TIP: Houten poppetjes om zelf te schilderen van Action

Houten poppetjes schilderen is superleuk om te doen, ik schreef er al eerder een blogpost over. Destijds bestelde ik een setje met verschillende formaten bij Ali-express. Niks mis mee, maar tegenwoordig kunnen we het gewoon in Nederland in de winkel kopen! En wel voor een heel fijn prijsje, bij Action. Een zakje met houten poppetjes om zelf te schilderen koop je voor minder dan een euro. Wat je er zoal mee kan maken? Ik laat het je graag zien!

Houten poppetjes van Action

Je koopt de houten poppetjes voor €0,79 bij Action in een zakje. Deze hebben wel allemaal een kegelvorm en hebben allemaal hetzelfde formaat. Dat is helemaal niet erg, daar kun je namelijk alsnog alle kanten mee op. Ik experimenteerde ermee en laat je graag zien wat ik ermee maakte.

Zelf ben ik geen fan, maar ik vond dit wel een heel opvallend trio dat meteen herkenbaar is als je ze schildert. Uiteraard heb ik het over Ron, Harry en Hermelien van Harry Potter! Deze zijn super makkelijk te maken. Zoek jouw favoriete tv-helden op op Pinterest en maak ze ook na in houten poppetjes vorm! De zoekterm die je kunt gebruiken voor voorbeeldjes is “peg dolls”.

Geen zin om ze zelf te maken? Op Etsy vind je heel veel verkopers die ook houten poppetjes beschilderen.

De poppetjes zijn ook heel geschikt om te maken voor kinderen om mee te spelen. De poppetjes die ik hierboven heb gemaakt zijn bedoeld om spelenderwijs kinderen hun emoties te kunnen laten uiten. Natuurlijk kun je ook gewoon alleen poppetjes met lachende gezichtjes in de favoriete kleuren van jouw kinderen maken. Superleuk om mee te spelen als je een houten poppenhuis hebt!

Deze poppetjes heb ik met glimmende vernis gelakt, bij de andere poppetjes gebruikte ik matte vernis. Ik heb bijna al mijn benodigdheden bij Action kunnen vinden. De verf, penseeltjes en de vernis is volop verkrijgbaar bij Action. Verder gebruik ik soms fineliner van Micron voor de oogjes en mondjes en soms gebruik ik daarvoor een Posca acrylmarker. Dat werkt heel fijn!

En als laatste kun je ook heel leuk jezelf namaken! Het rechter poppetje ben ik, haha.

Tip: zorg ervoor dat voordat je aan de gezichtjes begint met fineliner of acrylmarker, dat je de gezichtjes even vernist. Zo zorg je ervoor dat de verf of de inkt niet uitloopt en verpest je je poppetje niet met oogjes die zijn uitgelopen.

Voor nog meer tips kun je mijn eerste blogpost lezen over het schilderen van houten poppetjes. Het is echt leuk om een keertje te doen. En nu dus te koop bij Action, wat het allemaal nog makkelijker maakt! Heb jij al weleens houten poppetjes beschilderd?

DELEN:

3 reacties

 1. renee 22 mei 2021 / 08:51

  Wat een super leuk idee! Eentje om te onthouden!

 2. Jantine 26 mei 2021 / 18:19

  Superleuk, die houten poppetjes! Maar de grote vraag is natuurlijk wie het poppetje met de stoppelbaard is 😄
  Groetjes
  Jantine

 3. Petra 10 december 2022 / 08:12

  Hoi, welke verf gebruik je van de action? Ik heb nu 2 verschillende acrylverf geprobeerd maar de witte verf lijkt wel transparant 😅

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.