me lastig om een glutenvrij dieet te moeten volgen. Wat fijn dat er steeds meer glutenvrije producten op de markt komen en netjes dat de Hema dit gewoon voor dezelfde prijs aanbiedt.

 3. Marion 14 januari 2016 / 06:23

  Fijn om te weten. Hema is toch wel echt goed bezig op dat goed gebeid. Op meerdere gebieden trouwens. Ook met biologisch en dierproefvrij vind ik ze goed.

 4. Josan 14 januari 2016 / 06:40

  Dit is wel een uitkomst. Niet dat ik zelf glutenvrij eet, maar ik vind het altijd zo sneu als bezoek tijdens verjaardagen geen gebak kan eten.

 5. Bianca Schrijft 14 januari 2016 / 07:03

  Goede tip, er zijn steeds meer mensen die (verminderd) tegen gluten kunnen. Zelf heb ik al jaren last van mijn maag en darmen, maar ben eigenwijs en heb geen zin meer in onderzoeken. Wel merk ik dat bepaalde broodsoorten een aanslag zijn op mijn buik. Goed dat deze mogelijkheid er nu is.

 6. Daniëlle 14 januari 2016 / 07:03

  Die zien er lekker uit! Gelukkig mag ik sinds kort weer wat gluten eten, maar dit zijn altijd fijne tips!

 7. Marlotte 14 januari 2016 / 07:06

  Oh wat fijn, dat had ik nog helemaal niet gezien. Ik ga ze heel snel eens uitproberen! Bedankt voor de tip Lisanne 🙂

 8. Darina 14 januari 2016 / 07:09

  Fijn dat de Hema dit in haar assortiment heeft! Ken veel mensen die glutenvrij moeten eten. Bedankt voor de tip!

 9. Sophie 14 januari 2016 / 07:14

  Jaa ik zag ze gisteren op mijn stage (bij HEMA) en dacht meteen aan jou! Fijn dat ze goed smaken 🙂

 10. Dorien 14 januari 2016 / 07:16

  Bedankt voor de tip! Er zijn in mijn omgeving steeds meer mensen die gluten vrij eten. Deze soesjes zijn dan zeker een aanvulling, het is toch wel fijn als je hun ook wat aan kunt bieden!

 11. Tiffany 14 januari 2016 / 07:37

  Leuk dat je een keer over glutenvrij eten schrijft 🙂 fijn dat je ook meteen tips geeft hoe mensen met glutenvrij eten om moeten gaan! Ik ga de soesjes binnenkort ook een keer bestellen, ben benieuwd. Bij jumbo kan je trouwens ook glutenvrij gebak bestellen.

 12. Charelle 14 januari 2016 / 07:42

  Oh wat leuk dat ze dat hebben nu! Ik houd niet zo van soesjes maar toch tof!,^^

 13. Elize 14 januari 2016 / 08:19

  Jaaa! Ik ben super benieuwd hiernaar! Fijn dat ze jou goed zijn bevallen 🙂

 14. Lilian 14 januari 2016 / 08:24

  Oeh dit moet ik een vriendin van me vertellen!

 15. Tineke 14 januari 2016 / 09:59

  Je had ze al gezien dus 😉 Ik las het nog op Facebook en zou je taggen, maar dat ben ik dus helemaal vergeten.
  Liefs

 16. Cherish 14 januari 2016 / 12:38

  Oh lekker. Ik liep gister toevallig in de HEMA om te kijken of ze inmiddels in de winkel glutenvrij assortiment hadden. Helaas nog steeds niet, maar deze ga ik zeker een keer bestellen. Dank je voor de tip!

 17. Fleur 14 januari 2016 / 14:50

  Wat fijn dat HEMA dit in haar assortiment heeft toegevoegd! Ik ga dit zeker even onthouden!

 18. Frédérique 14 januari 2016 / 15:14

  Fijn dat er aandacht aan wordt besteed. Eindelijk iemand die glutenvrij eet vanwege echte redenen. Glutenvrij eten is erg belangrijk voor de persoon in kwestie. Ook al is het voor mij niet belangrijk in de mate van vegetarisch maar mensen denken toch vaak niet aan dit soort stappen als iemand iets wel of niet eet/mag eten.

 19. Laura 14 januari 2016 / 18:59

  Wat fijn dat de Hema er nu ook aan meedoet! Toevallig zag ik vanmiddag voor het eerst bij de Aldi glutenvrije pasta, veel minder prijzig dan bij de andere supermarkten.

 20. monica 14 januari 2016 / 20:04

  Wat lekker dat ze dit hebben bij de HEMA. Het lijkt mij echt moeilijk om glutenvrij te moeten eten. Fijn dat er wel steeds meer producten op de markt komen.

 21. Emily Lotus 15 januari 2016 / 09:52

  Oh wat goed zeg! Ik zal ze binnenkort ook eens uitproberen. Ben benieuwd!

 22. Linda 15 januari 2016 / 10:41

  Dit is nog eens leuk om te lezen! En handig van de Hema dat ze geen onderscheid maken. Ben zelf ook wel benieuwd hoe ze proeven 🙂

 23. sanne 19 januari 2016 / 17:43

  Super leuk!!! Ik heb de soesjes meteen besteld! Ik ben benieuwd hoe ze proeven 🙂

 24. Tamara 12 februari 2016 / 09:58

  Hmm, ziet er echt goed uit. Een goede uitvinding aangezien de er erg veel mensen letten op glutten. Ik wist niet dat Hema dit had, maar wil ze zeker proeven. En als jij zegt dat ze lekker zijn, dan moet het goed komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.