TIP: Steviazoetstof van Greensweet

Een aantal weken geleden ontving ik een van de leukste pakketjes die ik tot nu toe in mijn bloggercarriere heb mogen ontvangen. Natuurlijk heb ik al een boel leuke en bijzondere dingen mogen ontvangen, maar dit was iets nieuws waarnaar ik echt onwijs nieuwsgierig was. En ja… het heeft goed uitgepakt dus ik vertel jullie heel graag over mijn ervaringen met Greensweet; steviadruppels met verschillende smaken. En chocolade.

greensweet1

De flesjes…

greensweet4

Dit was de inhoud van het pakketje… hoe tof? Je ziet elf verschillende smaken steviadruppels, twee zakjes chocolade gezoet met stevia en steviazoetjes voor in de koffie of thee.

alle-greensweets

De Greensweet flesjes

Alle smaken: chocolade, kaneel, aardbei, citroen, framboos, druif, caramel, kokos, vanille, amandel en ‘gewone’ stevia zonder extra smaak.

Zoals je wellicht wel weet is stevia een zoetstof, wat erop neer komt dat het qua smaak lijkt op suiker. Om bepaalde redenen is dit gezonder dan gewone suiker, op dat gebied ben ik geen expert, maar dit lees ik op de website van Greensweet:

‘Stevia bevat geen calorieën, koolhydraten en heeft een glycemische index van 0. Het is zeer geschikt voor diabetici.’

Te lezen bij de veelgestelde vragen op de Greensweet website

Mocht je verder nog benieuwd zijn naar de voordelen van stevia dan kun je natuurlijk Googlen!

Deze flesjes van Greensweet zijn gemaakt van stevia, maar zoals je ziet hebben ze ook nog bepaalde smaken hieraan toegevoegd. De prijs per flesje is €9,95.

greensweet-ingereidenten2

Ingredienten van de ‘gewone’ stevia.

greensweet-ingredienten

De ingredienten van een van de andere flesjes.

Het verschil qua smaak; stevia vs suiker

Ik had nooit eerder stevia geprobeerd, dus dit was voor mij een eerste keer. Deze stevia heeft niet precies dezelfde smaak als suiker, het heeft een bepaald nasmaakje. Het is niet vies, alleen anders. Ik vind het persoonlijk gelukkig niet storend!

Hoe gebruik ik deze Greensweet stevia flesjes met een smaakje?

Nu vraag je je in eerste instantie misschien af: wat kun je daar dan mee? Maar eigenlijk kun je er heel veel mee! Ik gebruik ze op het moment dagelijks! Ik gebruik op dit moment de naturel Alpro soja. De glutenvrije cornflakes die ik daar doorheen gooi hebben niet zo heel veel smaak, dus het liefst gooi ik dan een paar druppeltjes van de vanillestevia door mijn yoghurt; heel erg lekker.

Wat ik ook heb geprobeerd was (ook Alpro soja) yoghurt naturel, hier heb ik een banaan in stukjes doorheen gedaan en vervolgens een beetje aardbeien stevia toegevoegd. Ook een erg geslaagde combi.

De flesjes maken van mijn naturel yoghurt alle smaken die ik maar kan bedenken, haha. Een kant en klaar pak of bakje met een andere smaak dan naturel van Alpro is simpelweg veel te zoet voor mij. Dus dit is een heerlijke oplossing dus; door de yoghurt!

Je kan het ook door je koffie, thee of water heen doen. Ik heb het geprobeerd door mijn water met de citroensmaak, dat vond ik niet zo heel erg lekker, maar misschien had ik er nog te weinig in gedaan. Het is misschien wel lekker als je ‘gewoon’ water niet lekker vindt, en echt behoefte hebt aan meer smaak. Dat probleem heb ik gelukkig niet, ik vind water gewoon prima zoals het is, haha.

Doseren gaat trouwens super makkelijk door middel van het pipetje dat bij elk flesje in de dop zit. Je hebt voor elk recept maar een paar druppels nodig. Door de yoghurt doe ik bijvoorbeeld 4 a 5 druppeltjes.

Op de site van Greensweet vind je nog veel meer recepten, maar daarvan heb ik nog niets geprobeerd!

greensweet-chocolade

Verder hebben ze ook chocolade gezoet met stevia. Deze heb ik even laten testen door mijn moeder. Ik had ze al in huis voordat ik te horen kreeg dat ik geen koemelk meer mocht, maar ik ben ze simpelweg vergeten te proeven! Helaas… Maar mijn moeder vond ze erg lekker, ze merkte niet dat het geen ‘gewone’ suiker wat waarmee de chocolade gezoet is, ze noemde het ‘gewoon heel goede chocolade’. Die zijn ook goedgekeurd dus!

De prijs per zakje met 20 chocoladebloempjes is €3,95. In plaats daarvan kun je ook zelf aan de slag met de steviaflesjes om chocolade te maken, hier vind je een recept!

Waar ze te koop zijn? Ze hebben een heel handig kaartje waarop je dit kunt zien! Ik heb ze bij ons in de Gezondheidswinkel in elk geval al gespot. Ook zijn ze online verkrijgbaar. Zoals ik al zei: ik ben heel erg blij met mijn flesjes! Stel dat mijn vanille flesje ooit op gaat, dan koop ik daar sowieso een nieuwe van.

Deze blogpost bevat een of meerdere producten die zijn opgestuurd door een merk of bedrijf. Lees voor meer info hierover mijn disclaimer.

DELEN:

26 reacties

 1. Kelly Caresse 17 april 2014 / 06:34

  Wow wat een gaaf pakketje kreeg je zeg, ik word er ook helemaal enthousiast van! Ik probeer voor 80/20% suikervrij te eten en stevia is dan een goed product om zelfgemaakte lekkernijen op een zoete smaak te krijgen zonder dat mijn bloedsuikerspiegel daar op reageert, hier ga ik eens naar op zoek!

 2. Debbie 17 april 2014 / 07:03

  Wat interessant! Ik kende Stevia wel al, maar gebruik ‘t nog niet. Deze druppels zou ik wel eens willen proberen.

 3. Frederique 17 april 2014 / 07:27

  Ik had al vaker gehoord van stevia, maar nog nooit gebruikt (ik ben gewoon verslaafd aan suiker). Daarnaast vraag ik me af waarom deze zoetstof wel gezond is en andere zoetstof niet.
  Het feit dat het al smaakjes heeft, maakt het inderdaad wel makkelijk om dit te gebruiken!

  Eet smakelijk 😉

 4. Todayslife 17 april 2014 / 08:37

  Leuk dat ze verschillende smaken hebben! De chocolade klinkt ook goed!

 5. Miranda 17 april 2014 / 08:48

  Goed zeg! Ik kende stevia al wel, maar niet dat het er ook is met allemaal verschillende smaakjes!

 6. Geertje 17 april 2014 / 08:53

  Wat een leuk pakketje. Ik kende stevia al wel, maar niet met smaakjes! Wat een uitvinding! Ga zeker eens even kijken waar ze te koop zijn!

 7. Carina 17 april 2014 / 08:56

  Vraag me wel af hoezo er in de naturel stevia ook aroma zit. Mja, ik eet liever een beetje suiker dan stevia. Al gebruik ik eigenlijk nauwelijks suiker, alleen om cakes te bakken.

 8. Susanne 17 april 2014 / 09:03

  Wat gaaaaf! Ik ben nu wel een tikkeltje jaloers haha. Ik had nog nooit gehoord van die verschillende smaken steviadruppels. Beetje jammer van de prijs want mn handen beginnen eigenlijk al te kriebelen om ermee te bakken

  • Susan Jansen 5 mei 2014 / 14:12

   Hoi Susanne,

   ik begrijp dat je de prijs van 9,95 aan de hoge kant vindt. Ik wil graag uitleggen dat uit één flesje 1000 druppels gaan en dat je daar 100 liter water mee kan zoeten. Je gebruikt er echt maar heel weinig van, daardoor doe je er maanden mee.

   gr. Susan

 9. Manon 17 april 2014 / 09:04

  Wat leuk zeg! Ik had dit al wel eens voorbij zien komen bij Amerikaanse YouTubers, die gebruikten het ook voor in hun yoghurt. Lijkt me erg lekker al die smaakjes 🙂

 10. Marion 17 april 2014 / 09:10

  Wat grappig zeg! Ik hou zelf helemaal niet van zoet, zal het dus niet snel kopen, maar ik vind het wel een leuk concept: zoet én meteen een smaakje!

 11. Bibian 17 april 2014 / 09:43

  Wat leuk verschillende smaakjes! En die chocolaatjes zien er ook oke uit! Mmm

 12. Cindy 17 april 2014 / 10:00

  Wat een supertof pakketje heb je gehad! Dit zou ook iets voor mij kunnen zijn, ik probeer toch steeds meer suikervrij te leven, ondanks dat ik een beetje gefaald heb tijdens de online cursus. Lijkt me lekker in mijn yoghurt-ontbijtje!

 13. Mandy 17 april 2014 / 13:14

  Ik wist helemaal niet dat ze ook smaakjes hebben van stevia, wat leuk. Het klinkt lekker, hoe jij het toepast.

 14. Tiffany 17 april 2014 / 13:56

  Nog nooit gehoord van deze druppeltjes! Wel van Stevia, voor in de koffie bijvoorbeeld. De zoetjes zelf, dus. Maar dit is echt heel leuk! Voor in een naturel yoghurt heel lekker denk ik 🙂

 15. Lenneke 17 april 2014 / 20:12

  Is dit dat ingrediënt waar je ‘nog meer over ging vertellen’? Het klinkt best goed!

 16. Hester 18 april 2014 / 09:20

  Ik had wel eens van stevia gehoord, maar met smaakjes is echt heel erg leuk! Vooral door je yoghurt ofzo heen inderdaad. Door cake o.i.d. moet ook wel kunnen, maar ik denk dat je dan zo’n flesje niet kan gebruiken omdat je dan wel echt grote hoeveelheden nodig hebt. Je mag trouwens wel gewoon pure chocolade hè, daar zit geen koemelk in!

  • Lisanneleeft 18 april 2014 / 10:50

   Ik moet nog even uitzoeken hoe dat zit met de chocolade. Ik heb gelezen dat in extra puur (meer dan 75%) geen lactose zit. Gewone pure chocolade mag dus niet volgens mij.
   Er zit dan wel lactose in, maar zo weinig dat het door mag gaan als lactosevrij, dus zo weinig dat je er geen last van hoort te hebben. Ik lees alleen overal over lactosevrij, wat niet perse betekent dat het ook koemelkvrij is. Ingewikkeld 😛 Tot dat ik het zeker weet eet ik het nog maar niet!

 17. Mariska 18 april 2014 / 14:38

  Hey ik kende dit helemaal niet en wist ook niet dat dit een zoetstof was. Klinkt interessant trouwens! Ik zal er eens meer over gaan lezen.

 18. Ise 20 april 2014 / 22:17

  Klinkt goed! Ik gebruik ook al een tijdje stevia druppels maar wist niet dat ze er ook in verschillende smaken zijn. En chocola met stevia. Hmm!

 19. Marinka 5 mei 2014 / 19:43

  Ik gebruik de druppels en zoetjes van Greensweet Stevia al vanaf het begin dat Susan hiermee startte en deze bevallen me super goed! de smaak is super!

 20. Brigitte 9 oktober 2014 / 10:37

  Ik gebruik de Greensweet stevia ook al een tijdje en ik ben er helemaal weg van. Ook diegene, die ik de stevia laat proeven of gebak en chocolade eten bij mij zijn ook om. De smaakjes zorgen voor zoveel mogelijkheden. Echt een aanrader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.