TIP: Koptelefoon die geluid tegenhoudt

Inmiddels heb ik deze gadget al een aantal maanden, maar ik heb er nog nooit een uitgebreid artikel over geschreven. Waarom? Ik ben niet zo’n technische Miep. Tegelijkertijd is dit wel écht iets is waarover ik heel enthousiast ben en waarvan ik veel gebruik maak. Waarover ik het nu precies heb? Mijn Bose koptelefoon die ik nauwelijks gebruik voor geluid of muziek, maar juist voor het wegfilteren van het omgevingsgeluid. Dat kan deze koptelefoon namelijk!

bose-hoofdtelefoon

Waarom wil je geluid wegfilteren? Gevoelig voor geluid

Zoals je wel weet heb ik chronische Lyme, een van de symptomen die me het meest belemmert is dat ik extreem gevoelig ben voor geluid. Soms heb ik momenten dat ik wel wat kan verdragen, maar soms is elk mini geluidje teveel. Als ik bijvoorbeeld bij mijn ouders ga eten zijn dat zó veel prikkels, dat ik dat eigenlijk niet kan.

Toen ik las over deze koptelefoon dacht ik: he, dit ken ik! Ik had namelijk een leraar op de middelbare school die ook zo’n ding had (hij kon mij er doorheen horen praten, hij werd boos op me. Dat weet ik nog). Ik had dit echt al veel eerder willen hebben, wat een verademing om wanneer je geluid even niet verdraagt, dit ding op te zetten!

hoesje-bose-koptelefoon

Hij komt in een mooi hoesje…

koptelefoonhoesje

Deze…

koptelefoon-in-hoes

En dit is wat je ziet als je hem opent. Hij is vrij compact in te vouwen, dus dat is perfect! Volgens mij hebben ze ook van die dingen voor in je oor van Bose met hetzelfde idee, maar ik ben toch voor de koptelefoon gegaan. Op een of andere manier leek me dat fijner zitten en dacht ik dat het beter zou werken.

koptelefoon-die-geluid-tegenhoudt

En dan ziet hij er zo uit. Ik heb hem denk ik sinds december en nu al zo veel gebruikt! Als je me op snapchat volgt (Lisanneleeft), mijn diary’s volgt of mijn Week van de Teek vlogs hebt gezien dan heb je hem ook al weleens voorbij zien komen.

Wat ik ervan vind vertelde ik eerder al: ik had dit eerder willen hebben. Het is zó fijn om de volumeknop van al het geluid om je heen bij wijze van spreken omlaag te kunnen draaien. De koptelefoon kan niet ál het geluid wegfilteren, maar het is echt wel een enorm verschil.

Ik gebruik hem wanneer ik me super ziek voel en geen mini geluidje kan verdragen. Dan gaat hij op in bed en lig ik op mijn rug. Verder kun je er uiteraard ook muziek mee luisteren of koppelen aan je laptop. Het geluid dat eruit komt is echt perfect, als je het mij vraagt. Daarover ben ik ook heel tevreden.

De enige twee minpuntjes:

 • De prijs
 • Als je hem een keertje per ongeluk aan laat staan dan is je batterij meteen leeg. Dat is wel logisch, maar vind ik wel stom, aangezien ik nogal vergeetachtig ben.

Waarvoor ik hem ook heb gebruikt: in de Ikea! Je hebt daar altijd zo veel prikkels, dat is niet te doen voor mij. Met koptelefoon is het er zo veel fijner en zo veel rustiger. Lopen voor Lyme had ik ook niet kunnen volhouden zonder koptelefoon.

Meer kwaliteit van leven

Kortom: het maakt mijn slechte momenten minder slecht. Het zorgt dat ik energie spaar wanneer ik bijvoorbeeld bij mijn ouders eet. En het zorgt voor meer mogelijkheden, zoals ergens heen gaan waar normaal te veel lawaai is.

Ik denk dat dat wel te samenvatten valt als meer kwaliteit van leven. Mooi dat zo’n apparaat dat mij kan geven.

Op Bol.com is hij nu €299,00. Dat is al een stuk minder dan toen ik hem kocht! (50 euro verschil). Het is absoluut niet goedkoop, maar voor mij is het het absoluut meer dan waard geweest. Heb jij weleens zo’n koptelefoon opgehad? Ik ben er dus helemaal weg van, maar ik ben wel benieuwd of jij ook een ervaring hebt?

Deze blogpost bevat een affiliate link. Door via deze link te kopen steun je mij en mijn blog. Lees hier hoe dat werkt!

DELEN:

44 reacties

 1. marije 17 mei 2016 / 06:31

  Wat fijn dat je zoveel profijt hebt van deze koptelefoon. Elke cent waard dus. Lijkt mij heerlijk om soms even het geluid te kunnen filteren en niets te horen.

 2. Mama Lifestyle Blog 17 mei 2016 / 06:32

  Wat heerlijk dat je nu wat meer rust hebt met een koptelefoon op. Maar wat is hij duur Lisanne! Krijg je nog iets terug van je zorgverzekering, omdat het een medische aangelegenheid betreft? Ik heb geen ervaring met koptelefoons. Wel weet ik dat ik wanneer ik migraine heb, ik geen licht kan verdragen. Als het zelfs zo erg ik, loop ik soms met een zonnebril op in huis of lig ik met een doek over mijn ogen in bed.

  • Lisanne 17 mei 2016 / 16:11

   Nee, zulk soort dingen zouden ze echt niet vergoeden. Maar als je het mij vraagt zouden ze dat wel moeten doen! 🙂 Of zeker voor een deel, zodat niet iedereen ineens last heeft van geluid en met een veel te dure koptelefoon loopt omdat het geluid zo mooi is :’)

    • Lisanne 18 mei 2016 / 21:00

     Nog steeds geen hulp van Gemeente Den Helder helaas. Aanvraag in januari, is nu mei… fijne gemeente hoor (niet)

 3. Wilmaaa 17 mei 2016 / 06:53

  Wat fijn dat je zoiets hebt kunnen vinden, ik snap dat het dan echt heel fijn is als al het geluid even minder kan zijn. Misschien wat duurder, maar jij hebt er veel aan! Zelf heb ik nooit zoiets opgehad 😉

 4. Darina 17 mei 2016 / 07:09

  Wat fijn dat dit een goede oplossing is! En dat is dan elke cent waard toch?

 5. Tiffany 17 mei 2016 / 07:50

  Grappig dat je hier net vandaag over schrijft. Omdat jij er zo positief over was en ik ook snel last heb van prikkels heb ik er een gevraagd voor mijn verjaardag. Die komt vandaag binnen, ben zo excited!! Ik heb een draadloze met noise canceling van sony bested, die is net nieuw in de winkels en heeft een heel graaf design.

 6. Bianca Schrijft 17 mei 2016 / 07:51

  De grap is, door jou stukje leg ik direkt de link met ASS (autisme) en HS, die zouden hier dan ook super veel baat bij kunnen hebben. Hij zou eigenlijk aftrekbaar bij moeten zijn bij de ziektekosten.

  • Lisanne 17 mei 2016 / 16:14

   Ja, dat denk ik ook! Ik geloof dat Iris (van Ikbenirisniet.nl) hem ook heeft, die heeft ook autisme waardoor ze prikkels slecht verdraagt. Dus die is ook helemaal happy met de koptelefoon!

   • Annemieke 30 juni 2017 / 05:58

    Mooi dat dat​ zo kan
    Kan het met elke koptelefoon
    Ik heb namelijk gevoel gehoor
    En als ik oordopjes in het dan
    Hoor ik ze nog

    • Lisanne 30 juni 2017 / 12:57

     Nee, je hebt er een speciale hoofdtelefoon voor nodig. Ze zijn niet voor niets wat duurder dan de standaard hoofdtelefoons die je in de winkel tegen komt 🙂

 7. Frauke 17 mei 2016 / 08:12

  Oh ik had er nog niet bij stilgestaan, maar wat ideaal inderdaad dat je met zo’n koptelefoon al het geluid kan wegfilteren. Ik ben zelf echt verliefd op die koptelefoon en wil ‘m al best lang, maar ik vind het prijskaartje net te hoog voor hoe vaak ik ‘m zou gebruiken. Zelf zou ik er wel altijd muziek uit laten komen (daar ben ik verslaafd aan haha) maar ik vind dat gevoel van “geïsoleerd” zijn van de buitenwereld echt perfect. Je muziek komt veel beter tot z’n recht! Ook ideaal voor op de trein, bijvoorbeeld! X

 8. Amy 17 mei 2016 / 08:39

  Ik roep steeds vaker dat ik er ook 1 moet hebben. Die prikkels zijn vaak zo irritant en slopend. Ik slaap al met oordopjes want elk mini geluidje houd mij wakker. Maar overdag vaak zat dat ik gek wordt van alle geluidjes om mij heen. De oordopjes doen dan niet genoeg. Maar de prijs is gewoon niet te doen voor mij. Ook niet als verjaardagskado ofzo. Enorm balen maar het is niet anders.

 9. Catharina 17 mei 2016 / 09:10

  Wat goed dat je hier over schrijft! Ik heb zelf last van hyperacusis (overgevoelig voor geluid) ,tinnitus en slechthorendheid. Dit lijkt me heerlijk om te dragen zo af en toe. Ik ga het eens opzoeken. Dankjewel voor de tip.

  • Lisanne 17 mei 2016 / 16:12

   Jaaa, ik zou het zeker eens proberen als ik jou was! Wel een bijzondere combi zeg, dat je slecht hoort én overgevoelig bent voor geluid, lijkt me erg vervelend.

 10. Linda 17 mei 2016 / 10:35

  Wat een uitvinding zo’n koptelefoon, als je overgevoelig bent voor geluid is herbezin investering meer dan waard! Ik kan de meeste dagen geluid goed verdragen, jn tegenstelling tot anderen, maar als het andersom was geweest was ik ook enorm blij geweest met zo’n hippe koptelefoon! Hij ziet er erg mooi uit namelijk 🙂

 11. Els 17 mei 2016 / 10:47

  ik gebruik al zeker 9 jaar van die kleine discooordoppen als het geluid en prikkels me te veel wordt .Ik heb ze altijd mee in een speciaal kokertje dat aan m’n sleutelbos hangt werkt lang niet zo goed als die koptelefoon van Bose natuurlijk maar is wel handig mee te nemen .Van het merk Jippie xl hebben ze ook koptelefoons die geluid weg filteren Die verkopen ze oa bij pica voor 22 euro Ik denk er over er een ge bestellen maar ze hebben de grote mensen versie alleen in kikkergroen dat vind ik te opvallend (Voor kids hebben ze ze wel in leukere kleurtjes vandaag zijn de blauwe kinder koptelefoons toevallig in de aanbieding zag ik net )maar ja die Zullen vast niet zo goed zijn als die Bose koptelefoon !?

  • Els 17 mei 2016 / 10:55

   Ik kwam er net achter dat Jammer genoeg die Jippie xl koptelefoons ook alleen voor kinderen zijn De xl duidt alleen op hogere demping en niet op de maat van het hoofd Voor kinderen die snel overprikkeld zijn door wat voor reden dan ook zijn ze dus wel de goede maat maar voor mijn grote mensen hoofd dus te klein Jammer genoeg !

 12. Shirley 17 mei 2016 / 10:55

  Ik heb hem ook en word er intens gelukkig van, haha!

 13. Jamey 17 mei 2016 / 11:04

  Klinkt echt top! Je oren zijn zo belangrijk, daar moet je echt zuinig op zijn! Jammer dat hij alleen zo duur is…

 14. Michelle 17 mei 2016 / 12:17

  Deze staat ook al een tijdje op mijn wish list maar omdat hij zo duur is, heb ik hem nog niet kunnen kopen. Ik heb zelf een vorm van autisme en ben erg gevoelig voor geluiden. Ik woon op dit moment ook nog eens in het centrum van een stad dus ik zou hem hard kunnen gebruiken.

 15. Suzan 17 mei 2016 / 14:40

  Wat fijn dat die koptelefoon zo goed werkt.
  Zelf zet ik soms juist muziek aan om geen achtergrond geluid als tikkende klokken te horen.

 16. Zarah 17 mei 2016 / 16:20

  Ik heb hem ook! Ik heb hersenletsel en autisme waardoor ik extreem prikkelgevoelig ben. De koptelefoon is echt een uitkomst wat dat betreft. Leren in een drukke ruimte? Koptelefoon op en het lukt! Bespaart ook heel veel energie.

 17. Suzanne 17 mei 2016 / 19:24

  Hoi lisanne

  Ik ben geïnteresseerd in die dingen voor je oren die hetzelfde effect hebben, weet je misschien hoe ze heten ?

 18. Suzanne 17 mei 2016 / 19:49

  Jij had het ook een keer over de sleep soft oordoppen toch? Zijn die ook geschikt als je op je zij ligt?

 19. Laura 18 mei 2016 / 14:45

  Na een aantal jaar nadenken heb ik hem aangeschaft. Op dit moment zelfs spijt dat ik het niet eerder heb gedaan. De prijs hield mij destijds tegen.
  Het gestamp van de buren hoor ik er niet doorheen, terwijl mijn oordopjes die dreunen er niet uit filteren. Ook kan ik een stuk beter werken op de uni, daar is heel veel geruis en er zijn veel pratende mensen om je heen bij de computerruimtes. Ik heb tinnitus en hyperacusis. Eigenlijk kun je zelfs onder de koptelefoon de tinnitusmaskeerder dragen. Haha. Best chill eigenlijk.
  Ik zie het nu als hele goede investering. Het IS duur, maar als ik weer 1 nodig zou hebben zou ik hem kopen en desnoods een maand op een houtje bijten, haha. Nadeel is wel dat je hem niet zomaar even kunt laten liggen, wat ik bij goedkope koptelefoons/oordopjes wel deed.

  • Marlé Blok 24 april 2018 / 12:09

   Ik snap nog steeds niet hoe dit werkt. Je zet dat ding op je hoofd zonder dat hij aangesloten is? Maar hoe kunnen de batterijen dan leeg gaan? Of…..?? Ik word ook gek van mijn buren en wil dat gestamp weghebben. Oordopjes helpen niet en doen pijn. Maar mijn TV hangt hoog. Ik kan niet steeds iets aansluiten en weer afsluiten dus. Ik wil ook TV kijken met dat ding op en ook dat ding op zonder TV te kijken. Kan iemand mij nog volgen? En hopelijk helpen? Mijn TV is Samsung Smart HD met een glazen randje. Heel graag advies. Alvast heel veel dank.

   • Lisanne 1 mei 2018 / 16:01

    Ik snap wat je bedoelt, je hebt een noise cancelling headphone nodig die ook nog draadloos is! 🙂 De koptelefoon filtert het geluid weg, geluid komt in golven, en als je precies de tegengestelde golven maakt (dat doet de hoofdtelefoon) dan heb je een rechte lijn die op 0 zit, en dat is stilte. Dus hij is als hij op stil staat druk bezig met het filteren van de geluiden die in de omgeving gemaakt worden, zodat jij stilte hebt. Dat kun je natuurlijk ook uitzetten, maar dan hoor je alsnog wel het omgevingsgeluid dat je hoort 🙂

 20. Ashley 19 mei 2016 / 14:59

  Lijkt me echt zo ideaal. Ik zal hem zelf ook wel willen, maar zo jammer dat het zoveel kost.. En jammer dat je het niet uit kant proberen . Maar Fijn dat het bij jou al wel goed werk meid !

  Lieve Groet,
  Ashley

  Beheerde van
  http://www.mijngeluksite.wordpress.com

 21. Maike 19 mei 2016 / 19:54

  Klinkt goed! Een aantal kinderen in mijn klas hebben ook een koptelefoon om het geluid weg te halen zodat zij zich beter kunnen concentreren. Ideaal!

 22. Story addict 19 mei 2016 / 21:12

  Ik vroeg me altijd af of die dingen wel echt werken, maar gelukkig dus wel! Ik kan mezelf redelijk goed afsluiten voor de buitenwereld en zo geluiden negeren, maar als ik eens een overgevoelig dagje heb word ik knettergek. Dan zou zoiets ideaal zijn. Fijn dat het jou iig zo goed helpt 🙂

 23. Miriam 19 mei 2016 / 22:56

  Dat is inderdaad aardig prijzig, maar als het zó goed helpt en jou helpt: fijn toch?! Leuk om te lezen dat je er zo blij mee bent 😀

 24. Oscar P. 5 augustus 2016 / 10:24

  Beste Lisanne,

  Kun je me precies laten weten wat voor koptelefoon het is waar je het over hebt? Met typenummer en zo.

  • Lisanne 5 augustus 2016 / 14:24

   Bose Quiet Comfort 25 Apple – Over-ear koptelefoon met noise cancelling – Zwart? Ik zie geen nr staan helaas… Hopelijk kun je hier iets mee 🙂

 25. Marco 27 augustus 2016 / 20:22

  Hallo Lisanne,
  Dank je wel voor deze geweldige tip. Was zelf op zoek naar een goede geluid dempingsoplossing. Door opstapeling van medische pech overprikkelt vooral dynamisch geluid mij ernstig. Onlangs de bose qc35, hier kan dan ook blue tooth op, aangeschaft. Inderdaad zeer prijzig maar wat een bijzonder apparaat. Muziek klinkt hiernaast ook geweldig en ik ben best wel kritisch, maar ook de demping is fenomenaal. Wat een rust in mijn hoofd opeens. Bose laat je hem 30 dagen proberen, doe het, en ik denk dat je overtuigt bent. Je kan weer naar plekken die te overbelastend waren. Duur, maar oplossing, kwaliteit en mogelijkheden zijn het geld waard. Kortom dank en ik wens je sterkte met je aandoening.

 26. Chanel 21 september 2016 / 14:19

  Leuke tip! Beschik er zelf ook over één en gebruik hem dagelijks. Als mensen nog op zoek zijn naar een koptelefoon die het geluid tegenhoudt kan ik deze echt aanraden!

 27. Marijke 2 december 2017 / 09:49

  Hallo, ik heb vaak behoefte aan stilte, maar met kids rondom je lukt dat niet altijd zo goed en ik vind het moeilijk om hen altijd om ‘ wees een beetje stiller’ te vragen. Na een drukke dag wil ik het soms echt zo stil mogelijk maken en kan ik ook geen muziek verdragen. Werkt jouw hoofdtelefoon ook goed zonder dat er muziek opstaat?

  • Lisanne 22 december 2017 / 16:47

   Ja, daarvoor werkt hij zeker erg goed! 🙂

 28. Raymond.van.der staaij 28 december 2018 / 21:46

  Hallo Lisanne,…heb net alles gelezen wat je heb geschreven. Kan je mij aangeven welk type het van bose is. Alvast bedankt gr Raymond

 29. Annemieke 21 februari 2020 / 18:45

  Ik heb er ook een opgehad naar ik hoor alle stemmen praten enz er gewoon doorheen
  Dus daarom heb ik hem niet gekocht
  Ben ik de enige??

 30. mieke 11 augustus 2020 / 19:10

  Welk type nummer is het; ik wil er ook wel 1 maar wil even zeker weten dat ik de goede koop!?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.