TIP: In één beweging je appel snijden!

Laatst zag ik in deze folder van de Action echt een briljant iets! Een mesje waarmee je in een beweging je appel kunt snijden. Dat moest ik uitproberen! Ik heb er eentje gekocht en ik ben errug blij dat ik nu makkelijk zelf mijn appeltjes kan snijden.

appel snijden

appel snijder

Daar is hij dan. Gekocht bij de Action voor maar liefst 79 cent. Hij was er in verschillende kleuren maar uiteraard wilde ik een roze.

appel snijden

Hoe het werkt? Je zet het ehhh… ding. Op je appel, net zoals je met een normale appelboor doet. En vervolgens maak je een beweging naar beneden (het eerste stukje door de schil heen gaat iets moeilijker).

appel snijder

En als je hem helemaal naar beneden hebt gehaald, dan zitten de stukjes nog vast. Ik wist eerst niet zo goed hoe ik dit nu moest doen, maar het is eigenlijk heel simpel. Je haalt het klokhuis eruit en alle stukjes zijn los.

appelstukjes

En opeten maar! Of zoals ik deed, meenemen!

Ik wilde graag even deze tip met jullie delen. Ik eet normaal niet vaak appels omdat mijn handen het niet zo heel leuk vinden om een appel te schillen. Daarnaast kost het natuurlijk ook tijd. Appel snijden is dus gewoon niet zo mijn ding. En afhappen? Daar word ik niet zo blij van (plakkerige bende of pijnlijk tandvlees). Dus… dit is de perfecte oplossing, als je het mij vraagt!

Ik eet mijn appeltjes voortaan altijd zo 😀 Hoe eten jullie je appeltjes? Gesneden, of hap je ze af?

24 reacties

 1. Kelly 28 oktober 2012 / 13:05

  Ik werk op een kinderdagverblijf en ik gebruik dit ding iedere werkdag, ontzettend handig!

 2. Manon 28 oktober 2012 / 13:36

  Wat ideaal! Ik ga hem meteen aanschaffen:o

 3. Astrid 28 oktober 2012 / 13:38

  Ideaal! Een paar jaar geleden zat zo’n ding in de zak appels van de c1000. Sindsdien is appels in stukjes snijden niet zo vervelend meer voor de onhandige ikke. 😀

 4. Laura 28 oktober 2012 / 13:58

  Haha, dat ding hebben wij ook liggen! We hebben ook een ananassnijder.. Ook mega handig! Oh, en een eisnijder haha.

 5. Manon 28 oktober 2012 / 14:12

  Ideaal inderdaad 🙂 maak er ook altijd stukjes van met kaneel erover, heeeeerlijk 🙂

 6. Leoni 28 oktober 2012 / 14:17

  Handig! Ik wist niet dat ze die dingen verkopen! Morgen sta ik voor de deur bij de action! Thanks voor de tip!

 7. Tessa 28 oktober 2012 / 14:27

  Superhandig, ik neem altijd gewoon een complete appel mee. Maar dat zorgt inderdaad vaak voor plakhanden. Super handig dit!

 8. Roxanne 28 oktober 2012 / 14:27

  Meestal eet ik gewoon een hele appel, maar ik vind het wel lekker om in de winter een appeltje met kaneel te eten en dan het liefst warm. Om dan eerst allemaal appels te gaan schillen daar heb ik geen zin in. Daarom heb ik ook al een keer zo’n ding gekocht waarmee je de partjes in één keer kunt snijden. Ik gebruik hem alleen niet zo vaak.

 9. mysupersweetlife 28 oktober 2012 / 14:38

  Ik heb dit ding al tijden in huis! Zo ontzettend handig en scheelt een hele hoop tijd!
  Liefs

 10. San 28 oktober 2012 / 14:55

  Hmm ik hap mijn appel gewoon af, geen problemen mee!

 11. Ellen 28 oktober 2012 / 17:56

  Dit kreeg ik een keertje thuisgestuurd van het ziekenhuis, inderdaad erg makkelijk! En binnen een minuutje gebeurd, super easy!

 12. Kimberley 28 oktober 2012 / 18:27

  Wat handig! Jammer dat ik net in de stad ben geweest, maar dat word morgen dus even kijken!

 13. Linda 28 oktober 2012 / 19:38

  Hihi, inderdaad een superhandig ding!! Wij hebben ook eentje, ‘k gebruik ‘m echt altijd! Je moet wel even doorhebben hoe het moet, maar gaat echt zoveel sneller dan gewoon snijden!

 14. Isabel 28 oktober 2012 / 19:54

  Handig, ga ik onthouden! Ik heb nogal gevoelige tanden en als ik 2 dagen achter elkaar een appel heb afgehapt dan doet dat echt ontzettend veel pijn. Snijden is dus wel een must, maar duurt zo lang! Bedankt voor de tip 🙂

 15. Hester 28 oktober 2012 / 20:15

  Dit ding hebben wij thuis ook, zo handig 😀 Alleen soms ga ik scheef, haha. Ik eet eigenlijk niet zo vaak appeltjes… En anders deed ik ze in vieren en dan de pitjes er een beetje af schrapen met een mesje ofzo. 🙂

 16. Lisanne 28 oktober 2012 / 20:16

  Wij hebben ook zo’n eh.. ding 😀 Inderdaad super handig!

 17. Lianne 28 oktober 2012 / 21:13

  Dé uitvinding, haha!

 18. Lifesplash 28 oktober 2012 / 23:14

  OOOOH dat ken ik. Dat is ZO handig. Dat heeft mijn vriendin, haha. Toen ik dat voor het eerst zag dacht ik serieus: whuuuut?!?!?! omg.

 19. Elseline 29 oktober 2012 / 17:57

  Het is inderdaad een handige uitvinding, maar toch snij ik liever mijn appel. Ik merkte dat ik met dit “ding” vaak nog stukjes klokhuis in mijn appel had en wat het eten van fruit betreft ben ik echt heel lastig: ik wil geen pitten, stukjes klokhuis, bruine plekjes of wat dan ook. Dus ik houd het bij een gewoon scherp mesje! 🙂

  Liefs!

 20. Rose 29 oktober 2012 / 23:08

  Ik heb hem ook van de ikea! I love it, ik een nu net als jou veeeeel meer appels omdat ik nooit zin had om ze te schillen enz!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.